Ibsengatan 74

2.5 rok 2 195 000 kr 59 Kvm Bostadsrätt

Charmig 2,5:a med flexibel planlösning - hörnläge och solig balkong

Missa inte denna 50-talspärla med potential! Genomgående och ljus lägenhet med fönster i 3 väderstreck i populära Blackeberg. Gavellägenhet med en funktionell planlösning som kan ändras efter behov. Antingen en rymlig 2:a med kök och separat matrum eller en toppen-3:a med kök och matplats i det generösa vardagsrummet. 2,60 cm i takhöjd, stora fönster, gavelläge, balkong i s/v, stabil Brf med 15 hyreslägenheter som dold tillgång! Pluslistan kan göras lång men lägenheten kräver också en del insatser för att komma till sin fulla rätt.

Charmigt 50-tals kök med tidstypiska detaljer och bra förvaring. Separat matrum/sovrum med platsbyggd förvaring i original. Ytterligare ett sovrum, även detta med platsbyggda garderober. Rymligt och ljust vardagsrum med utgång till balkong med eftermiddagssol och utsikt mot grönska. Fräscht helkaklat och stambytt badrum med badkar samt vädringsfönster. Lägenheten ligger lugnt och naturskönt nära naturreservat och flera Mälarbad. Samtidigt tar du dig in till Stockholm City med T-banan på 18 min. Gratis parkering i hela området för dig som har bil. Knappt 450 meter till Blackebergs Torg, känt för sin tidstypiska 50-tals arkitektur. Här finns bland annat tunnelbanehållplats, mataffär, bank, apotek, bibliotek, gym, frisör, caféer och restauranger. Välkommen till en spännande 50-talslägenhet med potential och visst renoveringsbehov.

Charmig 2,5:a med flexibel planlösning - hörnläge och solig balkong
Planlösning

Rymlig och välkomnande hall med retro hatthylla från 1951 samt plats för mindre möblemang. Skönt och bra med säkerhetsdörr.

Lägenhetens största sovrum har ett lugnt läge med fönster mot grönområde. Plats för dubbelsäng och annan förvaring. Platsbyggd garderobsförvaring längs med ena väggen.

Lättmöblerat och ljust vardagsrum med plats för både soffa och tv-möbel samt matgrupp. Rummet har två vackra fönster samt utgång till balkong i härligt fritt sydvästläge.

Kök med platsbyggd ljusgrå kökinredning från byggåret. Gott om förvaring i skåp och skafferi. Rostfri diskbänk och klassisk Perstorpskiva. Gasspis, kyl-/frysskåp, micro och diskmaskin. Dörröppning in till det separata matrummet är idag igensatt men kan med enkla medel återställas.

Ljust matrum med ingång från både vardagsrum och kök (idag igensatt från köket). Praktisk platsbyggd garderobsförvaring gör detta rum även lämpligt som sovrum.

Badrum med badkar, wc och handfat stambytt 2010. Praktiskt vädringsfönster och klinkergolv samt helkaklade väggar.

Varmt välkomna på visning!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Ibsengatan 74, 16847 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Blackeberg
Fastighetsbeteckning
Italienaren 4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
2 983 kr/mån inkl värme, VA, basutbud TV ComHem. Fiberlina finns.
Lägenhetsnummer
12663 / 1002
Andelstal (andel i föreningen)
1.274023%
Andelstal (andel av årsavgift)
1.274023%
Våningsplan
0.5 av 3.
Boarea
59 kvm
föreningens information
Antal rum
2.5 rok
Allmänt
Balkong i s/v läge, fri sikt. 1 källarförråd och 1 matkällare.

Driftkostnader

Försäkring
2 000 kr
El
1 800 kr
Antal personer i hushåll
3 st
Sammanlagd driftkostnad
3 800 kr

Fakta om föreningen

Fastigheten heter Stockholm Italienaren 4. Föreningens fastighet har 97 st lägenheter varav 82 st är upplåtna med bostadsrätt och 15 st
är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har 10 st lokaler. Föreningen amorterade 14 miljoner på sina lån mellan dec 2015 och dec 2016. Detta har varit möjligt då de upplåtit ett antal hyresrätter tlll bostadsrätter. Ekonomin är stabil och inga avgiftshöjningar planeras kommande år. Föreningen har fortfarande 15 st hyresrätter kvar som upplåts när avtalen sägs upp. Det kommer att inbringa stora intäkter för Brf framöver. Ett antal lokaler planeras att byggas om tiill bostadsrätter och intäkterna vid försäljning av dessa beräknas till ca 11 miljoner kr. Föreningen registrerades 2009-12-11 och är medlem i Fastighetsägarna. Nuvarande ekonomiska plan registrerades 2012-10-15 och nuvarande stadgar registrerades 2015-09-01 hos Bolagsverket.


Gemensamma lokaler:
Ny tvättstuga färdig 2015.
3 Grillplatser finns.
Cykel/barnvagnsförråd
I månadsavgiften ingår värme och vatten och bredbandslina. Skötsel/underhåll och adm. kostnader av fastigheten ingår också.
Föreningen hyr marken husen står på ,och närområde av Stockholm stad. Avtalet är tillsvidare och gäller i ytterligare 48 år.
Inga avgiftshöjningar är planerade.

Föreningen har Stokabs fiberoptiska nät. Hyresgäst/BRF innehavare väljer själv leverantör av bredband, Telia, ComHem etc.

6 st garageplatser 1200 kr/mån. Parkering med el 17 st platser, 550 kr/mån, utan el 25 st platser, 350 kr/mån. Separat kö, ingen lång kö.

Uppvärmning av fastigheten sker genom fjärrvärme.
Föreningen tar en överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift enligt föreningens stadgar.

Planerade mindre renoveringar 2017-2022:
- Målning källarfönster
- Tvättning balkongfasader
- Bättringsarbeten fasad
- Målning takfot

Större genomförda renoveringar är:
1994 - Stambyte + yttertak
2013 - Stamspolning
2015 - Ny tvättstuga samt renovering samtliga lägenhetsfönster inkl. montering energiglas
2017 - Renovering av portar och trapphus

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Blackeberg gränsar till de populära rekreations- och strövområdena Grimstaskogen och Judarskogen. I närområdet finns gott om gröna oaser och det är alltid nära till Mälarens fina strandpromenad.

Områdesbeskrivning

Blackeberg gränsar till de populära rekreations- och strövområdena Grimstaskogen och Judarskogen. I närområdet finns gott om gröna oaser och det är alltid nära till Mälarens fina strandpromenad.

Välkommen till Ibsengatan 74!
Välkommen till Ibsengatan 74!
Ibsengatan 74-2
Ibsengatan 74-3
Ibsengatan 74-4
Ibsengatan 74-5
Ibsengatan 74-6
Ibsengatan 74-7
Ibsengatan 74-8
Ibsengatan 74-9
Ibsengatan 74-10
Ibsengatan 74-11
Ibsengatan 74-12
Ibsengatan 74-13
Ibsengatan 74-14
Ibsengatan 74-15
Ibsengatan 74-16
Ibsengatan 74-17
Ibsengatan 74-18
Blackebergs plan
Blackebergs plan
Islandstorget
Islandstorget
Ängbybadet med camping och restaurang
Ängbybadet med camping och restaurang
Blackeberg strand
Blackeberg strand
Ljunglöfska slottet
Ljunglöfska slottet
Kaanans trädgårdscafé
Kaanans trädgårdscafé
Kaanans trädgårdscafé
Kaanans trädgårdscafé
Kaananbadet
Kaananbadet
Blackebergsskolan
Blackebergsskolan
Blackebergs Gymnasium
Blackebergs Gymnasium
Brommaplan Torghandel
Brommaplan Torghandel