Förhands tips

Örnbogatan 3

9 rok 216 Kvm Villa

Magisk Ålstensidyll

Varmt välkomna till en Ålstens saga. Här har ägarna skapat en oas av trivsel i färg-form och utförande. I det här huset vill man bo, i den här trädgården vill man vara. Här stannar tiden och stressen lägger sig när man kliver in genom grindarna till denna fantastiskt trivsamma villa. Som säljarna själva säger - det här är ett snällt hus och det känner man! Man känner sig välkommen direkt - vissa hem har den förmågan.

Magisk Ålstensidyll
Säljarens berättelse

Vi lämnar ett hus som vi visste vi ville bo i så fort vi kom in. Vi tittade på massor av hus under många år utan att den rätta känslan infann sig. Det var något alldeles speciellt med det charmiga huset med den magiska trädgården. Det kände vi direkt när vi såg det för snart 22 år sedan och det känner vi i allra högsta grad fortfarande. Men nu är det dags för oss att flytta och låta någon annan få kalla det sitt hem.

Det är ett vackert hus byggt 1924. Charmen i huset är svår att inte omedelbart känna och det är på många sätt ett väldigt välbalanserat hus med vackra proportioner och många unika detaljer. Glasverandan på framsidan har vi själva ritat och låtit bygga så att det fint harmoniserar med resten av huset. Allt har under alla år gjorts av professionella hantverkare och vi har i allt ansträngt oss för att göra det så gediget som möjligt och att göra det i harmoni med det vi uppfattar vara husets såväl själ som historia. Vi har varit väldigt måna om allt från färgsättningar, grus, staket till att bevara originaldetaljer.

Det är ett rymligt hus och här har funnits gott om plats för alla fyra barnen.
En del av källaren gjorde vi om till en egen lägenhet som vi har haft stor glädje av. Det finns en egen ingång från trädgården vilket möjliggör många alternativa användnings områden.Där har vi haft farmor och farfar och andra gäster boende när de varit på besök.

Trädgården har varit en väldigt central del i vårt boende och att komma hem till denna oas är oslagbar. När man öppnar grinden och går in över den knastrande grusgången är man hemma och lugnet infinner sig direkt. Vackrare plats än när trädgården står i blom om våren är svårt att tänka sig. De fem äppelträden, syrenerna och häggen fullständigt exploderar samtidigt som gräsmattan täcks av gullvivor, scilla och blåsippor.
Det har varit ljuvligt att ha haft tillgång till en sådan plats som rymt allt från middagar, pingisturneringar till långa dagar i hängmattan.

Ålsten är verkligen en idyll. Här har funnits allt vi behövt och husets läge är verkligen perfekt. Bra skolor ligger nästgårds och bra kommunikationer med 12:an runt hörnet. Praktiskt, bekvämt och väldigt idylliskt. På någon minut är man nere på det trivsamma torget där man hittar allt från mataffär, sushi, italiensk glass, Gateau till fiskbutik. För att inte tala om närheten till ute- och innegym, tennisbanor, fotbollsplaner, ishall….allt som behövs för oss som vill ha en aktiv livsstil.

Att kvällstid kunna gå ner och bada vid Solviksbadet, ta en löptur längs vattnet bort mot Smedslätten, eller en runda med cykeln ut på Ekerö - allt detta på tio minuters avstånd från stan - är en svårslagen kombination.

Men allt har en ände. Det är nu dags för oss att dra ut på nya äventyr. Vi är så tacksamma för alla år vi har fått glädjen att förvalta detta härliga hus och lämnar nu över till nästa generation med ett -Varmt välkommen hem!

Elly & Martin

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Örnbogatan 3, 16766 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Ålsten
Fastighetsbeteckning
Galoppen 25
Taxeringskod
220
Tomtarea
812 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
216 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
44 kvm
Antal rum
9 rok
Taxeringsvärde
9 799 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 2 799 000 kr
Pantbrev
Totalt 2 980 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plans villa med källare, inredd vind
Byggår
1923
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur
Betonghålsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Tegelpannor
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.