Blackeberg gränsar till de populära rekreations- och strövområdena Grimstaskogen och Judarskogen. I närområdet finns gott om gröna oaser och det är alltid nära till Mälarens fina strandpromenad.

Med cykel eller på promenadavstånd ligger både Kaananbadet och Ängbybadet. Kanaanbadet erbjuder mysigt kafé, minigolf, grillplatser, lekplats, strand och bryggor med hopptorn för de badsugna. Ängbybadet erbjuder badbryggor och badplats, restaurang, minigolf och camping. Vintertid är det njutbart med ispromenader på Mälaren när isen lagt sig.

Ljunglöwska slottet, "Snus-kungens" ståtliga sommarresidens, ligger pampigt invid Mälaren, med möjlighet att hyra för festliga tillfällen.

Samtidigt som läget är naturnära med Mälaren invid, så är det nära in till Stockholms innerstad. Närheten till T-bana och gröna linjen som enkelt tar dig till Brommaplan och vidare in till stan. Stort shoppingcentrum finns även två T-banestationer längre bort, i Vällingby city.

Lokalt finner du Blackebergs Torg med mataffär, bank, blomsteraffär, bibliotek, apotek och mycket mer. I området finns flera för- och grundskolor samt gymnasieskola. Ett område att trivas i.