Leksandsvägen 1

16 250 000 kr 172 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Klassisk Nockebyvilla på solig hörntomt

Välkomna till denna Nockebyvilla på totalt 281 kvm, byggd 1932 och belägen på en 759 kvm stor hörntomt på gränsen till Höglandet, i behov av lite omvårdnad. Ett modernt och rymligt kök med matplats och väl tilltagna arbetsytor. Klassisk planlösning med matsal och vardagsrum i fil, med öppen spis och vackra fönsterpartier. Många fina originaldetaljer bevarade, såsom vävspända tak, spanjoletter, elementskydd m.m. Övre plan med hall, fyra sovrum, badrum och separat wc. Delvis inrett vindsplan med ett sovrum och förrådsvind. Inrett källarplan med tvättstuga, bastu/duschrum/spa, separat wc, stort all/tonårsrum förrådsutrymmen, bergvärmepump och källarentré. Stensatt parkering för två bilar. Kort promenad till Höglandstorget med 12:ans hållplats och populära Höglandsskolan, men också till Nockeby Torg med det mesta av service. Varmt välkomna på visning.
Klassisk Nockebyvilla på solig hörntomt
Entréplan (94 kvm boa)

Entré via vindfång med stengolv, som övergår i en stavparkett i ek, in i den möblerbara hallen med ett vackert blyinfattat fönster. Intilliggande kapprum och gäst-wc samt ektrappan till övre plan.
Till vänster ligger det ljusa köket med fönster i två väderstreck. Snickerier med vita släta luckor. Gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter samt matplats vid fönstret i öster. Maskinellt utrustat med induktionshäll med frihängande fläkt ovan, diskmaskin, ugn och mikro i högskåp, dubbla kylskåp och frys, allt i rostfritt. På golvet ligger en stavparkett i ek och i taket sitter det infällda spotlights.
Klassisk planlösning med matsal och vardagsrum i fil, som skiljs åt av spegelskjutdörrar. Stort fönsterparti i matsalens söderfasad och i vardagsrummet finns en öppen spis och utgång till solig terrass och trädgården. På golven ligger det fiskbensmönstrade stavparketter i ek.

Övre plan (85 kvm boa)

Den svängda ektrappan leder upp i den övre hallen med fönster i väster och en stavparkett i ek på golvet. Från hallen nås också, via spröjsade dubbeldörrar, ett sovrum med fönster i två väderstreck och ett trägolv.
Via mindre passage med badrum, wc och vindstrappan, når man planets tre andra sovrum. Alla med fönster i öster och ekparketter på golven. I föräldrasovrummet finns en garderobsvägg och utgång till altanen i södersol.
Det fönsterförsedda badrummet är helkaklat med ett ljust eluppvärmt klinkergolv. Här finns dubbla handfat i badrumsmöbel med badrumsskåp ovan, duschhörna och handdukstork.
Intilliggande separat wc med handfat.

Vindsplan (16 kvm boa)

Det rymliga vindsplanet nås via en bra trappa från passagen. Här finns ett sovrum med ett stort fönster i gaveln och en större garderob med handfat samt förrådsvind och ytterligare förvaringsmöjligheter i kattvindarna.

Källarplan (87 kvm bia)

Från entréhallen leder trappa ner till källarplanets hall med en skjutdörrsgarderob, två mat/vinförråd och ett förråd med garderober. På golvet ligger det en antracitgrå klinker.
Rakt fram från hallen når man, via vindfång med källarentrén, ett stort all/tonårsrum med ett intilliggande wc. Kan givetvis fungera som uthyrningsdel.
Bortom hallen ligger ett förrådsutrymme med garderober och bergvärmeanläggningen och bortom detta ligger tvättstugan med arbetsbänk, rostfri ho och underskåp samt tvättmaskin och torktumlare från Miele. Via en mindre passage med duschplats och handfat nås bastu och spaavdelning, som också nås från allrummet.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Leksandsvägen 1, 16775 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Nockeby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
759 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
172 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Biarea:
109 kvm
Antal rum
8 rum och kök, varav 5–6 sovrum
Taxeringsvärde:
10 675 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 875 000 kr
Slutpris
15 700 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2 plan med delvis inredd vind & källare
Byggnadsår
1932
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Koppar
Grundmur
Betong, betonghålsten
Tak
Lertegel
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-08-25
Energiklass
F

Driftkostnader

Hushållsel
36 000 kr/år
Vatten/avlopp
4 900 kr/år
Renhållning
4 600 kr/år
Försäkring
10 000 kr/år
Summa
55 500 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Schablonberäknad elkostnad

Renoveringar - bostaden

2021
Omläggning av tak med nya tegelpannor
Nya stuprör i koppar

2011
Omläggning av tak med ny papp och läkt

2007
Renovering av kök

2006
Installation av bergvärme

2000
Renovering av källare med allrum/wc/hall/passage

1995
Renovering av källare med dusch/bastu/spa

Tidigt 90-tal
Renovering av badrum/wc övre plan

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Nockeby
 Leksandsvägen 1 Höglandstorget med skola F-9 Leksandsvägen 1
Höglandstorget med skola F-9
Café vid Höglandstorget Leksandsvägen 1
Café vid Höglandstorget
Höglandstorget Leksandsvägen 1
Höglandstorget
Promenera längs Mälaren Leksandsvägen 1
Promenera längs Mälaren
Nockeby Bageri Leksandsvägen 1
Nockeby Bageri
Engströms Livs vid Nockeby Torg Leksandsvägen 1
Engströms Livs vid Nockeby Torg