Förhands tips

Tegnebyvägen 55

6 rok 88 Kvm Villa

I hjärtat av Ängby - idyll med allt man kan önska i soligt läge

Med endast minuters promenad till såväl t-bana som Ängby Torg, och sommartid lummigt inbäddat i grönska, finner vi denna trivsamma villa med inte mindre än 4-5 sovrum. Härligt ljusa sällskapsrum, stora fönsterpartier och en värmande braskamin blir till allt man kan önska! Barnvänlig gata med lugnt läge! Välkomna!

En riktig pärla med högt söderläge och friköpt tomt i hjärtat av Norra Ängby! Här bor man inbäddad i grönska, med närhet till T-banan vid Ängby plan, Ängby Torg samt Björklunds Hage - 4H-gården som är barnens paradis med lekplatser och djur. Denna enplansvilla av större modell erbjuder välplanerade kvadrat med perfekt disposition. Önskas ytterligare yta kan man med fördel ansöka om bygglov för utbyggnad som flertalet grannar redan gjort. Fina strövområden finner vi i Judarns naturreservat eller runt Kyrksjön. Mälaren ligger på cykelavstånd för ett dopp på sommaren eller skridskoåkning på vintern. Flera uppskattade skolor och förskolor ligger i närområdet.
På Tegnebyvägen 55 finns allt man kan önska!

I hjärtat av Ängby - idyll med allt man kan önska i soligt läge
Entréplan

Entréplan
Vi gläntar på dörren och välkomnas av fint ljusinsläpp och ljusa väggar. Hallen är rymlig med bra avhängning för ytterkläder, praktiskt klinkergolv med värme och infällda spotlights i taket. Direkt till vänster om hallen ligger ett av husets fyra sovrum, ljust med vackert gråmålat trägolv och garderob med gott om förvaring. Gäst-toalett i direkt anslutning med klinkergolv med värme och sobert vitkaklade väggar. Vidare kommer vi in i vardagsrummet med stora fönsterpartier och när solen skiner, flödar rummet av ljus. Braskaminen ger trivsel och värme under kyliga höst- och vinterdagar. Från vardagsrummet finns utgång till altanen och trädgården. Här fäller vi ut markisen ovan altanen och får ett skönt extra rum på kvällen eller svalka på dagen när solen värmer som bäst.
Invid vardagsrummet väntar matsalen med plats för många vänner att njuta av en god middag tillsammans. Klassisk ekparkett binder fint samman de båda rummen (furugolvet finns kvar under om någon hellre vill ha det).
Köket intill är väldisponerat med gott om förvaringsmöjligheter, fönster i två väderstreck och flera praktiska arbetsytor och här finns även en matplats för 2-3 personer. lntill ligger ytterligare ett sovrum med härligt ljusinsläpp mot trädgården med ljusa väggar och fint parkettgolv

Nedre plan

Spotlightbelyst ektrappa till nedre plan där du möts av den längsgående hallen med golv i ljusgrå klinker. I bortre änden finner vi groventrén, perfekt efter en dags jobb i trädgården eller för tonåringen som vill ha lite avskildhet. På detta plan finner vi inte mindre än tre bra sovrum. Det första sovrummet ligger i anslutning till entrén, med klinkergolv och vita väggar. Det stora rummet med ekparkett har en platsbyggd garderob, smart inredd med spotlight och Elfasystem samt förråd/klädkammare. Intill rummet ligger det tredje sovrummet, även det med ekparkett och fönster ut som skänker ljus som idag används som ett stort rymligt förråd.

Badrummet är stort och har bubbelbadkar, handfat i kommod samt därtill bra skåp för förvaring. I ett av skåpen finns ljudanläggningen med högtalare till både badrum och bastu. Badrummet har två vädringsfönster som skänker ljus. Väggarna är kaklade samt målade i sobert vitt och på golvet ligger klinkergolv med värme. Tvättmaskin, torktumlare samt bra avställningsyta gör hushållsysslorna lätta. För bastubadaren erbjuds rymlig bastu med två lavar och en separat dusch. Här finner vi också en stor klädkammare med praktiska skjutdörrar som tar hand om det mesta från kläder, skor till övriga attiraljer.

Hela huset är genomgående ljust, tack vare stora fönsterpartier, och smakfullt renoverat med harmoniska färger. Trädgården är en oas i strålande sydvästläge med fruktträd, bärbuskar och plana gräsytor för barnens lek och spel. Här njuter vi av sol från tidig morgon till kväll. En välmående ligusterhäck ramar in trädgården ger totalt insynsskydd. Sommartid finner du fina uteplatser i trädgårdens alla hörn eller njuter av en god middag på altanen under markisen eller på den ca 25 kvm stora soldäcket.
Alldeles invid husets groventré finns en praktisk bilparkering och på tomten står en trädgårdsbod med el och belysning samt gott om plats för såväl gräsklippare som utemöbler.

En alltigenom väplanerad villa på bästa läge - bara att flytta in!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Tegnebyvägen 55, 16855 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Norra Ängby
Fastighetsbeteckning
Stridsyxan 6
Taxeringskod
220
Tomtarea
491 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
88 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
40 kvm
Antal rum
6 rok
Taxeringsvärde
6 493 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 1 705 000 kr
Pantbrev
Totalt 5 820 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggår
1935
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur
Betonghålsten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2+1 isolerglas
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Uppvärmning
Fjärrvärme

Driftkostnader

Uppvärmning
16 795 kr/år
Försäkring
2 056 kr/år
Vatten/avlopp
3 769 kr/år
Renhållning
2 700 kr/år
El
9 792 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
35 112 kr/år

Renoveringshistorik

Renoveringar gjorda av tidigare ägare

2004
Nya innertak och ytskikt i vardagsrum, hall, sovrum, matrum på entréplan
Spotlights i hall, slipade furugolv, öppnat upp mellan vardagsrum och matrum

2005
Ommålning fasad och grund
Friggebod uppförs
Markiser på södersidan
Kamin installeras i december

2006
Soldäck ca 25 kvm
Totalrenovering sovrum, hall och gång nedre plan. Väggar med plåtreglar, luftspalt och nya ytskikt
Golv med platonmatta och isolering samt luftade socklar och ny parkett. Gången får nya ytskikt och spotlights installeras. Stor platsbyggd garderob med spotlights och Elfasystem byggs i stora sovrummet på nedre plan.
Trappan renoveras och Spotlights sätts upp
Hela huset dräneras, även under altanen med pordrän

2007
Plattsättning fram och - baksida. Ny trall altanen och balkongen
2008
Toaletten renoveras, helkaklas och golvvärme installeras
Klinker med golvvärme i hallen, nya ytskikt i hallen
Nytt yttertak med ny papp, läkt och pannor
Ny entré med allt samt stuprör
Ny belysning ute på altan och fasad
Radonsug installeras under trappan på nedre plan för bästa komfort från markradon
2 fläktar installeras i badrummet
Renoveringar nuvarande ägare
2009
Fjärrvärme installeras vid årsskiftet 2009/10 av Fortum
Ny parkett (samma som nedre plan) läggs in på övervåningen (kan lätt tas bort om man vill ha de slipade furugolven som ligger under)
2010
Ytskikt målas på över-och undervåning. Taken målas i täckande färg
Belysning i gräsmattan installeras
Yttertrappa målas
Nya spaljeer sätts upp på balkongen
Altandörr byts ut mot ny helglasad dörr

Renoveringar gjorda av nuvarande ägarna:
2017
Ommålning vardagsrum och sovrum

2018
Byggt ny uteplats med spalje
Ny diskmaskin

2019
Gjort om matrum till två rum

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.