Förhands tips

Örnbogatan 18

9 rok 270 Kvm Villa

Exklusivt med internationell touch och magisk utsikt

FÖRHANDSTIPS - Jag har fått förtroende att sälja denna synnerligen exklusiva villa. Ring för mer info och bokning av visning.

När läget får avgöra - högt beläget, badande i sol från morgon till kväll, och med en underbar utsikt över villaträdgårdarna och med skymt av Mälarens glittrande vatten ligger denna vackra villa. Stor terrass med kvällssol och plats för både matbord och loungemöbel. Spatiös sällskapsdel med vardagsrum och matsal i fil, vacker öppen spis, blomsterveranda, stort kök med köksö där hela familjen ryms och ett skafferi man kan gå in i. 4 rejäla sovrum på övre plan samt möblerbar övre hall. Ett sovrum med utgång till altan och öppen spis. Gott om garderobsutrymmen. Badrum med dusch. Stor inredd vind. Källarplan med vattenburen golvvärme, vardagsentré, spa-avdelning med bubbelbad av större mått, dusch, wc, handfat samt tvättavdelning och utgång till trädgård. Stort allrum som enkelt delas av till både allrum och separat sovrum. Bergvärme. Infart för 2 bilar samt bod på tomten. Ett unikt tillfälle att förvärva ett fantastiskt boende med magiskt ljus och härlig rymd på ovanligt stor Brommatomt. Nära till trivsamma Ålstensgatan med all sin service, kommunikationer och Mälarens strand.

Exklusivt med internationell touch och magisk utsikt
Entréplan

Välkommen till ett hus där man gärna samlar familj och vänner för små och stora kalas. Entrén från Örnbogatan 18 går via trädgården till husets gavel till entré med tak med runda pelare.

Innanför entrén finns gästwc och garderob. Här kommer man rakt in i husets hjärta. Till vänster ligger det mysiga köket med stor köksö där både familj och vänner ryms. Till höger kommer man in i den spatiösa sällskapsdelen med vardagsrum och matsal i fil samt ljuvlig glasveranda.

I vardagsrummet finns den öppna spisen som man gärna tänder kulna kvällar. Sällskapsdelen med sin internationella touch och fina detaljer i tak och med fin ljussättning förstärker känslan av ett omfamnande hus med partykänsla. Matsalen rymmer stort matsalsbord och i matsalens ena ände finns det en fransk balkong med vackert smidesräcke. Blomsterverandan ligger i mitten som kronan på juvelen.

Köket har en trevlig planlösning med ett arbetskök innanför den långa köksön med sittplatser både på kortänden och långsidan. Här ryms "alla" som vill få plats. Perfekt för att duka upp buffén som sedan intas antingen inne eller ute på altanen vid stora sommarkalas. Från köket kommer man direkt ut till altanen och sommartid står dörren öppen och huset växer med den stora altanen.

Köket har all önskvärd maskinell utrustning, bra arbetsytor och gott om förvaring. I hörnan av köket finns ett stort skafferi som man går in i med fina trähyllor och belysning. En sällan skådad lyx men som får plats i ett stort hus som detta.

Övre plan

Via vitmålad trappa kommer man till övre plan med stor möblerbar hall som man med fördel använder som familjens TV-rum. På övre plan finns fyra rymliga sovrum, alla med gott om garderobsutymme och ett med utgång till altan och med öppen spis. Från altanen har man magisk vy över området och man ser Mälarens glittrande vatten och ända bort till Mälarhöjden.

Badrummet är rymligt och rymmer wc, dubbelhandfat, dusch med glasdörrar samt skåp för förvaring. Golvvärmen är skön för frusna fötter och fönstret släpper in ett behagligt ljus.

Invid den övre hallen finns den gåvänliga trappan till vinden.

Vindsplan

Vindsplanet är inrett som ett stort rum.Tack vare trappans centrala placering kan man enkelt göra två sovrum och ett mindre allrum i mitten eller ett stort sovrum och ett stort allrum, allt efter behov. Ljuse kommer in via fina fönster i båda gavlarna samt genom två takfönster.

Souterrängplan

Familjen använder entrén i souterrängplan till vardags. Entrén ligger i direkt anslutning till uppställningsplatsen för två bilar där även boden står.

Hela källarplanet har bilats ur, förutom en liten del invid spa-avdelningen där en separat trädgårdsentré finns. Hallen är mycket rymlig med gott om garderober för förvaring. Här finns också bergvärmeanläggningen.

Rakt fram kommer man in i spa-avdelningen och tvättstugan. Spa-avdelningen rymmer ett bubbelbad av större mått samt dusch, wc och handfat i separat del. Här finns också tvättavdelningen. Det mindre rummet invid spa-avdelningen med lite förhöjt golv rymmer praktiskt förvaring och arbetsbänk.

Allrummet är mycket rymligt och sträcker sig genom hela huset. Här kan man enkelt sätta upp en vägg och göra ett separat sovrum samt ett allrum för den som önskar det. Familjen har här haft allrum med TV där familjens tonåringar samlats med sina vänner.

Trädgården

Trädgården är lätt sluttande mot Örnbogatan där det finns en vackert smidad grind, fruktträd och perenner. I trädgården finns äppelträd, enbuske, kastanjeträd, körsbärsträd, rönn, lönn och buxbomsbuskar. Familjens plan har varit att göra iordning entrén från Örnbogatan med stenplattor och belysning upp till entrén vid gaveln men då entrén via souterrängplanet har fungerat så bra så har de planerna inte blivit av. Något för nästa ägare att eventuellt göra?

Entrén i souterräng är fint stensatt med skifferplattor och även där finns vacker smidesgrind. Uppställningsplats finns för två bilar.

Baksidan av huset är kvällstid husets framsida för här umgås man i kvällssolens sken, antingen i loungemöbeln eller runt matbordet och grillen. På denna sida av huset finns även plan gräsmatta för lek och stoj och den stora altanen rymmer stora sällskap.

Närområdet

Bättre läge är svårt att få i Bromma. Här bor man nära allt som händer i Ålsten och ändå lugnt och högt med ljus och rymd. Allt finns nära. Ålstens Marina ligger en kort promenad bort liksom restaurang Bryggan, öppen den varmare delen av året, där man kan inta sin middag eller bara mingla med grannar över ett glas vin eller öl. Närmaste station längs 12:an, områdets spårvagn, är Ålstens gård men Ålstensgatan ligger nästan lika nära. Här finns matbutik, konditori/bageri Gateau, Fiskaffär med direktleverans från "Fiskekörka" i Göteborg, Gelateria Scarfo (glass av världsklass), italienska vinbaren Il Bicchiere, blomsterbutik, klädaffärer, sushi, pizzeria, frisörsalong, presentbutiker, mm. Invid Ålstensgatan finns också skola F-5 samt flera förskolor.

Vid Mälarens strand finns Ålstensängen där majbrasan brukar tändas och där finns också liten badstrand. Längre bort finns Solviksbadet med fin sandstrand, badbryggor, utegym samt en Gymanläggning. Elljusspåret är flitigt använt av områdets springentusiaster. I närområdet finns också tennishall (Smedslätten), ridanläggning och simhall (Åkeshov), ishallar, fotbollsplaner och friidrottsanläggning (Stora Mossen) mm.

Att bo i Ålsten är att bo som i en liten småstadsidyll. Här träffar man vänner och bekanta, kan ta en kaffe tillsammans eller bara strosa i trivsamma villakvarter. Sommartid träffas man och grillar och umgås i trädgårdarna. Precis så genuint och trivsamt som man vill att boendet ska vara. En drömlik uppväxtmiljö för de små och en ljuvlig boendemiljö även för oss vuxna.

Med spårvagnen är man framme vid Alvik på 9 minuter från Ålstens gård. Många cyklar till stan och en del springer eller går. Det är fantastiskt att bo så idylliskt och ändå så nära - endast en bro från stan.

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Örnbogatan 18, 16766 Bromma
Ort - stadsdel
Bromma - Ålsten
Fastighetsbeteckning
Polskan 3
Taxeringskod
220
Tomtarea
1 030 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
270 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
46 kvm
Antal rum
9 rok
Taxeringsvärde
11 615 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 3 615 000 kr
Pantbrev
Totalt 6 300 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare och inredd vind
Byggår
1925
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Grundmur
Natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Tegelpannor
Fönster
2-glas kopplade
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energi och drift

Energi

Datum
2020-03-13
Energiklass
C

Driftkostnader

Försäkring
9 000 kr/år
Vatten/avlopp
4 178 kr/år
Renhållning
4 020 kr/år
El
36 015 kr/år
Sammanlagd driftkostnad
53 213 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftkostnad kommentar
Elförbrukning: 24 010 kwh/år (2019); kostnad ca 1,5 kr/kwh, Vattenförbrukning ca 307 kbm; kostnad sophämtning avser genomsnittligt hushåll som inte sorterar matavfall och som har hämtning en gång i veckan. Det går att komma ner i kostnad vid sopsortering och längre hämtningsintervall.

Renoveringshistorik

Säljaren förvärvade fastigheten 2004
Larm finns installerat
Fiber finns indraget (Bahnhof 100MB)
Ytor i huset har löpande målats
Komplettering av staket och verandor löpande
Utomhusbelysning styrs huvudsakligen med mörkergivare

2020
Slipat och oljat golv i kök, vardagsrum, matsal och veranda
Slipat och oljat bänkskivor kök
Målat snickerier och väggar löpande, senast 2020

2018
Ny torktumlare
Ny mörkgrå klinker golv i souterrängplan (allrum och hall)
Ny glasduschvägg i duschrum övre plan

2017
Fönster samt fönsterluckor målade och har dessförinnan målats löpande vid behov
Ny fläkt
Kompletterat med el för utebelysning
Målat fransk balkong

2016
Nytt golv på vindsplanet

2015
Ny diskmaskin

2012
Fasaden målades vit

2010
Förråd utomhus byggdes

2009
WC entréplan renoverades med nytt proslin
Nytt vattenburet element
Nytt element i ett av sovrummen på övre plan

2008
Kök ombyggt med ny planlösning och nya maskiner, Marbodalkök
Maskinell utrustning med fläkt (Thermex), fritös (Husqvarna), Kyl- och frysskåp (LG Electronics), spis och inbyggnadsugn (Siemens), diskmaskin (Miele) och mikro (Bosch).
Takfönster inredd vind monterades (Velux)
Nya vattenburna element vindsplan
Byggt nedpendlat tak med infällda spotlights och sol i vardagsrum och matsal


2007
Källaren renoverades. Befintligt golv togs bort. Berg spräcktes för at skapa rännor i berg för att leda av vatten. Marken fylldes up med lecakulor samt att markisolering lades. Ovan detta gjöts nya betonggolv med vattenburen golvvärme.
Spa-kar installerades (Sundance 6 pers)
Nytt badrum
Ny tvätstuga

2006
Vinden inreddes, tak och väggar isolerades

2005
Yttertaket omlagt med ny papp och läkt samt att plåtarbeten målades.
Bergvärmepumpen installerades. 2 borrhål ,140-160 m styck
Varmvattenberedare (300 l) och ackumulatortank (300 l) installerades

2004
Duschrum övre plan byggdes om med ny planlösning
Byte av stående och liggande avloppsrör i/till badrum
Vattenburen golvvärme i duschrum övre plan

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.