Lantlig idyll mitt i storstaden. Västerled är en riktig småstadsidyll med sina många grönområden, parker och närhet till Mälaren. Samtidigt är det nära till storstaden; med T-bana tar det från Alvik bara fyra minuter till Fridhemsplan och 13 minuter till T-centralen. Området är mycket tryggt och barnvänligt.

Här finns allt du behöver
I Västerled har du nära till de levande torgen i bland annat Nockeby, Höglandet, Ålsten, vid Alléparken och i Alvik. De erbjuder ett stort utbud med allt ifrån kläder, kemtvätt och inredning till biograf, restauranger och blomsterbutiker. Inom rimligt gångavstånd finns alltså all tänkbar service! Vem behöver bil?

Många aktiviteter att välja mellan
Solviksbadet är sommartid en av de mest välbesökta platserna i Västerled. Släng handduken över axeln och njut av den solvarma stranden eller varför inte springa en runda i det två kilometer långa elljusspåret med modernt utegym?

Vintertid är ispromenader förbi Nockebybron ett populärt nöje, med en kopp rykande varm choklad med vispgrädde på Brostugan som avslutning.

Västerled har ett stort utbud av olika idrotter och friluftsliv för både stora och små. Stora Mossens IP har fotbollsplaner och ishallar. Här finns också idrottshallar, tennisbanor och grönområden. Nära är det även till Åkeshovs sim- och idrottshall med gym. I Ålsten, Smedslätten, Äppelviken, Nockebyhov och Minneberg hittar du båtklubbar.

Barnens Västerled
Västerledstorgets stora lekplats är ett barnens eldorado – sommar som vinter. Lekplatsen vid Olovslundsdammen, med en stor härlig plaskdamm, är en sommarfavorit. Där samlas stora och små för picknick i det gröna.

Det finns flera bra förskolor och skolor att välja mellan i närområdet. Förskola upp till femte klass kan barnen tillbringa på Ålstensskolan, Smedslättsskolan eller Olovslundsskolan. För de lite större barnen i årskurs sex till nio finns Äppelviksskolan. I Abrahamsbergskolan och i Höglandsskolan kan man gå under hela grundskoletiden från förskoleklass till nionde klass.

För mer information om Bromma, gå in på Stockholms stads hemsida – en sida om Bromma för nuvarande och blivande Brommabor.