Enhörningsgränd 16

3 rok 4 450 000 kr 86 Kvm Bostadsrätt

3:a med villakänsla och egen uteplats! Idylliskt belägen.

Ljus och genomgående våning med fönster i tre väderstreck. Två sovrum, sällskapsrum med matsalsdel, stort kök, dusch-/badrum med egen "tvättstuga". Ogenerat belägen med utsikt över koloniträdgårdarna. Nära allt!

Den långdragna jakten på den perfekta lägenheten i Bromma kan kanske äntligen komma till sitt slut, för nu finns chansen att överta en attraktiv 3:a belägen i det populära bostadsrättsområdet, Stora Mossens Trädgårdsstad.
Lägenheten ger en känsla av att man bor i hus, då man kliver ut direkt på den egna lättskötta uteplatsen och så har man fin utsikt över det prunkande koloniområdet. Där kan man strosa runt och njuta av de välskötta små trädgårdarna.

Bostaden har ett optimalt läge för dig som önskar att ha allt inom bekvämt avstånd. Här bor du lugnt och fint men ändå nära till det mesta. Det är faktiskt så nära till stan att du lätt kan låta bilen stå och kanske cykla istället, men det är också bara en kort promenad till Stora Mossens T-bana och du är inne i stan på 10 min.

3:a med villakänsla och egen uteplats! Idylliskt belägen.
Planlösning

Ett ljust och luftigt vardagsrum, skönt och trivsamt, med snygg ekparkett och tapetserade väggar och med utgång genom helglasade altandörrar till den inhägnade uteplatsen med stor trädäckad altan. Altanen erbjuder gott om plats för både utemöbler och grill, här kommer en ny häck att planteras under november, vilket ger en fin inramning.

Köket är utformat med moderna materialval och fräscha vitvaror, som separata kyl- och frysskåp, diskmaskin, glaskeramikhäll, fläkt som har bra utsug och jobbar tyst, varmluftsugn i bekväm arbetshöjd mm. Luckor och skåp i vitt, arbetsbänk i trä, rostfri diskbänk och kakel som stänkskydd. Köket utlovar såväl gott om förvaring som bra arbetsytor, en viktig del för den som gillar matlagning och ett lättarbetat kök. I köket finns också plats för matbord, trevligt placerat vid fönstret med utsikt över trädgården.

Sovrummen ligger väl avvägt utplacerade i våningen. Rikligt med yta och förvaring för alla tillhörigheter i garderoberna och plats för byråer. Väggarna är smakfullt tapetserade och golven är i stilren ekparkett. Vid det ena sovrummet har man tillgång till en riktigt stor klädkammare som rymmer hur mycket som helst!

Ett helkaklat och stilrent badrum med både tvättmaskin och torktumlare, dusch med glasvägg, vägghängd wc samt handfat. Vit arbetsbänk med trädetaljer och bra med förvaringsskåp. Här finns golvvärme som värmer, särskilt skönt nu när vintermånaderna är här.

Allmänt om området

På kort promenadavstånd finns det charmiga Ålstens Torg med sina små butiker, restauranger, caféer, livsmedelsaffär och den vida berömda gelaterian Scarfo. Här äter man stans bästa glass!
Här finns också 12:an en spårvagn som går från Alvik till Nockeby.

Dessutom är det bara är en skön och lagom lång promenad ner till kvällsdoppet eller morgonpromenaden utmed strandkanten vid Ålstensängen. Ett perfekt läge i Trädgårdsstaden Bromma i en populär och välskött förening!

Ett boende här med närhet till Stora Mossens idrottsplats med friidrottsanläggning, fotbollsplaner med konstgräs, två ishallar och idrottshall gör motion till en naturlig del i vardagen.

Området har en trivsam blandning av åldrar, allt från de som lämnat villan för ett bekvämare boende till barnfamiljerna som vill bo i en trivsam miljö. Vid Robiniaparken leker småbarnen och de större hänger på sommarkvällarna runt fotbollsplanen. Ålstensskolan F-5 ligger 5 minuters promenad bort och Bromma gymnasium ligger invid.

Lägenheten ligger nära till busshållplatsen på Västerled som tar dig till Alviks torg.

Vid Alviks Torg finner man ett stort utbud av trevliga restauranger, butiker och livsmedelsaffär.

Vi ses väl på visningen? Välkomna!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Enhörningsgränd 16, 16758 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Stora Mossen
Fastighetsbeteckning
Tvättstugan 5
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
5 491 kr/mån inkl värme, VA, basutbud TV och bredband
Lägenhetsnummer
1101
Andelstal (andel i föreningen)
1.6086%
Våningsplan
1 av 3.
Boarea
86 kvm
Antal rum
3 rok
Allmänt
Till lägenheten hör ett mycket rymligt förråd beläget i källaren.
Förutom cykel-och barnvagnsrummet i entrén finns ett stort cykelförråd även i källaren.

Fakta om föreningen

Bostadsrättsföreningen Stora Mossen 1 bildades 2003. Föreningen äger fastigheterna Tvättstugan 5 och 6, vilka består av åtta stycken bostadshus fördelade på 59 lägenheter samt 1 gemensamhetslokal. Föreningen disponerar 52 parkeringsplatser. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. I detta området finns fler bostadsrättsföreningar som också bildades i samband med att detta området bebyggdes 2003/2004.

Bostadsrättsföreningen Stora Mossen 1 har gemensamhetsutrymmen i porten på
Enhörningsgränd 6 på entréplan :
- tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och kallmangel
- styrelserum

Cykelrum finns i alla hus.

I områdets mitt finns den gemensamma Robiniaparken med sandlåda och utemöbler.

Föreningen är delägare i Stora Mossens samfällighetsförening tillsammans med fastigheterna Tvättstugan 4-6. Samfälligheten omfattar värme, vatten samt gemensamhetsanläggning 1 och 2. För mer information om samfälligheten, se årsredovisningen.

Tomträttsavtalen avseende Tvättstugan 5 och 6 gäller fr.o.m. 2003-06-04 och är befriade från avgäld t o m 2021-10-31. Tomträttsavgälden blir då ca. 430.000 kr/per år och höjs succesivt fram till år 2025. Avtal om teknisk förvaltning finns tecknat med Fastum Förvaltning AB.
Föreningens räkenskapsår omfattar tiden 1/1-31/12.
För övrig information avseende föreningen, vänligen besök deras hemsida på http://www.storamossen1.se/

Ingen avgiftshöjning är planerad.

Samtliga fasader i föreningen kommer att renoveras under 2018, på bekostnad av JM.
Fasaden är precis nyrenoverad på Enhörningsgränd 16

För närvarande är det kö till p-plats med elstolpe, kostnad 400 kr/mån.
Platser utan elstolpe kostar 250 kr/mån, för närvarande kö.
8 gästplatser finns som delas inom samfällighetenHistorik:
(hämtad från föreningens hemsida, www.storamossen1.se)
Namnet Stora Mossen kommer efter den mosse som sträckte sig över det nuvarande koloniområdet och idrottsplatsen. Området tillhörde sedan 1600-talet Ulvsunda slott. Runt 1780 anlades Stora Mossens gård och mangårdsbyggnaden, som låg på platsen för nuvarande Bromma gymnasium. Gården revs så sent som 1936. 1904 såldes hela området till Stockholm stad och 1914-15 anlades Koloniträdgårdsföreningen Stora Mossen med 250 kolonilotter. Först på 1920-talet styckades den övriga marken upp till småhustomter, Stora Mossens Idrottsplats (1934) och Bromma gymnasium (1937), som ritades av Stockholms stora skolhusarkitekt Paul Hedqvist (som även ritat Per Albin-radhusen på Ålstensgatan) i klassisk funkisstil. Även utformningen av idrottsplatsen gick i den då moderna funktionalistiska andan. Idrottsplatsen hade förutom de vanliga banorna och bollplanerna även en skidhoppsbacke. Resterna av denna kan man återfinna i den populära pulkabacken i Skidbacksskogen bortom kolonilotterna.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Enhörningsgränd 16-1
Enhörningsgränd 16-2
Enhörningsgränd 16-3
Enhörningsgränd 16-4
Enhörningsgränd 16-5
Enhörningsgränd 16-6
Enhörningsgränd 16-7
Enhörningsgränd 16-8
Enhörningsgränd 16-9
Enhörningsgränd 16-10
Enhörningsgränd 16-11
Enhörningsgränd 16-12
Enhörningsgränd 16-13
Enhörningsgränd 16-14
Enhörningsgränd 16-15
Enhörningsgränd 16-16
Enhörningsgränd 16-17
Enhörningsgränd 16-18
Enhörningsgränd 16-19
Enhörningsgränd 16-20
Enhörningsgränd 16-21
Enhörningsgränd 16-22
Mysigt område
Mysigt område
Stora Mossens IP
Stora Mossens IP
Stora Mossen IP
Stora Mossen IP
Bromma Enskilda skola & förskola
Bromma Enskilda skola & förskola
Bromma Gymnasium
Bromma Gymnasium
Bromma Gymnasium
Bromma Gymnasium
Granne med kolonilotterna
Granne med kolonilotterna
Granne med koloniområde
Granne med koloniområde
Gateau på promenadavstånd
Gateau på promenadavstånd
Bästa glassen i stan?!
Bästa glassen i stan?!
Mälarnära
Mälarnära