Förhands tips

Karlsbodavägen 44

4 rok 92 Kvm Bostadsrätt

Ypperlig 4:a med inglasad balkong på 5:e våningen intill Bällstaån

Nu finns tillfälle att förvärva denna trivsamma 4:a på 5:e våningen med rymlig, inglasad balkong och utsikt mot glittrande Bällstaån. Ett underbart boende i förening med egen brygga och 28 båtplatser, nära storstadspulsen i Sundbyberg, som ligger på ca 5-7 minuters promenadavstånd. Samtidigt bor du med närhet till pendeltåg, T-bana och tvärbana samt Bromma flyg och Bromma Blocks.

Populär förening med något så unikt som en egen båthamn och en parkeringsplats till varje lägenhet. Här kan man kasta loss utanför porten och nå Stockholm vattenvägen på några minuter.

Utanför husets port finns ett stort och skönt trädäck med utemöbler och lekplats, som är gemensamt för medlemmarna. Nedanför trädäcket passerar strandpromenaden och föreningens egna brygga med 28 båtplatser(varav 2 gästplatser) gästbrygga och garage-, parkering- och carport-platser. För mer information besök gärna ballstavik.se

Livskvalitet för båtägaren såväl som den som bara vill njuta av bryggliv och sjöutsikt!

Varmt välkommen på visning!

Genom en säkerhetsdörr kommer du in i våningen välkomnande hall med en bra avhängningsdel bakom spegel-skjutdörrar. Från hallen når du också in till bostadens gäst-WC med klinkergolv, toalett, spegelskåp och ytterligare skåp för förvaring. Hallen leder också in till ett praktiskt förråd för förvaring.

Från hallen öppnar sig lägenheten mot det stora, ljusa och lättmöblerade vardagsrummet med ljusa väggar och parkettgolv, vilket är genomgående för våningen alla rum och kök. Rummet får ett fint ljusinsläpp via ett stort fönsterparti och har utgång till solig, inglasad balkong om ca 8 kvm med utsikt mot glittrande Bällstaån. Här njuter man av den vackra sjöutsikten och på kvällen förlängs utelivet med skjutbara glaspartier. En härlig och avkopplande plats att betrakta båtarna som passerar förbi på det glittrande vattnet.

Köket från Ballingslöv ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, med bra matplats, som rymmer många vänner och stor familj kring bordet. Här finns gott om skåp och lådor för förvaring och luckorna går i vitt. Här finns också en lång arbetsbänk av ek och mellan skåpen och bänken sitter vitt kakel. Vitvarorna består av en hel kyl och frys, diskmaskin, ugn, micro, induktionshäll och fläkt.

Intill köket ligger sovrum nr 1 som ger utrymme för säng, skrivbord och garderober. väggarna är ljust målade och på golvet ligger parkett. Sovrum nr 2 ligger på andra sidan om vardagsrummet där även det större sovrummet finns. Sovrum nr 2 har ett stort fönster som vetter ut mot den inglasade balkongen och på golvet ligger parkett. Väggarna är ljust målade.
Intill sovrum 2, så hittar vi det större sovrummet "Master Bedroom" med praktisk Walk-In-Closet som ger dig bra ytor för kläder, skor och annan förvarinG. Från sovrumsfönstret får du också en rogivande utsikt ned mot Bällstaån. Rummets väggar är ljusa och på golvet ligger parkett..

Lätt tillgängligt mitt emot sovrum 2 och det större sovrummet ligger det rymliga och kombinerade bad-/tvättstugan, som har grått klinkergolv, el-golvvärme och kaklade väggar i vitt. Här finns en vägghängd WC, handfat med badrumsskåp med speglar och spotlight-belysning, handdukstork och en duschhörna med fällbara dörrar i mörktonat glas. Utrymme finns för badkar om man tar bort duschväggarna. Den påkostade tvättmaskinen och torktumlaren från Bosch är placerade under en vitmålad bänkskiva med praktiska väggskåp för förvaring ovanför. Det finns också plats för en tvättkorg under bänkskivan.


Varmt välkommen till ett boende med livskvalité vid Bällstavikens strand!

Ypperlig 4:a med inglasad balkong på 5:e våningen intill Bällstaån
Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Karlsbodavägen 44, 16877 BROMMA
Ort - stadsdel
Bromma - Mariehäll
Tomtarea
Stort gemensamt trädäck för föreningens medlemmar.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
6 212 kr/mån
Lägenhetsnummer
1403
Andelstal (andel i föreningen)
1.5966%
Våningsplan
5 av 7.
Boarea
92 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
4 rok
Balkong/uteplats

Stort gemensamt trädäck för föreningens medlemmar.

Allmänt
Föreningen äger marken - Ljusa ytskikt - Genomgående parkett i lägenheten - Rymlig, inglasad balkong med utsikt mot Bällstaån - Generöst ljusinsläpp - Mycket goda kommunikationer - Gäst-wc
Tvärbanan inom 2 minuters promenad - Närhet till natur och vatten - Nära Bromma Blocks och Sundbyberg - Underbara promenad-/motionsstråk längs vattnet - Båtplatser - Parkeringsplatser

Driftkostnader

Försäkring
2 800 kr/år
El
5 500 kr/år
Antal personer i hushåll
3 st
Sammanlagd driftkostnad
8 300 kr/år

Fakta om föreningen

Brf Bällstavik bildades 2005 och äger med äganderätt sin mark Fastighet Masugnen 8, som är bebyggd med 3 st punkthus med totalt 69 lägenheter, idylliskt placerade på kajen till Bällstaåns mynning mot Bällstaviken. Husen färdigställdes under 2006. Byggherre Veidekke.

Föreningen har lagt ner mycket energi på göra fastighetens grönområden och ytor så trevliga som möjligt. Föreningen har egna båtbryggor, grönytor och rabatter, terrass och trädäck med flera platser för grannsamvaro vid kajen. En trädgårdsgrupp finns för dig som är intresserad och denna grupp har förskönat omgivningarna sedan föreningens var ny.

Arkitekternas vision när de ritade BRF Bällstavik: (Källa: Johanson Linnman Arkitekter AB)

Huskropparna häver sig upp från marken och ut över Bällstaviken. Ljuset och det fria läget bjuder utblickar längs viken söderut mot Ulvsundasjön eller upp utefter Bällstaån.

Ett modernt arkitektoniskt uttryck. Varje byggnad skapard av två mindre volymer - en tyngre röd som står stadigt på marken och en lätt, gracil ljus volym som sträcker sig mot vattnet.

Mellan husen intima gårdar i lugn avskildhet. Strandvegetationen smälter samman sjö och land in mot gårdarna där trädäcken blir som en förlängning av bryggan intill. En plats för gemenskap, lek och rekreation alltmedan båtarna nedanför komma och gå.

Strandpromenaden knyter samman kvarteret med omgivande miljöer.

Ett centralt läge med bra kommunikationer och med stadens hela utbud av butiker, restauranger och nöjen i Sundbyberg på andra sidan viken.
Renoveringar
2017
Inspektion med filmning av föreningens avloppsrör och pumpgrop
Kontroll brandskydd och justering av branddörrar, besiktning av rökluckor

2015
Spolning av stammar
Nya balkonginglasningar mot Karlsbodavägen

2014
Slipning av entrédörrspartier
OVK-kontroll
Renovering av plåt och bläck runt fönster

2011
Installation av nya hissdörrar

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Mariehäll är beläget vid Bällstaån som gränsar mot Sundbyberg Stad. Mariehällstorget är det största torget i området med butiker, caféer, restaurang och livsmedelsbutik.

Områdesbeskrivning

Mariehäll är beläget vid Bällstaån som gränsar mot Sundbyberg Stad. Mariehällstorget är det största torget i området med butiker, caféer, restaurang och livsmedelsbutik.