Lusthusbacken 9

7 rok 18 900 000 kr 190 Kvm Villa

Medelhavskänsla och Mälarutsikt - exklusivt boende i Ålsten

Exklusivt boende av högsta klass i unik Ålstensvilla på insynsskyddad hörntomt. Synnerligen representativt och hemtrevligt i en perfekt kombination. Vardagsrum med magnifik eldstad och med stort fönsterparti mot trädgård och Mälaren. Trivsam matsal och platsbyggt exklusivt Kvänumkök med matplats och öppen spis. Underbar altan i sydväst med hänförande utsikt. Gästwc. Övre plan med 3 sovrum och lyxigt badrum. Källarplan med sovrum med stort fönsterparti och härligt ljusinsläpp, allrum, spa-avdelning med bastu och dusch, tvättstuga, bergvärme och förråd. Ett hus som måste ses och ett läge som måste upplevas!

Allt i denna villa har renoverats med omsorg av villans karaktär, och med kvalitet och funktion i fokus. Många fina originaldetaljer finns bevarade och huset känns väldigt privat mot gatan och öppnar upp mot Mälaren med hänförande utsikt och privat känsla.

Medelhavskänsla och Mälarutsikt - exklusivt boende i Ålsten
Entréplan

Via välkomnande entré kommer man in i hallen med kapprum och gästwc. Till höger om hallen kommer man in i vardagsrummet med sin magnifika eldstad. Det stora fönsterpartiet mot Mälaren bjuder på en härlig utsikt över den grönskande trädgården och Mälarens glittrande vatten. Från vardagsrummet når man matsalen med sitt vackert målade originaltak och ett inbyggt serveringsskåp av det pampiga slaget, sannolikt även det i originalutförande. Här finns plats för den stora servisen. Här anar man att många kalas ägt rum i denna underbara matsal och i detta underbara hus.

Köket är en romantisk dröm med sitt platsbyggda Kvänumkök, i passande stil med huset. Matplatsen med platsbyggd sittbänk är en mysig plats för familjens middagar och läxläsning medan middagen är på gång. Den öppna spisen bidrar till en mysig känsla i köket och värmer skönt.

Från matsalen kommer man via dubbeldörrar till den stenlagda terrassen med omgärdande stenmur. En solvarm dag känns det som man sitter på en veranda invid Medelhavet. Medelhavskänslan är påtaglig!

Från den inre hallen leder trappan med vackert snidade detaljer och räcke till övre plan.

Övre plan med 3 sovrum och lyxigt badrum med badkar och dusch. Källarplan med gedigen grundmur av granit, vilket ger en slottskänsla. Allrum med stort fönsterparti och härligt ljusinsläpp. Allrummet är idag avdelat i allrumsdel och separat sovrumsdel. Kan också användas som två sovrum eller bara stort allrum. I källarplanet finns också spa-avdelning med bastu och dusch, tvättstuga, pannrum med bergvärme och förråd. Ett hus som måste ses och en underbar värld som öppnar upp mot Mälaren! Just nu genomför Stockholm Stad en upprustning / upprensning av strandpromenaden vilket gör att det blir ännu bättre sjöutsikt jämfört med när bilderna togs.

Övre plan

Via trappan kommer man upp i den övre hallen som av familjen används som arbetsrum. Via hallen når man de tre sovrummen och badrummet. Master bedroom är ett romantiskt rum med fönster i tre vädersteck, liten alkov med fransk balkong samt inbyggda garderober. Underbart att vakna och öppna upp fönstret mot Mälaren och lyssna när Mälaren och fåglarna vaknar. Två barnrum finns av bra storlek, ett med platsbyggd våningssäng.

Badrummet är lyxigt med inbyggt badkar, dusch, vägghängd wc, handdukstork och flera platsbyggda förvaringsmöjligheter, dubbelhandfat med kommod och vägghängda skåp. Golvvärmen är skön för frusna fötter och färgsättningen i badrummet känns lugn och harmonisk. Fönstret släpper in fint ljus och den djupa fönsternischen skapar fin atmosfär i badrummet.

Souterrängplan

Via trappa invid köket till souterrängplanet kommer man till en nedre hall. Här finns familjens vardagsentré. Den kommer man via ett yttre valv som leder in till huset invid uppställningsplatsen för bilar.

I souterrängplanet har man bilat ur golvet och lagt vattenburen golvvärme i de flesta av rummen.

I det gamla garaget har man inrett ett sovrum och ett allrum. Sovrummet har stort fönsterparti i den gamla garageporten, allrummet ligger innanför sovrummet och där har familjens barn sitt TV-rum.

I souterränplanet finns spaavdelningen med wc, handfat, dusch och bastu. Invid spa-avdelningen finns tvättstugan med praktisk arbetsbänk, ho och tvättmaskin. Gott om plats för avhängning.

I souterrängplanet finns också matkällare, förråd och pannrum med bergvärmeanläggningen.

Trädgård

Uppvuxen trädgård med låg stenmur som omgärdar trädgården. Här finns silverpäron, äppelträd, röda och svarta vinbär, rosor, paradisträd, lavendel, höstanemon, vallmo mm. På tomten finns uppställningsplats för flera bilar och plats för studsmatta. Härlig gräsmatta ger utrymme för lek och stoj. Tomten gränsar mot allmänning och Mälaren ligger i fint blickfång.

Närområdet

Bättre läge är svårt att få i Bromma. Här vaknar man av ljudet av fågelsång och vågskvalp för att sedan ta på sig morgonrocken och smyga ner till kärleksstenen för ett morgondopp. Morgonkaffet på stenterrassen därefter smakar ljuvligt! Ålstens Marina ligger nästgårds liksom restaurang Bryggan, öppen den varmare delen av året, där man kan inta sin middag eller bara mingla med grannar över ett glas vin eller öl. Närmaste station längs 12:an, områdets spårvagn, är Ålstens gård. Ålstensgatan ligger en kort promenad bort. Här finns matbutik, konditori/bageri Gateau, Fiskaffär med direktleverans från "Fiskekörka" i Göteborg, Gelateria Scarfo (glass av världsklass), italienska vinbaren Il Bicchiere, blomsterbutik, klädaffärer, sushi, pizzeria, frisörsalong, presentbutiker, mm. Invid Ålstensgatan finns också skola F-5 samt flera förskolor.

Vid Mälarens strand finns Ålstensängen där majbrasan brukar tändas och där finns också liten badstrand. Längre bort finns Solviksbadet med fin sandstrand, badbryggor, utegym samt en Gymanläggning. Elljusspåret är flitigt använt av områdets springentusiaster. I närområdet finns också tennishall (Smedslätten), ridanläggning och simhall (Åkeshov), ishallar, fotbollsplaner och friidrottsanläggning (Stora Mossen) mm.

Att bo i Ålsten är att bo som i en liten småstadsidyll. Här träffar man vänner och bekanta, kan ta en kaffe tillsammans eller bara strosa i trivsamma villakvarter. Sommartid träffas man och grillar och umgås i trädgårdarna. Precis så genuint och trivsamt som man vill att boendet ska vara. En drömlik uppväxtmiljö för de små.

Med spårvagnen är man framme vid Alvik på 9 minuter från Ålstens gård. Många cyklar till stan och en del springer eller går. Det är fantastiskt att bo så idylliskt och ändå så nära - endast en bro från stan.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Lusthusbacken 9, 16765 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Ålsten
Fastighetsbeteckning
Kalvdansen 1
Taxeringskod
220
Tomtarea
688 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
190 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
50 kvm
Antal rum
7 rok
Taxeringsvärde
11 607 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 3 207 000 kr
Pantbrev
Totalt 6 787 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggår
1928
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur
Natursten
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2-glas samt isolerglas
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Datum
2020-03-10
Energiklass
D

Driftkostnader

Försäkring
10 671 kr/år
Vatten/avlopp
3 064 kr/år
Renhållning
4 020 kr/år
El
32 305 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
50 060 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftkostnad kommentar
Elförbrukning: 21 537 kwh/år; beräknad kostnad 1,5 kr/kwh; Vattenförbrukning: 155 kbm/år; Kostnad sophämtning avser genomsnittligt hushåll som inte sorterar matavfall och som har hämtning en gång i veckan. Det går att komma ner i kostnad vid sopsortering och längre hämtningsintervall.

Renoveringshistorik

Nuvarande ägare tillträdde fastigheten 2006 och därefter har följande renoveringar gjorts:
Samtliga vatten och avloppsledningar är utbytta i byggnaden med undantaget tappvatten inne i pannrum.
Samtliga elledningar är utbytta i byggnaden i etapper, den större delen i samband med inflytt och renovering 2006.
Elcentral entréplan är utbytt samt källarplan kompletterad.
Jordfelsbrytare finns installerad.
Vattenburen golvvärme i hela källarplanet undantaget pannrum, förråd och bastu.
4 fönster är utbytta och ersatta med fönster lika originalutförandet.
Befintliga fönster är målade i omgångar vid behov.
Larm finns

2020
Radonsug installerad

2019
Sotning
Ny diskmaskin, Miele

2018
Service bergvärmen
Tvättmaskin, Miele

2015
Fasad mot söder putsad/renoverad
Tätskikt av svetsad ytpapp lagd på balkong

2010
Hela källaren ombyggd. Nya golv gjöts in ovan markisolering och med vattenburen golvvärme.

2009
Kök ombyggt med ny planlösning, platsbyggt Kvänumkök
Kakel från Franska kakelbutiken
Öppen spis i kök byggdes och kanalen tätades
Mikro, Miele
Spishäll, Miele
Inbyggnadsugn, Ilve
Fläkt, Fjäråskupan

2007
Bergvärme installerades, IVT
Borrhål 175 m
Separat ackumulatortank, 300 liter
Braskamin i vardagsrum tätad
Yttertak omlagt med ny underlagspapp, läkt samt nya takpannor
Installation av takbrygga till sotaren
Nya vindskivor och plåtdetaljer på taket
Terrass iordninggjord

2006
Badrum övre plan ombyggt med ny planlösning, golvvärme el
WC entrén renoverat
Nytt lås ytterdörr
Kylskåp, Miele
Frysskåp, Miele

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Lusthusbacken 9-1
Lusthusbacken 9-2
Lusthusbacken 9-3
Lusthusbacken 9-4
Lusthusbacken 9-5
Lusthusbacken 9-6
Lusthusbacken 9-7
Lusthusbacken 9-8
Lusthusbacken 9-9
Lusthusbacken 9-10
Lusthusbacken 9-11
Lusthusbacken 9-12
Lusthusbacken 9-13
Lusthusbacken 9-14
Lusthusbacken 9-15
Lusthusbacken 9-16
Lusthusbacken 9-17
Lusthusbacken 9-18
Lusthusbacken 9-19
Lusthusbacken 9-20
Lusthusbacken 9-21
Lusthusbacken 9-22
Lusthusbacken 9-23
Lusthusbacken 9-24
Lusthusbacken 9-25
Lusthusbacken 9-26
Lusthusbacken 9-27
Lusthusbacken 9-28
Lusthusbacken 9-29
Lusthusbacken 9-30
Lusthusbacken 9-31
Lusthusbacken 9-32
Lusthusbacken 9-33
Lusthusbacken 9-34
Lusthusbacken 9-35
Lusthusbacken 9-36
Lusthusbacken 9-37
Lusthusbacken 9-38
Lusthusbacken 9-39
Lusthusbacken 9-40
Lusthusbacken 9-41
Lusthusbacken 9-42
Lusthusbacken 9-43
Lusthusbacken 9-44
Välkommen!
Välkommen!
Lusthusbacken 9-46
Ålstensskolan F-5
Ålstensskolan F-5
Ljuvligt närområde
Ljuvligt närområde
Restaurang Bryggan
Restaurang Bryggan
Livskvalité
Livskvalité
Varvsängen
Varvsängen
Lusthusbacken 9-52
Gelato Scarfó
Gelato Scarfó
Gateau
Gateau
Lusthusbacken 9-55
Ålstensängens sandstrand
Ålstensängens sandstrand