Förhands tips

Västerled 20

{rum} rok 13 000 000 kr 169 kvm

Paradvåning i eftersökt och insynsskyddat läge

Välkomna till en av områdets största våningar, på väldisponerade och välunderhållna 169 kvm och en golvyta på 185 kvm, i ett fritt och insynsskyddat läge intill grönskande Västerledstorget. Stor välkomnande hall, ljus och rymlig sällskapsavdelning med öppen spis och kök med matplats i halvöppen planlösning. Fyra sovrum, ett snyggt badrum, separat wc och egen tvättstuga. Gemensam uteplats i trädgården. En stabil, välskött och lågt belånad förening. Fastigheten är stambytt och bergvärme installerad.

Läget är det bästa tänkbara nära både skolor/förskolor, Bromma Enskilda skola (åk0-6) ligger runt hörnet och Ålstensskolan (åk 0-5), Äppelviksskolan (åk 6-9) och Bromma Gymnasium finns på promenadavstånd, liksom Stora Mossens IP med utegym.

Vid det lokala lilla torget vid Alléparken finns 12:ans hållplats, bok- och pappershandel, blomsterhandel, konditorier/bagerier (perfekt för att hämta varmt frukostbröd) och i grannfastigheten ligger en italiensk kvarterskrog.

Något annat som ger området en speciell atmosfär är den vackra promenadvägen längs Mälarens strand. Med några få minuters promenad är man nere vid Äppelvikshamnen. Går man västerut leder promenadvägen förbi Solviksbadet med utegym, till Ålstenshamnen med den populära sommarrestaurangen "Bryggan" och österut kommer når man Alviks torg med flera affärer, gym, tennishall, restauranger, bank och en välsorterad ICA med generösa öppettider. Där finns också T-banans gröna linje, bussar samt Tvärbanan.

Paradvåning i eftersökt och insynsskyddat läge
Planlösning

Stor och välkomnande hall med ett intilliggande helkaklat gäst-wc med ett eluppvärmt svart/vit rutigt klinkergolv. Från hallen nås tre av våningens fem sovrum och badrummet.

I alla sovrum ligger det ekparketter och har olika garderobslösningar. I det rymliga föräldrasovrummet finns en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt utgång till en balkong i sydöst.

Det fräscha och vitkaklade badrummet har ett likadant eluppvärmt klinkergolv som i gäst-wc. Här finns wc, fristående badkar, glasad duschplats, handfat ovan bänkskiva på badrumsmöbel, högskåp för förvaring samt handdukstork. Infällda spotlights och fönster skänker ljus.

Till vänster från hallen öppnar den generösa och ljusa sällskapsavdelningen upp sig. Här finns en vacker öppen spis som sprider skön värme kulna höst- och vinterdagar. Här finns plats för stor soffgrupp och i bortre änden matplats med inbyggda bokhyllor och plats för många middagsgäster. På golvet ligger ekparkett.

Köksavdelningen är avskild med en bardisk från vardagsrumsdelen. Gott om arbetsytor i ljus komposit med infälld rostfri ho och bra med förvaringsmöjligheter bakom vita släta snickerier och i ett skafferi. Maskinellt utrustat med spishäll med fläkt ovan, ugn och mikro i högskåp, kyl/frys samt diskmaskin. Matplats för 4-6 personer vid fönstret. Infällda spotlights och på golvet ligger en terrakottaklinker.

Bortom köksavdelningen, bredvid matsalsdelen ligger ytterligare två rum, idag arbetsrum och ett tv-rum, avskilda med en uppsatt vägg, men som går att ta ner får att få ett stort sovrum.

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress:
Västerled 20, 167 55 BROMMA
Ort/stadsdel:
Bromma - Äppelviken
Fast.beteckning
Torrvedsstickan 3
Upplåtelseform:
Bostadsrätt
Månadsavgift
8 191 kr/mån
Lgh.nr
9
Andelstal (andel i föreningen)
23.42328%
Andelstal (andel av årsavgift)
26.29%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
361 208 kr
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Boarea:
169 kvm
uppmätningsnorm SS021054:2020
Antal rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Tillträdesdatum
Enl. ök.
Bilplats
P-plats finns, dock uthyrda (500 kr)

Driftkostnader

Hushållsel
600 kr/mån
Försäkring
650 kr/mån
Summa
1 250 kr/mån

Renoveringar - bostaden

2023
Nytt golv i vardagsrum/matsal

2020
Ny diskmaskin

2019
Renovering av badrum
Renovering av gäst-wc
Installation av skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning

2017
Ny tvättmaskin
Ny torktumlare

2015
Ny kyl/frys
Ny fläkt

2013
Provtryckning av öppen spis u.a

2010
Renovering av kök

Fakta om Brf. Västerledstorget 1

Allmänt om föreningen
Stabil förening med 9 lägenheter varav alla upplåts med bostadsrätt. Föreningen har även en lokal som hyrs ut.

Fastigheten byggdes 1926 och renoverades i mitten av 80-talet, en renovering som då även omfattade nya elstigare och ny central, byte av vatten- och avloppsledningar, dränering samt tak och fasadrenovering. Fönster renoverade och några lägenheter har 3-glasfönster. Bergvärme installerades 2006. 2009 renoverades trappuppgången med bl.a nya säkerhetsdörrar i originalstil vilket ger både ett vackert intryck och tyst från trapphuset.

Föreningen har en trivsam trädgård med både gröna ytor, hägg och syren samt ett stort härligt trädäck med trädgårdsmöbler och möjlighet till vilstolar för sköna stunder eller en god middag vid grillen.

Det finns även en fin gemensam bastu med skönt relaxrum. Cykel och barnvagnsförråd.
Fräsch tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Mycket välskött förening med stora tillgångar.
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
9 st
Antal lokaler
1 st
Renoveringar
Löpande underhåll, eventuella renoveringsplaner är omläggning av tak, dränera gatusida, utbyte el-servis central.

2020
Målning och nytt staket
Ny energideklaration

2018/2019
Staket framsida huset

2017/2018
Renovering staket och plank

2015
Fönsterrenovering
Ny tvättstuga

2009
Renovering av trappuppgång
Installation av säkerhetsdörrar

2006
Installation av bergvärme

Mitten av 80-talet
Genomfördes en renovering som då även omfattade nya elstigare och ny central, byte av vatten- och avloppsledningar (stambytt), dränering samt tak och fasadrenovering. Fönster renoverade och några lägenheter har 3-glasfönster.
Parkering
Garage/p-plats finns, dock uthyrda (500 kr)

Planlösningar

Planritningar

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Äppelviken

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Äppelviken
 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Västerled 20 Välkomna till Västerled 20 Västerled 20
Välkomna till Västerled 20
 Västerled 20 Västerled 20 Västerledstorget med lekplats Västerled 20
Västerledstorget med lekplats
Västerledstorget i vårblom Västerled 20
Västerledstorget i vårblom
Park konditori Västerled 20
Park konditori
Äppelviksskolan Västerled 20
Äppelviksskolan
Bromma Gymnasium Västerled 20
Bromma Gymnasium
Bromma Enskilda skola Västerled 20
Bromma Enskilda skola
Stora Mossens IP Västerled 20
Stora Mossens IP
Utegym vid Stora Mossens IP Västerled 20
Utegym vid Stora Mossens IP
Strandpromenad längs Mälaren Västerled 20
Strandpromenad längs Mälaren