Nockeby Backe 2B

4 rok 5 250 000 kr 105 Kvm Bostadsrätt

Ljus hörnvåning med två balkonger

Välplanerad och ljus 4:a med två balkonger varav den ena är inglasad. Härliga sociala ytor med fönster i tre väderstreck. Snyggt designat kök med matplats, 3 sovrum, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt gäst-wc. Hiss direkt ner till garaget. Gemensamhetslokal och övernattningslägenhet finns i föreningen. Nära mysiga Nockeby Torg. Ett boende utöver det vanliga för dig som är 55+. Välkommen på visning!

Nockebyhov är en mysig del av Bromma med den stora fördelen att ligga nära både natur och stad. I Nockebyhov finns livsmedelsbutiken Garpes som är känd för sin kött -och ostdisk som även har postservice. Mysiga Nockeby Torg ligger en kort promenad bort och även där finns en välsorterad mataffär, apotek, bageri m.m. Bara en backe ner når du Mälaren och dess underbara promenadvägar, vintertid med ispromenader och under sommaren med dopp i det blå vid närliggande klippbad eller sandstrand en bit bort. Busshållplats strax intill och promenadavstånd till Brommaplan med service och kommunikationer underlättar vardagen. Så nära stan, men ändå så lugnt och naturnära. Det är därför Bromma är så älskat och så mångas dröm - att få bo just här.

Ljus hörnvåning med två balkonger
Planlösning

Väl inne i hallen så möts man av ljuset från det spatiösa vardagsrummet med fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet kommer man ut till den inglasade balkongen med morgon och förmiddagssol, njutbart året runt. Här njuter man gärna av morgonkaffet och balkongen blir till ett extra rum den varmare delen av året. Härligt!

Planlösningen är öppen mellan vardagsrum och kök. I det stilrena köket finns gott om förvaring och mycket bra arbetsytor. Köket är inrett med vit skåpinredning, integrerad diskmaskin, hel kyl och hel frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt induktionshäll, perfekt i vardagen. I köket finns plats för stort matbord vilket man gärna samlar släkt och vänner runt, till långa mysiga middagar.

Våningen erbjuder tre bra sovrum som kan disponeras efter just dina behov. De två större sovrummen har varsin "walk-in closet" - lyxigt och praktiskt med gott om förvaring. I det tredje sovrummet kommer man ut till våningens andra balkongen - en rymlig balkong i härligt västerläge. För den som inte behöver ett tredje sovrum disponeras detta rum gärna som arbetsrum eller bibliotek. På den här balkongen kan man njuta av kvällssolens sken i sköna utemöbler med en god bok och något gott att dricka. Balkongen blir extra ombonad med krukor med härliga blomarrangemang för den med lite grönare fingrar. Här sitter man och ser ut över den grönskande innergården.

Badrummet är rymligt och helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Här finns stor dusch, wc, kommod, bra arbetsbänk med väggskåp ovan bänken samt tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänken.

Mittemot badrummet finns en gäst-wc som går i sobert vitt och på golvet ligger grått klinker.

Hallen är välkomnande med inbyggd garderob med skjutdörrar samt med plats för hallmöbel. En våning med allt man kan önska!

Välkomna till en otroligt ljus och inbjudande våning nära naturen och Mälaren!

Närområdet

Att bo i Nockebyhov är att bo med det bästa av allt inom korta avstånd. Här finns mysiga klippbad för de varma sommardagarna bara en kort promenad bort. Härliga strandpromenader och naturreservatet Judarn finns också för sköna avkopplande promenader liksom Kärsön och Drottningholm. För den golfintresserade finns golfbanor på Drottningholm, Ekerö och Färingsö. Gillar man att rida finns ridstallet invid Åkeshovs slott och den nyrenoverade simhallen vid Åkeshov är precis nyinvigd.

När man längtar till stad och puls finns staden nära. Med buss, busshållplats utanför huset och på Drottningholmsvägen, tar man sig till Brommaplan för vidare transport till stan med t-bana. På Brommaplan finns det mesta man behöver om man inte vill åka in till stan. Köpcentret Bromma Blocks är lätt tillgängligt om man åker bil och Bromma flygplats ligger också minuter bort med bil.

I områdets närhet finns mysiga Nockeby Torg med mataffär, apotek, bageri, blomsteraffär m.m. Hit kan man promenera på lördagsmorgonen för att få färskt bröd till frukost. Om man inte har så bråttom in till stan kan man ta en kort promenad till spårvagnens ändhållplats Nockeby och åka genom villakvarter till Alvik och därifrån åka t-banan alternativt tvärbanan.

När våren kommer brukar valborgselden tändas i Nockebyhovs villaområde. Ett populärt mål den 30:e april för områdets boende. Sommartid cyklar man gärna både till Ängbybadet och till badet på Kärsön.

Har man en gång flyttat till Bromma vill man aldrig flytta härifrån. En gång Brommabo - alltid Brommabo.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Lägenhet

Adress
Nockeby Backe 2B, 16840 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Nockebyhov
Fastighetsbeteckning
Ceremonien 8
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift per månad
5 964 kr/mån inkl värme och Triple Play 100/100 Mbit
Lägenhetsnummer
31202
Andelstal (andel i föreningen)
2.6082%
Andelstal (andel av årsavgift)
2.6082%
Våningsplan
3 av 5.
Boarea
105 kvm
Enligt den ekonomiska planen
Antal rum
4 rok
Allmänt
Balkong finns
Källarförråd finns
Fiber med Telia Triple Play

Driftkostnader

Försäkring
962 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
962 kr/år
Driftkostnad kommentar
Driftkostnad saknas då lägenheten inte har varit bebodd

Fakta om föreningen

Brf Nockeby Backe är ett nybyggt attraktivt 55+ boende med totalt 47 lägenheter, fördelade på 2:or, 3:or och 4:or.

Föreningen äger sin mark och den skyddade innergården delas genom en gemensamhetsanläggning med bostadsrättsföreningarna Nockeby Terrass och Nockebylunden. På gården har planterats växter och träd så den kommer att bli en grön oas när växtligheten tagit fart. Föreningen ombesörjer, via gemensamhetsanläggningen, för planteringar och skötsel av rabatter.

Erséus Arkitekter har ritat husen med fasader i vackert hårdbränt mörkt tegel med vit och brun puts.

Seniorgården som byggt detta hus (med JM) bygger miljöanpassade boenden som gör att det ska vara lätt att leva miljövänligt och med bra inomhusklimat. Alla hus ska leva upp till en rad specificerade krav på metoder och tekniska lösningar som både ska minska miljöbelastningen och ge en god inomhus- och livsmiljö. Miljöhänsyn är också ekonomiskt fördelaktigt, eftersom energi- och vattensnåla installationer ger lägre hushållskostnader. Se även faktablad från Seniorgården "Miljöanpassat boende".

Husen har hiss rakt ner i garaget och Brf Nockeby Backes garageplatser är placerade på garageplanet rakt in från gatan och med närhet till föreningens källaringångar och hissar. Allt för en praktisk vardag. Föreningen disponerar 34 garageplatser och 6 utomhusplatser. En garageplats kostar 1 400 kr/månad och en utomhusplats kostar 400 kr/månad. Cykelförråd finns i anslutning till garaget och 3 extra förråd finns för uthyrning.

Lägenhetsförråd finns i källarplanet.

I föreningen finns en gemensamhetslokal om ca 59 kvm med kök och det finns en gästlägenhet för övernattande gäster om ca 23 kvm med dusch och toalett.

Postboxarna finns i trapphusen och tidningshållare finns intill bostadsdörren.Porttelefon finns samt
säkerhetsdörrar till lägenheterna.

Gemensam tvättstuga finns.

Värmeanläggning med fjärrvärme och vattenburna radiatorer. Ventilation genom mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning, tilluft via uteluftsventiler bakom radiatorer. Lägenheter som har rum mot Drottningholmsvägen har balanserad ventilation genom tilluft från tak.

Varje lägenhet har individuell varmvattenmätare och kostnaden för varmvatten tillkommer utöver avgiften. Köken är utrustade med spisvakt.

Fastigheten försörjs med Tele, TV och internet via fiber genom Telia Triple Play. Avtal har tecknats med TeliaSonera Sverige AB. En digitalbox per lägenhet ingår. Möjlighet finns för trygghetslarm via föreningens fiberanslutning men separat abonnemang måste tecknas.

Det finns bostadsrättsinnehavare som har glasat in sina balkonger. Om man vill glasa in sin balkong måste man först söka tillstånd hos bostadsrättsföreningens styrelse och sedan själv söka bygglov hos Stadsbyggnadskontoret. På balkonger och uteplatser finns eluttag.

Bostadsrättsföreningen har beslutat om enhetligt färgval av markisväv om man önskar sätta upp markisväv runt balkongräcket.

När man köper en lägenhet som första boende i lägenheten erbjuder Seniorgården gratis hantverksservice i två timmar.

Se mer info på föreningens hemsida: www.brfnockebybacke.se

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Nockeby Backe 2B
Nockeby Backe 2B
Nockeby Backe 2B-2
Nockeby Backe 2B-3
Nockeby Backe 2B-4
Nockeby Backe 2B-5
Nockeby Backe 2B-6
Nockeby Backe 2B-7
Nockeby Backe 2B-8
Nockeby Backe 2B-9
Nockeby Backe 2B-10
Nockeby Backe 2B-11
Nockeby Backe 2B-12
Nockeby Backe 2B-13
Nockeby Backe 2B-14
Nockeby Backe 2B-15
Nockeby Backe 2B-16
Nockeby Backe 2B-17
Nockeby Backe 2B-18
Nockeby Backe 2B-19
Nockeby Backe 2B-20
Nockeby Backe 2B-21
Nockeby Backe 2B-22
Nockeby Backe 2B-23
Nockeby Backe 2B-24
Nockeby Backe 2B-25
Nockeby Backe 2B-26
Nockeby Backe 2B-27
Nockeby Backe 2B-28
Nockeby Backe 2B-29
Nockeby Backe 2B-30
Populära Garpes livsmedel
Populära Garpes livsmedel
Gångavstånd till Garpes livsmedel
Gångavstånd till Garpes livsmedel
Nockeby Torg
Nockeby Torg
Nockeby Bageri
Nockeby Bageri
Mälaren vintertid
Mälaren vintertid
Natur- och sjönära
Natur- och sjönära
Mälaren finns alltid nära
Mälaren finns alltid nära
Njutbart när badsäsongen kommer
Njutbart när badsäsongen kommer
Mysig närmiljö - Judarnsjön
Mysig närmiljö - Judarnsjön