Lunkentusvägen 12

{rum} rok 4 750 000 kr 72 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Smedslättsdröm på torget

Välkommen till denna mycket trivsamma och välplanerade 3:a i hjärtat av Smedslätten med generösa sällskapsytor. Här bor man lugnt och bekvämt mitt i trädgårdsstaden vid det idylliska Smedslättstorget. Känslan av en småstadsidyll är påtaglig med närhet till det mesta. Allt man behöver finns inom några få minuters gångavstånd, såväl mataffärer som små torg med butiker. Tycker man om natur och friluftsliv ligger Ålstensskogen, Solviksbadet och strandpromenaden utmed Mälaren nära. Väl inne i lägenheten slås man av rymden, takhöjden och ljuset som flödar in genom de stora fönsterpartierna som vetter mot det grönskande Smedslättstorget. Här finns sällskapsrum i fil, stort välutrustat kök med plats för många gäster, 1-2 sovrum samt ett rymligt badrum. Både lägenheten och fastigheten är i mycket gott skick. Föreningen är skuldfri med god ekonomi. Till medlemmarnas förfogande finns en vacker parkliknande, rikt blommande trädgård med uteplatser där man gärna tillbringar långa stunder under de varma sommarmånaderna. Hjärtligt välkomna till en mycket välplanerad och trevlig lägenhet med villakänsla.
Smedslättsdröm på torget
Rumsbeskrivning

Lägenheten är inrymd i en gammal butikslokal från 20-talet. Lägenhetens ursprung märks främst genom de fantastiska fönstren, som bevarats och som släpper in mängder med ljus. Väl inne välkomnas man av den öppna hallen. Här finns gott om plats för kappavhängning. I anslutning till hallen ligger ett praktiskt förråd/garderob och rakt fram nås det helkaklade badrummet med dusch och golvvärme. Här är det förberett med anslutningar för en TM. Direkt till höger ligger det trivsamma sovrummet med utsikt över föreningens trädgård. Utmed ena väggen finns en garderobsektion placerad.
Via hallen nås det generösa sällskapsrummet med högt i tak. Här flödar ljuset genom de stora fönsterpartierna mot det lugna Smedslättstorget.
Det stora fina köket ligger i fil och nås via vackra spegeldörrar med glas. Köket är välutrustat och är mycket funktionellt och har bra med arbetsytor av marmor och gott om förvaring i skåp upp till tak. Även här flödar ljuset in genom de stora fönsterpartierna. Plats finns i köket för ett stort matbord som naturligt blir lägenhetens mittpunkt. Intill köket i fil ligger det andra sällskapsrummet som lämpar sig väl som ytterligare sovrum. Även här flödar ljuset in genom de stora fönsterpartierna. Lägenheten är ljust färgsatt och på golvet ligger enhetligt vackert grålutat ekgolv med vattenburen golvvärme.

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Lunkentusvägen 12, 167 63 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Smedslätten
Fast.beteckning
Paddan 6
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 729 kr/mån. VA ingår, exkl värme.
Lgh.nr
1002
Andelstal (andel i föreningen)
18.27411%
Andelstal (andel av årsavgift)
16.6%
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Boarea:
72 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
3 rum och kök, varav 1–2 sovrum
Slutpris
5 700 000 kr
Uteplats/balkong
Gemensam uteplats i den grönskande trädgården som tillhör föreningen
Bilplats
4 st p-platser

Driftkostnader

Hushållsel
2 362 kr/mån
Försäkring
248 kr/mån
Summa
2 610 kr/mån
I hushållselen ingår kostnaden för värme. Vattenburen golvvärme - eluppvärmt, Elburen golvvärme i badrum. Varje lägenhet står för sin egen uppvärmning. Varmvatten ingår i avgiften.

Renoveringar - bostaden

2009 byggdes lägenheten om från att tidigare varit en affärslokal. Arkitekt Paul Ross.
2017 Fiber installerades
2020 ny diskmaskin

Fakta om Brf Storskytten

Allmänt om föreningen
Brf Storskyttens registrerades hos bolagsverket den 28 januari 2005 samtidigt som den nuvarande ekonomiska plan registrerades. Stadgarna registrerades 2 Feb 2005.
Föreningen upplåter 4 lägenheter med bostadsrätt.
Ekonomiska- och fastighetsförvaltningen sköts av medlemmarna själva.
Föreningen är skuldfri. Föreningens ekonomiska ställning framgår av bifogad balans och resultaträkning.
Fastigheten är upplåten med tomträtt. Fr om 2022-10-01 löper ett nytt tomträttsavtal som gäller i 10 år. Tomträttsavgälden 2022-2023 är 39 600 kr och höjs sedan successivt till 62 200 kr fr om 2026. Föregående räkenskapsår var tomträttsavgälden 24 600 kronor.
Den gemensamma energianvändningen hänför sig till uppvärmning i källare och trapphus, gemensam inne- och utebelysning, 2 tvättmaskiner och en torktumlare samt gemensamt varmvatten för 4 lägenheter. Den årliga energiförbrukningen uppgår till ca 20 000 kWh. De 4 lägenheterna har separat uppvärmning som betalas av resp medlem.
Byggnadsår
1923
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Föreningen äger marken?
Nej
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Antal lägenheter
4 st
TV/bredband
Fiber - Telia
Tillåts juridisk person?
Ja
Renoveringar
Fastigheten renoverades 2005 genom fasadmålning, nytt tak, grunddränering samt ommålning av trapphus. Därefter har nedanstående åtgärder genomförts:
2007/2008
Källarplanet renoverat genom målning av väggar, ny golvbeläggning i form av golvklikerplattor, installation av ventilationsanläggning med värmeåtervinning. Energideklaration genom Anitcimex genomfördes.

2009/2010
Ny takbeläggning på carport

2012/2013
Reparerades ytterdörr samt kompletterades ventilationen, ny varmvattenberedare, radon och PCB kontroll

2015/2016 renoverades yttertrappan med ny beläggning, spolning av alla rör och videofilmning av rören gjordes, en ny Cylinda tvättmaskin inköptes.

2016/2017
Lades en stenkista för att leda bort ytvatten från fastigheten, förbättringar i trädgården.

2017/2018
Genomfördes en ny energideklaration genom Anticimex, samtliga lägenheter anslöts till Telia öppen fiber, anlades ny uteplats och inköptes trädgårdsbord och stolar till uteplatsen. Parkeringen utökades med en plats och desamma asfalterades. Installation av fiber har bekostas via en extra medlemsdebitering om 43 200 kr.

2018/2019
Har markarbeten utförts för att återställa marken efter genomförda arbeten med stenkistan. Ett mindre trädgårdsbord med stolar inköptes. Dessutom har en trädgårdssoffa anskaffats till trevnad för samtliga medlemmar.

2019/2020
Har en medlem installerat laddbox för elbil ansluten till lägenhetens elmätare (1101). Samtidigt har kablar dragits från utrymmet med samtliga lägenheters elmätare till förrådsutrymmet i carporten. Detta har bekostats av 1101.

2021/2022
Har kodlås installerats på ytterdörr samt bättringsmålning skett av entrétak och takkupor. Dessutom har komplettering skett av väster i trädgården
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, bastu, pannrum som alla kan nyttjas av föreningens medlemmar.

Planlösningar

Planritning

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten
 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Lunkentusvägen 12 Nockebybanan med hållplats vid torget Lunkentusvägen 12
Nockebybanan med hållplats vid torget
ICA SmeLivs Lunkentusvägen 12
ICA SmeLivs
Solviksbadet Lunkentusvägen 12
Solviksbadet
Lekplats med skateramp vid Solviksängen Lunkentusvägen 12
Lekplats med skateramp vid Solviksängen
Utegym vid Solviksbadet Lunkentusvägen 12
Utegym vid Solviksbadet
Populära Gelaterian Scarfó Lunkentusvägen 12
Populära Gelaterian Scarfó
Mälaren finns alltid nära Lunkentusvägen 12
Mälaren finns alltid nära