Vultejusvägen 10A

11 950 000 kr 152 kvm

Villa med uthyrningslägenhet på stor plan tomt i bästa tänkbara solläge

Välkommen till denna fina välplanerade och energieffektiva villa i Bromma kyrka med ett av områdets absolut bästa lägen.

- Energieffektiv villa med bergvärme
- Separat lägenhet i suterrängvåning som kan hyras ut
- Stor plan och skyddad tomt med förvaringsbod
- Tomt med sol från morgon till kväll
- Stor parkering på grusad infart.

Här bor du i en villaidyll med ett stenkast till Kyrksjön och närheten till det levande Ängby Torg med mataffär, delikatessbod och pizzeria. Till Norra Ängby skola, förskola och Ängby IP är det bara några minuters promenad. En stor härlig soldränkt grönskade plan tomt med sol från tidig morgon till sen kväll som ligger väl skyddad från vägen. Här kan barnen spela en fotbollsmatch medan maten ligger på grillen. En uteplats i morgonsol och en stor altan i kvällssol där familj och vänner kan samlas. I bottenplanet med ingång från den stora infarten finns en fullt utrustad lägenhet med möjlighet till goda hyresintäkter alternativt generationsboende, gästlägenhet eller som ett extra sovrum.

Ett bekvämt boende med närhet till allt en familj kan önska! Inte minst tryggheten med möjligheten att hyra ut. I närheten finns också Björklunds Hage med Ängby Slott och stor lekplats, 4-H-gård med djur för barnen där man också gärna har picknick. Nära kommunikationer och naturreservaten Kyrksjölöten och Judarn. I området finns även populära Bromma Bistro med uteservering, nyöppnade Mille Gusti, Brödernas, Gateau, kvarterskrogen Astrids, tennisbanor och mycket mera. Ängbybadet, strandpromenaden utefter Mälaren och Judarnreservatets fina strövområden, allt promenadavstånd. Sommartid är Ängbybadet och den intilliggande sommarrestaurangen ett självklart utflyktsmål. Vintertid bjuder både sjön Judarn, Kyrksjön och Mälaren på is och snö för skridskoentusiaster och skidåkare.

Välkommen hem!

För mer information kontakta Fastighetsmäklare Jonas Cederroth 070-3410159
 Villa med uthyrningslägenhet på stor plan tomt i bästa tänkbara solläge
ENTRÉPLAN

Villan möter med en ljus och tilltagen entréhall med klinkers och bekväm vattenburen golvvärme. Här finns gott om utrymme för flera garderober och ev. barnvagnar. På golvet ligger klinkers med underliggande bekväm vattenburen golvvärme. I hallen finns även access till våningens stilrena duschrum med vägghängd wc och även här ligger klinkers med vattenburen golvvärme. Vidare kommer vi in i den inre hallen där både trappan till det övre och till det nedre planet finns. Längre fram finns entréplanets ljusa kök med stora fönsterpartier i två väderstreck med utsikt mot trädgårdens rymliga baksida. Matplatsen består av en köksö med barstolar som blir ett självklart häng med familj och vänner.

ÖVRE PLAN

Från en svängd trappa med ett blyinfattat fönster kommer du upp till det övre planets hall. Direkt till höger ligger det största sovrummet och har plats för både säng, arbetsplats, soffa samt förvaringsmöbler och rummet vetter mot trädgårdens baksida. Från hallen nås även våningens wc och intill finns en dörr till stort förvaringsutrymme på kattvinden. En del av den tomma ytan på kattvinden kan användas om man vill bygga om och ersätta wc:n med ett badrum. Längre fram finns två ytterligare sovrum som båda vetter mot husets framsida i söder. Master bedroom har fransk balkong och garderobsvägg och plats för både dubbelsäng & sängbord. Intill planets tredje sovrum också detta rymligt med gott om plats för arbetsplats och garderober. I taket sitter spotlights och på golvet ligger ett parkettgolv. De övriga rummen har massiva trägolv i original.

KÄLLARVÅNING

Från entréplanets hall kommer man ner till husets källarvåning och direkt till höger finns förutom en stor matkällare även ett badrum med både badkar, separat duschplats, tvättmaskin, handfat med kommod. På golver ligger grå klinker och på väggarna vitt kakel.

LÄGENHET MED EGEN ENTRÉ

Från tomtens grusade infart finns egen entré till lägenheten som med fördel kan hyras ut, användas som generationsboende, gästlägenhet eller som extra sovrum. Lägenheten har ett sovrum/allrum med plats för både säng, soffa och förvaringsmöbler samt garderob. Köket är utrustat med både spis, riktig spisfläkt med utblås, ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Badrummet har wc, handfat med kommod och spegelskåp, duschhörna med glasdörrar och på golvet ligger mörk klinker och på väggarna vit.

FRIGGEBOD

Gott om förvaring i boden på tomten för cyklar, trädgårdsredskap, sportprylar och utemöbler etc.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Vultejusvägen 10A, 168 57 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Bromma Kyrka
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
1 228 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
152 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
57 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Taxeringsvärde:
6 887 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 494 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plans villa med källare
Byggnadsår
1925 (Tillbyggd 1956/1960)
Fasad
Dekortegel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Trä, betong
Grundmur
Betonghålsten, tegel, mursten
Tak
Plåt
Grund
Betongsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Vattenburen golvvärme, vattenburna radiatorer via bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-05-30
Energiklass
B

Driftkostnader

Hushållsel
25 558 kr/år
Vatten/avlopp
4 445 kr/år
Renhållning
2 715 kr/år
Försäkring
8 738 kr/år
Summa
41 456 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
12779 kWh schablonberäknat om 2 kr per kWh= 25558 kr Verisure larmkostnad om 5600 kr/år är inte medräknat i driftskostnader Vattenförbrukning om 141 kubikmeter per år

Renoveringar - bostaden


2021
Fönster målade utvändigt

2014
Tvättstuga /Duschrum källare renoverat.
Lägenhet med dusch och pentry skapat 2014.
Källare är renoverad med nya betonggolv ovan markisolering.
under betonggolv ligger en radonmatta för att hindra markradon in i byggnaden.
Grundmurar omdränerade/omisolerade med isodrän/pordränskivor.
Dagvatten leds dels till stenkista samt dels till kommunalt nät.
Avloppsledningar är utbytta undantaget wc övervåning 2014.
Vattenburen golvvärme finns installerad i entréhall samt duschrum entréplan.

2006
Kök renoverat
Dusch entrévåning renoverat

2005
Bergvärmepump installerad, borrhål 180 meter

2002
Va-servis utbytt till tomtgräns

2000
Vind tilläggsisolerad omkring 2000

Övrigt
Säljaren förvärvade fastigheten 1997
Elcentral utbytt. Elledningar har bytts ut lokalt vid renoveringar samt vid behov
Grunden är pålad. Vid utgrävning av källare satte sig byggnaden något, visade på lite sprickor. Dessa har ej förändrats efter detta. Nedre trappsteg har sjunkit. Sprickor i fasad mot stödmur finns.
Utebelysning delvis ur funktion.

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Söker du sköna promenadvägar så finns Kyrksjöns naturreservat i Bromma Kyrka med fina promenad och löparstråk, badmöjlighet på sommaren och skridskosjö om vintern. Kyrksjö-området blev 1997 ett naturreservat med namnet Kyrksjölöten.

Bromma kyrka

Områdesbeskrivning

Söker du sköna promenadvägar så finns Kyrksjöns naturreservat i Bromma Kyrka med fina promenad och löparstråk, badmöjlighet på sommaren och skridskosjö om vintern. Kyrksjö-området blev 1997 ett naturreservat med namnet Kyrksjölöten.

Bromma kyrka
 Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Kök uthyrningslägenhet Vultejusvägen 10A
Kök uthyrningslägenhet
Kök uthyrningslägenhet Vultejusvägen 10A
Kök uthyrningslägenhet
Badrum uthyrningslägenhet Vultejusvägen 10A
Badrum uthyrningslägenhet
 Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Vultejusvägen 10A Kyrksjön mysig året runt Vultejusvägen 10A
Kyrksjön mysig året runt
Bromma Bistro Vultejusvägen 10A
Bromma Bistro
Norra Ängby Skola Vultejusvägen 10A
Norra Ängby Skola
Norra Ängby skola med omnejd Vultejusvägen 10A
Norra Ängby skola med omnejd
Björklunds Hage Vultejusvägen 10A
Björklunds Hage
Lilla Delikatessboden på Ängby torg Vultejusvägen 10A
Lilla Delikatessboden på Ängby torg
Ängby IP Vultejusvägen 10A
Ängby IP