name="robot"}

Fritidsvägen 6

7 rok 10 300 000 kr 141 kvm Villa

Med naturen inpå knuten

Välkommen till denna ljusa och mycket trivsamma soutteräng-villa, som varsamt renoverats och förbättrats under senare år. Huset om totalt ca 161 trivsamt inredda kvm bjuder på ett stämningsfullt vardagsrum med matsal i fil, öppen-spis och utgång till solig och skyddad altan. Inbjudande kök med bra matplats, fyra rogivande sovrum, ett rymligt allrum, två helkaklade badrum, varav det ena med tvätt & tork, bra förvaringsutrymmen samt en härligt rymlig hall i soutteräng-delen där en trivsamt bred och svängd trappa leder upp till det övre planet. Huset har ett lugnt och trivsamt läge med närhet till både Judarns naturreservat, Mälaren, skolor, service och kommunikationer.
Välkommen till ett hem att njuta av!

Det kommer att byggas flerfamiljshus mellan huset och Gubbkärrsvägen intill. Det går att läsa mer om det på -
https://vaxer.stockholm/projekt/flerbostadshus-och-lss-boende-vid-gubbkarrsvagen/

Med naturen inpå knuten
SOUTTERÄNG-/KÄLLARPLAN

Allmänt: Hela våningen totalrenoverades 2015, inklusive vatten och avlopp. Nytt badrum med el och vattenburen golvvärme, tvättstuga
Ombyggnation av garage till allrum, nya golv och putsning av väggar. Platonmatta och ventilerade socklar i rummen.

Hall

Ljus och rymligt välkomnande, möblerbar hall med bra avhängningsytor och plats för förvaring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ljust och hemtrevligt parkettgolv. Hallen ansluter in till två sovrum, badrum, kombinerad bad-/tvättstuga samt in till ett rymligt allrum. Härifrån leder även en bred och trivsamt svängd trappa upp till det övre planet.

Sovrum 1

Till höger om hallen ligger detta ljusa och rogivande rum med fönster ut mot tomten. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger den ljusa parketten.

Sovrum 2

Vägg i vägg med sovrum 1 ligger våningens andra ljusa, rymliga och trivsamma rum med fönster i två väderstreck, parkett på golvet och ljust målade väggar.

Badrum 1

Ett inbjudande och helkaklat badrum med klinkers och skön golvvärme. Här finns ett avkopplande badkar, handdukstork, toalett, handfat i kommod med underskåp, stor spegel och infällda spotlights i taket för stämningsfull belysning. Ett fönster ger också ett behagligt ljusinsläpp.

Bad-/tvättstuga

Från badrum1 och genom ett rymligt pannrum med klinkers och bra förvaringsutrymmen kommer du in till denna ljusa och helkaklade tvättstuga med dusch, klinkers och skön golvvärme. Förutom tvättmaskin och torktumlare så finns här en bra arbetsbänk med nedfälld ho och underskåp för förvaring. Duschdelen skyddas av en vacker glasvägg och i taket sitter infällda spotlights för stämningsfull belysning.

Allrum

Vid renoveringen av källarvåningen, så blev det tidigare garaget omvandlat till detta härligt ljusa och rymliga allrum med tre fönster i två väderstreck. På golvet lade man in den ljusa och hemtrevliga parketten och väggarna målades ljusa. I taket satte man även in infällda spotlights och väggarna målades ljusa.

ÖVRE PLAN

Hall

Från den vitmålade och trivsamt breda och svängda trappan från soutteräng-våningen, så kommer du upp till denna rymliga och möblerbara hall med bra ljusinsläpp. På golvet ligger vacker, fiskbensmönstrad och vitpigmenterad ekparkett och väggarna går i en jordnära ton. I trapphuset sitter en ljus, mönstrad tapet. Hallen ansluter in mot övriga rum på detta plan samt köket.

WC

Från hallen når du in till detta fräscha och helkaklade wc-rum med klinkers. Här finns toalett, handfat med underskåp, ett ytterligare vägghängt skåp samt ett fönster som ger bra ljusinsläpp. I taket sitter infällda spotlights.

Vardagsrum med matsalsdel

En underbar sällskapsdel där du hittar en naturlig plats för både soffgrupp och matsalsbord. I centrum finns också en stämningsfull och värmande öppen spis. På golvet ligger den vackra fiskbensparketten som vitpigmenterats och väggarna går i samma jordnära ton som i hallen. Rummet får ett härligt ljusinsläpp genom tre stora fönster i tre väderstreck och dubbla dörrar öppnar upp till den skönt soliga och skyddade altanen. Matsalsdelen ligger trivsamt och öppet in mot köket.

Köket

I köket med trivsam matplats intill ett fönster, som vetter ut mot altanen, finns gott om skåp och lådor för förvaring. Luckorna går i en ljusgrå ton och bänken av ek ger dig bra arbetsytor. Mellan bänken och skåpen sitter svart kakel, som liksom bänken, stämningsfullt lyses upp av spotlights. På golvet ligger klinkersliknande laminat, som snyggt matchar i svart.

Sovrum 3

Det nuvarande föräldrasovrummet är stort och ger dig en hel garderobsvägg bakom skjutdörrar och utrymme för en stor dubbelsäng.
Två fönster ger både trivsamt ljusinsläpp och rogivande utsikt mot tomten. Väggarna går i en jordnära ton.

Sovrum 4

Intill föräldrasovrummet finns ett ytterligare rymligt och ljust sovrum med fönster ut mot tomten och väggar som går i en somrig, grön ton.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Fritidsvägen 6, 16841 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Nockebyhov
Fastighetsbeteckning
Oldmästaren 16
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea
771 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
141 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
20 kvm
Antal rum
7 rok
Bilplats
Det finns en carport på tomten
Taxeringsvärde
6 250 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 2 175 000 kr
Pantbrev
Totalt 4 650 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1-plansvilla i soutteräng med inredd källare
Byggår
1951
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong, trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2-glas kopplade
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme IVT 2009
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energiprestanda
92 kWh/m² år.
Datum
2021-05-10
Energiklass
F

Driftkostnader

Uppvärmning
25 000 kr/år
Vatten/avlopp
3 200 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
30 200 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnad kommentar
I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel. Tillkommer gör kostnad för hemförsäkring.

Renoveringshistorik

2010
Renovering av wc övre plan kakel och klinkers
Tog bort vägg mellan kök och vardagsrum. Ytskikt kök.
Slipade och målade trappan

2011
Dränering av baksida och gavlar av huset, isodrän, stenkista.
Byggde altan

2013
Installation av kassett i öppna spisen.

2015
Totalrenovering av nedre plan inklusive vatten och avlopp.
Nytt badrum med el och vattenburen golvvärme, tvättstuga
Ombyggnation av garage, nya golv och putsning av väggar. Platonmatta och ventilerade socklar.

2016
Fiber drogs in

2019
Målade om fönster

2020
Mekanisk frånluft
Slipade golv och målade om vardagsrum
Platsbyggd bokhylla i vardagsrummet
Nytt golv övre hall
Ommålning i sovrum uppe.
Målade vindskivor.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.

Områdesbeskrivning

Området är mycket barnvänligt med lekparker och härliga grönområden och naturreservat inpå knuten. Närheten till Mälaren, kommunikationer, service, skola och förskola gör detta boende mycket trivsamt.