Förhands tips

Runda Vägen 25

2 rok 45 Kvm Bostadsrätt

Drömläge, hiss & fri utsikt - för dig 55+!

Kommande försäljning - visning planeras första kvartalet 2019. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info.

Mitt i Äppelvikens villaidyll och med kort promenadavstånd till Alviks Torg finns denna förtjusande hörnlägenhet. Hiss och trevlig planlösning med rum i fil. Med lugnt läge i huset erbjuds fri utsikt mot lummig grönska och ingen insyn. Välskött fastighet med gästlägenhet, lokal för gemensamma aktiviteter, gym och en mysig trädgårdspaviljong som används flitigt av medlemmarna sommartid. Ett bekvämt boende med närhet till kommunikationer och Stockholm City såväl som till bad, natur och rekreation. Varmt välkommen till en lägenhet utöver det vanliga och endast för dig som fyllt 55 år!

På Runda Vägen 25 bor du med ett attraktivt läge omgiven av vackra villor, grönska och Mälarens glittrande vatten in på knuten. Trygg och klok föreningen med trivsamma aktiviteter för medlemmarna. Några minuters promenad till Alviks Torg, ett centrum med småstadskaraktär som växte fram på 1990-talet.Alviks torg fungerar som en knutpunkt för kommunikationer i Bromma och västerort. Här finns tvärbana, en mindre bussterminal, 12:ans spårvagn och tunnelbanans gröna linje som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter. Här finns också ett mindre köpcentrum med butiker, mataffär och restauranger.

Drömläge, hiss & fri utsikt - för dig 55+!
Rumsbeskrivning/planlösning

Ljus och inbjudande lägenhet med trevlig planlösning och samtliga rum i fil. Bostadens alla fönster vetter mot allmänning med fri insynsskyddad utsikt mot grönska och Alviks Torgs skymtandes mellan träden.
Välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig. Här finns hatthylla och flera garderober. Från hallen når du lägenhetens alla rum.

Till vänster om entréhallen har du ett rum med underbar och rovgivande utiskt. Härifrån följer du trädens och himlens skiftningar genom våra olika årstider. Flera garderober ordnar förvaringen och här finns även gott om plats för annan möblering.

Om du följer hallen till höger om entrén har du det andra rummet, ungefär lika storlek som andra. Även här med förtjusande fri sikt och fantastiskt ljus.

Det praktiskt arbetsköket hittar du i mitten av lägenheten, närmast det vänstra rummet. Byggt i vinkel med laminatbänkskiva, diskbänk i rosfritt och vitt kakel ovanför. Här finns ugn, spis, fläkt samt kyl/frys. I köket finns ett fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Här kan man med fördel öppna upp en vägg mot rummet för en mer öppen planlösning. Se alt. skiss.

Rejält tilltaget badrum med dusch, WC och handfat med förvaring under samt spegelskåp ovanför. Vita kaklade väggar och plastmatta. Även här finns också ett fönster.

Stor gemensam balkong som nås från trapphuset och delas med ytterligare en bostadsrättsinnehavare.


Här bor du centralt men med Mälarens bad och båtliv ständigt närvarande. Alviks förvandling de senaste åren har gjort torget och dess omnejd till en mer levande del både dag och kvällstid. Kommunikationer är alltid nära, tunnelbanans gröna linje, tvärbanan mot Solna och Sickla Udde eller Nockebybanan (12:an i folkmun) mot Nockeby. Även bussar finns bl. a. till Bromma flygplats.

Alviks Torg erbjuder de tjänster som underlättar i vardagen såsom mataffär, saluhall, bank, post, kemtvätt, bibliotek, caféer, gym och tennishall. Alvik har också ett flertal riktigt bra restauranger både till lunch och till middag.

Här ligger snön kvar på vintern och på sommaren ligger Mälaren alldeles intill. Restaurang Sjöpaviljonen med egna båtplatser för gästerna ligger några minuter bort. Här finns också en båtklubb och bryggor att bada ifrån. Sköna promenader längs Mälarstranden är en njutning efter en arbetsdag. För den sportiga kan man knyta på promenadskorna och ta sig hela vägen längs vattnet till utegymmet vid Solvikbadet och vidare om så önskas.

I Alvik njuter man av närhet till goda kommunikationer, storstan, bad och naturen.

Historik om området

År 1908 köpte Stockholms stad Äppelvikens gård och större delen av Alviks gård, som då ägdes av handelsbolaget Lars Montén mot en köpesumma av 1 270 000 kronor. Undantagna vid köpet var fabrikstomten vid stranden och mangårdsbyggnaden. Mangårdsbyggnaden överläts till Bromma församling. Området norr om Drottningholmsvägen ingick inte heller i markköpet. Lars Monténs gamla industriområde vid Alviks strand började planläggas först på 1970-talet.

I samband med markköpet 1908 gjordes ett första förslag till stadsplan för Alvik. August Emanuel Påhlman (1880-1937), som var stadsplaneingenjör vid Stockholms stads lantegendomsnämnd 1908-1913 och stadsingenjör i Stockholm 1914-1932, ritade ett första förslag till stadsplan. Den stadsplanen innehöll två breda trafikleder. Dessa var nuvarande Gustavslundsvägen och Alviksvägen. Alviksvägen drogs ungefär som den gamla landsvägen mellan Alviks och Smedslättens gård. En järnväg mot Nockeby var markerad med ett något annorlunda läge än den nuvarande 12:ans spårväg. Utmed båda huvudvägarna föreslogs sammanbyggda trevåningshus. Området i övrigt var avsett för villor med trädgårdar. På den branta sluttningen mot Mälarens sjö i söder planerades ett parkområde, den nuvarande Mälarparken, öster om Runda Vägen.

Villabebyggelsen i Äppelviken började uppföras på 1910-talet och i Alvik och Äppelviken gjordes tomterna relativt stora, men tomternas storlek varierade. Marken hade varit dyr för staden att köpa in. Därför riktades marknadsföringen främst till medelklassen, en förmögnare tjänstemannagrupp. Villorna gjordes också relativt stora och de byggdes för penningstarka köpare.

När pontonbron mellan Kungsholmen och Brommalandet blev färdig 1914 drogs spårvagnslinje nummer 2 från Fridhemsplan till Alvik, varifrån den delades upp i två grenar, en längs Ulvsundavägen till Lillsjön och en till Alléparken i Äppelviken. 1919 blev Nockebybanan nummer 12 (Tolvan) och Ulvsundabanan nummer 13. Båda spårvägslinjerna utgick från Tegelbacken.Tolvan förlängdes successivt allteftersom de nya trädgårdsstäderna anlades och nådde Smedslätten 1923, Ålsten 1924, Höglandet 1926 samt Olovslund och Nockeby 1929.

De äldsta husen i Alvik är från omkring 1914. Huset som är ett affärshus ligger på Alviksvägen 25. Under senare delen av 1910-talet fram till mitten av 1920-taletuppfördes ett villaområde ovanför Alviks dåvarande industriområde, vid gränsen till Äppelviken. I Alvik och Äppelviken gjordes tomterna större än i stadens tidigare egnahemsområden. Flera av de individuellt utformade villorna är ritade av Edvin Engström, som var arkitekt vid Fastighetskontoret, Stockholms stad.
Vid Runda vägen 18-23 uppfördes ett smalhus med pensionärsbostäder, Brommahemmet 1, Alvik. Huset, som byggdes 1935 av arkitekt Birger Borgström. Under 1940-talet byggdes Brommahemmet 2 (1948) , och ytterligare 6 stycken tre- och fyravåningshus för äldreboende här uppe. Mest känd är Elfvinggården på Lyckovägen 9 i Äppelviken (inom stadsdelen Alviks område).

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Runda Vägen 25, 16751 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Äppelviken
Fastighetsbeteckning
Brommahemmet 2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
3 750 kr/mån ca, inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Lägenhetsnummer
0902
Boarea
45 kvm
föreningens information
Antal rum
2 rok

Fakta om föreningen

55 + boende
Föreningen Brf Äppelvikens bostäder registrerades av Bolagsverket 2017-02-08. Fastigheterna Stockholm Brommahemmet 1 & 2 innehållande totalt 50 bostadslägenheter, 7 verksamhetslokaler.

Fastighetsbeteckning: Stockholm Brommahemmet 1 & 2
Ägandeform: Tomträtt
Vatten/avlopp: Anslutet tull kommunens nät
Värme: Ansluten till Fortum Fjärrvärme
El: Från 1974. Trapphus, källare, tvättstuga utbytt till LED 2015.

Byggnad: Källare, bottenvåning, tre våningsplan med bostäder
Besiktning av hela fastigheten utförd 2016-11-14
Markareal: 2 748 kvm
Standard: Modern
Källare: Driftsutrymme, tvättstuga, förråd
Bottenvåning: Bostadsentré, bostäder
Övre våningsplan: Bostäder
Vindsplan: Förråd
Yttertak: Tegelpannor, läkt och papp nylagt 2014
Radon: Mätt 2014, under gränsvärdet, 200 bq/m3
OVK: Godkänd 2015
Energideklartion: Energiprestanda:187 kWh/kvm och år.

Uteplats: Föreningen har en mycket trevlig uteplats som får brukas av medlemmarna
Förråd: Till bostaden hör två stycken vindsförråd
Balkong: Föreningen har flera stora gemensamma balkonger som brukas av medlemmarna
Sopor: Nybyggd miljöstation 2016 samt ett extra grovsoprum finns
Parkering: Föreningen har 17 platser för en kostnad om 225 kr/mån samt gästparkeringar. Separat kö råder
Tvättstuga: Föreningen har en rymlig och helt nyrenoverad tvättstuga med två stycken tvättmaskiner, torktumlare samt tvättskåp. Tvättstugan nås med hiss.

Fastigheterna har fiber och TV via ComHem. Fiber Installerat år 2017.

Ca 17 stycken parkeringar på baksidan av fastigheten, till dessa är det f.n kö.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Områdesbeskrivning

Mälarens glitter och naturen inpå knuten, skog och sjö för långa promenader, kvarterskrogar, konditorier där man köper sitt färska frukostbröd på helgen och bokhandeln vid Alléparken. Detta är några av sakerna du kan njuta av i Äppelviken. Nockebybanan och tunnelbanan finns på gångavstånd när man vill in till vimlet i stan.

Välkommen till Runda Vägen 25
Välkommen till Runda Vägen 25
Trapphus
Trapphus
En av de gemensamma balkongerna
En av de gemensamma balkongerna
En av de gemensamma balkongerna
En av de gemensamma balkongerna
OBS! Annan bostad i huset. Lägenheten som nu är till salu vetter åt samma håll, mot allmänning.
OBS! Annan bostad i huset. Lägenheten som nu är till salu vetter åt samma håll, mot allmänning.
Paviljong som används flitigt sommartid
Paviljong som används flitigt sommartid
Föreningens gemensamma paviljong
Föreningens gemensamma paviljong
Föreningens trädgårdsgrupp välkomnar nya medlemmar!
Föreningens trädgårdsgrupp välkomnar nya medlemmar!
Kryddodling på en av balkongerna
Kryddodling på en av balkongerna
Gästparkering och parkering
Gästparkering och parkering
Nyrenoverad tvättstuga
Nyrenoverad tvättstuga
Alviks Torg
Alviks Torg
Alviks Torg i försommarblom
Alviks Torg i försommarblom
Alviksstrand med fina promenadstråk
Alviksstrand med fina promenadstråk
Alviksvägen
Alviksvägen
Melanders Fisk i Alvik
Melanders Fisk i Alvik
Äppelvikshamnen
Äppelvikshamnen