name="robot"}

Göholmen 9

3 950 000 kr 20 kvm

Ett ostört sommarparadis med sjöläge - enbart 45 minuter från stan!

Drömmer du om ett eget ställe precis invid Mälarens glittrande vatten? Då är du varmt välkommen till ett underbart sjöställe med egen brygga och bastu, knappt 4 mil bilväg från centrala Stockholm eller cirka en halvtimme med båt från Brommalandet. Precis invid vattnet och med tillgång till fastigheten landvägen året runt.

På Göholmen gäller detaljplan. Planen medger att man totalt bygger 60 kvm + 15 kvm (tillbyggnad) + 30 kvm loft. Bestämmelserna medger även ytterligare en komplementbyggnad om 20 kvm + en Attefallare om 30 kvm + en friggebod om 15 kvm.

Här finns allt du kan önska! Ett fritt läge och en fantastisk tomt med stor gräsmatta som öppnar upp mot vattnet med 180 graders sjöutsikt. Kommer du landvägen stannar du till och blickar ut över fastigheten innan du landar på platsen. Stillheten infinner sig i samklang med en bubblande glädje över den vackra utsikten och den stora tomten som breder ut sig ner mot vattnet. Här blir du omfamnad av naturens skönhet och samtidigt hänförd över hur det vackra tar tag i dina sinnen. Ett sommarparadis som har precis allt du kan önska!

Här på Göholmen 9 njuter man av tystnaden, fågelkvittret, solen, skogen och puttrande båtar. Från den vedeldade bastun nere vid Mälarens kant avslutar man dagen genom att ta del av det vackra skådespelet från solnedgången. Tomten har gott om soltimmar. Från morgon till kväll. Idag finns det en stuga om 20 kvm som rymmer kokvrå, mysig soffhörna med kamin och panoramautsikt över Mälaren, sovdel med plats för dubbelsäng samt garderober för klädförvaring. Vill du bygga nytt så finns den möjligheten genom en generös byggrätt om totalt 60+15 kvm plus 30 kvm loft.

Platsen är en dröm för midsommarfirande i många vänners lag. Ett stort tält är uppspänt över den ena terrassen för att många ska kunna övernatta och sakta vakna upp med en stillsam yogastund en seren midsommardagsmorgon. Kaminen och värmegolvet gör det möjligt att även spendera dagar på landet under den kallare delen av året.

Ett ostört sommarparadis med sjöläge - enbart 45 minuter från stan!
Fastigheten

Runt stugan finns en stor nybyggd terrass med utekök och utedusch med sjöutsikt. På tomten finns ytterligare en stor terrass samt en sidobyggnad med toalett och förråd. En egen brygga och bastu nere vid strandkanten med cirka 2 meters djup vid bryggans nock tillhör fastigheten. Vattnet har härlig sandbotten så att de minsta kan plaska runt närmast strandkanten. Hela fastigheten är inramad av stengärdesgårdar, grönska, lada, egna byggnader, vatten och midsommardrömmar.

Göholmen

På Göholmen finns det inte någon biltrafik, så efter en härlig promenad på ca 700 m över en gångbro och med raska steg rakt över ön så når du fastigheten. Alternativ väg till fastigheten är med egen båt från del i brygga vid parkeringen. Väl ute på ön så möts man av en välkomnande gemensam grillplats. För större arrangemang eller festligheter så finns det tillgång till en lada för gemensamma eller privata tillställningar. I ladan finns även plats för en pingisturnering.

I Kungsberga finns välsorterad mataffär med postombud, båtklubb, badplats samt grillkiosk. Från Kungsberga går direktbuss mot både Ekerö och Brommaplan.

Att bygga nytt

På Göholmen gäller detaljplan. Planen medger att man totalt bygger 60 kvm plus 15 kvm tillbyggnad plus 30 kvm loft (det får vara loft på huvudbyggnaden av halva tillåtna byggnadsarean). För att kunna göra tillbyggnaden om 15 kvm behöver den befintliga byggnaden ett slutbesked. Bestämmelserna medger även ytterligare en komplementbyggnad om 20 kvm plus en Attefallare om 30 kvm plus en friggebod om 15 kvm.

Eget vatten tas från Mälaren med ett pump- och filtreringssystem. Om Ultraljusfilter kopplas på (ca 5000 kr) erhåller man dricksvatten enligt annan fastighetsägare i området. Avloppet utgörs av tvåkammarbrunn och används för allt förutom toalettvatten. För toalett används idag en bränntoalett. Vattenledningen är nedgrävd på frostfritt djup enligt tidigare ägare.

Vägbeskrivning

Till och från huset finns två alternativ. Antingen gång från parkeringen över spång eller via egen brygga vid parkeringen till egen brygga på tomten.

Tag Drottningholmsvägen mot Ekerö och Färingsö. Håll höger vid Tappström mot Färingsö. Följ Färentunavägen till Färentuna kyrka och tag höger vid kyrkan. Åk en kort bit på Ölstavägen och sväng vänster in på Kungsbergavägen. När man passerat igenom Kungsberga byter vägen namn till Vendeluddsvägen. Följ Vendeluddsvägen till vägens slut och till en skylt rakt fram där det står Vendeludd. Sväng höger och sedan kommer det en vägbom nere till höger. Vägbommen är vanligtvis låst men kommer att vara öppen vid visningen den 16 maj. Om vägbommen är låst får man parkera och gå till Göholmen. Promenerar man vägen från grinden kommer man till en parkering och från parkeringen kommer det att vara skyltat. Ta gärna oömma skor :) Välkomna!

Övrigt

På angränsande tomt står idag en lada som är gemensam för samtliga boenden på ön. Den kan användas fritt för fest och tillställningar. Som boende på Göholmen har man fiskerätt 100 m ut runt hela ön. Det gäller även nätfiske och kräftburar.

Det finns teve-mottagare i stugan samt en trådlös rauter. Det kostar 99 kr/månad för att få ett extra sim kort och då har de obegränsad surf (4G). Tillräckligt bra för film etc.
Det finns fiber draget till tomtgräns med möjlighet att koppla in sig på mot avgift.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Göholmen 9, 17997 Färentuna
Ort - stadsdel
Ekerö - Färingsö
Fastighetsbeteckning
Färentuna Prästgård 1:38
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea
1 347 kvm
Boarea
20 kvm
taxeringsinformation
Servitut, gemensamhetsanläggningar m.fl.
Servitut förmån: Gemensamhetsanläggning: Ekerö Färentuna Prästgård GA:2 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Ekerö Kungsberga GA:5 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning
Förmån: Officialservitut Brygga Och Sjöbod, 0125-01/1.19
Planbestämmelser: Detaljplan Vattenskyddsområde
Taxeringsvärde
1 379 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 194 000 kr