Förhands tips

Topeliusvägen 1

7 rok 17 500 000 kr 187 Kvm Villa

Mycket väl underhållen Smedslättsvilla i utmärkt läge

När läget får avgöra. Här bor man lugnt och idylliskt med 100 meter till 12:an och kort promenad till dagis/förskolor och populära Smedslättsskolan samt den levande Ålstensgatan med service, butiker och restauranger. Den mycket välhållna villan har en stor entréhall med gäst wc. Öppen spis i vardagsrum och i kök skapar hemtrivsel var man än befinner sig. Utgång till stor altan i bästa solläge från matsalen. Övre plan med fyra sovrum, tv-hall och ett snyggt badrum. Källarplan med vattenburen golvvärme. Ett stort allrum/tonårsrum, ytterligare ett snyggt badrum, tvättstuga och groventré med skjutdörrsgarderob samt ett stort förråd och bergvärme. Lättskött trädgård och uppställningsplats för två bilar. Nära till skogsområden och Mälarens strand med bad och strandpromenader längs sjön, samtidigt som närheten till stan underlättar vardagen. Här trivs man - bara att flytta in!

Mycket väl underhållen Smedslättsvilla i utmärkt läge
Entréplan (94 kvm)

Ljus och välkomnande entréhall med bröstpanel och ett eluppvärmt granitgolv som övergår i en ekparkett. Avhängning i garderob. Intilliggande gäst wc, klätt i vit mosaik och med ett uppvärmt klinkergolv. Svängd trätrappa leder här till övre plan.
Rakt fram ligger köket och till vänster öppnar den generösa vardagsrumsdelen upp med ett vackert burspråk. Här ligger, liksom i matsalen, en fiskbensmönstrad stavparkett i ek. Här finns en öppen spis och i fil, avskild med klassiska skjutdörrar, ligger matsalen med plats för många sittande gäster. Utgång till en stor veranda, delvis under tak och med sol från mitt på dagen till kväll. Här finns också infravärme som förlänger utesäsongen. Ett härligt ljusflöde i hela sällskapsavdelningen via vackert åtta-spröjsade fönster i tre väderstreck.
Köket nås via de bevarade serveringsskåpen och det som tidigare var jungfrukammaren, i dag kanske kan nyttjas som ett arbetsrum. Köket har ljusa luckor och takanslutna överskåp med plats för mycket förvaring. Bra arbetsytor i rostfritt och slitstarkt laminat. Matplats för fyra-fem personer vid fönstret. Maskinellt utrustat med spishäll, rostfri fläktkåpa, inbyggnadsugn, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. På golvet ligger det breda ektiljor och som pricken över i finns här också en öppen spis för kulna dagar. Via spröjsad glasdörr nås det inredda källarplanet med en separat köksentré några trappsteg ner.

Övre plan (93 kvm)

I trätrappan till övre plan sitter ett fönster som skänker ljus och väggen är klädd i vit bröstpanel. Handledare och ett snidat räcke i original 1924.
Rymlig övre hall med plats för tv-hörna. På golvet ligger, liksom i hela planet enhetliga trägolv från byggåret. Från hallen nås vindstrappan, ett snyggt badrum samt ett av planets fyra sovrum.
Mycket rymligt föräldrasovrum med plats för både stor dubbelsäng och sittgrupp. Klädförvaring i stor skjutdörrsgarderob längs ena väggen samt en klädkammare. Ett vackert tre-luftsfönster i öster skänker ljus.
I det fönsterförsedda och vitkaklade badrummet med ett vitt uppvärmt klinkergolv finns både en glasad duschplats och ett inbyggt badkar, wc, dubbla handfat i vit badrumsmöbel med matchande badrumsskåp. Infällda spotlights skänker ytterligare ljus.
Via mindre passage nås planets tre andra sovrum. Två med fönster i väster och i det ena finns det också en fransk balkong. Det tredje har en originalgarderob och fönster i söder.

Källarplan (87 kvm)

Den gråmålade trätrappan från köket leder ner i källarplanets hall med en matkällare och ett stort all/tonårsrum. I rummet ligger, liksom i hallen, badrummet och passagen mot tvättstugan, ett grått klinkergolv med vattenburen golvvärme. Infällda spotlights sitter i alla källarplanets tak.
I passagen mot tvättstugan och källarentrén ligger ett vitkaklat badrum med en grå klinker på golvet som är utrustat med wc, handfat i vit badrumsmöbel med badrumsskåp, en glasad duschplats samt handdukstork.
Tvättstugan har ett grått granitgolv med elvärme. Här finns en lång arbetsbänk med en infälld rostfri ho samt tvättmaskin och torktumlare. Över- och underskåp samt trådbackar för förvaring.
Bortom tvättstugan finns en skjutdörrsgarderob för familjens ytterkläder och skor. Även här ligger ett grått klinkergolv med vattenburen golvvärme.
Härifrån nås ett stort förråd med bergvärmeanläggningen samt källarentrén.

Närområde

Närheten till spårvagnshållplats Smedslätten, bra förskolor och skolor, kort promenad till mysiga Ålstensgatan med alla sina butiker, service och restauranger. Solviksbadet med sin sandstrand, gym/utegym, klippbad, motionsspår, tennishall, natur och stan 20 minuter bort är saker som gör att detta boende överträffar det mesta. Här bor man i lugn och ro samt har allt man behöver för en praktisk vardag. Helt enkelt ett perfekt boende!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Topeliusvägen 1, 16761 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Smedslätten
Fastighetsbeteckning
Bullerbasius 12
Taxeringskod
220
Tomtarea
566 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
187 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
87 kvm
Antal rum
7 rok
Taxeringsvärde
10 290 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 3 090 000 kr
Pantbrev
Totalt 2 210 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggår
1924
Grundläggning
Grundsulor
Grundmur
Natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Tegel
Utvändiga plåtarbeten
Målad galvad plåt
Fönster
2-glas kopplade
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energiprestanda
78 kWh/m² år.
Datum
2020-04-24
Energiklass
E

Driftkostnader

Försäkring
6 900 kr/år
Vatten/avlopp
2 930 kr/år
Renhållning
2 700 kr/år
El
38 375 kr/år
Övrigt
6 320 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
57 225 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)

Renoveringshistorik

2014
Nytt expansionskärl

2012
Ommålning av fasad

2010
Ombyggnad av källarplan med vattenburen golvvärme och omdragning av el

2008
Renovering av samtliga fönster
Renovering gäst wc

2006
Badrumsrenovering övre plan
Renovering av tak med nya takstolar, yttertak, papp, läkt och lertegel


2002
Renovering av kök

2001
Installation av bergvärme (borrhål 200 m.)

1998
Byte av servis till gatan

Löpande ytskiktsrenoverad

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Topeliusvägen 1-1
Bokade visningar
Bokade visningar
Topeliusvägen 1-3
Topeliusvägen 1-4
Topeliusvägen 1-5
Topeliusvägen 1-6
Topeliusvägen 1-7
Topeliusvägen 1-8
Topeliusvägen 1-9
Topeliusvägen 1-10
Topeliusvägen 1-11
Topeliusvägen 1-12
Topeliusvägen 1-13
Topeliusvägen 1-14
Topeliusvägen 1-15
Topeliusvägen 1-16
Topeliusvägen 1-17
Topeliusvägen 1-18
Topeliusvägen 1-19
Topeliusvägen 1-20
Topeliusvägen 1-21
Topeliusvägen 1-22
Topeliusvägen 1-23
Topeliusvägen 1-24
Topeliusvägen 1-25
Topeliusvägen 1-26
Topeliusvägen 1-27
Topeliusvägen 1-28
Topeliusvägen 1-29
Topeliusvägen 1-30
Topeliusvägen 1-31
Topeliusvägen 1-32
Topeliusvägen 1-33
Topeliusvägen 1-34
Topeliusvägen 1-35
Topeliusvägen 1-36
Topeliusvägen 1-37
Topeliusvägen 1-38
Topeliusvägen 1-39
Topeliusvägen 1-40
Topeliusvägen 1-41
Topeliusvägen 1-42
Topeliusvägen 1-43
Topeliusvägen 1-44
Topeliusvägen 1-45
Topeliusvägen 1-46
Topeliusvägen 1-47
Topeliusvägen 1-48
Topeliusvägen 1-49
Topeliusvägen 1-50
Välkomna till Topeliusvägen 1
Välkomna till Topeliusvägen 1
Smedslättsskolan F-5
Smedslättsskolan F-5
Smedslättens tennishall
Smedslättens tennishall
Utegym vid Solviksbadet
Utegym vid Solviksbadet
Solviksbadet
Solviksbadet
Gelato Scarfó
Gelato Scarfó
12:an vid Smedslättstorget
12:an vid Smedslättstorget