name="robot"}
Förhands tips

Grönviksvägen 191

5 rok 8 000 000 kr 105 kvm Bostadsrätt

Härlig 5:a med balkong i söderläge

FÖRHANDSTIPS - Eftertraktat boende invid Mälaren med sjöutsikt. Den välhållna lägenheten bjuder på ljust vardagsrum med utgång till insynsskyddad balkong via dubbla spröjsade glasdörrar, en rymlig matplats med vackert burspråk, ett stort sovrum med sjöutsikt och två lite mindre, som idag används som arbetsrum respektive bibliotek, ett modernt kök och ett fräscht duschrum. I huset finns tvättstuga och snickarbod. En välskött förening med närhet till både spårvagn och bussar, Nockeby Torg med all sin service, skola, förskola, natur och Mälaren.

Härlig 5:a med balkong i söderläge
Planlösning

Entré med spegelförsedd skjutdörrsgarderob med gott om plats för ytterkläder och skor. På golvet ligger en stavparkett i ek. Entrén öppnar upp mot den möblerbara hallen, varifrån man når ett av lägenhetens tre sovrum samt badrummet.

Föräldrasovrummet har en härlig utsikt över Mälaren. Här finns två originalgarderober samt två dubbla garderober och plats för ytterligare förvaring för den som så önskar. Även här ligger det ett stavparkettgolv i ek.

I det vitkaklade badrummet finns wc, handfat i vit kommod med en stor spegel ovan med belysning, duschhörna, ett badrumsskåp med speglar. På golvet ligger ett eluppvärmt ljusgrått klinkergolv.

Via hallen, med två pelare i original, når man en härlig matplats med ett vackert burspråk. Här finns plats för 10-12 sittande gäster om man så önskar.

I fil ligger det ljusa vardagsrummet med två dubbeldörrar ut till den härliga balkongen i söder, med utsikt över Mälaren.

Innanför vardagsrummet ligger ytterligare ett sovrum, i dag disponerat som bibliotek/musikrum. Även här har man utsikt över vattnet genom det vackert spröjsade fönstret.

Från matplatsen når man köket och också det tredje sovrummet med fönster mot gatan och med breda ektiljor på golvet, i dag disponerat som arbetsrum.

Köket med fönster i väster har vita spegelluckor med takanslutna skåp, delvis vitrinskåp med belysning och gott om om plats för glas och porslin. Ytterligare förvaringsmöjligheter i högskåp. Arbetsytor i granit och trä. Den maskinella utrustningen består av spishäll med ugn under och utdragbar fläkt ovan, diskmaskin samt kyl/frys.

Närområde

En minuts promenad till 12:ans ändhållplats, invid S:ta Birgittakyrkan. Spårvagnen tar dig till Alvik på 15 minuter, med garanterad sittplats:) Promenadavstånd till levande Nockeby torg med en välsorterad mataffär med postkontor, apotek, skomakare, bageri och fik, grill, pizzeria, klädaffär, blomsteraffär, frisör m.m. Garpes livs med massor av delikatesser ligger 200 m bort, liksom en välsorterad blomsteraffär.

Promenadavstånd till Judarns naturreservat för härliga skogspromenader och på sjön Judarn kan man åka skridskor på vintern. Närhet också till Mälaren och Kärsön med naturreservat, badplats och restaurang Brostugan med minigolf och kajakuthyrning.

Med bil når du på tio minuter Drottningholms Golfklubb på Lovön och ytterligare sju-åtta minuter bort ligger Troxhammars golfklubb på Färingsö. I Ekerö kommun finns det också gott om stall och ridvägar för den hästintresserade.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Grönviksvägen 191, 16776 BROMMA
Ort - stadsdel
Bromma - Nockeby
Fastighetsbeteckning
Isbjörnen 4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
4 042 kr/mån
Andelstal (andel i föreningen)
13.89%
Andelstal (andel av årsavgift)
13.76%
Pantsatt
Bostaden är pantsatt.
Våningsplan
1 av 2.
Boarea
105 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
5 rok

Driftkostnader

Försäkring
2 200 kr/år
El
7 500 kr/år
Antal personer i hushåll
2 st
Sammanlagd driftkostnad
9 700 kr/år

Fakta om föreningen

Föreningen bildades 1980 och tomten är friköpt. Föreningen innefattar 7 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt.

Inga beslut om avgiftshöjning är tagna (avstämt 2020-09-04).

Föreningen har en gemensam snickarbod och tvättstuga i källarplanet.

Porttelefon finns installerad.

Trappstädning och trädgården sköts av föreningens medlemmar.

2019
Genomgång/målning av vindskivor och balkonger

2017
Dränering

2016
Omläggning av yttertak med ny papp, läkt och tegelpannor

2015
Målning av trapphus

2013
Renovering av tvättstuga

2010
Fasadrenovering

2009
Installation av bergvärme

2004
Stambyte

1999
Byte av elstammar

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Områdesbeskrivning

Att efter en hektisk dag sätta sig på spårvagnen på väg hem till Nockeby är livskvalitet. Vackra villaträdgårdar passerar revy och framme vid Nockeby Torg möter småstadsidyllen. Sommartid tar man gärna en kort promenad till badklipporna, tar sig ett dopp och äter medhavd picknick. Söker man barnvänlig sandstrand finns Solviksbadet, Ängbybadet och stranden på Kärsön.

Grönviksvägen 191-1
Bokade visningar
Bokade visningar
Grönviksvägen 191-3
Grönviksvägen 191-4
Grönviksvägen 191-5
Grönviksvägen 191-6
Grönviksvägen 191-7
Grönviksvägen 191-8
Grönviksvägen 191-9
Garpes Livs
Garpes Livs
Nära till bad
Nära till bad
Nockeby Bageri
Nockeby Bageri
Ljuvlig närmiljö
Ljuvlig närmiljö