name="robot"}

Rånövägen 30

7 rok 12 700 000 kr 104 kvm Villa

Idylliskt drömläge!

Välkommen till denna charmiga och trivsamma villa med ett av områdets mest optimala läge, endast ett äppelkast från vackra Judarnreservatet. I Nockebyhov bor du med bullerbykänsla och området är mycket barnvänligt. Här bor du med direkt närhet till härliga grönområden och naturresarvatet inpå knuten. Närheten till Mälaren med bad sommartid och närheten till kommunikationer, service, skola och förskolor gör detta boende mycket trivsamt. I närheten finns även padelbanor, Åkeshovs bollplan, Åkeshovsbadet och Äppelvikens ridskola
Den aktiva familjen får här en enkel vardag med det mesta man kan önska inom kort avstånd!

Entréplan bjuder på en tillbyggd hall med gott om utrymme för avhängning, ett rymligt kök med matplats, ett charmigt blomster-rum/matsal med utgång till altan och ett ljust vardagsrum med stämningsfull och värmanade braskamin samt utgång till den stora altanen Övre plan ger dig tre rogivande sovrum (fyra möjliga) varav ett med egen utgång till balkong, allrum med öppen spis och ett WC-rum med fönsterkupa. Inredd källarvåning med ett sovrum/allrum, rymligt kombinerat bad-/tvättstuga med bastu och praktiska förråd för förvaring.

Bergvärme och fiber är installerat och intill husets entré finns ett fristående garage. På den plana, friköpta och idylliska trädgårdstomten med flertalet äppelträd av diverse sorter och växter finns även en rymlig och isolerad friggebod med trädeck intill samt en liten lekstuga för de små.
Välkommen till Rånövägen 30!

Idylliskt drömläge!
Entréplan

Den tillbyggda entréhallen med klinkers och el-golvvärme är ljus och välkomnande med bra förvaring och högt till tak. Från hallen leder en trappa också ned till källarvåningen. Ett par trappsteg upp från hallen öppnar sig entréplan med rymligt kök med matplats, ett rogivande blomster-rum/matsal med utsikt över trädgården och utgång till stor altan. Här finns också ett härligt ljust vardagsrum med fönster i tre väderstreck vilket gör rummet ljust och levande med närheten till naturens skiftningar. Här har man även direkt kontakt med altanen genom altandörren som sommartid står öppen och det är lätt att förflytta sig mellan ute och inne. I vardagsrummet finns även en stämningsfull och värmande braskamin och på golvet ligger vacker och fiskbensmönstrad ekparkett. Blomster-rummet används i dagsläget som ett avkopplande kultur-rum med bla böcker och piano, men kan med fördel användas till matsal med tanke på närheten till köket eller som TV-rum/lekrum när barnen är små. Om så behövs kan rummet naturligtvis nyttjas som sovrum också.

Övre plan

Furutrappan med bröstpanel leder oss upp till övre plan som har genomgående ljusa golv och bjuder på tre sovrum (fyra möjliga) ett allrum och ett WC-rum med fönsterkupa. Det rogivande föräldrasovrummet har fönster och utgång till egen balkong som ger magisk utsikt över trädgården, ängen intill och grannskapets äppelträdgårdar. Två av sovrummen har praktiskt inbyggda garderober och fönster på gaveln. Centralt mellan rummen ligger ett allrum/TV-rum med inbyggt förvaringsutrymme i kattvinden och trivsam öppen-spis. Ett fönster vetter också ut mot reservatet intill.

Källarplan

Källaren når man via trappan från entréplanets hall. I källaren finns ett rymligt sovrum, som även skulle kunna disponeras som ett allrum eller kontor. Här finns också en tilltagen och kombinerad bad-/tvättstuga med klinkers, el-golvvärme, badkar, duschhörna, wc, bastu, dubbla handfat samt tvättbänk, tvättmaskin och torktumlare. I källaren finns även tre praktiska förråd, varav två större. Ett av de större skulle även kunna inredas till ett mindre rum.

Trädgård

Plan och lekvänlig trädgårdsidyll med rymlig altan, friggebod, lekstuga och garage. Det finns också fyra olika sorters äppelträd, plommon, Syrén, Hägg, Krusbärsbuskar, Vinbärsbuskar och flera tänkbara uteplatser i både sol och skugga.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Rånövägen 30, 16839 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Nockebyhov
Fastighetsbeteckning
Kastrullen 20
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea
535 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
104 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
50 kvm
Antal rum
7 rok
Taxeringsvärde
7 171 000 kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 337 000 kr
Pantbrev
Totalt 2 544 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla i vinkel med källare
Byggår
1929
Grundläggning
Grundsulor
Grundmur
Betong, betonghålsten.
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel, målad 2012
Takbeklädnad
Tegelpannor, omlagt 2012
Fönster
2-glas, ommålade 2012
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme installerad 2004, borrhål 135 m. Pump bytt 2020.
Ventilation
Självdrag
Datum
2022-04-25
Energiklass
E

Driftkostnader

Uppvärmning
21 000 kr/år
Vatten/avlopp
3 000 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
26 000 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)

Renoveringshistorik

Ägaren förvärvade huset 1999

2001
Badrum/tvättstuga i källaren renoverades

2004
Bergvärme installerades, borrhål 135 meter.
(Bergvärmepumpen byttes 2020)

2005
Köket renoverades

2010
Entréhall med underliggande bastu blev tillbyggt
WC-rum med tak-kupa på övre plan byggdes

2012
Fasader samt fönsterutvändigt är målade senast 2012
Yttertaket lades om med ny underlagspapp, läkt samt nya tegelpannor.
Fiber installerades
Isolerad friggebod byggdes och el drogs in.

2022
Golv i vardagsrummet slipades
Väggar i vardagsrum målades.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.