name="robot"}
Förhands tips

Herman Ygbergs Väg 12

3 rok 4 750 000 kr 73 kvm Bostadsrätt

3:a i välskött förening med inglasad balkong och gemensam trädgård

FÖRHANDSTIPS - Lungt belägen, fint planerad 3:a i idylliska Smedslätten. Kök med intilliggande matsal som också kan användas som sovrum. Vardagsrum med utgång till inglasad balkong med kvällssol. Stort sovrum med garderober. Klädkammare som idag används som hemmakontor. Badrum med dusch, wc, handfat, handdukstork och tvättmaskin. Ett praktiskt boende med hiss i välskött förening med god ekonomi. P-plats finns. Trivsam 55+förening i hjärtat av villaidyllen, nära allt!

3:a i välskött förening med inglasad balkong och gemensam trädgård
Planlösning

Trivsam lägenhet med praktisk hall med ekparkettgolv, avhänging i garderob med skjutdörrar och med intilligannade stor klädkammare med garderober.

Stort sovrum utan insyn, också det med ekparkettgolv.

Köket är ett praktiskt arbetskök med fönster mot den fina gården. Här finns bra med arbetsytor och gott om förvaring. I köket finns spis med keramikhäll, köksfläkt, inbyggnadsugn, kyl i fullhöjd, frys och diskmaskin. Invid köket ligger matsalen som också kan användas som sovrum för den som så önskar. Pardörrar skiljer matsal och vardagsrum åt. I kök, matsal och i vardagsrum ligger ekparkettgolv.

Vardagsrummet är ljust och rymligt. Från vardagsrummet kommer man ut på den inglasade balkongen med kvällssol.

Badrummet är rymligt med helkaklade väggar i vitt och trivsamt med fönster. Här finns dusch (badkar får plats för den som så önskar), handfat, wc, handdukstork och tvättmaskin.

Trädgård

Till fastigheten hör en stor parktomt om 5 438 kvm med stora rododendronbuskar och annan vacker plantering. En trädårdsgrupp svarar för skötsel och ordnar vår och höst en gemensam trädgårdsdag där alla hjälper till efter förmåga och belönas med enklare förtäring. Boulebanan lockar till gemensamma aktiviteter.

På ena sidan av huset ligger Smedslöttsskolan med glada barn i låg- och mellanstadiet och på framsidan ligger den stora parktomten med flera sittgrupper, i sol och i skugga. En berså med liten porlande damm och fågelsbad finns liksom grillplats och fågelholkar i träden. Det finns även cykelskjul, trädgårdsredskapsskjul och hobbylokal.

Närområdet

Närheten till spårvagnshållplatserna Klövervägen och Smedslättstorget, mysiga Ålstensgatan med alla sina butiker och service, Alviks Torg med allt vad där erbjuds, Solviksbadet med sin sandstrand, klippbad, springslingor, tennishall, natur och fina promenadvägar längs Mälaren och samtidigt så nära stan är saker som gör att detta boende överträffar det mesta. Här bor man i lugn och ro samt har allt man behöver för en praktisk vardag. Helt enkelt ett perfekt och trivsamt boende!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Herman Ygbergs Väg 12, 16761 BROMMA
Ort - stadsdel
Bromma - Smedslätten
Fastighetsbeteckning
Tennhjärtat 10
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
3 820 kr/mån i avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Lägenhetsnummer
231
Andelstal (andel i föreningen)
3.97158%
Andelstal (andel av årsavgift)
3.97292%
Våningsplan
3 av 4.
Boarea
73 kvm
föreningens information
Antal rum
3 rok

Driftkostnader

Försäkring
529 kr/år
El
3 699 kr/år
Antal personer i hushåll
2 st
Sammanlagd driftkostnad
4 228 kr/år

Fakta om föreningen

Föreningen består av 24 lägenheter och är en sk 55+boende med en nedre åldersgräns på 55 år för medlemskap (för makar/sammanboende gäller att en av de boende ska vara 55 år).

Föreningen har en egen hemsida http://tennhjärtat.bostadsratterna.se

Föreningens årsredovisning är mycket informativ med bland annat information om föreningen och fastighetens skick.


I fastigheten finns ett samlingsrum med pentry och köksutrustning som medlemmarna kan hyra för privata tillställningar. Ett "bibliotek" finns med böcker fördelat på samlingsrummet och en bokhörna på ett av våningsplanen. I huset finns även en gästlägenhet med sovrum och ett litet kök som medlemmarna kan hyra för 100 kr/natt. Intilliggande bastu/dusch samt wc. Det finns också en bod för grovsortering av sopor och ett cykelförråd där man också kan förvara vinter/sommardäck samt en rikt utrustad snickarbod.

Det finns möjlighet att hyra en p-plats med eluttag med timer för motor- och kupévärmare för 250 kr/månad. Det finns för närvarande ingen kö till p-platserna. Planering för införande av laddmöjligheter för el-bilar har påbörjats. Det finns även parkeringsplatser för besökare och servicebilar.

Flera gemensamma uteplatser finns i husets trädgård samt en Boule-bana.

En gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel finns.

Ett nytt och säkrare inpasseringssystem med porttelefon och kodbricka installerades 2019.

Tack vare den goda ekonomin över lång tid har föreningen sänkt avgifterna 2015, 2016 och 2017, i samtliga fall med 10%. Dessutom har extra amorteringar gjorts. Likvida medel vid årsskiftet 2019/2020 var över en halv miljon trots en extra amortering på 250 000 kronor 2019. Nya låneavtal är tecknade under hösten 2019 till mycket gynnsamma räntesatser.

I månadsavgiften ingår ComHems grundutbud med f.n. 18 TV-kanaler. 9 av dessa kan ses digitalt. Man kan teckna avtal med ComHem för fler TV-kanaler. Uttag för bredband finns och avtal kan tecknas med ComHem för hastigheter från 30 till 1200 Mbit/s. Även IP-telefoni kan beställas.

Medlemmarna erbjuds även en egen privat e-postadress typ: förnamn.efternamn@tennhjärtat.se

Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC.
Föreningen tar ut överlåtelseavgift av köparen: 1 183 kr (2020)
Föreningen tar ut pantsättningsavgift av pantsättaren per pant: 473 kr

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Herman Ygbergs Väg 12
Herman Ygbergs Väg 12
Bokade visningar
Bokade visningar
Herman Ygbergs Väg 12-3
Herman Ygbergs Väg 12-4
Boulebana & uteplats
Boulebana & uteplats
Välkommen på visning!
Välkommen på visning!
Välkomnande entré
Välkomnande entré
Inbäddat i grönska
Inbäddat i grönska
Gemensam uteplats
Gemensam uteplats
När körsbärsträdet blommar
När körsbärsträdet blommar
Herman Ygbergs Väg 12-11
Detalj
Detalj
Smedslätten invid Mälaren
Smedslätten invid Mälaren
Smedslättstorget
Smedslättstorget
Smedslättens tennishall
Smedslättens tennishall
Utegym vid Solviksbadet
Utegym vid Solviksbadet
Solviksbadet
Solviksbadet
Bergviksvarvet
Bergviksvarvet
Smedslättens strandkant
Smedslättens strandkant