Förhands tips

Bergslagsvägen 144

5 rok 104 Kvm Villa

Hemtrevlig Ängbycharm på lummig, skyddad tomt!

Kommande försäljning - Kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen till denna ljusa och väl omhändertagna Ängbyvilla. Huset har under åren varsamt renoverats och förbättrats på ett mycket smakfullt sätt, både på in- och utsidan. Entréplanet präglas av öppna och ljusa ytor med ett generöst ljusinsläpp genom ett flertal spröjsade fönster. Här finns bla en tillbyggd entréhall, en inre hall med fönster ut mot trädgården, ett trivsamt kök med bra matplats och vardagsrum med matrumsdel och stämningsfull braskamin.

På övre plan finns tre rogivande sovrum, varav ett med utgång till altan med skön morgon-/kvällssol och utsikt över trädgården och grannskapets trädgårdar och tak. Från föräldrasovrummet når du också in till ett dusch-/wc-rum.

Den trivsamt inredda källarvåningen med egen entré, totalrenoverades 2010 och ger dig ett rymligt allrum/sovrum, en rymlig, helkaklad och kombinerad bad-/tvättstuga med skön vattenburen golvvärme, två rymliga förråd, där det ena skulle kunna bli ett ytterligare rum eller bastu. Det finns också ett praktiskt förvaringsutrymme under trappan.

Härligt uppvuxen trädgårdstomt med häckar som ger bra insynsskydd. Här finns 6 äppelträd, ett fläderträd och 3 pionbuskar, rosenrabatt, storvuxna rosenmalva och en vit syrenbuske mot grannen. På tomten finns också en ombonad och skyddad uteplats med trätrall.

Hemtrevlig Ängbycharm på lummig, skyddad tomt!
Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Bergslagsvägen 144, 16855 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Norra Ängby
Fastighetsbeteckning
Grönstensyxan 3
Taxeringskod
220
Tomtarea
500 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
104 kvm
taxeringsinformation
Biarea
61 kvm
Antal rum
5 rok
Taxeringsvärde
5 300 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 2 300 000 kr
Pantbrev
Totalt 4 225 460 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med inredd källarvåning
Byggår
1932
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glas
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump
Ventilation
Självdrag

Driftkostnader

Uppvärmning
26 300 kr/år
Vatten/avlopp
2 900 kr/år
Renhållning
2 800 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
32 000 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftkostnad kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel

Renoveringshistorik

Nuvarande ägares renoveringar och förbättringar

2004
Byte av alla termostater. Slipning och lack av alla parkettgolv samt trägolv i hallen notades. Målning/ tapetsering av snickerier tak och väggar. Byte av elcentral samt all el i övre+ mellan plan.

2005
Renovering av Badrum /dusch byggdes till i övre plan, fönsterkupa fanns sen innan och toalett. Flytt av vägg för att få in dusch, värmeslingor m.m allt utfört av bransch-folk.

2006
Dränering runt hela husgrunden, finns dokumenterat i bilder. Samt byte av avlopp stam från husvägg ut till trottoar. Anlägger gräsmatta samt iordningställande av grusgång. Ny Uteplats/trätrall i marknivå samt byte av trätrall på balkongen (övre plan) och balkongräcke. installation av kamin med tätning av kanaler i skorstenstocken.

2007
Renovering av tak i stora sovrummet övre plan. Slipning samt behandlad med olja inne trappa.

2010
Total renovering av källaren. Bilning av golv, alla tak är utbytta samt ny takisolering all el utbytt, stambyte, byte av gaspanna till Nibepanna (vattenburen uppvärmning) samt en luft/vatten pump installerades. Alla golvytor ( utom golv i förrådet) har vattenburen golvvärme med klinkers. Väggar flyttades samt stort badrum med tvättdel byggdes plus att det blev en förrådsdel där källar-ingången finns.
Alla fönster renoverades och 3 stycken nya 3-glasfönster installerades i badrummet.Det stora allrummet i källaren delades av till ett mindre rum runt 2013, det går lätt att återställa.

2013
Renovering av kök- total, nya vitvaror etc.

2014
Renovering och byte av ute trappa med räcken även källarräcket.
Fönster på övervåning (de som är 2 glas) är renoverade. Mellanplan är det 1 fönster som inte är renoverat ännu. Nya 3-glas finns i tillbyggda delarna.

2019
Viss ytskikts-renovering såsom tapetsering och målning.

Tidigare ägares renoveringar och förbättringar

1989
Huset byggdes till med 2 glasverandor, balkong samt utbyggnad (grundförstärkt) av källaren med ingång. Takomläggning + nya betongtak-plattor

2002
Ommålning av hela huset.

Allmänt
Huset är grundförstärkt under tidigare ägare (då Tunnelbanan byggdes?) vilket man kan se då huset dränerades - bilder finns.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.