name="robot"}
Förhands tips

Alviksvägen 32

4 rok 97 kvm Bostadsrätt

Vindsvåning med fantastiskt läge!

Underbar och smakfullt renoverad vindsvåning om 97 kvm med härlig villakänsla och bra planering. Vackert belägen i Äppelviken med genuin småstadskänsla. Tillgång till härlig trädgård med uteplatser och fruktträd, där man redan tidigt på året kan njuta av vårsolen och på sommaren avnjuta en god bok i svalkande trädskugga. Nära Alléparkens spårvagnshållplats och Alviks Torg. Med 10 minuter in till city, ett stenkast till badklippor och promenadstråk utmed Mälarstranden samt med naturen och skogen alldeles inpå knuten kan man knappast bo bättre.

Våningen karaktäriseras av öppna sällskapsytor med vackra ekgolv och djupa fönsternischer. Tre sovrum och modernt nyrenoverat kök med stor matplats samt nyrenoverat badrum i sobert grått. Sällskapsrum, matsal och kök i öppen planlösning. Egen tvättmaskin och stort förråd om 10 kvm i källaren.

En mycket attraktiv lägenhet belägen mitt i Äppelviksidyllen präglat av ljusa färger, ekgolv, modern design och en harmonisk hemkänsla. Ett boende för dig som söker oslagbar småstadskänsla, genuin 20-talscharm förenat med villaboendets fördelar och bostadsrättens enkelhet.

Visningstid med möjlighet att boka tid kommer inom kort.

Vindsvåning med fantastiskt läge!
Planlösning

Välkomnande hall med ekgolv och garderob för praktisk avhängning. Hallen är centralt placerad i lägenheten och öppnar upp till kök, vardagsrum, badrum och sovrum i solfjädersform.
I anslutning till hallen ligger det stora sällskapsrummet med vardagsrum med matsal i fil. Rummet är både generöst och mysigt planerat med snedtak och vackra ekgolv. Ett härligt sällskapsrum med ljus genom de vackra takkuporna.

Från hallen kommer man in till det modernt renoverade köket med ekgolv, vit inredning, bänkskivor av kalksten, nya maskiner och gott om plats för ett köksbord. .

Invid hallen ligger det större sovrummet med inbjudande sisalmatta samt takfönster med himlen som utsikt. Med ingång från vardagsrummet ligger de andra två sovrummen, båda med stora fönster och sisalmatta på golvet.

I anslutning till hallen ligger även badrummet med dusch med duschvägg av glas, handfat och wc. Badrummet är helrenoverat 2019.

Trädgården

Klassiskt vackert stenhus med tillhörande lummig trädgård. Trädgården är insynsskyddad och bjuder på äppelträd, hallonbuskar och trevliga uteplatser. Spontana grillkvällar på den stenlagda uteplatsen väntar husets familjer...

Området

Förutom det pittoreska läget i Äppelvikens villaidyll är det nära till både skolor och dagis. Det är gångavstånd till tunnelbanan och till tvärbanan i Alvik vilket gör att du på endast cirka 10 minuter kan ta dig till bland annat city eller till Liljeholmen på södra sidan av staden. I närheten av bostaden har du spårvagnen 12:an och Alléparken med bokhandel, blomsterbutik, konditori och kafé. Äppelviken ligger vid Mälaren och när du känner för ett dopp har du flera fina bad att välja mellan på bekvämt avstånd. I närheten av lägenheten finns även ett joggingspår, utomhusgym, hockeyrinkar och i Alvik kan du spela tennis i Salkhallen.

Sammanfattningsvis ett fantastiskt sätt att bo. Det bekväma lägenhetsboendet i kombination med villakänslan som läget och trädgården ger. En lugn oas med genuin småstadsidyll och "stora staden" alldeles inpå, när man önskar.

Föreningen

Välskött förening med fem lägenheter vilket ger en personlig och lugn atmosfär.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress
Alviksvägen 32, 16755 BROMMA
Ort - stadsdel
Bromma - Äppelviken
Fastighetsbeteckning
Ärlien 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
4 813 kr/mån inkl värme, vatten, sophämtning, trappstädning, gemensamt underhåll (fasad, fönster, dörrar, fasta installationer)
Lägenhetsnummer
5
Andelstal (andel av årsavgift)
17%
Våningsplan
2 av 2.
Boarea
97 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
4 rok
Övrigt
Trädgårdsbod

Driftkostnader

Försäkring
5 200 kr/år
El
7 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
12 200 kr/år

Fakta om föreningen

Föreningen är bildad år 2010 och består av fem bostadsrättslägenheter.
Föreningen klassas som äkta.

Månadsavgiften höjdes med 5% fr.o.m. den 1/1-21 eftersom det blir en höjd tomträttsavgäld 2021 då ett 10-årigt avtal går ut.

Det finns plats för 3 bilar på infarten. Brf 1003 parkerar på garagenedfarten (garaget tillhör lägenhet 1003). För närvarande intern kö till p-plats.
Föreningen tar ut 300 kr/månad per p-plats för att göra det kostnadsneutralt för bostadsrättsinnehavare som inte får p-plats. Boendeparkering utanför fastigheten.

Fiber är indraget, men resp. bostadsrättsinnehavare hanterar egna val.

Fastigheten är fullvärde försäkrad och föreningen avser bibehålla sådan försäkring.

Fastigheten byggd 1922, då med småbutiker i botten (bl.a. bokhandeln) , från tidigt 1960-tal endast en banklokal (Svenska Handelsbanken) i fastigheten, med ”representationsvåning” för bankdirektören på 1 trappa och lägenhet på vind, samt bankvalv som tillbyggnad mot trädgården.
Huset är från 20-talet, alltså inte ”audiologiskt hermetisk” s.a.s. Medlemmarna ”delar” på tomtytan i gott samarbete.

Byggt 1922
Utbyggnad för valv 1965
Ombyggnad av valv för kontorsändamål 1999
Lägenhet på vinden byggd 1950-tal, ombyggd 1999, 2010 och 2019 (Lgh 1201)
Nybyggnad av ny lägenhet i valv 2006 (Lgh 1001)
Nybyggnad av ny lägenhet i butikslokal 2009–2010 (Lgh 1002)
Ombyggnad av övrig yta bv 2000–2001, 2009
Renoveringar
• Trapphus renoverat, målning, trappa/matta, stegnosar mm 2001
• Trapphus ommålat 2006 och 2009
• Takrenovering utbyggnad + plåtdetaljer, skorsten 2007
• Källarvåning ommålad helt 2008
• Fasadrenovering partiellt 2010
• Markiser uppsatta 2007 och 2010
• Ny eldragning till 1 trappa 2010
• Ny garageport 2007
• Gas till fastigheten pluggad 2010
• Ny entréport, nya brevlådor 2010
• Infart nyasfalterad 2010
• Fönsterrenoveringar 2008 och 2010
• Nya sopkärl 2010
• Nytt staket och plank vid infart 2009/2010
• Ny förrådsbyggnad för trädgårdsmöbler mm 2010
• Installation av bergvärmeanläggning 2011
• Ombyggnad av staket 2011
• Installation av externa utomhuslampor 2012
• Renovering av f.d. pannrum till tvättstuga/förråd 2013
• Fasadlagning och plåtdetaljer 2014
• Byte av hela tegeltaket, papp, läkt osv. 2016
• Renovering av fönster /vindsvåningen 2018
• Radonutredning och fläktar 2018
• Ombyggnad av vindsvåningen 2019
• Lagning av stentrappa mot Alviksvägen 32 2019

Föreningen hanterar alla fasta installationer (fasad, fönster, rör, radiatorer mm), bostadsrättsinnehavarna ansvarar för det som är innanför ytterdörren i stort (ytskikt, golv, köksinredning, VVS osv).

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Alviksvägen 32-1
Alviksvägen 32-2
Alviksvägen 32-3
Alviksvägen 32-4
Äppelviken i vinterskrud
Äppelviken i vinterskrud
Alléparken med konditori och blombutik
Alléparken med konditori och blombutik
12:ans hållplats vid Alléparken
12:ans hållplats vid Alléparken
Nära till ispromenader på Mälaren
Nära till ispromenader på Mälaren
Utegym vid Mossens IP
Utegym vid Mossens IP
Semlor på Park Konditori
Semlor på Park Konditori
Melanders finns i Alvik
Melanders finns i Alvik
Mälarnära - Äppelvikshamnen
Mälarnära - Äppelvikshamnen
Båt och vatten Äppelvikshamnen
Båt och vatten Äppelvikshamnen