name="robot"}

Nockeby backe 2 B

3 rok 3 975 000 kr 78 kvm Bostadsrätt

Dröm 3:a med inglasad balkong i västerläge

Mycket ljus och trevlig 3:a i omtyckta Brf Nockeby Backe, nära mysiga Nockeby Torg och ett stenkast från Mälaren. Stora sociala ytor, öppen planlösning mellan vardagsrum och snyggt designat kök, 2 sovrum, stor klädkammare, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt separat gäst-wc. Hiss från garage till våningsplanen. Ett boende utöver det vanliga för dig som är 55+. Välkomna på visning!

Nockebyhov är en mysig del av Bromma med den stora fördelen att ligga nära både natur och stad. I Nockebyhov finns en Närlivs och mysiga Nockeby Torg ligger en kort promenad bort och där finns välsorterad mataffär, apotek, bageri m.m. Bara en backe ner når du Mälaren och dess underbara promenadvägar. Vintertid med ispromenader och under sommaren med dopp i det blå vid närliggande klippbad eller sandstrand en bit bort. Busshållplats strax intill och promenadavstånd till Brommaplan med service och kommunikationer underlättar vardagen. Så nära stan, men ändå så lugnt och naturnära. Det är därför Bromma är så älskat och så mångas dröm - att få bo just här.

Dröm 3:a med inglasad balkong i västerläge
Planlösning

Rymlig hall med inbyggd garderob bakom snygga skjutdörrar. Här finns det gott om plats för ytterkläder och här finns även städskåpet diskret placerat.

Invid hallen finns det stilrena köket där det finns gott om förvaring och mycket bra arbetsytor. Köket är inrett med vit skåpinredning, skafferi, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt induktionshäll. I köket finns plats för stort matbord. Här samlar man gärna släkt och vänner till långa mysiga middagar.

Planlösningen är öppen mellan vardagsrummet och kök. Man slås av ett härligt ljus i vardagsrummet och av den fria utsikten mot grönskan mittemot. Här finns gott om plats för både soffa och fåtölj.

I lägenheten finns två bra sovrum som även kan disponeras på annat sätt. Från ett av sovrummen kommer man ut till balkongen - en rymlig inglasad balkong i härligt västerläge. Här kan man njuta av kvällssolens sken i sköna utemöbler omgärdad av krukor med härliga blomarrangemang. Här sitter man och ser ut över den grönskande innergården. För den som inte behöver ett andra sovrum disponeras detta rum gärna som arbetsrum eller bibliotek. Invid detta sovrum finns en rymlig klädkammare.
Det lite större sovrummet, också med utsikt mot den lugna gården, har garderob och linneskåp.

Badrummet är rymligt, helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Här finns stor dusch, wc, kommod, bra arbetsbänk med väggskåp ovan bänken samt tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänken.

Mittemot badrummet finns en gäst-wc som går i sobert vitt och på golvet ligger grått klinker.

En lägenhet med allt man kan önska!

Välkomna till en välplanerad och inbjudande lägenhet nära naturen och Mälaren!

Närområdet

Att bo i Nockebyhov är att bo med det bästa av allt inom korta avstånd. Här finns mysiga klippbad för de varma sommardagarna bara en kort promenad bort. Härliga strandpromenader och naturreservatet Judarn finns också för sköna avkopplande promenader liksom Kärsön och Drottningholm. För den golfintresserade finns golfbanor på Drottningholm, Ekerö och Färingsö. Gillar man att rida så finns ridstallet invid Åkeshovs slott och den nyrenoverade simhallen vid Åkeshov är snart klar för nyinvigning.

När man längtar till stad och puls finns staden nära. Med buss, busshållplats utanför huset och på Drottningholmsvägen, tar man sig till Brommaplan för vidare transport till stan med t-bana. På Brommaplan finns det mesta man behöver om man inte vill åka in till stan. Köpcentret Bromma Blocks är lätt tillgängligt om man åker bil och Bromma flygplats ligger också minuter bort med bil.

I områdets närhet finns mysiga Nockeby Torg med mataffär, apotek, nyöppnat kvalitetsbageri, blomsteraffär m.m. Hit kan man promenera på lördagsmorgonen för att få färskt bröd till frukost. Om man inte har så bråttom in till stan kan man ta en kort promenad till spårvagnens ändhållplats Nockeby och åka genom villakvarter till Alvik och t-bana alternativt tvärbanan. Snart är det jul igen och första advent kliver man av spårvagnen på Ålstensgatan och myser på julmarknaden. Det finns även en traditionsrik julmarknad vid Drottningholms slott som lockar både när- och fjärran boende.

När våren kommer brukar valborgselden tändas i Nockebyhovs villaområde. Ett populärt mål den 30:e april för områdets boende. Sommartid cyklar man gärna både till Ängbybadet och till badet på Kärsön.

Har man en gång flyttat till Bromma vill man aldrig flytta härifrån. En gång Brommabo - alltid Brommabo.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress
Nockeby backe 2 B, 16840 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Nockebyhov
Fastighetsbeteckning
Stockholm Ceremonien 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
4 814 kr/mån inkl vatten, värme och obligatorisk tillägg för Kabel-TV och Bredband Triple Play 100/100 Mbit
Lägenhetsnummer
31201
Andelstal (andel i föreningen)
2.09%
Våningsplan
2 av 4.
Boarea
78 kvm
föreningens information
Antal rum
3 rok
Allmänt
Balkong finns
Källarförråd finns
Fiber med Telia Triple Play

Driftkostnader

Försäkring
1 500 kr/år
El
2 500 kr/år
Övrigt
940 kr/år
Antal personer i hushåll
1 st
Sammanlagd driftkostnad
4 940 kr/år
Driftkostnad kommentar
Övrigt avser kostnad för varmvatten

Fakta om föreningen

Brf Nockeby Backe är ett nybyggt attraktivt 55+ boende med totalt 47 lägenheter, fördelade på 2:or, 3:or och 4:or.

Föreningen äger sin mark och den skyddade innergården delas genom en gemensamhetsanläggning med bostadsrättsföreningarna Nockeby Terrass och Nockebylunden. På gården har planterats växter och träd så den kommer att bli en grön oas när växtligheten tagit fart. Föreningen ombesörjer, via gemensamhetsanläggningen, för planteringar och skötsel av rabatter.

Erséus Arkitekter har ritat husen med fasader i vackert hårdbränt mörkt tegel med vit och brun puts.

Seniorgården som byggt detta hus (med JM) bygger miljöanpassade boenden som gör att det ska vara lätt att leva miljövänligt och med bra inomhusklimat. Alla hus ska leva upp till en rad specificerade krav på metoder och tekniska lösningar som både ska minska miljöbelastningen och ge en god inomhus- och livsmiljö. Miljöhänsyn är också ekonomiskt fördelaktigt, eftersom energi- och vattensnåla installationer ger lägre hushållskostnader. Se även faktablad från Seniorgården "Miljöanpassat boende".

Husen har hiss rakt ner i garaget och Brf Nockeby Backes garageplatser är placerade på garageplanet rakt in från gatan och med närhet till föreningens källaringångar och hissar. Allt för en praktisk vardag. Föreningen disponerar 34 garageplatser och 6 utomhusplatser. En garageplats kostar 1 400 kr/månad och en utomhusplats kostar 400 kr/månad. Cykelförråd finns i anslutning till garaget och 3 extra förråd finns för uthyrning.

Lägenhetsförråd finns i källarplanet.

I föreningen finns en gemensamhetslokal om ca 59 kvm med kök och det finns en gästlägenhet för övernattande gäster om ca 23 kvm med dusch och toalett.

Postboxarna finns i trapphusen och tidningshållare finns intill bostadsdörren.Porttelefon finns samt
säkerhetsdörrar till lägenheterna.

Gemensam tvättstuga finns.

Värmeanläggning med fjärrvärme och vattenburna radiatorer. Ventilation genom mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning, tilluft via uteluftsventiler bakom radiatorer. Lägenheter som har rum mot Drottningholmsvägen har balanserad ventilation genom tilluft från tak.

Varje lägenhet har individuell varmvattenmätare och kostnaden för varmvatten tillkommer utöver avgiften. Köken är utrustade med spisvakt.

Fastigheten försörjs med Tele, TV och internet via fiber genom Telia Triple Play. Avtal har tecknats med TeliaSonera Sverige AB. En digitalbox per lägenhet ingår. Möjlighet finns för trygghetslarm via föreningens fiberanslutning men separat abonnemang måste tecknas.

Det finns bostadsrättsinnehavare som har glasat in sina balkonger. Om man vill glasa in sin balkong måste man först söka tillstånd hos bostadsrättsföreningens styrelse och sedan själv söka bygglov hos Stadsbyggnadskontoret. På balkonger och uteplatser finns eluttag.

Bostadsrättsföreningen har beslutat om enhetligt färgval av markisväv om man önskar sätta upp markisväv runt balkongräcket.

När man köper en lägenhet som första boende i lägenheten erbjuder Seniorgården gratis hantverksservice i två timmar.

Se mer info på föreningens hemsida: www.brfnockebybacke.se

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Nockeby backe 2 B-1
Nockeby backe 2 B-2
Nockeby backe 2 B-3
Nockeby backe 2 B-4
Nockeby backe 2 B-5
Nockeby backe 2 B-6
Nockeby backe 2 B-7
Nockeby backe 2 B-8
Nockeby backe 2 B-9
Nockeby backe 2 B-10
Nockeby backe 2 B-11
Nockeby backe 2 B-12
Nockeby backe 2 B-13
Nockeby backe 2 B-14
Nockeby backe 2 B-15
Nockeby backe 2 B-16
Nockeby backe 2 B-17
Nockeby backe 2 B-18
Nockeby backe 2 B-19
Innergård
Innergård
Innergård
Innergård
Nockeby backe 2 B-22
Nockeby backe 2 B-23
Garpes mataffär
Garpes mataffär
Nockeby Torg
Nockeby Torg
Nockeby Torg
Nockeby Torg
Nockeby Torg - Bageri
Nockeby Torg - Bageri