Förhands tips

Skogsfrugränd 35

7 rok 167 Kvm Villa

Äntligen ett radhus på guldkusten!

Har du drömt om att bo vid Mälaren, nära badplatser och underbara strandpromenader, men ändå nära stan?

Då har du chansen nu! Nu kommer vi att visa Skogsfrugränd 35 som erbjuder det du drömt om! Ett eftertraktat Smedslättsradhus ett stenkast från Mälarens glittrande vatten med badplats, båthamn och strandpromenader intill. På kort promenadavstånd har du också ett av stans allra bästa gym vid Solviksbadet. Här finns tennisbanor och i övrigt härliga omgivningar att springa i eller promenera med hunden. Du kan cykla in till stan på kort tid, eller ta "12:an". Kan man bo bättre?

Ring för att boka visning.

Välkommen till denna rofyllda idyll som andas ljus, rymd och ljuva 60-tal, belägen på mysig trädgård, ett stenkast från Mälarstranden. Sommartid går man ner i morgonrocken och tar morgondoppet med efterföljande morgonkaffe på den egna terrassen. Vintertid kan man skida på isen längs Mälaren eller ta på sig långfärdsskridskorna. För den promenadsugna finns det underbara promenadstigar utmed Mälaren.

Smedslätten vid Mälaren - Ett drömläge! Bostadsområdet ligger söder om Alviksvägen på den underbart vackra delen ner mot sjön fram till bara några tiotal meter från vattenlinjen. Bebyggelsen domineras av de vita radhusen med sina välskötta trädgårdar. Kring bostadsområdet finns stora, delvis kuperade skogspartier för all slags rekreation. Det finns en elbelyst motionsslinga, promenadvägar där man kan rasta hunden osv. I östra delen av området ligger Borgberget och Äppelvikens hamn och i väster Solviksängen och Solviksbadet. Däremellan har vi ett brett välskött strandparti med promenadvägar längs vattnet, små vikar att bada i, om man inte föredrar klipporna på berget eller ångbåtsbryggan. Stora välvårdade gräsmattor längs stranden inbjuder till solbad men man kan också söka skugga under träden, beundra den mäktiga "Brommaeken", lyssna till fågelkvittret eller på parkbänken bara njuta av den fantastiska utsikten, sjölivet, lugnet.

Det finns ingen trafik kring husen, utom det som förekommer på tillfartsvägarna förstås. Något hundratal meter ifrån ligger Bergviksvarvet och på östra delen av området en kommunal småbåtsbrygga. Lekplats för de mindre barnen finns intill förskolan på området och likaså en gräsbeklädd lek/fotbollsplan. Smedslättsskolan för kl. F-5 ligger 8-10 minuters promenad ifrån och Äppelviksskolan med högstadium alldeles på gränsen mellan Smedslätten och Äppelviken. Det är heller inte långt till Ålstensskolan. En medelstor ICA-butik på Alviksvägen mitt i området och med generösa öppettider är också en stor tillgång för de boende. Det kanske märkligaste av allt är att man tar sig till detta fantastiska bostadsområde på mindre än 10 minuter med bil om man befinner sig vid Fridhemsplan. Tunnelbanan går till Alvik (gröna linjen) och därifrån är det 2 hållplatser med spårvagn 12 till Klövervägen eller Smedsslättstorget.

Äntligen ett radhus på guldkusten!
Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Skogsfrugränd 35, 16762 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Smedslätten
Fastighetsbeteckning
Havstrollet 18
Taxeringskod
220
Tomtarea
204 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
167 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
76 kvm
Antal rum
7 rok
Servitut, gemensamhetsanläggningar m.fl.
Last, Avtalsservitut: Villa, 0180-86/73 Förmån, Officialservitut: Väg, 0180-A62/1965 Last, Avtalsservitut: Avloppsledning, 01-IM2-40/193 Inskrivning, Avtalsservitut villa, 22/45
Planbestämmelser: Stadsplan
Taxeringsvärde
6 519 000 kr (fastställt avseende år 2015), varav byggnadsvärde 2 167 000 kr
Pantbrev
Totalt 5 900 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plans radhus med källare
Byggår
1964
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.