Alviksvägen 1

5 rok 8 975 000 kr 167 Kvm Bostadsrätt

Smakfullt designad till perfektion - Citynära paradvåning

Unik Brommavåning av högsta klass med superlåg avgift. Helt insynsskyddad, genomgående 20-talsvåning med imponerande takhöjd om 3,2 m. Vardagsrum och matsal i fil, dekorativ öppen spis (ej i funktion offert finns för åtgärdande), balkong mot den lugna bakgården och vy både in mot stan och över den lugna bakgården med vy över pittoreskt torp, park och fruktträdgårdar. 3 - (4) sovrum, badrum förberett för både tvättmaskin och torktumlare samt gästwc. Pietetsfullt renoverad och designad med känsla för stil och kvalitet. För dig som söker en ovanligt läcker Brommavåning med känsla av att både bo i stan och på landet, nära allt. Alviks torg ligger ett stenkast bort med service och kommunikationer och i närliggande Äppelviken finns mysigt konditori m.m. Ett läckert citynära boende men ändå med natur och Mälaren inpå knuten. Ett eftertraktat boende för familjen i farten.

När innerstan kom till Gamla Bromma.....

Brommavåning anno 1923 i nyrenoverat toppskick- Swedish Grace när det är som vackrast - Unik patriciervåning av högsta klass en bro från "stan". Disponeras idag som en 5:a men kan lätt omvandlas till en 6:a om intresse finns, se bif. alt. planlösning

Denna stora våning är belägen i en kulturskyddad fastighet och tillhör det "kvarter" av stenhus som hittade över sundet och därmed blev de enda husen utanför tullarna som byggdes med samma arkitektur som i "stenstaden".

Bättre än så här kan man nog inte bo med natur, bad och sköna promenadstråk utmed Mälarstranden inpå knuten ett cykeltramp från stadens puls.

När huset stod färdigt 1923 så låg det ett apotek i bottenplanet, idag smaskig vedeldad pizzeria :-)
Tänk om man fått uppleva de galanta smokingmiddagar Stockholms-societeten troligtvis avnjutit i våningens salong under 1920-talet. Om man blundar kan man fortfarande känna atmosfären och sorlet från en svunnen tid.

Sammanfattning:
En smakfullt renoverad våning med bevarad 20-talscharm. För Dig som söker en klassisk "paradvåning" med känsla av att både bo i stan och på landet. "Ett hem att längta till".

Smakfullt designad till perfektion - Citynära paradvåning
Planlösning

Via en välkommnande "tambur" med gästwc når man den vackra inre hallen med sitt oljade ekgolv. Hallen är som gjord för att välkomna gäster i och ger direkt en känsla av lägenhetens ljus och 20-talscharm.

Från den inre hallen, via franska dörrar når man den rymliga balkongen i härligt, ogenerat solläge med vacker vy över Äppelvikens lummiga fruktträdgårdar och vackra sekelskiftesbebyggelse. Här upplevs det som genomsyrar hela våningen; - En känsla av att vara både på landet och i "stan" på en och samma gång.

Från hallen öppnar sig våningen i tre riktningar, till den stora matsalen, vidare till den spatiösa salongen/vardagsrummet med vacker öppen spis ( ej i bruk) dessa sällskapsrum ligger i fil på klassiskt vis och avskiljs via vackra skjutdörrar.

Från hallen leder också den bevarade serveringsgången som tar en till det stora ljusa designköket med matsalsdel. Vinkyl och stor induktionshäll ger en extra krydda till matlagning och kalas.

Tre rymliga sovrummen och i duschrummet finns det plats för tvättpelare.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Alviksvägen 1, 16753 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - "Äppelviken"
Fastighetsbeteckning
Alviken 13
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
988 kr/mån inkl värme, VA
Lägenhetsnummer
4
Andelstal (andel i föreningen)
18.76%
Pantsatt
Bostaden är pantsatt.
Våningsplan
2 av 3.
Boarea
167 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
5 rok
Allmänt
Balkong finns med utsikt över bakgård och grönskande omgivningar.
Öppen spis finns (ej i funktion). Säljaren har inhämtat offert för iordningställande av den öppna spisen.
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Driftkostnader

El
6 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
6 000 kr/år

Renoveringar - bostaden

Sedan förvärv av lägenheten 2017 har ägarna lagat samtliga tak. Alla tak och väggar är ommålade. I stora hallen, kök, master bedroom samt en vägg i inre hallen är nytapetserade med tapeter från Cole&Son. Alla lägenhetens fönster, snickerier samt båda serveringsskåpen är ommålade. Ny induktionshäll, pris 15 000 kr köptes och installerades 2019.

Fakta om föreningen

Sammanfattning om föreningen på nätet:
Föreningen, Brf Alviken 13, består av 9 bostadsrätter och 2 hyreslokaler. Huset uppfördes 1923 och är kulturskyddat. Föreningen köpte fastigheten 1997.
Föreningen har inrett och upprustat ett antal gemensamhetsutrymmen som disponeras fritt av medlemmarna, t.ex uteplats med grill, cykelförråd, tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, bastu och dusch samt hobbyrum/snickarbod (bandsåg, snickarbänk).
Större renoveringar 1997 - 2009: Stammar, EL, fasad, tak, trapphus, källare, installation fjärrvärme, ny tvättstuga, bastu installerad, balkonger, nytt gårdshus, ny uteplats med grill, ommålning av fönster, ombyggnation bakgård, plattsättning, rabatter, säkerhetsdörrar installerade m.m. Ommålning och restaurering av fastighetens fönster 2012.
Därutöver har spaltventiler installerats, ny torktumlare köptes 2017, fiber har installerats (var och en betalar egna abonnemang) i fastigheten liksom att man bättringsmålat tak 2018.
Föreningen är ansluten till kabelTV och bredband. Fjärrvärme.
Kommande renoveringar: Man ska se över statusen på fönster och göra en samlad upphandling för renovering av fönster. Ytterdörrar kommer att oljas upp. Man ser över status på avloppsrör under bottenplattan - ev byte.
Ingen avgiftshöjning planerad (2019-05-10 enligt samtal med ordföranden)

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Alviksvägen 1-1
Alviksvägen 1-2
Alviksvägen 1-3
Alviksvägen 1-4
Alviksvägen 1-5
Alviksvägen 1-6
Alviksvägen 1-7
Alviksvägen 1-8
Alviksvägen 1-9
Alviksvägen 1-10
Alviksvägen 1-11
Alviksvägen 1-12
Alviksvägen 1-13
Alviksvägen 1-14
Alviksvägen 1-15
Alviksvägen 1-16
Alviksvägen 1-17
Alviksvägen 1-18
Alviksvägen 1-19
Alviksvägen 1-20
Alviksvägen 1-21
Alviksvägen 1-22
Alviksvägen 1-23
Alviksvägen 1-24
Alviksvägen 1-25
Alviksvägen 1-26
Alviksvägen 1-27
Alviksvägen 1-28
Alviksvägen 1-29
Alviksvägen 1-30
Alviksvägen 1-31
Alviksvägen 1-32
Alvik med all sin service
Alvik med all sin service
Melanders på promenadavstånd
Melanders på promenadavstånd
Sjöpaviljonen
Sjöpaviljonen
Nära till båt & badliv
Nära till båt & badliv
Härliga promenadstråk
Härliga promenadstråk
Alviksstrand
Alviksstrand
Park konditori vid Alléparken
Park konditori vid Alléparken
Alléparken
Alléparken
Alléparken i försommarblom
Alléparken i försommarblom
Äppelvikshamnen
Äppelvikshamnen
Härligt närområde
Härligt närområde
Njutbart
Njutbart