Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Badstranden vid Ålstensängen är populär för både dopp och picknick. För den som gillar att springa är det bara att knyta på sig skorna och sticka iväg längs vattnet. Att avsluta springturen på sommaren med att hoppa i Mälaren är helt fantastiskt. När vintern fått sitt fäste erbjuds promenader i solskenet på isen och allt detta endast några få minuter bort. Områdets populära pulkabacke besöks frekvent när snön ligger. Sommartid lockar restaurang Bryggan med god mat och trivsam samvaro med spontana grannmöten.

Ålstenskolan (F-5) ligger mitt i området och flera förskolor finns i närområdet. Vill man åka in till stan finns Nockebybanans (12:ans) hållplats både vid Ålstensgatan och Ålstens gård.

Ålsten symboliserar verkligen trädgårdsstadens ideal, lugnet kombinerat med klassiska villakvarter omgärdade av lummiga trädgårdar. Bättre och mysigare boende är svårt att hitta. Välkommen hem!