Färjestadsvägen 4B

3 rok 4 975 000 kr 94 Kvm Bostadsrätt

Funkisvåning med villakänsla

Välkommen till denna fantastiska nyfunkisvåning, idag en 3:a men ursprungligen en 4:a, som har allt du kan önska inklusive en enastående altan i soligt läge med utsikt över en skogsglänta. En eftertraktad våning med fina ljusinsläpp och bra planlösning. En social våning med vardagsrum, matsal och kök i öppen planlösning. Master bedroom med egen klädkammare och ett extra sovrum/arbetsrum i anslutning till den välkomnande hallen med bra avhängning. Invid hallen också ett stort lyxigt badrum med dusch och tvättavdelning. En mycket välskött förening med god ekonomi för dig som är 50+, belägen nära Judarn, Mälaren och T-bana. 2018 års årsredovisning kommer att läggas ut vecka 17 efter föreningsstämman den 23 april 2019. Fortsatt god ekonomi och med lägre belåningsgrad per kvm än föregående år.Med ett utmärkt läge vid Ängbyplan ligger Brf Södra Ängby 1 med sina stilrena och smakfulla funkishus, nybyggda 2002. Här bor man i ett lugnt och eftertraktat läge med Judarnskogens naturreservat, Mälaren, Ängbybadet och de vackra villakvarteren i Södra Ängby strax intill. Samtidigt är det nära till Ängbyplans T-banestation och härifrån reser man snabbt och smidigt till city på cirka 20 minuter.

Vid Ängbyplan finns populära Gateau med gott bröd, välbesökta restaurang Astrids och en mysig butik med inredning och blommor.

Funkisvåning med villakänsla
Planlösning

Hallen välkomnar med bra förvaring och avhängning bakom en inbyggd garderob med skjutdörrar. Ytterdörren är en säkerhetsdörr och morgontidningen lämnas i ett fack precis utanför lägenhetsentrén. Lägenheten har genomgående ljus björkparkett vilket skapar en harmonisk helhetskänsla.

Invid hallen finns det första av de två sovrummen som även kan disponeras som arbetsrum eller gästrum och som flödar i ljus tack vare stort fönster.

Vardagsrummet intill är även det mycket ljust med stora fönsterpartier och glasdörr ut till altanen. Om man slår sig ner i soffan har man en vacker utsikt över skogsslänten och kan följa årstidernas skiftningar i naturen strax utanför. Planlösningen är öppen mellan vardagsrum, matsal och kök. I matsalsdelen dukar man enkelt upp ett långbord till det stora kalaset. För den som önskar kan man enkelt göra ett tredje sovrum av matsalen. Det finns då ändå gott om plats för ett matbord.

Altanen om cirka 25 kvm imponerar med lummig utsikt över en skogsslänt och soligt läge. Här finns gott om plats för soffgrupp, solstolar, planteringar och stort middagsbord där många kan trivas. En del av altanen är också under tak vilket är skönt om det regnar. Här finns allt man kan önska!

Stort arbetskök med gott om förvaring och mycket bra arbetsytor. Skåpinredning från Myresjökök med vita skåpsluckor, bänkskivor i trä med nedfälld ho och vitt kakel ovanför arbetsbänkarna. Bra maskinell utrustning med spishäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kyl och frys.

Invid köket döljer sig det största sovrummet med en stor "walk-in-closet" som slukar det mesta av förvaringen. Här sover man gott hela natten tack vare lugnt läge mot skogsslänten.

Rymligt badrum invid hallen med vita kaklade väggar och ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme. I badrummet finns en stor väggfast spegel, vägghängd toalett och handfat samt duschplats med glasväggar. I badrummet finner vi även en klädvårdsavdelning med en bra arbetsbänk, skåp för förvaring samt tvättmaskin och torktumlare. Allt för att göra vardagen lätt!

Lägenhetens stora förråd ligger i markplan i samma hus som lägenheten.

På Färjestadsvägen 4B bor du på lugnt och soligt läge med närhet till såväl natur som city och service och kommunikation runt hörnet.
Varmt välkomna!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Färjestadsvägen 4B, 16851 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Södra Ängby
Fastighetsbeteckning
Applåden 2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
5 902 kr/mån
Lägenhetsnummer
122
Andelstal (andel i föreningen)
3.232%
Andelstal (andel av årsavgift)
3.232%
Pantsatt
Bostaden är pantsatt.
Boarea
94 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
3 rok

Driftkostnader

Försäkring
1 440 kr/år
El
5 400 kr/år
Antal personer i hushåll
2 st
Sammanlagd driftkostnad
6 840 kr/år
Driftkostnad kommentar
Kostnad elförbrukning beräknad av säljaren till 400 - 500 kr / månad ggr 12.

Renoveringar - bostaden

2016
Väggar målades
Ny handdukstork
Ny kommod
Ny duschstång
Nytt golv i kök, matrum och halva vardagsrummet
Ny spishäll SMEG
Ny diskmaskin GRAM
Ny kyl GRAM
Ny frys GRAM
Ny mikro Bosch

Fakta om föreningen

Föreningen förvärvade 2001-12-06 tomträtten till fastigheten Applåden 2, i Stockholm. Inflytt skedde under 2002. Föreningen består av tre flerbostadshus i tre våningsplan samt tak- och sluttningsvåningar med sammanlagt 33 bostadsrättslägenheter. På tomten finns dessutom två mindre förråds- och soprumshus.

Till medlem får antagas fysisk person som fyllt 50 år.

Det finns tillgång till bastu med dusch och relaxdel samt en trivsam övernattningslägenhet.
Cykelförråd, däcksförråd, samlingslokal, stor tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningen har garageplatser à 900 kr/ månad och utomhusplatser à 400 kr/månad. För närvarande ingen kö men platserna är inte kopplade till någon lägenhet.

Det finns fiber indraget i fastigheten (OWNIT) och basutbud på TV och bredband ingår i avgiften.

Föreningen har inte beslutat om någon avgiftshöjning (2019-04-15).

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Områdesbeskrivning

Välkommen till Södra Ängby. ”Den vita staden” med närhet till Mälaren och naturlig grönska. På endast några minuters promenadavstånd från tunnelbanestationen vid Ängbyplan finns Ängbybadet och strandpromenaden utefter Mälarens glittrande vatten.

Färjestadsvägen 4B-1
Färjestadsvägen 4B-2
Färjestadsvägen 4B-3
Färjestadsvägen
Färjestadsvägen
Välkommen hem
Välkommen hem
Färjestadsvägen 4B-6
Färjestadsvägen 4B-7
Färjestadsvägen 4B-8
Färjestadsvägen 4B-9
Färjestadsvägen 4B-10
Färjestadsvägen 4B-11
Detalj
Detalj
Färjestadsvägen 4B-13
Färjestadsvägen 4B-14
Färjestadsvägen 4B-15
Färjestadsvägen 4B-16
Färjestadsvägen 4B-17
Färjestadsvägen 4B-18
Färjestadsvägen 4B-19
Färjestadsvägen 4B-20
Färjestadsvägen 4B-21
Färjestadsvägen 4B-22
Här trivs man
Här trivs man
Gateau
Gateau
Gateau vid Ängbyplan
Gateau vid Ängbyplan
Ängbybadet
Ängbybadet
Ängbybadet
Ängbybadet
Mysig affärslänga
Mysig affärslänga
Planritning
Planritning
Alternativ planritning - 3 sovrum
Alternativ planritning - 3 sovrum