Jättestigen 1

3 rok 7 500 000 kr 105 Kvm Bostadsrätt

Unik Smedslättsvåning med 2 balkonger, garageplats och hiss

"GÖRS ENKELT TILL EN 4:a" Välkommen till ett naturnära och miljövänligt boende i ett unikt arkitektritat hus. Här tar du hissen till bilen i garaget där det även finns laddboxar för elbilen. De stora panoramafönstren släpper in ett härligt ljus vilket ger en känsla av att bo i samklang med omgivande natur och årstidernas växlingar. Spatiös sällskapsdel i öppen planlösning med exklusivt kök. Från köket kommer man ut på balkongen i väster med kvällssol. Där får både grill och loungemöbel plats. Från både vardagsrum och sovrum kommer man ut på balkongen i söder. Idag 2 sovrum som enkelt blir 3. Här finns också badrum med tvättdel samt gästwc med dusch. Gemensam trädgård med uteplats. Förening med god ekonomi och som äger sin mark. Nära stan, Mälarens strand, förskolor, skolor och affär. Ett unikt boende en bro från stan.

Här bor du naturnära och med badrocksavstånd till stranden eller klipporna vid Mälaren och samtidigt endast en kort promenad till spårvagnen som tar dig till Alvik och vidare till stan. Sommartid nyttjas den lilla sandstranden av kringboende och picknickkorgen följer gärna med både till lunch och middag vid stranden.

En kort promenad bort ligger både restaurang, konditori/café, bageri, blomsteraffär, bokhandel, presentaffär mm. Perfekt när man vill förgylla morgonen med nybakat bröd, köpa med en blomma hem eller få med sig en present på väg på kalas. När man kommer hem med det nybakade brödet kan man njuta av solen på någon av de två balkongerna, en i söder och en i väster. Om andan faller på kan man sen snöra på sig joggingskorna och springa längs Mälaren, kanske till utegymmet vid Solviksbadet. Ja eller så stannar man på sin balkong och njuter av en god bok.

Husets stora och ljusa entré har dubbla portar med portlås med postboxen innanför första dörren. Här finns också en soffa om man vill vila benen i väntan på taxin. I den inre hallen finns förråd för barnvagnar mm. Hissen tar dig direkt till våningsplanet eller direkt ner till garaget. I garaget finns en praktisk vagn att köra bagage och matkassar på när man kommer hem med bilen.

Stora entréhallar utanför lägenheterna skapar en välkomnande känsla och här ser man verkligen att det är ett kvalitetsbygge!

Unik Smedslättsvåning med 2 balkonger, garageplats och hiss
Planlösning

Väl inne i lägenheten kommer man in i en hall med kapphylla och garderob för förvaring. Invid hallen finns gästwc med dusch. Golven är enhetliga i hela våningen med eklamellparkett från Kährs.

Rakt fram välkomnar den sociala delen med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är ett stilrent Ballingslövskök i vitt med integrerade handtag och bra med arbetsyta. Carraramarmor på köksbänken är både snyggt och känns lyxigt. Praktiskt med en hel kyl och en hel frys när man varit och storhandlat. Inbyggd diskmaskin för ett snyggt helhetsintryck och köksfläkten är ansluten till ventilationssystemet. Köksmaskinerna kommer från Siemens. Köket kännetecknas av god kvalitet och en lyxig känsla. Att det dessutom är gott om förvaring och bra arbetsytor är något som gör vardagen enkel. Från köket kommer man ut på balkongen med plats för både sittmöbel och grill.

Vardagsrummet badar i ljus tack vare fönsterpartierna som går från golv till tak. Vardagsrummet får sin härliga karaktär av den rundade väggen mellan de två balkongerna och ljuset som flödar in från de två stora fönsterpartierna. Från vardagsrummet kommer man ut på balkongen i söder. För den som önskar ytterligare sovrum kan man dela av vardagsrummets bortre del och där göra ett ytterligare sovrum.

Det mindre sovrummet har en inbyggd garderob och stort härligt fönster. Master bedroom erbjuder flera garderober och har egen utgång till balkongen i söder, mysigt att smyga ut när årstiden tillåter eller bara öppna dörren och lyssna till fåglarnas kvitter och det härliga ljudet från båtarna på Mälaren.

Underbart är att ha två duschrum, båda har ljust vitt kakel och ljusgrå klinker med golvvärme. I det större finns en egen tvättavdelning med Siemensmaskiner och dubbla handfat med bänk i Carraramarmor. Även i gäst-wc finns Carraramarmor kring handfatet.

Övrigt

Från fastighetens garage (som har fjärrkontrollstyrd port) finns hiss direkt till lägenhetsplanet. I källarplan finns förutom garage också lägenhetens förråd.
Köparen av denna lägenhet kan överta säljarens garageplats.

Praktiskt med bra internetuppkoppling via fiber där 100Mbit/s ingår i avgiften.

Tele och multimediauttag finns på flera ställen i lägenheten.

Närområdet

Vintertid kan man skida på isen längs Mälaren eller ta på sig långfärdsskridskorna. För den promenadsugne finns det underbara promenadstigar utmed Mälaren.

Att bo i Smedslätten är att bo en bro från stan. Härifrån är det många som cyklar och en och annan går eller springer till jobbet i stan.

Ett lugnt skönt boende, där lugnet endast bryts när ångbåtarna tutar på Mälaren.

Läget är fantastiskt, barnen går på en minut till Äppelviksskolan. För de mindre barnen tar det cirka tio minuter att promenera till Smedslättsskolan. Smedslättskolan, som stolt skolat vår Kronprinsessa, är som en liten byskola med pepparkaksbrun huvudbyggnad. Många glädjetårar har fällts på skolavslutningarna där genom åren. Invid Äppelviksskolan finns en förskola men flera förskolor finns på många andra ställen runtomkring på gångavstånd.

Längs med vattnet finns promenadstigar, varma klippor, sandstränder, bänkar och joggingspår. Här möts hundägare, joggare och andra livsnjutare på väg till och från Solviksbadet eller Ålstensbryggan för en bit mat i kvällssolen. Till Sjöpaviljongen vid Tranebergsstrand går man på cirka tio minuter, eller varför inte ta på sig skridskorna när årstiden det medger. På helgerna inhandlas färskt bröd och latte på Gateau eller Parks konditori vid Alléparken. Sommartid njuter man gärna av stans bästa glass på Scarfó på Ålstensgatan. Prisbelönt glass som man bara måste smaka på.

Tolvan - den gamla klassiska spårvägen - är länken in till stan, och den perfekta transporten för alla barn som hälsar på hos varandra i området eller för dig som ska in till arbetet i stan. Det är verkligen som att bo på landet, men med den stora staden bara en bro bort.

En rofylld idyll inbäddad i grönska ett stenkast från Mälarstranden. Varmt välkomna på visning!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Jättestigen 1, 16762 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Smedslätten
Fastighetsbeteckning
Guldfågeln 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
5 264 kr/mån inkl värme, VA, 100/100 Mbit överföring
Lägenhetsnummer
1202
Andelstal (andel i föreningen)
5.44%
Andelstal (andel av årsavgift)
5.44%
Våningsplan
3 av 5.
Boarea
105 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Antal rum
3 rok

Driftkostnader

El
6 200 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
6 200 kr/år
Driftkostnad kommentar
Driftskostnaderna är per år

Fakta om föreningen

Föreningen bildades 2014 och består av 18 lägenheter i ett femvåningshus plus garageplan.
Fastigheten är nybyggd 2013/2014 ovanpå ett garage som ursprungligen byggdes 1939/1940.
Huset är ritat av Waldermanson Berglund Arkitekter AB och är med sin unika form ett vackert hus i samklang med omkringliggande natur.
Hiss finns direkt från garageplanet till samtliga våningsplan. Infart till garage från Strömkarlsvägen.

Föreningen äger sin mark och på tomten finns en gemensam nyanlagd uteplats och invid trappan till uteplatsen finns cykelställ.
Föreningen har god ekonomi. Det låga ränteläget möjliggör amorteringar av föreningens lån vilket prioriteras framför avgiftssänkningar.

Fastigheten har en total uppmätt boarea om 1 930 kvm.
Lägenheternas boarea varierar mellan 57 kvm och 133 kvm.
Föreningens samtliga lägenheter mättes upp i samband med färdigställandet i enlighet med uppmätningsnorm SS 021054:2009. Bedömningen enligt intyget var att färdigställandet inte skulle ändra på storleken av de uppmätta lägenheterna.

I garaget, med infart från Strömkarlsvägen, finns det
- 30 garageplatser
Utomhus finns 12 p-platser, varav 2 används som föreningens gästparkeringar.

Garageplats för bil: 800 kr/mån
Utomhusplats: 500 kr/mån

Föreningen har installerat 8 laddboxar för elbilar. Månadskostnaden för laddboxarna kommer att bestå av en fast och en rörlig månadsavgift, som tillsammans förmodligen kommer att vara ca 400-500 kr/månad. De som har en garageplats utan laddbox kan byta till en garageplats med laddbox. Om det finns fler intresserade än 8 personer kommer det att finnas en kölista.

I garaget finns en grovdusch för hundar/smutsiga stövlar. Det finns en bagagevagn att användas av de boende mellan garaget och lägenheten.

I garageplanet finns också samtliga lägenhetsförråd av lite olika storlek ca 4 - ca 5,8 kvm.

I entréplanet finns gemensamt förråd för barnvagnar/rullatorer.
Samtliga lägenheter har säkerhetsdörrar.

TV/Bredband/Tele ingår i avgiften med ett basutbud om:
TV: kanal 1-12
Bredband: upp till 100/100 Mbit överföring
IP tele: Samtalskostnad etc enligt Stockholms Stadsnäts prislista.

Snöskottning och trappstädning sköts av externa leverantörer.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Välkommen till Jättestigen 1
Välkommen till Jättestigen 1
Jättestigen 1-2
Jättestigen 1-3
Jättestigen 1-4
Jättestigen 1-5
Jättestigen 1-6
Jättestigen 1-7
Jättestigen 1-8
Jättestigen 1-9
Jättestigen 1-10
Jättestigen 1-11
Jättestigen 1-12
Jättestigen 1-13
Jättestigen 1-14
Jättestigen 1-15
Jättestigen 1-16
Jättestigen 1-17
Jättestigen 1-18
Jättestigen 1-19
Jättestigen 1-20
Jättestigen 1-21
Hall med separat gäst-wc med dusch
Hall med separat gäst-wc med dusch
Badrum med tvättdel, dubbelhandfat och dusch
Badrum med tvättdel, dubbelhandfat och dusch
Entré
Entré
Jättestigen 1-26
Smedslättsskolan F-5
Smedslättsskolan F-5
Badrocksavstånd till Mälaren
Badrocksavstånd till Mälaren
Härliga promenadvägar
Härliga promenadvägar
Bergvikshamnen
Bergvikshamnen
Smedslättens tennishall i försommarblom
Smedslättens tennishall i försommarblom
Lekpark med skateramp vid Solviksängen
Lekpark med skateramp vid Solviksängen
Utegym vid Solviksbadet
Utegym vid Solviksbadet
Solviksbadet
Solviksbadet
Ljuvligt närområde
Ljuvligt närområde