Förhands tips

Torgnyvägen 29

5 rok 7 675 000 kr 75 Kvm Villa

Ljusets boning med idyllisk tomt, uterum och vidbyggt garage!

Välkommen till denna härligt ljusa och väl omhändertagna Ängbyvilla med vidbyggt garage på stor, plan och solig trädgårdstomt. Huset överraskar med rymd och ljus och ger dig 5 rum och kök, plus ett härligt uterum med klinkers och delvist glasade skjutdörrar, som leder ut till den underbara trädgården. Hela entréplanet präglas av öppna och ljusa sällskapsytor med generösa ljusinsläpp.
Bergvärme och fiber är också installerat!

Entréplanet bjuder på en välkomnande hall, ett fräscht wc-rum, ett rymligt tillbyggt vardagsrum i öppen lösning mot matrum, ett inglasat uterum med utgång till trädgården, ett sovrum och kök. Möjlighet finns att sätta upp en vägg mellan vardagsrum och matrummet för ett ytterligare sovrum på detta plan om så vore behovet. Matplats finns det utrymme för i vardagsrummet!

Den trivsamt inredda källarvåningen med huvudsakligen vattenburen golvvärme och egen direkt in-/utgång till garaget ger dig 2 bra rum, ett rymligt helkaklat och kombinerat bad-/tvättrum och ett pannrum med förvaringsdel.

Den plana, friköpta och soliga trädgårdstomten är större än de flesta i området och ger gott om utrymme för spring och lek. Här finns en skyddad och markstensbelagd uteplats, som får skön eftermiddags-/kvällsol under sommarens ute-middagar. På tomten finns även tre äppelträd, en björk, en syrénhäck, ett syrénträd, en jasminbuske och anlagda rabatter med perenner. Det finns också en mysig lekstuga för de yngre. Från tomten når du även praktiskt in till garaget.

Lugnt och trivsamt läge med närhet till det mesta en familj kan önska, såsom till kommunikationer, Björklunds Hage, Ängby Torg, Mälaren, förskolor och skola.
Här är det bara att flytta in och njuta. Varmt välkommen på visning!

Ljusets boning med idyllisk tomt, uterum och vidbyggt garage!
Entréplan

Hall
Ljus och välkomnande hall där du möts av vardagsrummets generösa ljusinsläpp. På golvet ligger klinkers, väggarna är ljusa och i taket sitter infällda spotlights. Väggen mellan hallen och källartrappan har öppnats upp och blivit ersatt med ett vitmålat träräcke för extra rymd och ljus. Hallen ansluter in till ett sovrum, vardagsrummet, köket och WC-rum.

WC- rum
Ljust och fräscht helkaklat WC-rum med toalett, handfat och hyllplan för avlastning. På golvet ligger klinkers och väggarna har delvist kaklats i vitt och målats i vitt.

Sovrum
Ett ljust och rogivande sovrum med inbyggda garderober längs ena väggen och fönster ut mot den lugna gatan. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är ljusa.

Vardagsrum
Ett härligt ljust och luftigt tillbyggt sällskapsrum med generöst ljusinsläpp från flertalet fönster i tre väderstreck och delvist med tak ända upp till nock, där även spotlights lagts in för stämningsfull belysning. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa. Vardagsrummet ligger samtidigt i öppen lösning mot matsalen, vilket skapar både ljus, rymd och trivsam kontakt mellan rummen.

Uteerummet
Från vardagsrummet når du också ut till det härliga uterummet med klinkers och delvist glasade skjutdörrar, som öppnar upp till trädgården. Här kan man sitta och njuta från tidig vår till sen höst!

Matrum
Matrummet ligger öppet intill vardagsrummet och samtidigt praktiskt intill köket. Rummet får ett generöst ljusinsläpp från rummets egna två fönster som vetter ut mot trädgården, men även från vardagsrummets alla fönster. På golvet ligger parkett, väggarna är ljusa och en inbyggd garderob ger dig vett bra förvaringsutrymme.

Kök
Ett för denna typ av Ängbyhus, klassiskt kök med fönster ut mot den lugna gatan och en mindre matplats intill detta. Här finns skåp och lådor förvaring och luckorna är av trä. Det finns arbetsbänkar på vardera sida av köket och mellan skåpen och bänkarna sitter kakel, liksom på skorstensstocken. Vitvarorna består av en kyl och frys, ugn med spishäll, mikro, fläkt och diskmaskin. På golvet ligger likadan klinkers som i hallen intill.

Källarvåning

Hall
Från en vitlaserad trappa kommer du ned till källarvåningens hall, som ansluter till övriga rum på detta plan. På golvet ligger ett ljust och trämönstrat laminatgolv med skön, underliggande och vattenburen golvvärme.

Kombinerad bad-/tvättstuga
Från hallen når du in till detta inbjudande och helkaklade badrum från 2015 med klinkers och vattenburen golvvärme. Här finns ett badkar på tassar, duschdel, wc, handdukstork, ett brett tvättställ med dubbla kommoder och en stor spegel med infälld belysning. I taket sitter också infällda spotlights för stämningsfull belysning. Vitvarorna består av en tvättmaskin och torktumlare och en bra arbetsbänk finns ovanför dem. Ljusinsläpp kommer genom fönster i två väderstreck.

Sovrum
Ett ljust och trivsamt rum med blyinfattade fönster, som vetter ut mot parkeringsplatsen. På golvet ligger ljus parkett med underliggande och skön, vattenburen golvvärme, väggarna är ljusa och i taket sitter vitmålad panel.

Sovrum
Vägg i vägg med garaget ligger det större sovrum med egen in-/utgång till garaget och två fönster ut mot tomten. Här ligger ljus parkett på golvet med underliggande, vattenburen golvvärme och i taket sitter vitmålad panel.

Pannrum med förvarings-del
Ett bra extra utrymme där pannan står och som ger dig ett bra förvaringsutrymme för exempelvis kläder. På golvet likker klinkers och ett fönster ger ljusinsläpp.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Torgnyvägen 29, 16853 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Norra Ängby
Fastighetsbeteckning
Bältespännet 13
Taxeringskod
220
Tomtarea
587 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
75 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
90 kvm
Antal rum
5 rok
Balkong/uteplats

Den plana, friköpta och soliga trädgårdstomten är större än de flesta i området och ger gott om utrymme för spring och lek. Här finns en skyddad och markstensbelagd uteplats, som får skön eftermiddags-/kvällsol under sommare. På tomten finns även tre äppelträd, en björk, en syrénhäck, ett syrénträd, en jasminbuske och anlagda rabatter med perenner. Det finns också en mysig lekstuga för de yngre.

Bilplats
Det finns ett vidbyggt garage med egen in-/utgång till källarvåningen och till trädgården.
Servitut, gemensamhetsanläggningar m.fl.
Förmån: Avtalsservitut: Byggnad I Tomtgräns, 0180IM-06/18142.1
Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp Vattenskyddsområde
Taxeringsvärde
5 542 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 1 669 000 kr
Pantbrev
Totalt 5 227 125 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med inredd källare
Byggår
1937
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2-glas kopplade samt isolerglas

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme IVT
Ventilation
Självdrag

Driftkostnader

Uppvärmning
23 700 kr/år
Vatten/avlopp
2 966 kr/år
Renhållning
2 700 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
29 366 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftkostnad kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel. Tillkommer gör kostnad för hemförsäkring och fastighetsskatt.

Renoveringshistorik

Tidigare ägarens åtgärder:

1992
Dränering

1997
Takpapp och läkt bytt

1999
Tomt friköpt

2000
Bergvärme, golvvärme i källare

2002
Kök renoverat

2004
Tillbyggnad (23 kvm)
Uterum med golvvärme
Nytt plåttak garage
Grävd stenkista för dagvatten
Ny plåt skorsten

2007
WC hall

2011
Stenläggning garageuppfart
Nygjuten trappa enligt original.

Nuvarande ägares åtgärder:

2013
Målning/reparationer utvändigt
Vindsfönster utbytta
Avloppsrör filmade

2014
Garageport (elektrisk)
Dörr från källare till garage
Vägg riven i hallen, innertak m. spotlights, ny vindslucka

2015
Badrumsrenovering
Innertak med spotlights i källaren
Uteplats stenlagd
Ny brevlåda
Ny tvättmaskin och torktumlare
Ny spis, kyl, diskmaskin

2016
Fast fiber (Internet)
Radonsanering
Ny Mikro/köksfläkt

2017
Vägg riven i pannrum, garderob

2018
Övervåning ommålad

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.