Furusångsvägen 52

7 rok 9 200 000 kr 103 Kvm Villa

-"Kärlek vid första ögonkastet - En sagoträdgård att drömma om"

Trädgårdsstadens pärla. Det lilla huset för den stora familjen - Fruktträdgård att drömma om i söderläge! Lantlig känsla anno 1927 med egen äppellund och sol från morgon till kväll på gränsen mellan Ålsten & Olovslund. Kärleksfullt omvårdad och minutiöst renoverad/designad 20-talsidyll med platsbyggd elegans. Privat belägen på prunkande sagoträdgård med äppeldoft och känsla av en svunnen tid, idealisk för lata dagar i hängmattan och barnens saftkalas bland sockerdricksträden. Bl.a: 4-5 möjliga sovrum, modernt designat "lantkök", glasveranda/matsal, läcker salong, groventré m.m. Ett paradis för barnfamiljen som söker småstadskänsla en bro från Stan - Sinnebilden av sann "bullerbykänsla" men ändå supercentralt, med närhet till allt för en fungerande vardag, välkommen hem!

Äntligen till salu! - Det lilla huset för den stora familjen - Smakfullt renoverat och designat till perfektion!
Stor och helt ostörd fruktträdgård i perfekt söderläge!

Bygglov finns för att ytterligare förädla/bygga till se bif. Bygglov.

-"En lisa för själen" - På gränsen mellan Olovslund och Ålsten
Att förflyttas till en svunnen tid! - Villakvarteret symboliserar verkligen trädgårdsstadens ideal med gulliga 20-talsvillor omgärdade av gammaldags trädgårdar med kulturväxter i hjärtat av gamla Bromma.

Modern design och 20-talsatmosfär i perfekt symbios - Detta i kombination med det utsökta läget gör detta till ett boende för familjen som ställer krav på något utöver det vanliga, med närhet till allt för en fungerande vardag.

-
Entréplan

Ett steg in från gatan via den grönmålade porten och man får en föraning om att detta är ett hus och en trädgård som vårdats med mycket kärlek. Den stenlagda gången och de hukande äppelträden lockar till invit. Harmonin infinner sig ögonblickligen. Du möts av en välkomnande och praktisk hall med skiffersten på golvet samt plats för avhängning. Det höga sidofönstret invid entrédörren gör hallen ljus och luftig.

Villan är tillbyggd av tidigare ägare och huset utökades därmed med ytterligare ett rum i entréplanet. Rummet blev husets nya och ljusa matsal med stora fönsterpartier in mot trädgården. Den öppna planlösningen i entréplanet ger en härlig rymd och här finns plats för många matgäster. I matsalen ligger vacker parkett, vilket ger en harmonisk känsla till hela entréplanet. I anslutning till matsalen ligger vardagsrummet med fiskbensmönstrat oljat ekparkettgolv och nytillkomna fönster i parad för ett ökat ljusinsläpp utan insyn. I vardagsrummet finns även en vacker och stilren platsbyggd bokhylla med förvaringsskåp. Bokhyllan är inmålad i samma varmbeiga färg som övriga väggar. Murstocken finns i väggen mot köket i vardagsrummet. Här har funnits planer på att installera en braskamin/öppen spis.

Köket är renoverat 2017 med bl.a. specialbeställda grönmålade luckor. Överskåpslucka med infälld klöverplåt. Rostfri bänk och vitvaror. Carraramarmor runt spis och avställningsytor. Handmålade gedigna hyllplan. Det rymliga köket har fönster vid matplatsen och här finns plats för ett matbord för den stora familjen. Köket erbjuder bra förvaringsutrymmen och arbetsytor, praktiskt också med stor kyl och en rejält tilltagen fläkt av italiensk design.

Övre plan

En vacker gråmålad trappa svänger sig i en böj upp till det övre planet och bidrar till en härlig atmosfär i huset. Idag finns tre bra sovrum på övre plan. Det största sovrummet har utgång till en härlig balkong i söderläge. Här finns även plats för en hel garderobsvägg om man önskar. Vackra gråmålade furugolv i original ligger i 2 av sovrummen och i den övre hallen. I det lilla sovrummet ligger en beige heltäckningsmatta. På det övre planet finns även en wc och handfat, renoverat år 2000, samt ommålat 2018. Tankar har funnits på att bygga om wc-rummet och göra en takkupa för att kunna få en dusch på det övre planet. Då det stora badrummet i källarplanet fungerat utmärkt för familjen så har det stannat vid en tanke.

Källarplan

Från den inre hallen kommer man via en gråmålad trappa ner till källaren. Här finns svale, elpanna, förråd och all-/tonårsrum samt ett stort lyxigt badrum med dusch, badkar, handfat och wc. Badrummet totalrenoverades år 2002 med vita helkaklade väggar, kakelmosaik i duschutrymmet, inbyggda takspottar och handdukshängare. På golvet i badrummet och i bodelen av källarplanet lades klinker med golvvärme. I badrummet ryms även en snyggt inredd tvättdel med tvättmaskin, torktumlare och tvättho.
I allrummet finns plats för både säng, skrivbord och förvaring.
Källarplanet erbjuder stora möjligheter till praktisk förvaring eller tonårsrum i det gamla garaget. Nu fungerar det som musikstudio till tonårsbarn.

Trädgård

Via huvudentrén kommer man direkt ut till den stora uteplatsen och trädgården. Den stensatta uteplatsen ligger invid husväggen och sommartid skapar äppelträden en grönskande inramning av sommarrummet. Den propra uteplatsen med insynsskyddad spaljé erbjuder gott om plats för både trädgårdsmöbel, solstolar och grill när man vill duka upp till stora kalas eller bara njuta av solens strålar i fullkomlig avskildhet. Sommartid står entrédörren öppen och matsalen flyttar ut i trädgården.
En härlig gräsmatta för lek och stoj, som inramas av häckar, träd och buskar. Äppelträden ger trädgården sin särskilda njutning tillsammans med rabarber och syrenbuskar. En prunkande rabatt bestående av Humle, Pioner, Astilbe, Löjtnantshjärta, Daggsalvia, Lavendel och Rosor.

I trädgården finns också en spaljéskyddad plats för en loungemöbel där familjen kan avnjuta kvällssolen i avskildhet. Vid sidan av huset finns också en väl tilltagen bod med möjlighet till stor förvaring.

Från Furusångsvägen parkerar man enkelt 2 bilar på en grusad uppfart. Vid nerfarten till groventrédörren finns uppställningsplats för cyklar, mopeder eller MC.

Närområdet

På gränsen mellan Ålsten och Olovslund- Det bästa av 2 världar
Området andas en känsla av fridfullhet och bevarad 20-talscharm. Detta är ett villaområde med mindre "småstugor", där glädjen över den egna villan och trädgården påtagligt märks. Ett stenkast bort ligger Olovslundsdammen. Där samlas stora som små solvarma sommardagar. Barnen plaskar runt och de vuxna kan njuta av medhavd kaffekorg och småprata med grannarna. Skola och förskolor finns nära. 12:ans station ligger också inom kort promenadavstånd, liksom Nockeby Torg och Ålstensgatan med all sin service. Abrahamsberg och Brommaplan går man till på cirka 10-15 minuter. Sommartid tar man gärna cykeln, för att avsluta arbetsdagen med ett bad vid Ålstensängen eller Solviksbadet. Vintertid lockar härliga ispromenader på Mälaren. Ett underbart boende i trevlig villamiljö!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Furusångsvägen 52, 16767 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Olovslund/Ålsten
Fastighetsbeteckning
Soffan 4
Taxeringskod
220
Tomtarea
477 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
103 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
56 kvm
Antal rum
7 rok
Taxeringsvärde
4 743 000 kr (fastställt avseende år 2017), varav byggnadsvärde 1 008 000 kr
Pantbrev
Totalt 5 788 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
Klassisk 1½-plansvilla
Byggår
1927
Grundläggning
Grundsulor
Grundmur
Betonghålsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Tegelpannor
Fönster
2-glas+isolerglas
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energiprestanda
181 kWh/m² år.
Energiklass
G

Renoveringshistorik

2018
Källarrum/musikstudio
Väggar målades
Vägg sattes upp med dörr till groventrén

Matsal/glasveranda
Fönster sattes in runt hela matplatsen

Balkongdörr TV-rum
Grusad dubbelparkering

Uppställningsplats för cyklar/moppar/mc med stödmur mot nedfart till groventré

Insynsskydd i form av "skärmar" av flätad pil vid matplats på altan samt vid loungedel
Målade om alla väggar

2017
Kök:
Nya egendesignade luckor från Decoform
Bänkskivor i carraramarmor
Nya taklampor med porslinssockel o glaskupa från Nacka byggnadsvård
Målade köksgolvet rutigt
Nya handmålade massiva limträhyllor sattes upp
Lampor med porslinssockel från Nacka byggnadsvård
Induktionshäll från Ikea

Vardagsrum:
Platsbyggd bokhylla med förvaringsskåp

Bod på baksidan byggdes
Målade trappa o furugolv på övervåningen ljusgrå
Trådbacksystem monterades i två sovrum


Tidigare ägare
2015-16
Renovering av fönster övre plan, undantaget fönstret ovan entré.
Målning av 2 fönster källarplan.

2015
Fasadmålning (lös fasad på gavlar skrapades).
Alla fönster målades om.
Uppdaterat kök med bl.a. nya vitvaror (ej spishäll), nya
skåpsluckor från IKEA (stommar från år 2000 och bänksiva av
granit år 2008).


2008
Ny entré med skiffersten på golvet.
Borttagning av plåtfasad, ny läkt på originalfasad och
ny panel på tillbyggda delar.
Renovering av balkong.
Fasad renskrapades och målades.
Dränering, isolering av grund (undantaget del av grund mot öster)
samt ny uteplats.
Nya fönster i matrummet.
Tre mindre nya fönster i vardagsrummet.
Garageport borttagen och ny dörr och fönster installerade.
Alla fönster i entréplan målade utvändigt.
Vindskivor målades om.
Dörr sidoentré utbytt.
Elradiator sovrum övre plan.

2002
Renovering av källare.
Rivning och renovering av badrum källarplan.
Renovering av matrum och inre hall. Ny ekparkett inlagd.

2001
Elpanna och varmvattenberedare utbytta.

2000-2001
Hela avloppssystemet inne i huset är bytt (från wc övre plan via
kök till källare).

2000
Invändig renovering (exklusive matrum).
Köksrenovering.
Renovering wc övre plan.
Elsystem utbytt i hela huset, inklusive snabbsäkringar och
jordfelsbrytare.

ca 1980-talet
Sovrum övre plan tillbyggt.

1956
Tillbyggnad matrum och garage

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Olovslund är ett fridfullt och väl bevarat område med 20-talscharm. Det är ett villaområde med mindre ”småstugor”. Ett stenkast bort ligger Olovslundsdammen, där samlas stora som små solvarma sommardagar. Barnen plaskar runt och de vuxna kan njuta av medhavd kaffekorg och småprata med grannarna.

Områdesbeskrivning

Olovslund är ett fridfullt och väl bevarat område med 20-talscharm. Det är ett villaområde med mindre ”småstugor”. Ett stenkast bort ligger Olovslundsdammen, där samlas stora som små solvarma sommardagar. Barnen plaskar runt och de vuxna kan njuta av medhavd kaffekorg och småprata med grannarna.

Furusångsvägen 52-1
Furusångsvägen 52-2
Furusångsvägen 52-3
Furusångsvägen 52-4
Furusångsvägen 52-5
Furusångsvägen 52-6
Furusångsvägen 52-7
Furusångsvägen 52-8
Furusångsvägen 52-9
Furusångsvägen 52-10
Furusångsvägen 52-11
Furusångsvägen 52-12
Furusångsvägen 52-13
Furusångsvägen 52-14
Furusångsvägen 52-15
Furusångsvägen 52-16
Furusångsvägen 52-17
Furusångsvägen 52-18
Furusångsvägen 52-19
Furusångsvägen 52-20
Furusångsvägen 52-21
Furusångsvägen 52-22
Furusångsvägen 52-23
Furusångsvägen 52-24
Furusångsvägen 52-25
Furusångsvägen 52-26
Furusångsvägen 52-27
Furusångsvägen 52-28
Furusångsvägen 52-29
Furusångsvägen 52-30
Furusångsvägen 52-31
Furusångsvägen 52-32
Furusångsvägen 52-33
Furusångsvägen 52-34
Furusångsvägen 52-35
Furusångsvägen 52-36
Furusångsvägen 52-37
Furusångsvägen 52-38
Furusångsvägen 52-39
Furusångsvägen 52-40
Furusångsvägen 52-41
Furusångsvägen 52-42
Furusångsvägen 52-43
Olovslundsskolan F-6
Olovslundsskolan F-6
Ålstensskolan F-5
Ålstensskolan F-5
Underbart närområde
Underbart närområde
Olovslundsdammen
Olovslundsdammen
Mysiga Olovslundsparken
Mysiga Olovslundsparken
Gelaterian Scarfó
Gelaterian Scarfó
Ålstens Brygga
Ålstens Brygga
Njutbart
Njutbart
Restaurang Bryggan
Restaurang Bryggan
Sol, vind och vatten
Sol, vind och vatten