Här samlar vi nyheter som kan vara av intresse för dig. Händer det något spännande i Bromma? Hör gärna av dig till oss.

15 januari, 2019

Ny marknad

Nya marknadsförutsättningar
Den marknad som nu råder innebär normalt sett längre ledtider vid försäljningar och priserna är lägre än för något år sedan. De flesta köpare har mindre pengar att röra sig med pga hårdare krav från bankerna. Säljarna måste ibland sälja först och köpa sen. Av vissa kräver bankerna ett säljkontrakt innan de får tillträda det nya boende för att få brygglån. Och så finns det de som inte har några problem alls med finansieringen, man har kanske redan sålt och har bråttom att hitta ett nytt boende eller så har man bara goda finanser. Marknaden spretar. I denna marknad krävs kunskap, erfarenhet och ett stort kontaktnät. Vi har allt detta och matchar köpare med säljare med goda resultat, oavsett hur säljarna önskar att deras försäljning görs. En del säljare vill ut publikt medans andra önskar en mer diskret försäljning.

Finns du med i vårt stora kontaktnät? 
Ska du sälja, hör då av dig till oss så berättar vi vad vi kan göra för dig. Ska du köpa, se till att du finns med i vårt spekulantregister.

15 januari, 2019

Nyvaknat intresse för projekt Alba

Nyvaknat intresse för projekt Alba
För snart ett år sedan var det full fart på släppet av lägenheter i projekt Alba på Nyängsvägen/Västerled. Många lägenheter blev bokade. I höstas lades det en våt filt över allt vad nyproduktion heter, vilket naturligtvis även drabbade projekt Alba, men inte alls i den omfattning vi befarade. De flesta insåg att det är ett bra projekt och valde att stanna kvar, trots ett års försening av produktionsstarten. Generellt anser kunderna att lägenheterna är bra prissatta, att det är fina lägenheter med bra kvalitet, att läget är bra och man uppskattar högt att det är GARAGE i huset. Alla tre stora lägenheter på 191 kvm är bokade och ett antal fler av de övriga lägenheterna. Nu börjar intresset åter vakna för att boka lägenhet.

Vänta inte för länge
Går du och funderar på projekt Alba - fundera inte för länge - vi bokar på i den takt som intresse inkommer. Är man intresserad av etapp 2 ska man anmäla intresse på Abacus Bostads hemsida. 

09 november, 2018

Spontanbesök eller boka tid

När hösten är som mörkast har vi ofta lite bättre med tid att tänka, resonera och planera.
Boendet är en fråga som engagerar oss alla, mer eller mindre, men de flesta funderar ändå kring frågor som var vill jag/vi bo om ett till två år eller kanske om fem år eller när barnen blivit stora?

Vi är gärna bollplank i en sådan diskussion och om det snart är dags gör vi en plan för en försäljning. Många tycker det är skönt med en diskret försäljning. Just nu sker många affärer underhand där vi matchar köpare och säljare till allas nöjdhet.

Har du precis köpt och vill ut snabbt i marknaden med ditt eget boende ordnar vi även det förstås.

Välkommen till något av våra kontor för en pratstund
Kom in på spontanbesök eller boka tid för att säkert veta att vi har tid för dina frågor. Vi bjuder på kaffe. Välkomna!

12 december, 2017

Fjelkners söker en fastighetsmäklare

Fjelkners söker en fastighetsmäklare
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som fastighets­mäklare. Som marknadsledande i Bromma kan vi erbjuda en professionell och trivsam arbetsplats i ett mycket attraktivt område. Som driven fastighetsmäklare får du tillgång till ­en bra marknadsposition och blir en del av vår väl fungerande organisation.

En av våra duktiga mäklare har, beroende på flytt till annan ort, tyvärr slutat hos oss så det finns många kommande ­affärer som väntar på att tas om hand. Du kommer att få arbeta med försäljning av exklusiva objekt i Bromma och kommer att ha tillgång till en intern coach. Har du en önskan att arbeta med höga kvalitetskrav och vara med och påverka utvecklingen av Fjelkners Fastighetsmäkleri, är du den vi söker.

Har du lokalkännedom är det ett extra plus. Självklart är du också en positiv person.

Välkommen att kontakta oss!
Carina Frank, 0708-60 22 00, carina@fjelkners.se 
Christina Casserlöv, 0708-60 22 70, christina@fjelkners.se

05 december, 2017

Tack för alla fina tävlingsbidrag!

Årets pepparkakshustävling är avgjord
Julmarknaden på Ängby Torg blev som vanligt välbesökt.  Torget fylldes av entusiastiska besökare i alla åldrar och det var en härlig julstämning.

Fjelkners anordnade traditionsenligt årets pepparkakshustävling. Många barn i området lämnade in fantastiska tävlingsbidrag, inget hus var det andra likt. Vi är glada att så många har lagt ner så mycket tid och energi på att skapa fina pepparkakshus!

Vinnare av pepparkakshustävlingen 2017
Drygt 400 personer var inne på vårt kontor och röstade på sin favorit.
Vi gratulerar årets vinnare!

1:a pris – högtalare Marshall Woburn
Maja Lindgren och Selma Palm

2:a pris – högtalare Marshall Stanmore
Ella Henriksson

3:e pris – trådlösa hörlurar Beats X
Simon och Rebecca Walin

Vi ser redan fram mot nästa år!

Hälsningar från oss på Fjelkners

14 juni, 2017

Kapitalvinstberäkning

Kort om kapitalvinstberäkning när du säljer din bostad
Ett uppskov får vid försäljning av privatbostadsfastighet eller privatbostadsrätt från 1 januari 2017 eller senare, vid förvärv av en billigare ersättningsbostad, inte överstiga så stor del av kapitalvinsten ökad med eventuellt tidigare uppskovsbelopp som ersättningen för ersättningsbostaden utgör av ersättningen för ursprungsbostaden. Detta är den så kallade kvoteringsregeln.

Lite förenklat: Dela köpeskilling nya boende med köpeskillingen gamla boende och ni får en kvot. Exempelvis, om köpeskilling det nya boende är 6 miljoner kronor och köpeskilling gamla boendet är 10 miljoner kronor, ger det en kvot 6/10, lika med 60%.

Räkna sedan fram kapitalvinsten för försäljningen av det gamla boendet inklusive tidigare uppskov, dvs addera eventuella tidigare uppskovsbelopp. Ni får då begära uppskov med 60 % av den framräknade kapitalvinsten. Resten, dvs 40 % av den framräknade kapitalvinsten måste i detta exempel skattas fram till 22 % skatt.

Ovanstående beskrivning kan endast användas som ett schabloniserat sätt att beräkna möjligt uppskov. Det är viktigt att ta del av skatteverkets hemsida www.skatteverket.se för mer information om hur de olika beloppen ska räknas fram och vad som gäller avseende köpeskilling ersättningsbostad och köpeskilling ursprungsbostad och vilka kriterier som gäller för att dessa ska få räknas som ersättningsbostad respektive ursprungsbostad.

Våra säljare får av Fjelkners hjälp med en preliminär kapitalvinstberäkning samt med deklarationen av försäljningen.

31 maj, 2017

Du har väl inte missat Scarfó?

Du har väl inte missat Gelato Scarfó på Ålstensgatan 12 i Ålsten! Hanna Larsson och Angelo Scarfo har efter utbildning i Italien öppnat denna glassbar. Glassen tillverkas av färska och högklassiga ingredienser utan halvfabrikat. Detta har varit en lyckad satsning då köerna ringlat långa längs husfasaderna sedan de öppnade och de har fått högsta betyg på TripAdvisor. Hanna och Angelo har även deltagit i glasstävlingar och tagit hem flera priser. Vågar ni missa denna lokala ytterst välsmakande glass? Beroendeframkallande är väl en underdrift. Vi är glada att de valde just Bromma att öppna sin glassbar i. Vi ses där!

14 maj, 2017

Vikarie sökes

Vikariat receptionist/assistent
Vi söker en positiv och ansvarstagande receptionist/assistent på heltid. Tjänsten är ett vikariat från augusti 2017 till juni 2018. Lokalkännedom samt kunskap om InDesign är en fördel.

Trivsam arbetsplats
På våra två kontor i Bromma är vi idag sju fastighetsmäklare, en mäklarassistent, en receptionist/assistent och en grafisk form­givare som alla arbetar mot ett gemensamt mål – att erbjuda en tjänst ”utöver det vanliga”. Som marknadsledande i Bromma kan vi erbjuda dig en professionell och trivsam arbetsplats.

2017-06-12
Tjänsten är nu tillsatt och vi hälsar Elly Stålvant välkommen till oss!

11 maj, 2017

Spring med Fjelkners

Spring 12:an-loppet med Fjelkners – vi betalar din anmälningsavgift.

Kom in på vårt kontor och hämta din Fjelknerströja under vecka 20, senast fredag 19 maj.

10 maj, 2017

Välkommen till vår nya hemsida

Du ska nu få en ännu bättre överblick och en bättre upplevelse när du besöker vår hemsida och tittar på våra bostäder till salu. Vi hoppas vi ska inspirera dig att göra den förändring av ditt boende som du kanske länge funderat på.

Här finner du också information om vår mäklartjänst samt information om området och aktuellt från bostadsmarknaden.

Eftersom hemsidan är ny så kanske något inte fungerar som det ska för dig – tveka inte att då höra av dig till oss.

Det finns en länk till vårt spekulantregister – om du inte redan finns med – gå gärna in och anmäl ditt intresse så får du förslag på boenden som kan passa dina/era behov.

Vi finns också på Facebook och Instagram – se länkarna överst på sidan – gå gärna in och gilla.