Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)

2 rok 2 550 000 kr 48 Kvm Bostadsrätt

Drömläge högst upp med fri utsikt, för dig 55+Ring oss för att boka enskild visning. Mitt i Gamla Äppelvikens villaidyll och med kort promenadavstånd till Alviks Torg finns denna underbara lägenhet. Med högsta läge i huset erbjuds enastående vacker utsikt mot lummig grönska, himmel, fri sikt och ingen insyn. Genomgående fint skick, nyrenoverad med ekparkett, ljusa väggar och lackerade garderobs och köksluckor. Trevlig planlösning med samtliga rum i fil mot grönområde. Stor gemensam balkong (en av 7) i bästa söderläge finns intill lägenheten. Vindsförråd samt ett mycket praktiskt förråd om ca 4 kvm biyta i anslutning till lägenheten. Goda möjligheter finns att få en p-plats intill fastigheten.

Välskött fastighet med ny hiss, gästlägenhet, lokal för gemensamma aktiviteter, gym och en mysig trädgårdspaviljong som används flitigt av medlemmarna sommartid. Ett bekvämt boende med närhet till kommunikationer och Stockholm City såväl som till bad, natur och rekreation. Varmt välkommen till en lägenhet utöver det vanliga och endast för dig som fyllt 55 år!

Om du önskar enskild visning, ring fastighetsmäklare Kristina, 070-433 4330 och boka tid.

Drömläge högst upp med fri utsikt, för dig 55+
Rumsbeskrivning

Ljus och inbjudande lägenhet med trevlig planlösning och rum i fil. Samtliga rum har fönster med underbar utsikt mot trädtoppar, takåsar, himmel och ingen som helst insyn! Genomgående nylagd ekparkett och ljust målade väggar, omlackade köksluckor och garderobsdörrar.

Välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig. Här finns både hatthylla och flera garderober. Från hallen når du lägenhetens alla rum.

Till höger om entrén har du ett härligt rymligt sovrum med underbar och rovgivande utiskt. Härifrån följer du trädens och himlens skiftningar genom våra olika årstider. Flera garderober ordnar förvaringen och här finns även gott om plats för annan möblering.

Om du följer hallen till vänster om entrén så kommer du till vardagsrummet. Även här med förtjusande fri sikt och fantastiskt ljus. Vardagsrummet är bra planerat med plats för t ex soffgrupp, TV-möbel och matbord.

Det praktiskt arbetsköket hittar du i mitten av lägenheten, närmast vardagsrummet. Byggt i vinkel med laminatbänkskiva, köksluckor i mild grågrön färg, diskbänk i rosfritt och vitt kakel ovanför. Här finns ugn, spis, fläkt samt kyl/frys. Under diskbänken finns en praktisk bänkdiskmaskin. I köket finns ett fönster som ger ett fint ljusinsläpp.

Mellan köket och sovrummet, rakt fram från entrédörren, finns det luftiga badrummet. Dusch, WC och handfat med förvaring under samt spegelskåp ovanför. Vita kaklade väggar med ljusblå bård samt ljust blå plastmatta. I badrummet finns också ett fönster,

Alvik - en bro från stan


Här bor du centralt men med Mälarens bad och båtliv ständigt närvarande. Alviks förvandling de senaste åren har gjort torget och dess omnejd till en mer levande del både dag och kvällstid. Kommunikationer är alltid nära, tunnelbanans gröna linje, tvärbanan mot Solna och Sickla Udde eller Nockebybanan (12:an i folkmun) mot Nockeby. Även bussar finns bl. a. till Bromma flygplats.

Alviks Torg erbjuder de tjänster som underlättar i vardagen såsom mataffär, saluhall, bank, post, kemtvätt, bibliotek, caféer, gym och tennishall. Alvik har också ett flertal riktigt bra restauranger både till lunch och till middag.

Här ligger snön kvar på vintern och på sommaren ligger Mälaren alldeles intill. Restaurang Sjöpaviljonen med egna båtplatser för gästerna ligger några minuter bort. Här finns också en båtklubb och bryggor att bada ifrån. Sköna promenader längs Mälarstranden är en njutning efter en arbetsdag. För den sportiga kan man knyta på promenadskorna och ta sig hela vägen längs vattnet till utegymmet vid Solvikbadet och vidare om så önskas.

I Alvik njuter man av närhet till goda kommunikationer, storstan, bad och naturen.

Historik

År 1908 köpte Stockholms stad Äppelvikens gård och större delen av Alviks gård, som då ägdes av handelsbolaget Lars Montén mot en köpesumma av 1 270 000 kronor. Undantagna vid köpet var fabrikstomten vid stranden och mangårdsbyggnaden. Mangårdsbyggnaden överläts till Bromma församling. Området norr om Drottningholmsvägen ingick inte heller i markköpet. Lars Monténs gamla industriområde vid Alviks strand började planläggas först på 1970-talet.

I samband med markköpet 1908 gjordes ett första förslag till stadsplan för Alvik. August Emanuel Påhlman (1880-1937), som var stadsplaneingenjör vid Stockholms stads lantegendomsnämnd 1908-1913 och stadsingenjör i Stockholm 1914-1932, ritade ett första förslag till stadsplan. Den stadsplanen innehöll två breda trafikleder. Dessa var nuvarande Gustavslundsvägen och Alviksvägen. Alviksvägen drogs ungefär som den gamla landsvägen mellan Alviks och Smedslättens gård. En järnväg mot Nockeby var markerad med ett något annorlunda läge än den nuvarande 12:ans spårväg. Utmed båda huvudvägarna föreslogs sammanbyggda trevåningshus. Området i övrigt var avsett för villor med trädgårdar. På den branta sluttningen mot Mälarens sjö i söder planerades ett parkområde, den nuvarande Mälarparken, öster om Runda Vägen.

Villabebyggelsen i Äppelviken började uppföras på 1910-talet och i Alvik och Äppelviken gjordes tomterna relativt stora, men tomternas storlek varierade. Marken hade varit dyr för staden att köpa in. Därför riktades marknadsföringen främst till medelklassen, en förmögnare tjänstemannagrupp. Villorna gjordes också relativt stora och de byggdes för penningstarka köpare.

När pontonbron mellan Kungsholmen och Brommalandet blev färdig 1914 drogs spårvagnslinje nummer 2 från Fridhemsplan till Alvik, varifrån den delades upp i två grenar, en längs Ulvsundavägen till Lillsjön och en till Alléparken i Äppelviken. 1919 blev Nockebybanan nummer 12 (Tolvan) och Ulvsundabanan nummer 13. Båda spårvägslinjerna utgick från Tegelbacken.Tolvan förlängdes successivt allteftersom de nya trädgårdsstäderna anlades och nådde Smedslätten 1923, Ålsten 1924, Höglandet 1926 samt Olovslund och Nockeby 1929.

De äldsta husen i Alvik är från omkring 1914. Huset som är ett affärshus ligger på Alviksvägen 25. Under senare delen av 1910-talet fram till mitten av 1920-taletuppfördes ett villaområde ovanför Alviks dåvarande industriområde, vid gränsen till Äppelviken. I Alvik och Äppelviken gjordes tomterna större än i stadens tidigare egnahemsområden. Flera av de individuellt utformade villorna är ritade av Edvin Engström, som var arkitekt vid Fastighetskontoret, Stockholms stad.

Vid Runda vägen 18-23 uppfördes ett smalhus med pensionärsbostäder, Brommahemmet 1, Alvik. Huset, som byggdes 1935 av arkitekt Birger Borgström. Under 1940-talet byggdes Brommahemmet 2 (1948) , och ytterligare 6 stycken tre- och fyravåningshus för äldreboende här uppe. Mest känd är Elfvinggården på Lyckovägen 9 i Äppelviken (inom stadsdelen Alviks område).

Visning - anmälan önskas

För info om tid - Anmäl till visning (intresseanmälan till höger) så blir du kontaktad, alt. ring mäklaren

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf), 16751 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Alvik/Gamla Äppelviken
Fastighetsbeteckning
Brommahemmet 2
Tomtarea
Stor gemensam trädgård med flera sittgrupper och en paviljong för gemensamma aktiviteter.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
3 849 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Lägenhetsnummer
1205
Andelstal (andel i föreningen)
2.05327%
Andelstal (andel av årsavgift)
2.05317%
Boarea
48 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
4 kvm
Antal rum
2 rok
Balkong/uteplats

Stor gemensam trädgård med flera sittgrupper och en paviljong för gemensamma aktiviteter.

Allmänt
På Runda Vägen 25 bor du med ett attraktivt läge omgiven av vackra villor, grönska och Mälarens glittrande vatten in på knuten. Trygg och klok föreningen med trivsamma aktiviteter för medlemmarna. Några minuters promenad till Alviks Torg, ett centrum med småstadskaraktär som växte fram på 1990-talet. Alviks torg fungerar som en knutpunkt för kommunikationer i Bromma och västerort. Här finns tvärbana, en mindre bussterminal, 12:ans spårvagn och tunnelbanans gröna linje som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter. Här finns också ett mindre köpcentrum med butiker, mataffär och restauranger.
Övrigt
Byggnadstyp: Brommahemmet 2, Flerbostadshus, byggår 1948, ombyggnad 1975.

Runda Vägen: Runda Vägen 17-25, 167 51 BROMMA.

Antal uppgångar i 25.an : 2 stycken.

Antal lägenheter: 50 st. 26 stycken i 25:an (storlek varierar från 37 m² till 66 m²) samt 24 st på Runda Vägen 17-23

Antal lokaler: 3 stycken lokaler som är uthyrda. Total lokalyta Hus 1 och 2, ca 150 m².

Antal balkonger: 7 stycken gemensamma balkonger. Åtgärdat alla balkonger, 2018.

Tomt: Tomträtt (Stockholms stad säljer inte fastigheten för att de har egna intressen med projektet ”nya Alvik”, frågan ställdes 2016).

Boarea: ca 1430 m² (uppgiften är tagen från fastighetskalendern). BREAB har gjort stickprov på lägenheterna och det stämmer.

Markarea: ca 2748 m² (uppgiften är tagen från fastighetskalendern).

Parkering: ca 17 stycken på baksidan av fastigheten. Separat kö.

Hiss: 1 stycken hiss. Byggår 1974. Ny Automat-Hiss 2019

Yttertak: Tegelpannor, läkten och pappen är bytt år 2014

Avlopp stammar: Äldre gjutjärn, MA-rör och plast. Stammarna är i bra skick, med Intyg från Avloppsteknik, och ingen renovering är planerad.

Radon: Mätning utförd 2014. Inga värden överstiger gränsen på 200 bq/m3.

Fukt: Inga synliga fuktskador på vind eller källare.

Uppvärmning: Fjärrvärme Fortum Värme.

Årlig kostnad värme: ca 670 MWh, motsvarar ca 600 000 kr inkl moms. Kostnaden är gemensam för Hus 1 och 2.

Fjärrvärme undercentral: Byte av DUC för fjärrvärme ca år 2023. Åtgärdat samt installerat ny Bauer Teknologi (Vattenfiltrering).

Årlig kostnad el: Kostnad, för Hus 1 och 2, ca 48 000 kr/år, ca 30 000 kWh/år.

Fastighets El: All belysning utbytt/installerat till miljövänlig LED belysning, besparing 70% energibesparing.

Lägenheterna har egna elmätare.

Förråd: Lägenheterna har minst 1 st vinds- eller källarförråd. Till aktuell lägenhet hör ett vindsförråd samt ett förråd intill lägenheten på vån 3.

Com Hem: Fastigheterna har fiber och TV via ComHem. Installerat år 2014. IP-Only: Fiber, installerades 2017.

Ventilation: Självdrag. OVK: Obligatorisk ventilationskontroll är utförd 2015 och är godkänd.

Fönster: Fönster, äldre modell, planeras att bytas ut. Inget beslut om utbyte.

Tvättstuga: Ny modern Elektrolux tvättstuga installerades 2017.

Lägenhetsdörrar: Säkerhetsdörrar / Säker Bostad samtliga lägenheter.

Portar: Nya Ekportar installerades 2019

Trapphusen: Ommålning samt byte till nya linoleummattor i korridorerna. Nedre entréplan färdigställs under 2020.

Balkongdörrar: Nya balkongdörrar till 7st gemensamma balkonger

Kodsystem: Nytt kodsystem AXEM installatör Alviks Lås. Installerat 2018.

Gästlägenhet: För uthyrning vid behov, 300 Kr dygn

Trädgården: Avtal med ”Sköna Trädgård”, skötsel och nyplantering.

Brf Äppelvikens bostäder är medlem i HSB Stockholm

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-1
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-2
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-3
Gemensam trädgård
Gemensam trädgård
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-5
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-6
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-7
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-8
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-9
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-10
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-11
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-12
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-13
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-14
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-15
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-16
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-17
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-18
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-19
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-20
Trapphuset
Trapphuset
Gemensam balkong
Gemensam balkong
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-23
Runda Vägen 25
Runda Vägen 25
Runda Vägen 25, 3 tr HISS (+55 år Brf)-25
Äppelvikstorget i försommarblom
Äppelvikstorget i försommarblom
Fina promenadstigar längs Mälaren
Fina promenadstigar längs Mälaren
Detalj båt och vatten Äppelvikshamnen
Detalj båt och vatten Äppelvikshamnen
Alviks Torg med all sin service
Alviks Torg med all sin service
Melanders fisk på promenadavstånd
Melanders fisk på promenadavstånd
Alviksstrand
Alviksstrand