Bävervägen 34

6 rok 12 500 000 kr 176 Kvm 1-familjs friliggande villa

Topprenoverad och perfekt belägen i strålande solläge

Ett drömlikt och enkelt villaboende med vy över idylliskt koloniområde. Synnerligen välrenoverat med stor omsorg om kvalitet och med en härlig modern funkiskänsla. Stor träaltan med spa och med sol från morgon till kväll. Stora öppna ytor för socialt umgänge, 4 sovrum på samma plan, 2 badrum, ett med tvättstuga, gästwc, garage och bergvärme. Spotlighths, ljusbrytare från Jung, inbyggda högtalare och indragen fiber känns självklart i ett modernt och uppdaterat boende som detta. Lugnt beläget och ändå så nära till t-bana, skola, förskola, affärer, restauranger och caféer. Ett modernt villaboende som passar familjen i farten.

Att bo på Bävervägen är att bo i det bästa av två världar. Här bor man med idyllisk utsikt över koloniområdet och med underbara promenadvägar inpå knuten. Att samtidigt ha så nära till stan och allt man kan önska inklusive kommunikationer och service är få förunnat. Lördagmornar lockar Bonne Femme Café med nybakat bröd minuter hemifrån. En lyx att kunna bjuda familjen på frukost med gott nybakat stenungsbakat bröd.

Att bo i huset på Bävervägen 34 innebär också ett bekymmersfritt boende där absolut det mesta är gjort. Underbart skönt att kunna ägna sig åt livet med alla åtaganden med familj, vänner och jobb istället för att planera renoveringar och ombyggnader. Bilen ställer man på garageinfarten - här slipper man leta parkeringsplats. Vardagen blir också enkel då alla familjemedlemmar lätt tar sig själva till olika aktiviteter. För den idrottsintresserade finns Stora Mossens IP några minuter bort med fotbollsplaner, ishallar och utegym. Utegym finns också vid Lillsjön, en kort springtur bort. Bromma bjuder också inom kort avstånd på nyrenoverade Åkeshovs simhall, ridstall, tennishallar, träningsanläggningar med mera.

Intilliggande koloniområdet är en liten värld för sig. För den som vill njuta av vackra trädgårdar och ljuvliga dofter är en promenad bland kolonistugorna en lisa för själen. När det blir midsommar firas traditionellt midsommarfirande vid festplatsen i koloniområdet, dit alla är välkomna. En väldigt mysig aktivitet med sång, musik och dans i trevlig familjevänlig anda. Men nu är alla söta små stugor inbäddade i fin vinterskrud.

Topprenoverad och perfekt belägen i strålande solläge
Entréplan

Välkomnande hall med marmorgolv med golvvärme och platsbyggd sittbänk. Invid hallen finns en stor garderob för ytterkläder och skor samt gäst-wc som också har marmorgolv med golvvärme.

Entréplan erbjuder stora och ljusa sociala ytor som är perfekt såväl i vardagen som vid fest. Ljuset och helheten förstärks av den ljusa färgsättningen och den fina stavparketten av vitvaxad ek som lades ny i samband med att det mesta i huset renoverades 2010. Direkt från hallen kommer man in i ett underbart stort rum som idag disponeras med kök och matsal. Här finns ett lyxigt kök med en stor köksö som hela familjen kan samlas kring vid vardagsmiddagen, vid läxläsningen eller julpysslet. När det är fest dukas drink innan maten och buffén upp på köksön. Här får allt och alla plats.

Köket är en dröm för den matlagningsintresserade. Här finns allt man kan önska i maskinell väg och stora arbetsytor för både familj och vänner att gemensamt tillaga den goda maten. På köksön ligger en bänkskiva av Carerramarmor och på köksbänkarna ligger vit Corian och köksblandaren kommer från Vola. Kvalitetsmaskiner kommer från SMEG och Bosch och det finns en helautomatisk kaffemaskin. I köksdelen finns golvvärme.

Från köket ser man ut över altanen som sommartid är familjens favoritplats. Sommartid är altanen omgärdad av grönska som klättrar i spaljen mot grannen och här finns vinrankor och björnbär för de små att plocka. På altanen finns plats för grill, loungemöbel, matbord och det allra bästa, familjens spa-bad. Här badas det ofta sommartid men även på vintern, när snön ligger djup, är det mysigt att ta sig ett bad när stjärnhimlen är som vackrast. Sommartid står köksdörren alltid öppen och barnen springer in och ut. Praktiskt är då att det vid köksentrén finns en platsbyggd sittbänk och marmorgolv med golvvärme. Sommartid är det också mysigt att ta med sig kaffekoppen och njuta av morgonsolen mot husväggen. När hösten börjar nalkas kan man plocka äpplen från eget äppelträd.

Invid köksentrén finns också husets badrum och kombinerade tvättstuga. Här finns ett stort badkar som rymmer flera som vill bada. Handdukstorken är praktisk både för blöta handdukar och när man vill torka något snabbt. Här finns en arbetsbänk med ho och under bänken finns en tvättmaskin och en torktumlare. Över arbetsbänken finns skåp för förvaring. Marmorgolv med skön golvvärme för frusna fötter.

Invid tvättstugan och badrummet finns en stor klädkammare där det mesta får plats. Här finns också golvvärme. Genom klädkammaren kommer man in i garaget och som hos de flesta används garaget mest för förvaring men om man har en fin sommarbil är det perfekt att även använda det som det är tänkt från början - som garage. Väldigt praktiskt att ta in alla varor efter storhandlingen direkt in i garaget för att sedan ta in allt i huset och det som ska till köket.

I det stora öppna rummet på entréplan har familjen valt att ha sitt stora matsalsbord för att kunna samla familj och vänner runt bordet. Men här finns också plats för sittmöbel om man så önskar. Familjen har valt en mysig soffa invid köket för att ytterligare höja mysfaktorn i köket.

Entréplanet är huset själ och hjärta - här trivs man - här samlas man runt bordet för långa samtal - här lagar man mat tillsammans - här äter man gott - här gör man läxor - här pysslar man - här är man bara.

Övre plan

Via vackert svängd trappa, slipad och vitvaxad, kommer man till övre plan och familjens vardagsrum. Här slås man av det underbara ljuset som kommer in via ovanligt stora fönsterpartier och det ljusa intrycket förstärks av den vitvaxade stavparketten av ek och den ljusa färgsättningen på väggarna. I detta rum finns också husets öppna spis som kompletterats med en braskassett av tidigare ägare. Där tänder familjen gärna en brasa kulna dagar och tack vare kassetten kan den få sprida skön värme under många timmar utan passning. När vårsolen kommer kan man öppna dörrarna till altanen och sitta i solgasset och njuta. När sommaren åter har gjort sitt intåg kan man njuta av den sista kvällssolen från altanen.

Övre plan rymmer fyra bra sovrum och alla är placerade med ingång från vardagsrummet. Alla sovrum har fina trägolv, också de slipade och vitvaxade samt fin ljus färgsättning på väggarna. Mellan två av sovrummen finns en stor klädkammare.

På övre plan finns också husets andra badrum med marmorgolv och helkaklade väggar, stor dusch med glasdörr, wc, dubbelhandfat i Corian och handdukstork. Golvvärmen är skön för frusna fötter och genom fönstret kommer morgonsolen in. Här ryms hela familjen när morgonrusning börjar.

Ett omfamnande och inbjudande övre plan med vardagsrummet som samlingsplats och där alla kan smyga in i sina respektive rum när man vill dra sig tillbaka, men där det också finns en läshörna där man kan krypa upp med en god bok.

Närområdet

Stora Mossen är ett område som i stora delar bebyggdes på 30-talet och längs Bävervägen tronar många fina funkispärlor vilket skapar en harmonisk gatubild. Stora Mossen är det område i Bromma som har den stora fördelen att ha nära till tunnelbanan och man är med bil snabbt ute på vägen mot stan eller dit man ska. Området erbjuder många populära skolor och förskolor, och till Engelska skolan i Riksby är det enkelt att ta sig liksom till Franska skolan.

Bromma flygplats och Bromma Blocks ligger inte många minuter bort med bil och vill man ut på landet finns Drottningholm och Ekerö inom korta avstånd.

Bromma bjuder på stora fina naturområden och längs Mälarens strand finns fina strandpromenader och badplatser. I Bromma finns mycket bra service och många trevliga affärer liksom caféer, bagerier, mataffärer, fiskaffär, köttaffär, delikatessaffär, gelateria, klädaffärer, blomsteraffärer m.m. Närmast Bävervägen finns Abrahamsberg med sitt serviceutbud. Ålstensgatan, Nockeby Torg och Alléparken är andra platser dit man kan promenera, cykla eller ta bilen för att uträtta allehanda ärenden. Brommas bästa skomakeri finns nästgårds.

Den första advent är det julmarknad på Ålstensgatan. Passa på att först titta på Bävervägen 34 och sedan ta er till Ålstensgatans julmarknad som pågår från 12-16. Varmt välkomna!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Bävervägen 34, 16757 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma
Fastighetsbeteckning
Träkolet 17
Taxeringskod
220
Tomtarea
627 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
176 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
23 kvm
Antal rum
6 rok
Servitut
Planbestämmelser: Drottning kristinas källa m fl
Stadsplan, beslutad
Datum: 1936-03-27

Träkolet t 1-17
Tomtindelning, beslutad
Datum: 1936-11-26
Taxeringsvärde
7 851 000 kr (fastställt avseende år 2016), varav byggnadsvärde 2 877 000 kr
Pantbrev
Totalt 6 400 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggår
1938
Grundläggning
Grundsulor och krypgrund
Grundmur
Betonghålsten
Stomme
Betong och trä
Bjälklag
Betong och trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Plåt
Utvändiga plåtarbeten
Koppar och plåt
Fönster
2-glas
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Energiprestanda
109 kWh/m² år.
Datum
2017-11-22
Energiklass
F

Driftkostnader

Försäkring
9 700 kr/år
Vatten/avlopp
3 500 kr/år
Renhållning
1 200 kr/år
El
30 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
44 400 kr/år
Driftkostnad kommentar
Elförbrukning: 26 842 kwh/år till en kostnad om ca 1 - 1,5 kr/kwh

Renoveringshistorik

2010
Ny el inklusive nytt elskåp med snabbsäkringar och jordfelsbrytare
Nya eluttag och ljusreglage/lysknappar från JUNG
Nya vattenrör, kall och varmvatten
Nya avloppsrör från båda badrummen, köket och gästwc
Ny vattenservis
Ny avloppsservis
Nytt kök
Nytt badrum övre plan
Nytt badrum kombinerad med tvättstuga på entréplan
Ny gäst-wc
Samtliga ytskikt målade i båda boplanen
Ny stavparkett i vitvaxad ek på entréplan och övre plan. Äldre trägolv i sovrum slipades och vitvaxades. Trappan slipades och vitvaxades
Nytt staket hörnet Illerstigen/Bävervägen

2012
Entrétrapp justerad i steg samt målad

2013
Fönster renovering/målning invändigt, utvändigt och emellan samt tätning.
Fasad nyisolerades med luftspalt och putsades därefter (teglet togs bort innan)

2013-2014
Trädäck

2014
Yttertak är omlagt och omkonstruerat med fall från tak till ränna
Lekstuga och spa

2016
Garage - nytt klinkergolv, väggar målades, nytt innertak (eternitplattor togs bort)

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Områdesbeskrivning

Stora Mossen består av både villor och lägenheter som ligger inbäddade i natur och grönska. Området har ett eget koloniområde med mysiga slingriga promenadvägar, under midsommarhelgen så firas det traditionsenligt med både stång och dans vid koloniområdet.

Bävervägen 34
Bävervägen 34
Bävervägen 34-2
Bävervägen 34-3
Bävervägen 34-4
Bävervägen 34-5
Säljarens bild
Säljarens bild
Bävervägen 34-7
Bävervägen 34-8
Bävervägen 34-9
Bävervägen 34-10
Bävervägen 34-11
Bävervägen 34-12
Bävervägen 34-13
Bävervägen 34-14
Bävervägen 34-15
Bävervägen 34-16
Bävervägen 34-17
Säljarens bild
Säljarens bild
Bävervägen 34-19
Bävervägen 34-20
Bävervägen 34-21
Bävervägen 34-22
Bävervägen 34-23
Bävervägen 34-24
Bävervägen 34-25
Bävervägen 34-26
Bävervägen 34-27
Bävervägen 34-28
Bävervägen 34-29
Bävervägen 34-30
Bävervägen 34-31
Vinter på Bävervägen 34
Vinter på Bävervägen 34
Mysigt koloniområde som granne
Mysigt koloniområde som granne
Sommar vid kolonilotterna
Sommar vid kolonilotterna
Stora Mossens IP för den aktiva
Stora Mossens IP för den aktiva
Populärt café minuter bort
Populärt café minuter bort
Ljuvligt närområde, vinter som...
Ljuvligt närområde, vinter som...
...sommar
...sommar