Observera att denna bostad är såld.

Drömmen om Ålsten - Storslagen drömvilla i hjärtat av Bromma

BESIKTIGAD

Brötvägen 40

Område:
Bromma - Ålsten
Ägandeform:
Friköpt
Rum:
8 rok
Boarea:
262 kvm
Biarea:
87 kvm
Tomtarea:
873 kvm
Pris:
25 000 000 kr
Budgivning pågår
I denna ytterst attraktiva villa har man lyckats skapa ett hem där det exklusiva och praktfulla möter det harmoniska och ombonade. Allt är renoverat med finess, stil och med nutida funktionalitet samtidigt som många av de vackra, tidsenliga detaljerna bevarats. Här finns gott om utrymmen för såväl de många vännerna som ett härligt levande familjeliv, där de många barnen kräver gott om plats. På entréplan möter en generös och välkomnande hall, spatiösa sammanhängande sällskapsytor (ca 61 kvm) med öppen spis och ett rejält och exklusivt kök - bägge med access till en härlig terrass, delvis under tak. På övre plan TV-hall med öppen spis, 4 stora sov-rum, stort badrum, 2 balkonger. Isolerat vindsplan med golvyta ca 98 kvm. I källarplan ett härligt allrum, duschrum, tvättstuga och ett rejält garage. Bergvärme installerad.

Den soliga, barnvänliga tomten och det intilliggande grönområdet är mycket omtyckta lekytor för barnen. Läget i Ålsten är perfekt med kort gångavstånd till Ålstensgatans puls med shopping i små mysiga butiker, skola, förskolor och 12:ans hållplats. Bekvämt gångavstånd också till Stora Mossens IP, bad- och båtliv i Mälaren, motionsspår, småbåtshamnar. Välkommen till en villa som erbjuder dig det där lilla extra.
Drömmen om Ålsten - Storslagen drömvilla i hjärtat av Bromma
Entréplan 123 kvm

Välkomna till detta vackra hus som 1929 ritades av Stockholms Arkitektbyrå i ”förfunkis-stil” och är ett fint exempel på övergångsskedet mellan 20-talets klassiska arkitektur och 30-talets funktionalism, karaktäriserad av bl a stora fönster och balkonger. Det är inte det typiska funkishuset vi möter här. Här möter en stilig och elegant atmosfär där den funktionalistiska byggnadsstilen harmoniserar med moderna material och nutida standard. Samtidigt har man sett till att varken ljus eller rymd är någon bristvara.

Väl inne i huset möter kapprumshallen med stengolv i original och gott om plats för ytterkläder undangömda i en nisch.
I anslutning ligger gästtoaletten med väggar halvkaklade/målade i vitt, klinkergolv i gråbrun ton, handfat och toalett. Ljusinsläpp genom ett litet fönster.

Kapprumshallen övergår i den generösa inre hallen med vackert, oljat golv i stavparkett. Fönster mot söder. Den inre hallen sammanbinder köksentrén, trappan upp till övre planet och trappan ner till det inredda källarplanet. En bred öppning med skjutdörrar leder rakt fram in i de enastående sällskapsytorna.

De vackra, sammanhängande sällskapsytorna (ca 61 m²) möter oss med ett fantastiskt ljus tack vare flertalet stora, ogenerade fönsterpartier i söder/väster/norr. Matsal och sällskapsrum ligger i fil i helt öppen planlösning där den vitputsade öppna spisen blir rumsavskiljare. På golvet ligger vacker stavparkett och radiatorerna har dolts bakom fina elementskydd. Fönsterbrädor i sten. Från sällskapsrummet utgång genom glasade pardörrar till terrassen som bl a rymmer stort matsalsbord under tak.

Via passage med köksentré och källartrappan, leder en bred öppning in till det platsbyggda ”drömköket” - uppdelat i en arbetsdel och en umgängesdel. Även den mest matlagningsintresserade kan inte annat än imponeras. Här finns långa arbetsytor på bänkar i sten och rostfritt samt rikligt med lättåtkomliga, platsbyggda lådor och skåp med snickerier från Scandinavian kitchen. Förvaring finns också i den rejäla ”köksön” med bord/arbetsyta i sten, hyllor för t ex kokböcker och plats för barstolar för familj och vänner att ”hänga” vid medan maten förbereds. Maskinellt utrustat med bred induktionshäll från Bosch och köksfläkt från Fjäråskupan. kolsyrekran från Grohe, integrerad diskmaskin och kyl, kombiugn inklusive ångkokare, ytterligare en ugn och den helautomatiska espresso- och kaffemaskinen inklusive uppvärmningslåda för porslin är från Miele 2018.

Tack vare sin storlek och planlösning blir köket naturligt hemmets samlingspunkt. I ”umgängesdelen” sitter man gärna länge kring matbordet placerat framför den platsbyggda soffan med förvaring. Köket badar i ljus tack vare fantastiska ljusinsläpp genom flertalet stora fönsterpartier och genom de glasade pardörrarna som leder ut till terrassen med utrymme för ytterligare matbord eller loungemöbler. På golvet ligger breda plankor i massiv ek med vattenburen golvvärme.

Övre plan 106 kvm

En svängd, vacker trappa i ek leder upp till den övre möblerbara hallen med vackert ekparkettgolv och ljusinsläpp genom fönster mot öster. Framför öppna spisen med braskassett har TV-soffan en given plats. Hallen sammanbinder övre planets fyra rejäla sovrum med likadana slipade och lackade trägolv, badrummet och trappan upp till det synnerligen väl tilltagna vindsplanet.

På golvet i sovrum ett ligger ett ljust trägolv och en garderob. Ljusinsläpp genom fönster mot söder och genom de glasade pardörrarna ut till en altan i öster.

Sovrum två nås från passagen vid badrummet. Även här ligger ett ljust trägolv och kläder ryms i en platsbyggd garderob. Fönster mot söder.

Sovrum tre, idag föräldrasovrum har ljusinsläpp dels genom ett fönster mot norr och dels genom de glasade pardörrarna som leder ut till en stor, möblerbar altan i väster. Anslutande fönsterförsedd klädkammare med vatten/avlopp framdraget för eventuellt ytterligare ett duschrum.

Sovrum fyra har fönster mot öster och norr, ljust trägolv och plats för kläder i en platsbyggd garderob.

I en passage, som förbinder sovrum två och tre ligger det generösa badrummet. Här ryms idag dubbla handfat i snygg badrumsmöbel från Haven med specialbeställd stenskiva från Granit & Marmor, vägghängd wc, handdukstorkar och en rymlig duschplats för två personer. Väggarna klädda i Claystone och på golvet ligger en vacker natursten med elgolvvärme. I taket sitter infällda spotlights och ljusinsläpp genom fönster mot väster.

Vindsplan 32 kvm (98 kvm golv)

En bra trappa med räcke i glas leder upp till det spatiösa vindsplanet. Vinden inreddes 2019 med tak isolerat med ”ekofiber” med ångspärr, nytt innertak i gips, nytt elmanövrerat takfönster, vattenburna radiatorer, platsbyggd väggförvaring, slipat och målat vindsgolv samt förberett med v/k tappvatten och avlopp.

Källarplan 87 kvm

Källarplanet renoverades genomgripande 2009. Golv i allrum, tvättstuga, duschrum, matkällare och delar av golv i pannrum renoverades med ny betong, underliggande markisolering samt ingjuten vattenburen golvvärme (ingen golvvärme i pannrum eller i matkällare monterades dock). Grundmurar är målade med silikatfärg. Duschrummet har vitmålade naturstensväggar/väggar och fondvägg i grön mosaik, toalett, handfat och golv klätt med en klinker med vattenburen golvvärme.

Tvättstugan rymmer tvättmaskin och torktumlare samt en arbetsbänk, i f.d tvättstugan finns porslinsho och en lång arbetsbänk. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger kalksten med vattenburen värme.

Stort uppvärmt garage med vatten och brunn.

Tomt 873 kvm och uteplatser

Mitt i Ålsten, på lugn gata invid grönområde, ligger denna friköpta, mycket barnvänliga tomt ca 873 m². Tack vare växtligheten och husets placering på tomten känns såväl tomt som hus mycket privat. Tomten är perfekt för lek. Här får både studsmattan och ”fotbolls-planen” plats och i det angränsande grönområdet samlas områdets barn. Det finns äppel-, plommon- och päronträd, fläder, vinbär, krusbär, blommande buskar, syréner i både vitt och lila. Allt komponerat så att något alltid blommar under hela säsongen.
Både från sällskapsavdelning och kök har man utgång genom glasade pardörrar till den stora altanen som löper längs med hela husets fasad mot trädgården och grönområet. Utanför sällskapsavdelningen ligger altanen under tak och här intar man gärna sommar-middagarna tillsammans med familj och vänner. Blir kvällen kylig sätter man på infravärmen. Solen fångar man på altanen på morgonen och eftermiddagen/kvällen. En bred trappa sammanbinder altanen med trädgården.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Brötvägen 40, 16766 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Ålsten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
873 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
262 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
87 kvm
Antal rum
8 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
12 111 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 4 111 000 kr
Slutpris
25 550 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2 plan med inredd vind och källare
Byggnadsår
1929/1949
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade med isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten och betonghålsten
Tak
Lertegel
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-12-12
Energiklass
B

Driftkostnader

Hushållsel
40 000 kr/år
Vatten/avlopp
4 600 kr/år
Renhållning
5 000 kr/år
Försäkring
12 000 kr/år
Summa
61 600 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
Elkostnad och försäkring är schablonberäknad

Renoveringar - bostaden

2023
Renovering av badrum, övre plan

2022
Flyttat tvättstugan till f.d matkällare med nytt golv
Installation av laddstation för elbil
Slipning och hårdvaxolja av golv i stora barnrummet

2021
Målning av väggar och tak på entréplan samt två sovrum på övre plan
Satt igen dörr mellan två sovrum

Utfört av tidigare ägare:
2020
Nya vattenburna radiatorer på vindsplan
Slipat och målat golv på vindsplanet
Platsbyggd förvaring på vindsplanet
Målning av plåt- och smidesdetaljer exteriört
Målning av plåtar och ny trätrall på övre planets altan och balkong

2019
Renovering av samtliga fönster med energiglas i det inre glaset
Renovering och målning av ytterdörrar
Lagning och omfärgning av fasader
Omläggning av tak med ny papp, läkt och det gamla lerteglet
Målning av exteriöra snickerier; takfot, vindskivor, räcken och stolpar terrass entréplan
Innertaket på vindsplanet isolerat med "ekofiber" och ångspärr
Nytt gipsinnertak på vindsplanet
Nytt trappräcke med glas på vindsplanet
Nytt elmanövrerat takfönster
Förberett för vatten och avlopp på vindsplanet

2018
Nytt innertak av gips i matsal och vardagsrum med infällda skenor för gardiner och belysning
Samtliga ytskikt målades
Samtliga golv i ekparkett i entré- och våning 1 slipade och hårdvaxoljade
Trappräcke i ek till våning 1 rengjort och vaxat
Nya vitvaror från Miele: Kombiugn inklusive ångkokare, ugn, diskmaskin, helautomatisk espresso- och kaffemaskin inklusive uppvärmningslåda för porslin
Tapp med kolsyrat vatten vid köksho
Omtrådning el och utökat antal uttag samt brytare/dimmers entréplan, våning 1 och vind
Installation av ny VVB

2018 - 2020
Fibaro z wave styrda dimrar samt brytare i princip hela huset
Homey smarthome controller bl a z wave kompatibel. Det innebär att takbelysning går att styra genom schema/soluppgång-solnedgång eller på distans samt direkt på dimmer/brytare. En mängd ”smarta hem” produkter går att ansluta, t ex Philip Hue och IKEA Trådfri.
Installation av utomhuskameror
El i källarplan genomgången
Nya led-armaturer garage
Inkommande fiber flyttad ned till skyddad genomföring i grund i stället för synlig upp på fasad
Nytt trådat nätverk med många uttag i sovrum, kontor, vind, tv-platser, etc.
3 st trådbundna accesspunkter, Unify AC Pro, placerade i källare, kök och hall plan 1
Wifi-nätverk 24 portas Unify POE-switch inklusive Unify Cloud Key (för administration av accesspunkterna)
Nytt trådbundet avancerat larm
Porttelefon och motoriserat/styrt entrélås
Trefasuttag i garage som förberedelse till laddstation för elbil

2011
Renovering sängkammare/barnsovrum
Platsbyggda sängar
Nytt vävtak
Målning/tapetsering väggar

2010
Ny platsbyggd tvättstuga i källaren
Ny ”walk-in closet”, övervåning

2009
Inredning av källare
Utgrävning av källare. Golvisolering (Pordrän), installation av vattenburen golvvärme (Wirsbo, tre slingor) i allrum, tvättstuga och duschrum
Inredning av nytt dusch/wc
Putsning och målning av samtliga väggar
Nytt kalkstensgolv i hela källaren (ej badrum, garage)
Nya eldragningar samt äldre delar som ej redan bytts ut.
Byte och infällning i tak/vägg av i stort sett alla återstående värmeledningsrör (de som ej byttes redan vid installation av bergvärme 2007).
Nya avloppsrör och golvbrunnar i källargolv (fram till husliv)
Målning av snickerier
Renovering och utbyggnad av altan mot allmänning, i lärkträ
Renovering av stödmurar i granit mot garageuppfart/gatan
Servitutsavtal upprättat mellan fastigheterna Angläsen 11 och 12 ang delat användande av uppfart med grannfastigheterna Brötvägen 40 och 42

2008
Ny puts på fasad inkl. infärgning (traditionellt handputsad kalkfasad). Södra sidan revs ner i sin helhet. Övriga hussidor reparerades samt ny ytputs.
Målning utvändiga snickerier
Installation av ytterligare fönster till föräldrasovrum och gästrum samt walk-in garderob på övervåning
Byte av båda gavelfönstren på vinden till större dimensioner
Renovering och målning av utvändiga plåt- och smidesarbeten Nya plåtarbeten kring ytterdörr
Delvis nya fönsterbleck
Ny papp/läkt, vindskivor, takplåtar
Nya plåtomfattningar till skorsten samt ny taklucka

2007
Bergvärmeinstallation, Thermia Duo 16, 2 x 160 m borrhål
Nya platsbyggda elementskydd i båda våningsplanen
Platsbyggd bokhylla i vardagsrum
Ny tvättmaskin och torktumlare (Siemens/Cylinda)

2006
Nya ledningar och eluttag i båda våningsplanen samt vind
(Vid detta tillfälle endast delvis omdraget i källarplan p g a inplanerade framtida ombyggnadsplaner)
Genomgående installation av dimmers
Nya elcentraler både på övervåning och i källare med jordfelsbrytare
Ny TV antenn, nya antennkabeldragningar för både marksänd och satellit/parabol TV
Nya avloppsstammar till kök, badrum och gästtoalett
Framdragning av vatten och avlopp för möjlighet till framtida ”en-suite” badrum till föräldrasovrum (nuvarande ”walk-in closet”)
Byte vattenledningar till kök, badrum, gästtoalett
Rörledningar för varmvatten utbytta till element i hall, gästrum, föräldrasovrum på övre plan
Vattenburen golvvärme golvvärme installerat i kök
KÖK
Renovering av kök, ”Sundborn” från Scandinavian Kitchen
Massivt plankgolv i ek från Junckers med vattenburen golvvärme Wirsbo
Nytt fönsterparti inkl. pardörrar mot terrassen
Renovering gästtoalett vid entrén
Nytt klinkergolv och kakel, målning, nya lister, vattenledningar, etc.
Renovering och målning av samtliga tak/väggytskikt på nedre och övre plan
Slipning och naturell oljning av golv på nedre och övre plan.
Vit lut och hårdvaxolja i sovrummen.
Målning av invändiga snickerier på nedre och övre plan
Ny golvsockel på övre och nedre plan
Provtryckning skorsten. Visst läckage mellan kanaler, dock inget föreläggande/eldningsförbudPlanlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Ålsten
 Brötvägen 40  Brötvägen 40 Ålstensskolan Brötvägen 40
Ålstensskolan
HM Livs - Ica Brötvägen 40
HM Livs - Ica
Spårvagnshållplats vis Ålstensgatan Brötvägen 40
Spårvagnshållplats vis Ålstensgatan
Susch nr 18 Brötvägen 40
Susch nr 18
Gelaterian Scarfó på Ålstensgatan Brötvägen 40
Gelaterian Scarfó på Ålstensgatan
Ålstens fisk Brötvägen 40
Ålstens fisk
Lekplats i området Brötvägen 40
Lekplats i området
Restaurang Bryggan vid Ålstens båthamn Brötvägen 40
Restaurang Bryggan vid Ålstens båthamn