Tegnebyvägen

6 rok 69 Kvm Villa

Väl omhändertaget och smart tillbyggt hus i populära och idylliska Norra Ängby. Lugnt läge med lummig, insynsskyddad trädgård och altaner i soligt sydvästläge. Endast 300 meter till Ängbyplans gröna linje som tar dig till city på 15 min. Rymlig entréhall med nyrenoverat badrum intill, öppen planlösning mellan kök, matrum och vardagsrum där den öppna spisen är centralt placerad. I tillbyggnaden med öppet till nock finns det största sovrummet med högt läge mot trädgården. Den branta källartrappan är utbytt och det nya trapphuset med fönster ger ett luftigt och ljust intryck. Nedre plan rymmer 2-3 sovrum, allrum och stort badrum med tvättstuga samt rymlig groventré. Ett hem att trivas i!

Trivsam villa med friköpt solig tomt på eftertraktad adress. På andra sidan gatan finns Karsviks Hages härliga grönområden med både plana gräsmattor med fotbollsmål, kuperad skog och populär pulkabacke vintertid. Kort promenadavstånd till T-bana, Ängby torg, bryggbad, 4H gården Björklunds Hage, grönområden och vackra Judarsskogens naturreservat. Flera idrottsplatser, topprenoverad simhall och Ängbybadet med sandstrand, vattenrutschbana, restauranger och minigolf på cykelavstånd. Kulturklassat område med mycket själ och charm, välkommen!

Allmänt om området

Norra Ängby, en unik villaidyll endast 15 min från city med gröna linjen. Stockholms största småhusområde med 1 320
egna hem, byggda under åren 1930-1941. Norra Ängby är klassat som Riksintresse, därför är de flesta hus K-märkta med gul markering och ett fåtal med grön. Här bor du nära både city och natur med ett rikt sport/friluftsiv, vattenrutschkana, glasskioser, restauranger, grillbuffé med levande musik, trambåtar och camping. Vid kyrksjön finns flera badbryggor för dig som föredrar djupare vatten. Helt nyrenoverade Åkeshovs simhall erbjuder moderna inomhusbassänger. Judarskogens naturreservat är en härlig plats att ströva omkring i året runt. Här erbjuds bl.a fågleskådarpromenader för den morgonpigga! 4H gården Björklundshage är den självklara möteplatsen för såväl stora som små. Här finns många olika sorters djur och djurskötarkurserna för barn är mycket populära. I Norra Ängby finns flera skolor, t ex Norra Ängby skola och Nya Elementar. Populära Engelska skolan hittar du i vid Brommaplan. Många förskolor, kommunala och privata med olika inriktningar finns i närheten. Brommplan med bussförbindelser som tar dig vidare till stora delar av stockholm finns 1,5 km bort och Bromma flygplats ligger på lagom avstånd 4 km bort.

Historia

Norra Ängby är Stockholms största småhusområde med 1 320 egna hem, byggda under åren 1930-1941. Norra Ängby är klassat som Riksintresse, därför är de flesta hus K-märkta med gul markering och ett fåtal med grön. Norra Ängby består av trähus i ett eller två plan samt ett radhusområde. Den kommunala bostadspolitiken hade som syfte att ge arbetare och lägre tjänstemän möjlighet skaffa sig en egen bostad utan kontantinsats, men med eget arbete som insats. Staden upplät tomträttsmark och tillhandahöll lån upp till 90 % av fastighetsvärdet, i form av byggmaterial och arbetsledning under förutsättning att huset byggdes med egen arbetsinsats, vilken värderades till 10%. Typritningar utformades vid Fastighetskontorets Småstugebyrå under arkitekten Edvin Engströms ledning. Länge byggdes enbart friliggande hus men 1946 introducerades småstugan i form av radhus. Husens utformning följer tidens ideal och har en enkel och anspråkslös utformning.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Tegnebyvägen, 16856 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Norra Ängby
Taxeringskod
220
Tomtarea
338 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
69 kvm
taxeringsinformation
Biarea
66 kvm
Antal rum
6 rok
Taxeringsvärde
4 444 000 kr (fastställt avseende år 2017), varav byggnadsvärde 1 181 000 kr
Pantbrev
Totalt 2 855 970 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
Tillbyggd 1-plansvilla med källare
Byggår
1932
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Tegel
Fönster
2-glas och 3-glas
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Renoveringshistorik

Huset har varit i familjens ägo sedan 1940-talet och övertogs av nuvarande ägare i början av 90-talet. Det är väl omhändertaget och har kontinueligt åtgärdats och
förbättrats.

Dränering: 1993.
Dränering runt utbyggnad: 2003
Badrum nere: 1998 och 2008
Installation kamin: 2011
Utbyggnad: 2003
Nytt tak: 2003
Luftvärmepump: 2009
Förråd i trädgård: 2010
Varmvattenberedare: 2011
Isolerfönster: 2011
Altan: 2010/11
Altandäck: 2010/11
Badrum entréplan: 2012
Nytt avlopp - inkommande vatten: 2012
Kök: 2014
Putsning och lagning av källarentren/trapp

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Välkommen till Tegnebyvägen!
Välkommen till Tegnebyvägen!
Områdesbild
Områdesbild
Ängby Torg Fjelkners
Ängby Torg Fjelkners
Judarnsjön
Judarnsjön
Ängby IP
Ängby IP
Norra Ängby Skola
Norra Ängby Skola
Björklunds Hage 4H gård
Björklunds Hage 4H gård
Områdesbild
Områdesbild
Kyrksjön
Kyrksjön
Höstdag vid Kyrksjön
Höstdag vid Kyrksjön
Norra Ängby Slottet
Norra Ängby Slottet
Områdesbild
Områdesbild
Ängby Slott
Ängby Slott
Äppeldagen, Ängby Slott
Äppeldagen, Ängby Slott
Lilla Delikatessboden Ängby torg
Lilla Delikatessboden Ängby torg
Ängbybadet
Ängbybadet