Tryggt och grönt paradis. Väljer du att bosätta dig i Bromma församling kan du njuta av närheten till mysiga Judarnskogen, promenadavstånd till Ängbybadet, där du också hittar en sommaröppen restaurang, Björklunds Hages 4H-gård, barnens favorit, goda kommunikationer och mycket, mycket mer.

Livligt torg där du hittar det mesta
Bromma församling består bland annat av områdena Södra och Norra Ängby, Eneby, Åkeshov och Bromma Kyrka. Ett av församlingens pulserande hjärtan är trivsamma Ängby Torg, där du finner nästan allt – livsmedelsaffär, delikatessbod, pizzeria/thai, frisör och tandläkare.

Vill du åka in till storstan går tunnelbanans gröna linje in till Stockholm city på cirka 25 minuter ifrån Ängby plan. Till Vällingby centrum, där ett köpcentrum finns, tar det tio minuter med tunnelbana ifrån samma hållplats. Är du närmare Åkeshov tar det endast 15-20 minuter in till Stockholm city med de goda kommunikationerna.

En plats för barn att trivas
I Bromma församling finns det gott om förskolor och dagmammor – nästan alltid på gångavstånd. I närheten av Ängby Torg ligger Norra Ängby Skola, på andra sidan Bergslagsvägen hittar du Södra Ängby Skola och i Åkeshov ligger Nya Elementarskolan. I Åkeshov finns även simhall och möjlighet till andra sportaktiviteter.

Barn i alla åldrar har sitt eget paradis i Björklunds Hage, en 4H-gård med många djur och en stor lekpark full av aktiviteter.

Många utflyktsmål
I hjärtat av Ängby ligger Ängby Slott, som bland annat huserar höstmarknader och äppeldagar. Det vackra slottet går även att hyra för födelsedagar eller bröllop. I Judarnskogen och i området kring Kyrksjön hittar du många härliga strövområden och på Judarnsjön, som brukar frysa till tidigt, råder det full aktivitet med skridsko- och skidåkning på vintern.

En annan pärla är Ängbybadet, där du hittar badbryggor, rutschkana, café – ja, allt man kan tänka sig för en härligt avkopplande sommardag.