Nyängsvägen 27

6 rok 13 500 000 kr 173 Kvm Bostadsrätt

Topprenoverad och strålande ljus våning med stor terrass i rakt söderläge

Ett sant livsstilsboende i högsta internationella klass med modern funktion och romantiskt 30-tal i perfekt symbios i anrika Smedslätten. Helt enkelt ett boende där verkligheten överträffar dikten och därför måste upplevas på plats. Välkommen till trädgårdsstadens kanske vackraste våning. Ett modernt boende av yppersta klass som kombinerar villaboendets charm med bostadsrättens enkelhet. Välkommen!

Modern parad-/villavåning smakfullt designad och totalrenoverad/ombyggd till perfektion med attraktivt läge i hjärtat av Smedslätten. Här får du, ett villalikt livsstilsboende med stor egen terrass i rakt söderläge och tre balkonger, mitt i trädgårdsstaden. Den största terrassen är på hela 28 kvm och nås från tre olika rum. På terrassen finns plats för solstolar, matgrupp och grill. En härlig och lättillgänglig uteplats som är lätt att förälska sig i.

Topprenoverad och strålande ljus våning med stor terrass i rakt söderläge
Planlösning

Våningens entréplan ligger en trappa upp från markplan och bjuder på stora öppna sällskapsytor och ett platsbyggt kök med köksmaskiner från Siemens. På den stora terrassen utanför köket väntar utegrillen lockande på sommarkvällarna. Här sitter man gärna och njuter. Sällskapsdelen är spatiös med matsal och stort vardagsrum i öppen planlösning och utgång till stor balkong i rakt västerläge från vardagsrummet. Öppen hall med garderober och intilliggande gästwc. Totalt finns fem sovrum i våningen varav tre rymliga sovrum med gott om klädförvaring på våningens entréplan. ”Master bedroom” är mycket rymligt och har en egen balkong med fri utsikt och en platsbyggd garderobsvägg för bra klädförvaring. En läcker och belyst trappa leder till övre plan och här finns två sovrum, en arbetshörna och ett fint duschrum med wc. Totalt finns 3 exklusiva duschrum/wc i lägenheten varav ett större med tvättmaskin och torktumlare inkluderat. Vattenburen golvvärme i hela våningen. Stort vindsförråd finns, del av förrådsbod tillhör våningen samt ett cykelförråd under entrétrappan.
Välskött och representativ fastighet. Egen p-plats om man så önskar. Flexibelt tillträde.

Smedslätten

Fantastisk 20/30-talsmiljö i modern tappning, totalrenoverat/nybyggt 2014-2015 på gränsen mellan Äppelviken och Smedslätten.

För den som söker ett modernt och citynära boende men ändå inte vill ge avkall på det naturnära och familjevänliga är det här helt enkelt ett unikt alternativ, ett perfekt boende mitt i idyllen Smedslätten med Smedslättsskolan ett stenkast bort och med 12:an, Ålstensgatan med all sin service inom kort promenadavstånd.
I två klassiska paradvillor anno 1929-30 inryms 6 exklusiva och verkligt unika våningar. Inuti de spatiösa vitputsade huset ryms historia och känsla med stora fina småspröjsade fönster, ekparkett, Carraramarmor m.m. Med känsla för de kulturhistoriska värdena har husen återställts till sin forna glans, med planlösningar för ett modernt boende av yppersta klass. Ett boende som kombinerar villadrömmen med bostadsrättens enkelhet.

Längs med vattnet finns promenadstigar, varma klippor, sandstränder och joggingspår. Här möts hundägare, joggare och andra livsnjutare på väg till och från Solviksbadet eller Ålstensbryggan för en bit mat i kvällssolen. Till Sjöpaviljongen vid Tranebergsstrand går man på tio minuter. Både här och på Ålstensbryggan kan man lägga till med egen båt lite beroende på årstiden. På helger och morgnar inhandlas färskt bröd och kaffe på Gateau i Ålsten eller på Park i Äppelviken. Fiskaffären och den hemgjorda glassen i Ålsten är andra favoriter för alla som bor i området. En promenad till ICA Ålsten tar fem minuter och det är en fröjd när man vill fylla på med lite frukost eller handla middag på vägen hem.

Tolvan som är den gamla klassiska spårvägen är länken in till stan och dit når man på mindre än 30 minuter. Det är också den perfekta transporten för alla barn som hälsar på hos varandra i området. Bara fem minuters promenad hemifrån så sitter man på tolvan, byter i Alvik och sedan är man inne i stan. Äppelvikens ridskola och stall kan man cykla till på ca 15 minuter. Där finns även naturreservatet Judarskogen och Åkeshovs simhall.

Smedslätten, en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar, skogspromenader utmed Mälaren när man söker lugnet. Det är inte bara vattnet som är nära. Närheten till city - att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö. Flera förskolor och skolor inom några få minuters gångavstånd.

För den som gillar att springa är det bara att knyta på sig skorna och sticka iväg längs vattnet. Att avsluta springturen på sommaren med att hoppa i vattnet är helt fantastiskt. På vintern erbjuds promenader i solskenet på isen eller långfärdsskridskor i Vikingarännets plogade spår, och allt detta endast några få minuter bort.

Helt enkelt ett "drömboende" för barnfamiljen som söker ett harmoniskt och tryggt familjeliv, med närhet till allt för en fungerande vardag!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Nyängsvägen 27, 16754 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Smedslätten
Fastighetsbeteckning
Tennhjärtat 1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
5 944 kr/mån Kostnad för p-plats om 200 kr/mån tillkommer
Lägenhetsnummer
27-1201
Andelstal (andel i föreningen)
20.04%
Andelstal (andel av årsavgift)
20.04%
Boarea
173 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
6 rok
Allmänt
Hela huset/lägenheten helt ombyggd och totalrenoverad 2014-2015.
Övrigt
Del av förrådsbod samt ett kallförråd under entrétrappan tillhör lägenheten.

Driftkostnader

Försäkring
5 550 kr/år
El
10 000 kr/år
Antal personer i hushåll
4 st
Sammanlagd driftkostnad
15 550 kr/år

Renoveringar - bostaden

2014-2015
Hela fastigheten och lägenheten totalrenoverad

2015
Nybyggnad av garderober i hall och sovrum
Målning sovrum

2018
Målning vardagsrum

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Nyängsvägen 27-1
Bokade visningar
Bokade visningar
Nyängsvägen 27-3
Nyängsvägen 27-4
Nyängsvägen 27-5
Nyängsvägen 27-6
Nyängsvägen 27-7
Nyängsvägen 27-8
Nyängsvägen 27-9
Nyängsvägen 27-10
Nyängsvägen 27-11
Nyängsvägen 27-12
Nyängsvägen 27-13
Nyängsvägen 27-14
Nyängsvägen 27-15
Nyängsvägen 27-16
Nyängsvägen 27-17
Nyängsvägen 27-18
Nyängsvägen 27-19
Nyängsvägen 27-20
Nyängsvägen 27-21
Nyängsvägen 27-22
Nyängsvägen 27-23
Nyängsvägen 27-24
Nyängsvägen 27-25
Nyängsvägen 27-26
Nyängsvägen 27-27
Nyängsvägen 27-28
Nyängsvägen 27-29
Nyängsvägen 27-30
Nyängsvägen 27-31
Nyängsvägen 27-32
Nyängsvägen 27-33
Nyängsvägen 27-34
Nyängsvägen 27-35
Nyängsvägen 27-36
Nyängsvägen 27-37
Nyängsvägen 27-38
Nyängsvägen 27-39
Nyängsvägen 27-40
Nyängsvägen 27-41
Nyängsvägen 27-42
Nyängsvägen 27-43
Nyängsvägen 27-44
Nyängsvägen 27-45
Nyängsvägen 27-46
Alléparken
Alléparken
Utegym vid Mossens IP
Utegym vid Mossens IP
Promenadstråk längs Mälaren
Promenadstråk längs Mälaren
Mossens IP
Mossens IP
Äppelvikshamnen
Äppelvikshamnen
Smedslättsskolan F-5
Smedslättsskolan F-5