Här samlar vi nyheter som kan vara av intresse för dig. Händer det något spännande i Bromma? Hör gärna av dig till oss.

17 september, 2020

Bokade visningar

Nu kan du med några klick boka den visningstid som passar dig bäst via vår hemsida under respektive objekt. 

Om du behöver hjälp med att boka din visningstid så går det självklart bra att ringa oss på 08-26 86 00 så hjälper vi dig. 

Välkommen på visning!

03 september, 2020

Mallorca

Vi har under de senaste åren uppmärksammat att många av våra kunder i Bromma hyser en allt större kärlek till Mallorca. Därför är det väldigt roligt att Fjelkners numera kan hjälpa våra kunder att köpa hus eller lägenhet på Mallorca. Vi gör detta genom ett samarbete med Nano Mundo Properties, ett företag som är specialiserat på Mallorca och att hjälpa kunder att hitta rätt boende på denna fina ö. Tag kontakt med oss på Fjelkners så berättar vi mer.

28 augusti, 2020

Visning av projekt Alba

Visning utomhus invid Fjelkners kontor på Alviksvägen 103.

Det bjuds på lättare förtäring. 

Välkomna.

25 juni, 2020

Bostadsmarknaden i Bromma

22 juni, 2020

Trevlig sommar

Vill du komma i kontakt med oss är du alltid välkommen att ringa eller maila direkt till någon av våra fastighetsmäklare.

På kontoret på Alviksvägen når du:
Kristina Ekberg på 0708-60 22 10 eller kristina@fjelkners.se
Karin Kellander Kinch på 0708-60 22 18 eller karin@fjelkners.se
Mikael All på 0708-25 17 99 eller mikael@fjelkners.se
Christina Casserlöv på 0708-60 22 70 eller christina@fjelkners.se
Carina Frank på 0708-60 22 00 eller carina@fjelkners.se

På kontoret på Ängby Torg når du:
Christina Sylvan på 0708-60 22 16 eller christina.sylvan@fjelkners.se
Mikael Flobecker på 0708-60 21 91 eller mikael.flobecker@fjelkners.se

Det går även alltid bra att ringa till kontoret på
08-26 86 00 alternativt maila till info@fjelkners.se

28 april, 2020

Ett hus i solen

Funderar du på att sälja ditt hus i höst eller i vinter? Goda förberedelser gör skillnad för din försäljning. 

Vi foto­graferar ditt hus exteriört kostnadsfritt när det är soligt, grönt och fint ute. En annonsbild med blå himmel och prunkande grönska gör att vi kan presentera ditt hus från sin bästa sida.

Boka tid för din utomhusfotografering redan nu!

Välkommen att ringa oss på 08-26 86 00

16 mars, 2020

Visningar i ”Corona-tid”

För att förhindra spridningen av Covid-19 har vi nu enbart bokade visningar. Vi ombeder alla att kontakta ansvarig mäklare vid intresse för någon av våra bostäder.

Fler och fler av våra säljare har under det senaste året valt att enbart annonsera sina bostäder på vår hemsida och som förhandstips. Det innebär att vi redan har ställt om våra försäljningsprocesser till att ha färre antal öppna visningar till förmån för privata visningar, vilket ligger i linje med dagens situation. Att hålla sig uppdaterad med bostäder till salu/förhandstips på vår hemsida är därför något som vi rekommenderar om du söker bostad i Bromma.

Vi vill att du som är sjuk, även med milda symptom, avstår från att komma på våra visningar.

Tack för visad hänsyn och varmt välkommen att höra av dig till oss!

Din trygghet – Vårt ansvar

17 februari, 2020

Årets temakväll

Den 12 februari 2020 bjöd vi in till en inspirerande temakväll på vårt kontor på Ängby Torg 6.
Eventet blev fort fullbokat. Kvällen bjöd på intressanta föreläsningar, tilltugg och dryck.

Går även du i säljtankar, kontakta oss för professionell hjälp med din försäljning!

info@fjelkners.se eller 08-26 86 00

21 januari, 2020

Insiprerande temakväll

Förbered din villaförsäljning!
Inspirerande temakväll på Fjelkners
Ängby Torg 6
12 februari 2020 kl. 18-20
Vi bjuder på enklare tilltugg och dryck.
För att säkra er plats, anmäl er via
info@fjelkners.se – 08-26 86 00
OBS! Begränsat antal platser.

01 december, 2019

Pepparkakshustävling

Traditionsenligt anordnade vi vår pepparkakshustävling på Ängby Torgs julmarknad vid första advent. I år tävlade 9 stycken olika bidrag och över 400 personer  kom in och tittade på alla fina kreationer och röstade på sitt favorithus! I år vann den fina Igloon.

05 november, 2019

Vi expanderar

Ytterligare två mäklare på vårt kontor i Smedslätten

Fjelkners är glada över att kunna presentera ytterligare två medarbetare, Mikael All och Karin Kellander Kinch, på vårt kontor i Smedslätten. Mikael är Brommabo sedan 1959 och har mäklat villor och lägenheter i området sedan 2005. Karin önskar vi välkommen tillbaka då hon tidigare funnits på vårt kontor på Ängby Torg men hon kommer nu att utgå från vårt kontor på Alviksvägen i Smedslätten.

Ytterligare en mäklare på vårt kontor på Ängby Torg

Fjelkners är också glada över att kunna presentera ytterligare en medarbetare, Mikael Flobecker, på vårt kontor på Ängby Torg. För många redan ett bekant ansikte och namn då han under cirka 15 år varit en av Brommas mest anlitade mäklare. Mikael "Micke" är uppvuxen i Norra Ängby och har bott i Ängby i princip hela sitt liv. Så vill du veta något om Norra Ängby är det bara att fråga Micke! -:)

15 januari, 2019

Ny marknad

Nya marknadsförutsättningar
Den marknad som nu råder innebär normalt sett längre ledtider vid försäljningar och priserna är lägre än för något år sedan. De flesta köpare har mindre pengar att röra sig med pga hårdare krav från bankerna. Säljarna måste ibland sälja först och köpa sen. Av vissa kräver bankerna ett säljkontrakt innan de får tillträda det nya boende för att få brygglån. Och så finns det de som inte har några problem alls med finansieringen, man har kanske redan sålt och har bråttom att hitta ett nytt boende eller så har man bara goda finanser. Marknaden spretar. I denna marknad krävs kunskap, erfarenhet och ett stort kontaktnät. Vi har allt detta och matchar köpare med säljare med goda resultat, oavsett hur säljarna önskar att deras försäljning görs. En del säljare vill ut publikt medans andra önskar en mer diskret försäljning.

Finns du med i vårt stora kontaktnät? 
Ska du sälja, hör då av dig till oss så berättar vi vad vi kan göra för dig. Ska du köpa, se till att du finns med i vårt spekulantregister.

15 januari, 2019

Nyvaknat intresse för projekt Alba

Nyvaknat intresse för projekt Alba
För snart ett år sedan var det full fart på släppet av lägenheter i projekt Alba på Nyängsvägen/Västerled. Många lägenheter blev bokade. I höstas lades det en våt filt över allt vad nyproduktion heter, vilket naturligtvis även drabbade projekt Alba, men inte alls i den omfattning vi befarade. De flesta insåg att det är ett bra projekt och valde att stanna kvar, trots ett års försening av produktionsstarten. Generellt anser kunderna att lägenheterna är bra prissatta, att det är fina lägenheter med bra kvalitet, att läget är bra och man uppskattar högt att det är GARAGE i huset. Alla tre stora lägenheter på 191 kvm är bokade och ett antal fler av de övriga lägenheterna. Nu börjar intresset åter vakna för att boka lägenhet.

Vänta inte för länge
Går du och funderar på projekt Alba - fundera inte för länge - vi bokar på i den takt som intresse inkommer. Är man intresserad av etapp 2 ska man anmäla intresse på Abacus Bostads hemsida. 

09 november, 2018

Spontanbesök eller boka tid

När hösten är som mörkast har vi ofta lite bättre med tid att tänka, resonera och planera.
Boendet är en fråga som engagerar oss alla, mer eller mindre, men de flesta funderar ändå kring frågor som var vill jag/vi bo om ett till två år eller kanske om fem år eller när barnen blivit stora?

Vi är gärna bollplank i en sådan diskussion och om det snart är dags gör vi en plan för en försäljning. Många tycker det är skönt med en diskret försäljning. Just nu sker många affärer underhand där vi matchar köpare och säljare till allas nöjdhet.

Har du precis köpt och vill ut snabbt i marknaden med ditt eget boende ordnar vi även det förstås.

Välkommen till något av våra kontor för en pratstund
Kom in på spontanbesök eller boka tid för att säkert veta att vi har tid för dina frågor. Vi bjuder på kaffe. Välkomna!

12 december, 2017

Fjelkners söker en fastighetsmäklare

Fjelkners söker en fastighetsmäklare
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som fastighets­mäklare. Som marknadsledande i Bromma kan vi erbjuda en professionell och trivsam arbetsplats i ett mycket attraktivt område. Som driven fastighetsmäklare får du tillgång till ­en bra marknadsposition och blir en del av vår väl fungerande organisation.

En av våra duktiga mäklare har, beroende på flytt till annan ort, tyvärr slutat hos oss så det finns många kommande ­affärer som väntar på att tas om hand. Du kommer att få arbeta med försäljning av exklusiva objekt i Bromma och kommer att ha tillgång till en intern coach. Har du en önskan att arbeta med höga kvalitetskrav och vara med och påverka utvecklingen av Fjelkners Fastighetsmäkleri, är du den vi söker.

Har du lokalkännedom är det ett extra plus. Självklart är du också en positiv person.

Välkommen att kontakta oss!
Carina Frank, 0708-60 22 00, carina@fjelkners.se 
Christina Casserlöv, 0708-60 22 70, christina@fjelkners.se

05 december, 2017

Tack för alla fina tävlingsbidrag!

Årets pepparkakshustävling är avgjord
Julmarknaden på Ängby Torg blev som vanligt välbesökt.  Torget fylldes av entusiastiska besökare i alla åldrar och det var en härlig julstämning.

Fjelkners anordnade traditionsenligt årets pepparkakshustävling. Många barn i området lämnade in fantastiska tävlingsbidrag, inget hus var det andra likt. Vi är glada att så många har lagt ner så mycket tid och energi på att skapa fina pepparkakshus!

Vinnare av pepparkakshustävlingen 2017
Drygt 400 personer var inne på vårt kontor och röstade på sin favorit.
Vi gratulerar årets vinnare!

1:a pris – högtalare Marshall Woburn
Maja Lindgren och Selma Palm

2:a pris – högtalare Marshall Stanmore
Ella Henriksson

3:e pris – trådlösa hörlurar Beats X
Simon och Rebecca Walin

Vi ser redan fram mot nästa år!

Hälsningar från oss på Fjelkners

14 juni, 2017

Kapitalvinstberäkning

Kort om kapitalvinstberäkning när du säljer din bostad
Ett uppskov får vid försäljning av privatbostadsfastighet eller privatbostadsrätt från 1 januari 2017 eller senare, vid förvärv av en billigare ersättningsbostad, inte överstiga så stor del av kapitalvinsten ökad med eventuellt tidigare uppskovsbelopp som ersättningen för ersättningsbostaden utgör av ersättningen för ursprungsbostaden. Detta är den så kallade kvoteringsregeln.

Lite förenklat: Dela köpeskilling nya boende med köpeskillingen gamla boende och ni får en kvot. Exempelvis, om köpeskilling det nya boende är 6 miljoner kronor och köpeskilling gamla boendet är 10 miljoner kronor, ger det en kvot 6/10, lika med 60%.

Räkna sedan fram kapitalvinsten för försäljningen av det gamla boendet inklusive tidigare uppskov, dvs addera eventuella tidigare uppskovsbelopp. Ni får då begära uppskov med 60 % av den framräknade kapitalvinsten. Resten, dvs 40 % av den framräknade kapitalvinsten måste i detta exempel skattas fram till 22 % skatt.

Ovanstående beskrivning kan endast användas som ett schabloniserat sätt att beräkna möjligt uppskov. Det är viktigt att ta del av skatteverkets hemsida www.skatteverket.se för mer information om hur de olika beloppen ska räknas fram och vad som gäller avseende köpeskilling ersättningsbostad och köpeskilling ursprungsbostad och vilka kriterier som gäller för att dessa ska få räknas som ersättningsbostad respektive ursprungsbostad.

Våra säljare får av Fjelkners hjälp med en preliminär kapitalvinstberäkning samt med deklarationen av försäljningen.

31 maj, 2017

Du har väl inte missat Scarfó?

Du har väl inte missat Gelato Scarfó på Ålstensgatan 12 i Ålsten! Hanna Larsson och Angelo Scarfo har efter utbildning i Italien öppnat denna glassbar. Glassen tillverkas av färska och högklassiga ingredienser utan halvfabrikat. Detta har varit en lyckad satsning då köerna ringlat långa längs husfasaderna sedan de öppnade och de har fått högsta betyg på TripAdvisor. Hanna och Angelo har även deltagit i glasstävlingar och tagit hem flera priser. Vågar ni missa denna lokala ytterst välsmakande glass? Beroendeframkallande är väl en underdrift. Vi är glada att de valde just Bromma att öppna sin glassbar i. Vi ses där!

14 maj, 2017

Vikarie sökes

Vikariat receptionist/assistent
Vi söker en positiv och ansvarstagande receptionist/assistent på heltid. Tjänsten är ett vikariat från augusti 2017 till juni 2018. Lokalkännedom samt kunskap om InDesign är en fördel.

Trivsam arbetsplats
På våra två kontor i Bromma är vi idag sju fastighetsmäklare, en mäklarassistent, en receptionist/assistent och en grafisk form­givare som alla arbetar mot ett gemensamt mål – att erbjuda en tjänst ”utöver det vanliga”. Som marknadsledande i Bromma kan vi erbjuda dig en professionell och trivsam arbetsplats.

2017-06-12
Tjänsten är nu tillsatt och vi hälsar Elly Stålvant välkommen till oss!

11 maj, 2017

Spring med Fjelkners

Spring 12:an-loppet med Fjelkners – vi betalar din anmälningsavgift.

Kom in på vårt kontor och hämta din Fjelknerströja under vecka 20, senast fredag 19 maj.

10 maj, 2017

Välkommen till vår nya hemsida

Du ska nu få en ännu bättre överblick och en bättre upplevelse när du besöker vår hemsida och tittar på våra bostäder till salu. Vi hoppas vi ska inspirera dig att göra den förändring av ditt boende som du kanske länge funderat på.

Här finner du också information om vår mäklartjänst samt information om området och aktuellt från bostadsmarknaden.

Eftersom hemsidan är ny så kanske något inte fungerar som det ska för dig – tveka inte att då höra av dig till oss.

Det finns en länk till vårt spekulantregister – om du inte redan finns med – gå gärna in och anmäl ditt intresse så får du förslag på boenden som kan passa dina/era behov.

Vi finns också på Facebook och Instagram – se länkarna överst på sidan – gå gärna in och gilla.

09 september, 2020

Test

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod
tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,
quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo
consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse
cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non
proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.