name="robot"}
Förhands tips

Ernst Josephsons väg 10

8 rok 153 kvm Villa

Efterlängtad funkisvilla, på lummigt och skyddat läge, i Södra Ängby

FÖRHANDSTIPS - Klassiskt vacker 8-rumsvilla belägen på en lugn och attraktiv villagata med närhet till den s.k. Båtparken. Villan är optimalt planerad och smakfullt renoverad. Entréplan med entréhall och gästwc, matsal och vardagsrum i fil samt äldre kök med bra matplats. Ett mysigt vardagsrum med öppen spis samt matsal med utgång till en stor terrass i sydvästläge och en fint planerad trädgård. Uteplatsen blir sommartid en fantastisk matplats för umgänge inramad av trädgårdens vy. Övre plan med tre sovrum och stilrent badrum. Totalrenoverat källar-/souterrängplan med bo-känsla innefattande två sovrum som även fungerar utmärkt som arbetsrum samt ett väl tilltaget all-/tonårsrum, förrådsutrymmen, bergvärme samt tvättavdelning med dusch, bastu och separat wc. Huset rymmer totalt 2 badrum och totalt 3 wc. Till villan hör en lummig trädgårdstomt, fina uteplatser, separat förrådshus och egen stensatt parkeringsplats. Nära skola, dagis och kommunikationer.

Öppen visning är planerad till slutet av augusti 2021.
Kontakta ansvarig mäklare vid intresse av förhandsvisning och/eller privat visning.

Välkommen till denna välplanerade villa på insynsskyddad tomt med uteplatser i strålande sydvästläge. Huset ligger idylliskt beläget på en eftertraktad adress i området. Hela källar-/souterrängplanet är totalrenoverat i samklang med ursprungliga detaljer och upplevs idag som en integrerad del av boplanen. Detta i kombination med det utsökta läget gör villan på Ernst Josephsons väg till ett boende för familjen som önskar ett boende utöver det vanliga. Välkommen till en barnvänligt belägen villa i hjärtat av Södra Ängby!

Efterlängtad funkisvilla, på lummigt och skyddat läge, i Södra Ängby
Entréplan

Entréplan med stort kök, vardagsrum med öppen spis, matsal med utgång till stensatt altan i perfekt sydvästläge, generösa sällskapsytor och ett enastående ljusinsläpp. Huset ståtar med tidstypiska originaldetaljer som genomgående parkettgolv, kassettak samt fönsterbräden i marmor.

Vardagsrummet ligger i fil med matsalen och här finns stora djupa fönster enligt klassiskt funkismanér. Sällskapsrummen ligger i sydvästläge med härlig utsikt över trädgården och ger ett härligt ljus in i sällskapsavdelningen under både dag- som kvällstid. Kulna dagar kan sprakande eld från braskassetten i den fina öppna spisen tillföra värme. Matsalen rymmer många matgäster och ligger i anslutning till det stora köket. I sällskapsrummen ligger vacker fiskbensparkett med fris.

Från matsalen kommer man rakt ut på den soliga terrassen med praktisk trappa ner till trädgården. Terrassen ligger högt och fritt i fantastiskt sydvästläge med sol hela dagen, kvällssol och utsikt över trädgården. Här kan man njuta av solens strålar i avskildhet.

Till vänster från entrédelen kommer man till det väl tilltagna köket. Köket är stort och välplanerat med fönster mot baksidan av trädgården. I köket finns gott om skåp för förvaring, stora bänkytor och en bra matplats.

På entréplanet finns även en gästwc.

Övre plan

En svängd ektrappa leder upp till det övre planet. Den vackra trappan binder samman stavparketten i den nedre hallen med parketten i den övre hallen. Det runda fönstret i trapphuset ger ett fint ljusinsläpp i både trappan och hallen. Den övre hallen rymmer en liten praktisk arbetsplats.

"Master bedroom" har stora fönster samt en glasad balkongdörr med utgång till balkong i sydvästläge. Ute på den stora balkongen kan man se ut över omgivningen och den egna trädgården. I sovrummet ligger fiskbensmönstrad parkett. Ytterligare två sovrum finns på det övre planet. Alla sovrummen har gott om klädgarderober.

På övervåningen finns också husets helkaklade badrum med golv av stilrent klinker. Badrummet är renoverat 2009 med handduksvärmare (el), dusch, dubbelhandfat och wc. Klinkergolv med golvvärme ger skön komfortkänsla.

Källar-/souterrängplan

Nuvarande ägare har under åren 2016-2018 låtit totalrenoverat och omdisponerat hela källar-/suterrängplanet från oinredd källare/ garage till inrett våningsplan med nuvarande planlösning bestående av entréhall, stort allrum, två sovrum, badrum med bastu och separat wc, tvättstuga och förråd. Våningen har renoverats med påkostad inredning och stilfulla materialval i samklang med funktionalismen principer och upplevs idag som en integrerad del av boplanen. Rumsdisposition, inredning (inklusive marterialval och belysning) samt bygglovsansökningar är utförda baserat på ritning och stöd från välrenommerad arkitekt Konrad Krupinski från arkitektkontor Krupinski-Krupinska (www.kkark.com).

Här finns en praktisk separat entré, 2 sovrum, ett väl tilltaget sällskapsrum med "panoramafönster" och utgång till stor stensatt uteplats samt tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Här finns även ett nytt badrum med bastu och separat wc samt förrådsutrymmen. Ett perfekt boplan!

Välkommen till ett ljust och varmt hem med optimal planlösning!

Lite om området

I södra Ängby ligger villorna som ser ut som vita sockerbitar längs de svagt böjda gatorna. Här bor du i en unik miljö som karaktäriseras av funktionalismens idéer. På några minuter är man nere vid Ängbyplans tunnelbanestation och där ligger också den närmaste förskolan. Vill man hellre gå till Islandstorgets station går det lika fort.

Närheten till naturreservatet kring Judarnsjön, där många joggar och promenerar, är en ovärderlig tillgång. Dit går man på några minuter och likaså kan man lätt ta sig ner till Ängbybadet för ett kvällsdopp. Det är även nära till det nya utegymmet vid tennisbanorna samt till jogging/promenadvägar längs Mälarens vatten. När man har tröttnat på allt joggandet eller promenerandet kan man med fördel ta en latte på Gateau, handla blommor eller ta en lunch på någon av restaurangerna som ligger vid Ängbyplan.

Trädgård

Utemiljö inklusive bod är baserat på ritning av arkitekt Konrad Krupinski. Boden är tvådelad, är platsbyggd på gjuten bottenplatta, uppvärmd och har el indragen.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Ernst Josephsons väg 10, 16850 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Södra Ängby
Fastighetsbeteckning
Matinén 1
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea
676 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
153 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
58 kvm
Antal rum
8 rok
Taxeringsvärde
8 098 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 2 698 000 kr
Pantbrev
Totalt 4 025 000 kr
Övrigt
Nybyggd förrådsbod 2018

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med inredd källare
Byggår
1936
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur
Betong, betonghålsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Plåt
Fönster
2-glas kopplade
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag, mekanisk frånluft våtrum
Energiprestanda
131 kWh/m² år.
Datum
2021-07-09
Energiklass
E

Driftkostnader

Försäkring
12 500 kr/år
Vatten/avlopp
2 600 kr/år
Renhållning
2 285 kr/år
El
25 700 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
43 085 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)

Renoveringshistorik

2019
Byte samt omdragning av all el på övre plan och entréplan

2018
Ommålning och tapetsering av övre våningsplan – två sovrum, hall samt trappa.
Ny ellcentral

2017
Bergvärme installerad. Borrhål ca 220 meter.

2016-2018
Totalrenovering och ombyggnad av källarplan från oinredd källare/ garage till inrett våningsplan med nuvarande planlösning bestående av entréhall, stort allrum, två sovrum, badrum med bastu och separat wc, tvättstuga och förråd.
Rumsdisposition, inredning (inklusive marterialval och belysning) samt bygglovsansökningar utförda baserat på ritning och stöd från välrenommerad arkitekt Konrad Krupinski från arkitektkontor Krupinski-Krupinska (www.kkark.com).

Nya betonggolv med ingjuten vattenburen golvvärme samt markisolering i hela källarplanet (ej i vinkällaren).
Grundmurar omdränerade samt omisolerade med Isodränskivor.
Total omdisposition av trädgård inklusive byte av alla avloppsstammar, vattenservis, indragning av fiber samt uppförande av bod.
Utrymmet under altan och under trapp integrerades i våningsplanet.
Omgjutning av terrass och nytt tätskickt samt byte av räcken som återställdes enligt ursprungligt utförande med hjälp av smed.
Uppförande av betongmurar och uteplats samt uppställningsplats för bilar.

2009
Totalrenovering av badrum på övre plan samt gästtoalett på entréplan. Elgolvvärme i både badrum och gärstwc.
Ommålning av yttertak inklusive balkonggolv

2003
Renovering av alla ytskikt invändigt – ommålning av väggar, dörrar, snickerier samt slipning av golv

2003-2021
Löpande underhåll såsom lagning av entrétrappa, ommålning av fönster, fällning av träd mm

***
Två tidigare ägare (de som lät bygga huset 1936 och en familj som köpte huset 1987)

ca 1998
Fasadrenovering
Installation av braskassett och rökkanal tätad

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Ernst Josephsons väg 10-1
Ernst Josephsons väg 10-2
Ernst Josephsons väg 10-3
Ernst Josephsons väg 10-4
Ernst Josephsons väg 10-5
Ernst Josephsons väg 10-6
Ernst Josephsons väg 10-7
Ernst Josephsons väg 10-8
Ernst Josephsons väg 10-9
Ernst Josephsons väg 10-10
Ernst Josephsons väg 10-11
Ernst Josephsons väg 10-12
Ernst Josephsons väg 10-13
Ernst Josephsons väg 10-14
Ernst Josephsons väg 10-15
Ernst Josephsons väg 10-16
Ernst Josephsons väg 10-17
Ernst Josephsons väg 10-18
Ernst Josephsons väg 10-19
Ernst Josephsons väg 10-20
Ernst Josephsons väg 10-21
Ernst Josephsons väg 10-22
Ernst Josephsons väg 10-23
Ernst Josephsons väg 10-24
Ernst Josephsons väg 10-25
Ernst Josephsons väg 10-26
Ernst Josephsons väg 10-27
Ernst Josephsons väg 10-28
Ernst Josephsons väg 10-29
Ernst Josephsons väg 10-30
Ernst Josephsons väg 10-31
Ernst Josephsons väg 10-32
Ernst Josephsons väg 10-33
Ernst Josephsons väg 10-34
Ernst Josephsons väg 10-35
Ernst Josephsons väg 10-36
Ernst Josephsons väg 10-37
Ernst Josephsons väg 10-38
Ernst Josephsons väg 10-39
Ernst Josephsons väg 10-40
Ernst Josephsons väg 10-41
Ernst Josephsons väg 10-42
Ernst Josephsons väg 10-43
Ernst Josephsons väg 10-44
Ernst Josephsons väg
Ernst Josephsons väg
Kan man bo bättre...
Kan man bo bättre...
Utsikt mot Båtparken från altanen
Utsikt mot Båtparken från altanen
...med lekplats på andra sidan gatan
...med lekplats på andra sidan gatan
Öva straffar med husfasaden i fonden
Öva straffar med husfasaden i fonden
Båtparken invid
Båtparken invid
Båtparken kul för de små
Båtparken kul för de små
Södra Ängby skolan
Södra Ängby skolan
Gateau vid Ängbyplan
Gateau vid Ängbyplan
Blommor vid Ängbyplan
Blommor vid Ängbyplan
Ängbybadet
Ängbybadet
Ängbybadet
Ängbybadet