Förhands tips

Hermelinstigen 10

10 rok 265 Kvm Villa

Representativt, citynära villaidyll för den stora familjen

FÖRHANDSTIPS - Interiöra bilder kommer längre fram i processen. Jag har fått förtroende att sälja denna vackra villa. Villan kan komma att säljas innan allmän visning. Ring för mer info och om visning.

Hermelinstigen 10 är en vacker villa, byggd 1929, med putsad fasad och grundmur i granit, ståtligt placerad på höjden. Avståndet mellan gata och hus ger en privat känsla inne i huset och tomten på baksidan erbjuder mysig samvaro på altan, uteplats och i trädgården. Plats finns för allehanda lek och studsmatta om så önskas. Biluppställningsplats för flera bilar och för den som vill kan man köra in bilen i garaget. Vacker entrétrappa, fint inramad av två fönster med välvda fönsterbågar, leder in till den synnerligen representativa och välkomnande hallen. Sällskapsdelen rymmer vardagsrum med vacker öppen spis och matsal, där både familj och vänner får plats. Rummen pryds av vacker ekparkett i holländsk läggning, vackra spröjsade fönster och en fransk balkong med vackert smidat räcke. Köket är en dröm för den stora familjen. Här finns gott om plats för matlagning och umgänge. Altandörren står sommartid öppen och då kan barnen springa in och ut. Övre plan rymmer fyra mycket bra sovrum samt en stor möblerbar övre hall och två badrum. Vinden är inredd och inrymmer ytterligare två sovrum, klädkammare och stort allrum. Idag, en villa med 6 sovrum, men för den familj som behöver ytterligare sovrum finns möjlighet till det. Källarplan med gott om förråd, tvättstuga, pannrum med bergvärme, matkällare, wc och garage. Grundmuren i granit ger en härlig slottskällarkänsla. Ett exklusivt boende och ett gediget byggt hus. Ett hus som snart fyller 100 år!

Hermelinstigen 10 är ett sant livsstilsboende där villadrömmen blir sann. Exteriören erbjuder fina smidesräcken, granittrappa vid entrén, stensatt uppfart på tomten och skjul för cyklar och ved. Tomten bjuder på flera uteplatser och många perenner. Det som nuvarande ägare har planterat går allt i vitt och ljusrosa. Framför huset växer en lagerbuske samt vita och rosa klätterrosor mot den gråa graniten. Bredvid cykel- och vedförrådet trivs ett fläderträd och flera nyponbuskar. På baksidan av huset finns vita rhododendron, jasmin, hortensia, kryddland och ett nyplanterat woodlandparti med ytterligare vita rhododendron, myskmadra och tre sorters ormbunkar. Två olika skogsklematis finns vid entrén. I övrigt finns havtorn, syréner och hortensia. En härligt uppvuxen villatomt med plats för vila och återhämtning.

Läget nära Stora Mossens t-bana och närheten till stan är perfekt för familjen i farten. Här har man nära till allt och även nära till stan - endast en bro bort!

Representativt, citynära villaidyll för den stora familjen
Entréplan

Välkomnande förhall med kapprum och gästwc, kalkstensgolv och blyinfattade fönster. Renoverad gästwc. Representativ inre hall med designtapet, platsbyggt skåp, vackert vitmålat kassettak och ekparkett i holländsk läggning.

Den spatiösa sällskapsdelen når man via skjutdörr med spröjsat glas. Här finns stavparkett av ek i vacker holländsk läggning och öppen spis. I vardagsrummets fond finns en fransk balkong med smidesräcke med vy över tomt på husets framsida. Matsalen har stort fönsterparti med låg brösthöjd och vackert blyinfattat fönster. Här ryms stort matsalsbord som rymmer både familj och vänner.

Köket är en dröm för den matlagningsglade. Här finns gott om arbetsyta och plats för stort matbord där familjen kan samlas till vardags. Bänkskivor av svart granit och vita köksluckor. Enligt tidigare ägare är 3/4 av köket uppvärmt med vattenburen golvvärme, resten värms med element.

Från köket kommer man ut på altanen med trall och trappa ner till trädgården. Perfekt när man samlar vänner sommartid för drink före maten eller för grillkvällen i goda vänner sällskap. Trädgården nås enkelt via trappan från altanen.

Övre plan

Vackert svängd ektrappa leder till den övre hallen. Dubbeldörr till altanen släpper in härligt ljus och ger en fin tillgänglighet till altanen. Vacker ekparkett och kassettak i övre hallen. Hallen skulle kunna delas av till ytterligare sovrum vid behov, annars används den som den med fördel som ett ytterligare vardagsrum för familjen alternativt som idag som hemmakontor.

4 stora sovrum finns på övre plan samt 2 badrum. Alla sovrum med fönster i två väderstreck och inbyggda garderober. Ett av sovrummen har utgång till en altan. 2 badrum är perfekt när man är många i familjen. Ett av badrummen har dusch och ett av badrummen har badkar. Båda renoverades 2005 och har golvvärme.

Vindsplan

Via gåvänlig trappa kommer man till vindsplanets allrum, perfekt med ett eget vardagsrum för de som har sovrum på vindsplanet. Här finns 2 sovrum och stor klädkammare.

Källarplan

Via trappa mellan inre hall och kök finns trappan till källarplanet. En stor nedre hall som idag används till förvaring inkl ett förråd under källartrappan. I nedre hallen finns också en extra kyl och frys samt matkällare. Invid hallen finns också en separat wc. Innanför hallen finns pannrum med bergvärmeanläggningen samt tvättstugan med tvättpelare samt en extra tvättmaskin. Ett måste när man är många i familjen. Praktiskt också med arbetsbänken och ho samt plats för att torka tvätten.

Mångas dröm är ett garage och här uppfylls drömmen!

Närområdet

Stora Mossen är ett område som i stora delar bebyggdes på 30-talet. Stora Mossen är det område i Bromma som har den stora fördelen att ha nära till tunnelbanan och man är med bil snabbt ute på vägen mot stan eller dit man ska. Området erbjuder många populära skolor och förskolor, och till Engelska skolan i Riksby är det enkelt att ta sig liksom till Franska skolan.

Bromma flygplats och Bromma Blocks ligger inte många minuter bort med bil och vill man ut på landet finns Drottningholm och Ekerö inom korta avstånd.

Bromma bjuder på stora fina naturområden och längs Mälarens strand finns fina strandpromenader och badplatser. I Bromma finns mycket bra närservice och många trevliga affärer liksom caféer, bagerier, mataffärer, fiskaffär, delikatessaffär, gelateria, klädaffärer, blomsteraffärer, skomakeri, skrädderi m.m. Med andra ord finns här all tänkbar service för en praktisk vardag.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Hermelinstigen 10, 16757 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Stora Mossen
Fastighetsbeteckning
Briketten 2
Taxeringskod
220
Tomtarea
736 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
265 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
79 kvm
Antal rum
10 rok
Taxeringsvärde
10 448 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 4 048 000 kr
Pantbrev
Totalt 12 490 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare och inredd vind
Byggår
1929
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Tegelpannor
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Datum
2014-02-06
Energiklass
D

Driftkostnader

Försäkring
9 637 kr/år
Vatten/avlopp
3 040 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
El
36 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
50 677 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftkostnad kommentar
Larm ligger utanför driftkostnader

Renoveringshistorik

Övrigt
Larm finns
Fiber finns - Telia
Knutpunkt finns på övre plan

2019
Kök

2018
Matsal, "Gentleman" Pashmina Alcro
Markis över uteplatsen

2017
Tapetsering nedervåning
Vardagsrum, Swedish Grace, Sandberg
Hall, Dar es Salam, Nobilis
Gäst-toalett, Masterpiece, In Trade

Renoveringar gjorda enligt tidigare ägare

2016
Installerat fiber. Dragit fram till en knutpunkt på andra våningen och en i vardagsrummet på plan ett.
Ny kyl (Miele)
Nytt frysskåp (Candy)
Slipat om samtliga parkettgolv plan ett och två inklusive trapp. Pigmenterad vaxolja.
Installerat Yale Doorman elektroniskt lås till huvudentré.

2015
Bytt värmepumpen i bergvärmepannan

2014
Ny torktumlare (Electrolux)
Ny tvättmaskin (Miele)

2013
Förbättring fönstermålning

2011
Yttertrapp, entré
Spalje mot Hermelinstigen 12 samt skog

2009
Kök, 2,a renovering
Köksspis - induktion
Ugn
Tvättstuga, värmegolv (vatten)
Kylskåp
Diskmaskin
Tvättmaskin

ca 2007
Köksaltan
Cykelgarage

2006
Naturstenssocklar

2005–2009
El, i princip allt nytt, Jordfelsbrytare, bygguttag

2005
I princip helrenovering
Ytskikt
Delvis ny planlösning
Färdigställande inredning vind
Ny ytterdörr
Takfläkt, frånluft
Brandstege, vind
Badrum med värmegolv (el)
Duschrum med värmegolv (el)
Takpapp
Andra halvan av taket
Luftning takfot
Taktäckning plåt
Hängrännor mm
Fasadputs
Putsavfärgning
Fönsterbleck, droppbleck
Kök, 1:a renovering
Stenskivor kök
Spalje mot Hermelinstigen 8

2004
Täthetsprov, rökkanal
Radonmätning

2001
Halva taket är omlagt inkl takpapp
Bergvärme, 160 m djupt borrhål, ny kompressor inmonterat

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Hermelinstigen 10
Hermelinstigen 10
Hermelinstigen 10-2
Hermelinstigen 10-3
Hermelinstigen 10-4
Hermelinstigen 10-5
Hermelinstigen 10-6
Hermelinstigen 10-7
Hermelinstigen 10-8
Hermelinstigen 10-9
Hermelinstigen 10-10
Hermelinstigen 10-11
Hermelinstigen 10-12
Hermelinstigen 10-13
Hermelinstigen 10-14
Hermelinstigen 10-15
Hermelinstigen 10-16
Hermelinstigen 10-17
Hermelinstigen 10-18
Hermelinstigen 10-19
Hermelinstigen 10-20
Hermelinstigen 10-21
Hermelinstigen 10-22
Hermelinstigen 10-23
Hermelinstigen 10-24
Hermelinstigen 10-25
Hermelinstigen 10-26
Hermelinstigen 10-27
Hermelinstigen 10-28
Hermelinstigen 10-29
Hermelinstigen 10-30
Hermelinstigen 10-31
Hermelinstigen 10-32
Hermelinstigen 10-33
Hermelinstigen 10-34
Hermelinstigen 10-35
Hermelinstigen 10-36
Hermelinstigen 10-37
Hermelinstigen 10-38
Hermelinstigen 10-39
Hermelinstigen 10-40
Hermelinstigen 10-41
Hermelinstigen 10-42
Hermelinstigen 10-43
Hermelinstigen 10-44
Hermelinstigen 10-45
Hermelinstigen 10-46
Hermelinstigen 10-47
Välkommen!
Välkommen!
Mysiga koloniområdet i Stora Mossen
Mysiga koloniområdet i Stora Mossen
Utegym invid Mossens IP
Utegym invid Mossens IP
Mälaren finns alltid nära
Mälaren finns alltid nära
Mossens IP
Mossens IP
Bromma Gymnasium
Bromma Gymnasium
Mossens IP
Mossens IP
Gelato Scarfó
Gelato Scarfó
Bromma Enskilda skola & förskola
Bromma Enskilda skola & förskola