Förhands tips

Sjöbacken 59

4 rok 110 Kvm Villa

Radhus i toppskick med söderläge, sjöutsikt och badrocksavstånd till Mälaren

Nu finns tillfälle att förvärva detta underbara radhus i toppskick med rogivande sjöutsikt och badrocks-avstånd till Mälaren. Här är det bara att flytta in och njuta!

Genomgående smakfullt renoverat boende i modern stil blandat med retrodetaljer. Interiören renoverades huvudsakligen 2016 med nya badrum, stor del av elen byttes, nytt kök, ommålning och nya golv, förutom i vardagsrummet där det vackra parkettgolvet ligger kvar i original. Fasaden putsades 2017 och taket lades om hösten 2019. Ett tillhörande garage finns också i en länga runt hörnet!

Utmärkt planlösning med välkomnande och ljus hall med ingång till kapprum, ett nedre plan som bjuder på tre fina sovrum, varav ett med egen in-/utgång till det stora och läckra trädäcket, allrum/möblerbar hall, kombinerat badrum/tvättstuga samt bra förvaringsutrymmen.

På det övre planet hittar vi det ljusa och rymliga vardagsrummet med naturlig del för både soffgrupp och matsalsmöbler. En öppen spis sprider både stämning och värme! Från både balkongen och matsals-delen blickar du ut mot Mälarens glittrande vatten och båthamnen nedanför. Vardagsrummet ligger i trivsam och öppen lösning mot köket med bra matplats. På detta plan finns också ett ytterligare fint badrum och ett bra förvaringsutrymme.

Underbar och lättskött, trädäckad tomt i soligt sydväst-läge med delvist skyddande tak och nybyggd trappa som leder upp till det övre planets soliga balkong med delvis sjöutsikt. På trädäcket finns det också en ute-dusch för varma dagar.

Läget erbjuder en barnvänlig och härlig miljö, som ger hög livskvalitet året om. Underbart med närhet till både Mälaren, båthamn, grönområden, stränder, service, kommunikationer, förskolor och skolor.

Välkommen till Sjöbacken 59!

I Hässelby finns vackra grönområden, promenadstråk och bad- och båtliv vid Mälarens strand. Hässelby Strandbad ( 5-7 minuters promenad), Maltesholmsbadet, Lövstabadet och Hässelby allmänna bad. För båtägare finns båtklubbar på gångavstånd. Det finns ett bra utbud av strövområden, idrottsplatser och motionsspår som även anpassas till vinteraktiviteter såsom skidspår, pulkabackar och isbanor.

På nära avstånd finns golfbanan (Hässelby golf), en niohålsbana med Driving Range. Elljusspår finns anlagt intill golfbanan. Hässelbyhallen, ligger intill Hässelby Villastads skola och på andra sidan Lövstavägen finns Smedshagshallen. Här finns många aktiva idrottsföreningar som Hässelby SK med friidrott, fotboll, innebandy m.m.

I Åkermyntan centrum, Hässelby Strand, Hässelby Gård finns bra utbud av butiker. Kvartersrestauranger och affärer finns på flera ställen i hela Hässelby. I närheten finns Vällingby Centrum samt stora handelsområdet Barkarby med sitt generösa utbud av butiker.

Hässelby har bra lokaltrafik med både buss och T-bana (gröna linjen). För dig som vill ta pendeltåg finns busslinjer till både Spånga Station och Barkarby (Järfälla).
Områdets T-banestationer är Hässelby Strand och Hässelby Gård, som man snabbt når med någon av områdets busslinjer 119 (Hässelby - Spånga, Spånga Pendelstation), 518, 541, 543 (Jakobsberg - Vällingby) Nattbuss finns också.

Grundskolor i närheten är:
Hässelby Villastads skola, F-9, www.hasselbyvillastadsskola.se.
Smedshagsskolan, F9, www.smedshagsskolan.stockholm.se
Maltesholmsskolan F-6, www.maltesholmsskolan.se.
Internationella Engelska Skolan, Hässelby Strand, åk 4-9 https://hasselby.engelska.se

Förskolor och barnomsorg:
Flera kommunala och privata daghem finns i området

Radhus i toppskick med söderläge, sjöutsikt och badrocksavstånd till Mälaren
Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Sjöbacken 59, 16565 Hässelby
Ort - stadsdel
Hässelby Södra Villastad
Fastighetsbeteckning
Löjtnantshjärtat 24
Taxeringskod
220
Tomtarea
167 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
110 kvm
taxeringsinformation
Biarea
4 kvm
Antal rum
4 rok
Bilplats
Tillhörande garage finns i länga runt hörnet från bostaden.
Servitut, gemensamhetsanläggningar m.fl.
Förmån: Officialservitut Kommunikation, 0180-A108/1963.1
Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
Taxeringsvärde
3 745 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 1 722 000 kr
Pantbrev
Totalt 3 975 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plans radhus varav 1-plan i soutteräng
Byggår
1960
Stomme
Betong/lättbetong
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Tegel, byttes i november 2019
Fönster
2-glas kopplade
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Elpanna med vattenburen värme + luft/luft värmepump
Ventilation
Självdrag
Energiprestanda
79 kWh/m² år.
Datum
2015-10-20
Energiklass
E

Driftkostnader

Uppvärmning
12 800 kr/år
Vatten/avlopp
3 700 kr/år
Renhållning
2 700 kr/år
Samfällighet
1 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
20 200 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftkostnad kommentar
Driftkostnaden är ungefärlig och bygger på uppgifter från säljaren. Uppvärmningskostnaden innefattar även kostnad för hushållsel. Sotning vart 4:e år, gjort senast 2017 kostnad 721 kr per gång.

Tillkommer gör även kostnad för hemförsäkring.

Planlösningar