name="robot"}

Nockebyvägen 48

2.5 rok 3 950 000 kr 71 kvm Bostadsrätt

Villakänsla med idylliskt läge

Lägenhet med villakänsla i populärt 50 plus-boende med närhet till både Nockeby Torg och Höglandstorget. Föreningens fyra hus ligger i Tunadalen, och tomten gränsar mot allmänning. Husen har hiss och är moderna vilket betyder välisolerat och tyst, stora härliga fönster som släpper in mycket ljus oavsett tid på dagen, stort praktisk badrum och en solig balkong i bästa sydvästläge. Ett perfekt boende för er som vill bo lugnt men ändå ha nära till både service, natur och kommunikationer.

Nockeby Torg erbjuder allt vad som behövs för en praktisk vardag. Här finns livsmedelsaffär med posthantering, apotek, skräddare, skomakare, kemtvätt, blomsteraffär, frisör, pizzeria, grill samt klädesaffär. Spårvagnen "12:an" ligger en kort promenad bort, oavsett om du går till Nockeby Torg eller Höglandstorget. Söker du lugn och ro stannar du i området med alla sköna promenadstråk och närheten till Mälaren. Sommartid når man lätt Ängbybadet, Solviksbadet, badet på Kärsön, Drottningholm eller andra spännande utflyktsmål. Längtar du efter stadens puls med aktiviteter, kultur och shopping tar du dig in till city på drygt 30 min.

Planlösning:
Mycket välplanerad 2,5:a som med enkelhet kan göras om till en 3:a om man så önskar.

Rymlig och välkomnande entréhall med kapphylla och plats för hallbyrå. Hela lägenheten har genomgående parkettgolv. Stort, ljust vardagsrum med öppen planlösning mot matsalsdel. Här finns möjlighet att dela av om ytterligare rum önskas. Sällskapsytorna med sina stora fönsterpartier andas ljus och rymd.

Köket är stort och ljust och här finns gott om arbetsyta för den matlagningsintresserade. I köket ryms också matbordet med plats för familj och vänner. Mellan kök och matsalsdel finns praktiska skjutdörrar. Trevligt att kunna stänga igen till köket om man vill sitta i matsalsdelen och slippa se in i köket. Från köket finns utgång till den mysiga balkongen i perfekt sydvästläge och som sommartid bjuder på både skön sol och skön skugga och blir ett härligt extrarum den varma årstiden. Här sitter man gärna och dricker sitt eftermiddagskaffe eller bara sitter och njuter av fågelkvitter och natur.

Badrum, sovrum och klädkammare är placerade längre in i lägenheten för lite mer privat känsla.

Sovrummet är mycket väl tilltaget och här finns plats för både säng och arbetshörna, kanske en skön fåtölj i ett hörn? 4 stycken inbyggda garderober sköter förvaringen och fönster i två väderstreck gör att rummet känns ljust och luftigt. En fransk balkong ger mervärde!

Helkaklat badrum med gott om svängrum. Det stora fönstret släpper in härligt ljus och det är skönt att kunna vädra. Här finns stor duschplats och en arbetsbänk med plats för såväl tvättmaskin som torktumlare. I hallen utanför badrummet finns en stor klädkammare som slukar det mesta av förvaring.

Till lägenheten hör ett stort förråd som finns i källaren i samma hus som lägenheten. Även en fullt utrustad tvättstuga med alla bekvämligheter finns att tillgå på källarplan.

Ett alltigenom praktiskt och trivsamt boende i lugna trygga omgivningar samtidigt som stadens puls finns på bekvämt avstånd.
Varmt välkomna!

Villakänsla med idylliskt läge
Läs mer

Mer fakta om bostaden

Bostadsrätt

Adress
Nockebyvägen 48, 16775 BROMMA
Ort - stadsdel
Bromma - Höglandet
Fastighetsbeteckning
Stockholm Följetongen 1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
5 933 kr/mån
Lägenhetsnummer
231
Andelstal (andel i föreningen)
3.79%
Andelstal (andel av årsavgift)
3.79117%
Våningsplan
3 av 3.
Boarea
71 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
2.5 rok

Driftkostnader

Försäkring
3 600 kr/år
El
4 000 kr/år
Antal personer i hushåll
2 st
Sammanlagd driftkostnad
7 600 kr/år

Fakta om föreningen

FÖRENINGEN
Föreningen bildades 1999 då också fastigheten Följetongen 1 bebyggdes med fyra flerfamiljshus i tre våningar vardera, varav två hus med källare. Fastigheten innehåller 24 medlemslägenheter med en total yta om 1936 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätter. 16 av lägenheterna har 3 rum och kök, 4 lägenheter har 2 rum och kök, och 4 lägenheter har 4 rum och kök. I källarplanen finns lägenhetsförråd, tvättrum, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och ett bokrum. Föreningen ordnar gemensamma höst- och vårstädningsdagar samt trivsamma sammankomster som gemensamma kräftskivor mm.

Ekonomin är stabil. Föreningens medlemsavgifter har legat på en konstant nivå sedan 2007. I dessa ingår kostnader för uppvärmning, varmvatten, bredband, ett antal digitala TV-kanaler samt kollektivt bostadsrättstillägg genom föreningens fastighetsförsäkring. I föreningens kassa finns ca. 1,5 Mkr som marginal för drifts- och underhållskostnader.

PARKERING
Totalt finns 24 p-platser. De med eluttag kostar 400 kr/månad och de utan eluttag kostar 300 kr/månad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en gemensamhetslokal på Nockebyvägen 50 och en övernattnigslägenhet på Nockebyvägen 50 som kan hyras för 200 kr/natt. Här finns pentry, dusch, wc och 2-3 sängar. Föreningen har även ett bokrum och ett hobbyrum.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en gemensam tvättstuga på Nockebyvägen 48. Här finns två tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp, mangel, strykbräda och wc.

BREDBAND OCH TV
Gruppavtal är tecknat med ComHem om TV Medium 8 Favoriter och bredband Medium 50/10. Avtalets innehåll avser samtliga lägenheter i föreningen. Kostnaden ingår i månadsavgiften för respektive lägenhet. Föreningen är ansluten till fibernät och anslutningen är kostnadsfri för föreningen.

MEDLEMSKAP
Till medlem antas i första hand fysisk person som fyllt 50 år. Om äkta makar förvärvar bostadsrätt är det tillräckligt att en av makarna uppnått 50 år. Med äkta makar jämställs de som sammanbor under äktenskapsliknande former. Juridisk person godtas ej som medlem i föreningen.

UPPVÄRMNING
Bergvärme installerad 1999, och besiktning av anläggningen genomfördes 2015.

EKONOMISK FÖRVALTNING
SBC är ekonomisk förvaltare och sköter lägenhetsförteckning.

RENOVERINGAR
2015
Elektrisk gräsklippare inköpt
Filterbyte i samtliga lägenheter
Besiktning av bergvärmeanläggningen

2014
Brandfiltar har köpts in och delats ut till samtliga lägenheter
Renoveringa av två utvändiga källartrappor
Nya kodlås på tre av husens portar

2012
Miljöstugorna har tvättats och målats om och samtliga balkonger har rengjorts
Målningsförbättringar i trapphusen
Ny mangel

2011
Rensning av samtliga hängrännor och stuprör
Byte av trasiga takpannor

2009
Installation av bergvärme

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Områdesbeskrivning

Att bo i Höglandet medför närhet till flertalet lekplatser, bra förskolor och till populära Höglandsskolan (F-9). Invid skolan finns den lokala och mysiga Höglandsbiografen. Skolan ligger vid Höglandstorget som också erbjuder frisörsalong, café och tandläkare.

Nockebyvägen 48-1
Nockebyvägen 48-2
Nockeby Torg
Nockeby Torg
Nockeby Torg
Nockeby Torg
Nockeby bageri
Nockeby bageri
Nockeby Torg med 12:ans hållplats, mataffär & apotek
Nockeby Torg med 12:ans hållplats, mataffär & apotek
Ispromenad
Ispromenad
Härliga promenadvägar längs Mälaren
Härliga promenadvägar längs Mälaren
Njutbart
Njutbart