Observera att denna bostad är såld.

Drömläge i Ålsten - Storslaget och representativt uppe på höjden

BESIKTIGAD

Hallingsbacken 11

Område:
Bromma - Ålsten
Ägandeform:
Friköpt
Rum:
7 rok
Boarea:
223 kvm
Biarea:
105 kvm
Tomtarea:
1 178 kvm
Pris:
22 000 000 kr /bud
Budgivning pågår
Storslagen representativ 20-talsvilla om totalt 328 kvm. Högt och vackert på eftertraktade Hallingsbacken ligger denna representativa och estetiskt tilltalade villa med enastående 20-tals elegans. Huset präglas genomgående av trivsel, härlig rymd, tidstypiska detaljer och varm atmosfär med ett fantastiskt ljus såväl sommar som vinter. Allt är väl omhändertaget och gediget renoverat med klass till nutida standard samtidigt som de tidsenliga detaljerna bevarats. Här finns gott om plats för alla - familjen med många barn och vänner.

Entréplanet möter med en generös välkomnande hall med gäst WC, kapprum och vackert sällskapsrum och matsal i fil med magnifika fönsterpartier spröjsat till 16 rutor, öppen spis med insats, drömskt vacker glasveranda med utgång till den privata trädgården och flera uteplatser. Köket har separat matplats och ljuset flödar in genom två fönsterpartier i öster mot gatan och ett fönster från serveringsgången i norr.

Övre plan sammanbinder en rymlig hall 3 stora sovrum, kan omdisponeras till 4 sovrum, stor altan med kvällssol, badrum med duschplats och badkar samt intill separat WC.

Källarplan om 105 kvm är omsorgsfullt renoverat med vattenburen golvvärme och funktionellt inredd. Här ryms en groventré, stor tvättstuga med mycket förvaring i gamla garaget. Här finns också relaxavdelning med bastu, ångbastu och dusch. Stort sällskapsrum med stor bardel, plats för biljardbord och soffgrupp. Perfekt plats för samkväm och fest. Därtill finns vinkällare och separat wc. Källaren värms via bergvärmen även på sommaren då denna är separerad.

Den för området stora friköpta tomten, ca 1178 kvm, har ett vackert, rofyllt och mycket eftersökt ogenerat läge i de barnrika villakvarteren mitt i Ålstensidyllen. Hallingsbacken är en lugn gata utan genomfartstrafik. Här bor man lugnt och rofyllt med en kort promenad till 12:ans spårvagn via gångvägen över till Örnbogatan och ytterligare några minuter till Ålstens charmiga lilla torg, flertalet eftersökta förskolor och skolor, motion och bad- och båtliv i Mälaren.

Välkomna till ett boende utöver det vanliga - ett boende på höjden i Ålsten
Entréplan (118 kvm boa)

Via praktfull entrétrappa som leder från två håll kommer man in i den välkomnande farstun med golvvärme. I den inre hallen finns både gäst-wc och kapprum. Från den inre hallen kommer man in via skjutdörr i vardagsrummet med fin centralt placerad öppen spis/braskassett. Vardagsrummet har ljusflöde från både söder och väster. Invid vardagsrummet ligger den unikt vackra glasverandan i direkt västerläge. Glasverandan har utgång till trädgården. Den nås både från vardagsrummet och matsalen via separata speglade skjutdörrar. Här flödar ljuset och det fria läget är märkbart rogivande.

Från vardagsrummet kommer man in i matsalen och här finns också massiva speglade skjutdörrar om man vill stänga till. Matsalen rymmer matsalsbord för stora sällskap. Vävspända tak i både matsal och vardagsrum.

Från både matsal och hall kommer man in i det mysiga köket med matplats för familjen. Sobert ljust kök från Lidhults med integrerade vitvaror från Miele. Mängder med skåp för förvaring och bra med arbetsytor.

På hela entréplanet flyter fiskbensmönstrad ekparkett förutom i köket där det ligger nåtat skeppsgolv. Under trappan till övre plan inryms ett hemmakontor.

Övre plan (105 kvm boa)

Via vackert svängd trappa med smidda räcken räcke i original kommer man till den övre möblerbara hallen med takkupa och öppen spis. Master bedroom med garderobsvägg och praktisk inredning. Utgång till altan i väster med underbar utsikt över grönska i högt kvällsolsläge. Ytterligare 2 sovrum med vardera dubbla inbyggda garderober. Badrums-kommod med dubbla handfat, duschplats, hörnbadkar, handdukstork, elburen golvvärme och rikligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Separat wc finns intill badrummet. Badrummet har badkar, separat duschplats, dubbla handfat och elburen golvvärme. Det stora spröjsade fönsterpartiet ger fint ljus i badrummet. Separat wc finns intill badrummet.

Källarplan (105 kvm bia)

Källarplan om 105 kvm är omsorgsfullt renoverat med vattenburen golvvärme och funktionellt inredd. Här ryms en groventré, stor tvättstuga med mycket förvaring i gamla garaget. Här finns också relaxavdelning med bastu, ångbastu och dusch. Stort sällskapsrum med stor bardel och plats för biljardbord och soffgrupp. Perfekt plats för samkväm och fest. Därtill finns tempererad vinkällare och separat WC. Källaren värms via bergvärmen även på sommaren då denna är separerad.

Trädgård

Underbar trädgård med både gräsmatta på framsidan och flera uteplatser för både soldyrkare, garden parties och kurragömma på baksidan. Grusad uppfart med plats för två bilar med dubbla elladdboxar. Villan är säkrad till 35 Ampere.

Närområdet

Att bo på Hallingsbacken 11 är att uppleva livskvalitet när den är som bäst! Hallingsbacken är en liten återvändsgata som nås bilvägen via Mossdungsgränd och gångväg via Örnbogatan vid vändplanen. Ett riktigt "hide away" som endast de invigda Brommaborna känner till var det ligger. Här kan de små barnen lära sig att cykla. Så unikt, så lugnt, så högt och så ljust. Några minuter bort kommer man via en trappa från Örnbogatan ner till 12:ans station Ålstens gård vilket gör att man snabbt tar sig in till stan om man nyttjar de kommunala kommunikationerna. Ytterligare en station bort ligger Ålstensgatan, inte alls långt om man går, ca 10 min. Där finns ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd där man gärna slår sig ner med en kaffe, den vida kända Gelaterian Scarfo med bästa glassen i stan, Ålstens anrika fiskaffär, mataffär, klädaffärer, blommor, inredning, mm. De idylliska skolorna Ålstensskolan med åk F-5 och Höglandsskolan F-9 samt ett antal förskolor finns inom korta avstånd.

Ålstensängen och Mälaren ligger också nära. Sommartid spelas här brännboll och badas. Sommartid lockar restaurang Bryggan med god mat och trivsam samvaro med spontana grannmöten. Ålstens båtklubb ligger nära. Mälarens underbara strandpromenader lockar till härliga promenader alla årstider och som nu vintertid kan man ta på sig skidorna på tomten och skida ner till Mälarens is eller ta en härlig skridskotur.

När sommaren kommer cyklar man gärna till Solviksbadet, där finns både fin sandstrand och bryggor samt ett populärt utomhusgym. Elljusspåret vid Solviksbadet är också flitigt använt av Brommabor. Bättre än så här kan man inte bo!

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Hallingsbacken 11, 16767 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Ålsten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
1 178 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
223 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
105 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Taxeringsvärde:
12 536 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 936 000 kr
Slutpris
21 525 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2 -plans villa med källare
Byggnadsår
1927 (Troligtvis tillbyggt under 60-talet)
Fasad
Puts
Stomme
Trä original, tillbyggnad okänt
Fönster
2-glasfönster kopplade
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt
Extra luftvärmepumpar främst för kyla sommartid

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Vattenburen golvvärme, vattenburna radiatorer via bergvärme & elgolvv.
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-11-15
Energiklass
C

Driftkostnader

Hushållsel
70 000 kr/år
Vatten/avlopp
4 479 kr/år
Renhållning
2 961 kr/år
Försäkring
8 225 kr/år
Summa
85 665 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Elkostnaden om 70 000 kr är baserad på verklig förbrukning om 30 000 KWh med ca 2,30 kr per KWh vilket är historiskt högt. Vattenförbrukningen är 171 kubikmeter. Larmkostnaden om 11 304 kr/år är inte medräknad i driftskostnaderna.

Renoveringar - bostaden

2023
Ny luftvärmepump övre plan

2021
Renovering master bedroom. Tilläggsisolering av tak och yttervägg.

2019
Plåt på balkong ommålad

2018
Fasad renoverad samt omfärgad

2017
Eldriven frånluftsfläkt badrum

2015-2016
Nytt tak (läkt, papp samt betongpannor)
Samtliga plåtarbeten, hängrännor samt stuprör byttes ut

2013
Luftvärmepump glasveranda för i huvudsak kyla installerades

2012
Fönster totalrenoverade trärent samt adderas isolerglas
WC, entré, kapprum, hall entréplan renoveras
Hall på övre plan renoveras

2010
Taket omlagt på garaget/tvättstuga

2009
Nytt kök från Lidhults plus jungfrukammare ombyggt till matplats köksfläkt styrs av separat fläkt på skorsten
Vattenburna radiatorer installerades i glasveranda
Långtidsmätning av radon utan anmärkning

2006-2007
Ny ytterdörr, nya balkongdörrar till master bedroom, nya fönster på vinden samt ny källardörr
Badrum övre plan renoveras
Separat WC övre plan renoveras

2005
Braskasset installerad i öppen spis entréplan. Rökgång tätad i både entréplan och övre plan. Anläggningen är efter installation provtryckt utan anmärkning
All el bytt mellan 2005-2007 och sedan löpande.

2003
Spaltventiler entréplan samt sovrum övre plan

2002
Källare iordninggjord till nuvarande skick med vattenburen golvvärme
Kanalfläkt i källare från badrum, torkskåp samt tvättstuga
Tilluftsventiler källare
Trägolv i källarens sällskapsrum är uppbyggt från betonggolv med luft. Inklädda grundmurar i källare är utförda med fuktskydd samt luftade.

2001
Fasader omputsade
Bergvärmepump installerad, 2 st borrhål på 150 meter

1999
Nuvarande ägare förvärvade fastigheten

1986
Fastigheten förvärvades av familjen

Övrigt:
Elledningar i byggnaden är utbytta efterhand (2001-2010) i samband med renoveringar. Elcentraler är utbytta undantaget elcentral tvättstuga. Effektvakter är installerade. omkring
Den vattenburna golvvärmen via bergvärmen i källare nyttjas även sommartid då denna är separerad.
VA-ledningarna i byggnaden är utbytta efterhand vid renoveringar samt vid behov
Öppen spis i källare ej tätad och nyttjas inte.
Mobil avfuktare i källare används sommartid för att hålla rätt luftfuktighet
Ventilationen i huset har gåtts igenom av konsult som konstaterat att ventilationen är bra
Övervåningens sovrum tilläggsisolerade invändigt med diffusionsspärr
Elgolvvärme finns installerat i entré samt WC entréplan
Huset är uppsäkrat till 35 Amp
Media central under källartrappen med trådat nätverk och uppkoppling mot Bahnhof om hela 10 Gigabit.
UniFi WiFi installerat i hela huset
Hemmabio projektor i källarens sällskapsrum följer med huset


Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten
 Hallingsbacken 11