Förhands tips

Blackebergsplan 10 - våning 11/12

3 rok 83 Kvm Bostadsrätt

Inglasad balkong - Milsvid utsikt i 3 väderstreck - 55+

Visning planeras till efter sommaren. Annonsen kommer löpande att uppdateras, anmäl gärna ditt intresse för att inte missa information och uppdateringar.

Blackebergs absolut bästa läge! 3:a i Brf Höjdpunkten.

Varmt välkommen till våning 11 och en fantastisk 3:a med enastående utsikt från lägenhetens samtliga fönster och den inglasade balkongen. Välskött ljus lägenhet med trevlig och flexibel planlösning, genomgående parkett och bra förvaringsmöjligheter. Attraktivt läge mitt på Blackebergs Torg med T-bana och all närservice in på knuten. Stockholms högsta hus över havet när det byggdes 2001.

Inkluderande bostadsrättsförening med gemensamma aktiviteter för medlemmarna, om man så önskar det. Ett boende utöver det vanliga - måste upplevas på plats.

Med näst högsta läge i huset erbjuds enastående utsikt. Här möts du av himmel, takåsar och vackra vyer, alla årstider. Genomgående mycket gott skick och trevlig & flexibel planlösning - ett hem att trivas i!

Inglasad balkong - Milsvid utsikt i 3 väderstreck - 55+
Rumsbeskrivning/planlösning

Mycket trevligt planerad lägenhet som upplevs rymlig och ljus. Lägenheten har haft samma ägare sedan byggåret 2001 och är i väldigt bra skick. Genomgående parkettgolv, ljusa färger, många fönsterpartier, fina detaljer och smarta lösningar skapar ett ombonat och genomtänkt hem.

Trevlig hall med hatthylla, flera garderober, stor klädkammare och praktiskt klinkergolv. Glasdörr mellan hall och kök ger ett fint ljusinsläpp till entrén. Köket är fräscht och har delvis nya vitvaror, gott om plats för matgrupp och stort härligt fönster med milsvid utsikt. Intill köket finns ett rum som idag används som kontor, men passar också ypperligt som ett andra sovrum/gästrum eller matrum. Från sovrummet finns skjutdörrar både in till köket och till det generösa vardagsrummet med läckert hörnfönster och utgång till en inglasad balkong. Invid vardagsrummet finns det största sovrummet, även här finns ett fint hörnfönster som maximerar ljusinsläpp. Härifrån har du utsikt över Norra Ängbys kulturklassade små trävillor. Via den inre hallen kommer du till ett stort badrum med dusch, plats för ytterligare förvaring och tvättmaskin, även här kan du njuta av utsikten. En alltigenom välplanerad och mysig lägenhet.

Området

Tar du hissen ner till plan 2 kommer du direkt ut till Blackebergs Torg, känt för sin väl bevarade 50-talsarkitektur.Här finns T-bana (gröna linjen), välsorterad mataffär, torghandel sommartid, apotek, bibliotek, café, restaurang, frisör, skräddare och kemtvätt för att nämna några. Alldeles i närheten finns fina grönområden, tex Grimstaskogen och Blackebergsskogen där du kan vandra genom kuperade barrskogar, örtrika blandskogspartier och ädellövsdungar på slingrande elljusspår eller promenadstigar. Vill du ta dig ett dopp sommartid finns Ängbybadet och Kaananbadet med både sandstrand och klippbad, inom cykelavstånd. Här finns även camping, minigolf, flera kiosker och populära Kaanans trägårdscafé med grillbuffé och levande musik, perfekt för ljumna sommarkvällar. På bekvämt avstånd finner du Bromma flygplats, Solvalla och handelsplatserna Bromma Blocks och Vällingby Centrum.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Blackebergsplan 10 - våning 11/12
Ort - stadsdel
Bromma - Blackeberg
Fastighetsbeteckning
Dalmasen 5
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
4 887 kr/mån inkl värme, vatten, basutbud kabel-TV från Comhem
Lägenhetsnummer
1113
Våningsplan
11 av 12.
Boarea
83 kvm
föreningens information
Antal rum
3 rok
Allmänt
Svårt att få lån som pensionär? Här kommer några tips!

Svårigheterna att låna pengar är något man ska vara medveten om när man börjar planera inför pensioneringen. Med lite framförhållning finns exempelvis alternativet att ta ett lån i god tid före 60-årsdagen medan kreditvärdigheten är hög.
- Vid 55 års ålder ska man börja fundera över hur ens ekonomi kommer att se ut. Det handlar om att ta ställning till hur länge man vill jobba, vilka tillgångar man kommer att ha, var man vill bo - hela den planeringen bör starta tio år före 65-årsdagen, säger Ylva Yngveson.
- Det är bättre att spara än att amortera på lån om man vet att man kommer att få en låg pension, under förutsättning att man har råd med lånet sedan. Det är bättre att ha pengar tillgängliga till olika reparationer eftersom det kan vara svårt att få lån som pensionär.

Lån genom en anhörig

Så funkar det: Ett barn med stabil ekonomi tar ett lån med föräldrarnas lågt belånade bostad som säkerhet. Föräldrarna lånar samma belopp av barnet. Lånevillkoren regleras i ett skuldebrev där beloppet och räntan anges till samma som det ursprungliga lånet. Barnet betalar räntan till banken och föräldrarna betalar motsvarande ränta till barnet.
Att tänka på: Barnet gör ränteavdrag för bankräntan, föräldrarna gör avdrag för räntan som man betalar till barnet. Ett banklån genom barnen kan ge rätt till höjt bostadstillägg om det tydligt framgår i ett avtal att det gäller ett lån med bostaden som säkerhet och att man betalar månatlig ränta till barnen.

Kapitalfrigöringskredit

Så funkar det: Kallas ibland seniorlån. Innebär att man tar ett lån med sin befintliga bostad som säkerhet för att frigöra en del av värdet i sin bostad och ändå kunna bo kvar. Den här sortens lån erbjuds numera enbart av Svensk Hypotekspension. Räntan är i dagsläget 4,5 procent. Låntagaren måste vara över 60 år. Belåningsgraden minskar successivt, från max 15 procent av bostadens värde för en 60-åring till max 45 procent för en 85-åring.
Att tänka på: I och med att räntan inte betalas löpande anses inte boendekostnaden ha ökat. Därför ger en kapitalfrigöringskredit inte rätt till högre bostadstillägg. Om pengarna placeras på ett konto eller i värdepapper räknas det som en tillgång. Om tillgångarna överstiger 100 000 kronor så sänks bostadstillägget. Om pengarna används för renovering, ombyggnad eller konsumtion så kommer lånet inte att räknas som en tillgång och kommer därför inte att påverka bostadstillägget

Renoveringar - bostaden

Internet och TV: Man bokar själv leverantör och väljer vilken typ av nät man önskar.
Fiberkabel är dragen till ett skåp utanför fastigheten och därifrån finns koaxkabel dragen till varje lägenhet.
Basutbudet för tv finns om man drar en tv-kabel från vägguttaget till tvn. Kostnaden ingår i månadsavgiften.
För övriga tv-kanaler får man själv kontakta leverantör, samt bekosta.

Ventilatkon: Installatör var "Friska Fläktar" år 2001 då huset byggdes. Det finns inte på samtliga radiatorer. År 2018 byttes samtliga filter. De kommer att bytas med ca 3 års mellanrum. Senaste OVK gjordes år 2014 och enligt vår handlingsplan ska det utföras vart sjätte år.

Fakta om föreningen

Välskött bostadsrättsförening i fastighet byggd 2001. Föreningen, som utgörs av 24 bostadsrätter, har en trevlig gemensamhetslokal med pentry samt ett gästrum (rum och sovrum med 2 bäddar), dusch, toalett.

Stor tvättstuga med fönster i entréplan. Här finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, stort torkskåp, kall-och varmmangel samt vask.

Cykelförrådet finns i garaget. Soprum med källsortering finns vid entréplan 1 Vinjegatan.

Till lägenheten hör ett förråd.

För att bli medlem i föreningen skall en av parterna fyllt 55 år

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift 1,5 % av aktuellt prisbasbelopp = 683 kr betalas ägaren
Handläggningsavgift för överlåtelsen 3,5 % av ett aktuell prisbasbelopp = 1 593 kr betalas av köparen.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Blackeberg gränsar till de populära rekreations- och strövområdena Grimstaskogen och Judarskogen. I närområdet finns gott om gröna oaser och det är alltid nära till Mälarens fina strandpromenad.

Områdesbeskrivning

Blackeberg gränsar till de populära rekreations- och strövområdena Grimstaskogen och Judarskogen. I närområdet finns gott om gröna oaser och det är alltid nära till Mälarens fina strandpromenad.

Välkommen till Blackebergsplan 10, näst högst upp!
Välkommen till Blackebergsplan 10, näst högst upp!
Milsvid utsikt i tre väderstreck!
Milsvid utsikt i tre väderstreck!
Entrén från torget med tunnelbanans hiss till vänster
Entrén från torget med tunnelbanans hiss till vänster
Mysigt och genuint 50-talstorg, ofta använt vid tex filminspelningar
Mysigt och genuint 50-talstorg, ofta använt vid tex filminspelningar
Matbutik invid fastigheten
Matbutik invid fastigheten
Milsvid utsikt från balkongen! OBS! Foto från annan försäljning i föreningen
Milsvid utsikt från balkongen! OBS! Foto från annan försäljning i föreningen
Näst högst upp!
Näst högst upp!
Närservice utanför porten
Närservice utanför porten
Kaanans Trädgårdscafé
Kaanans Trädgårdscafé
Kaanans Trädgårdscafé
Kaanans Trädgårdscafé
Ljunglöfska slottet
Ljunglöfska slottet
Ängby Kyrka
Ängby Kyrka
Blackebergs Strand
Blackebergs Strand
Blackebergsplan 10 - våning 11/12-39