name="robot"}

Vesslevägen 18

8 rok 186 kvm Villa

Drömmen om Ålsten - familjevilla med 4 sovrum

FÖRHANDSTIPS - Alla husägares dröm - huset byggdes till och genomgick en mycket omfattade renovering 2007/2008 och känslan av ett mycket fräscht och välrenoverat hus bor kvar än idag. Entréplan med stor hall, gäst-wc, stort kök med matplats och utgång till altan, matsal och vardagsrum med öppen spis. Övre plan med 4 sovrum, stor möblerbar övre hall och badrum. Källarplan med vattenburen golvvärme, groventré, allrum, gott om förråd, spa-avdelning med badkar, dusch och bastu. Separat wc. Stor tvättstuga och bergvärme. Uppställningsplats för två bilar invid groventrén och det separata förrådet. Ett perfekt hus för familjen i farten, mitt i villaidyllen.

Villan kommer att visas löpande för intresserade och kan komma att säljas innan planerad försäljning efter årsskiftet. Visning bokas via hemsidan alternativt att ni mailar ansvarig fastighetsmäklare för visningstid.

Välkommen till huset alla drömmer om! Här flyttade säljaren in 2008 i ett tillbyggt hus där i princip allt var nytt eller bytt. Det som var kvar sedan gammalt hade fått en ny finish. Ett gediget hantverksarbete då, som syns än idag.

Byggherrarna som byggde till och renoverade detta hus 2007/2008 är själva Brommabor och familjefäder och vet vad som krävs av ett hus som ska rymma en familj i farten, dvs att flödet är viktigt. Det bekräftar säljaren - huset har fungerat utmärkt att bo i och här har man verkligen trivts men nu är det dags för en ny familj att få njuta att detta fina hus.

Här har man bilat ur alla källargolv, isolerat och dränerat för att sedan gjuta nya källargolv med vattenburen golvvärme. Det är så här man vill att en källare ska se ut. Närmare "totalt ny källare" än så här kan man nog inte komma när man bygger om och till ett gammalt hus. I boplanen ligger platslagd stavparkett av massiv oljad ek i alla rum. Det sitter microlit på alla innerväggar. Vackra profilerade och gerade lister ser man överallt. Alla snickerier nymålades och den gamla trappan slipades. El, avloppsrör och vattenrör är självklart också nytt från 2007/2008. Taket lades om och huset målades. Dräneringen runt huset gjordes också, ja listan kan göras lång.

Drömmen om Ålsten - familjevilla med 4 sovrum
Entréplan

Entrétrappan är sammanbyggd med altanen och bildar en trivsam enhet. I hallen kan gästerna hänga av sig kläderna på den platsbyggda hatthyllan i tidsenlig stil. Huset byggdes ursprungligen 1926 och 20-talscharmen har man bevarat kombinerat med en läcker modern "touch". In till vänster finns den spatiösa gästtoaletten med wc och handfat. Här kan man inreda efter egna önskemål. Möjlighet finns att installera dusch. Rakt fram kommer man in i den inre hallen som bildar navet i huset. In till höger kommer man in i köket, rakt fram ligger matsalen och till vänster ligger vardagsrum och blomsterveranda.

Köket är en dröm i vitt. Köket har fönster i tre väderstreck och altandörrar som leder ut till den härliga altanen. Precis så som man vill ha det men som det så sällan går att göra. Köket är ett Haga kök med högblanka vita köksluckor. Köksbänken är av oljad valnöt och istället för kakel sitter en spegel som stänkskydd. Ett fantastiskt läckert kök! Att det finns gott om förvaring och stora bänkytor där många kan hjälpas åt med matlagningen gör att köket kommer att bli en naturlig samlingsplats för familj och vänner. Om man kom in i köket via öppningen från den inre hallen kan man gå till matsalen via kökets andra öppning. Det går också bra att gå rakt in i matsalen från hallen. Hus som man kan gå runt i är trevliga. Här kan man gå runt i en åtta.

Matsalen och vardagsrummet ligger i fil i en öppen planlösning där den öppna spisen bildar den naturliga avdelaren. När man sitter i vardagsrummet ser man via matsalen in i köket. Här känner man sig delaktig i det som sker var man än befinner sig på entréplanet. Ett hus som detta ska leva med en glad familj och trevliga vänner. Här kan man tända en eld i öppna spisen redan när man sätter sig till bords i matsalen och sedan fortsätta att njuta av den sprakande brasan när man slår sig ner i soffan med en god kopp kaffe. Blomsterverandan blir en skön plats där man njuter av en god bok alternativt ett mer aktivt rum för familjepyssel mm.

Övervåning

Trappan till övervåningen är den gamla originaltrappan som slipades i samband med renoveringen. Trappan har en trevlig avsats innan man når övervåningen. Man kommer upp i en stor möblerbar övre hall som är mycket ljus tack vare den stora nybyggda takkupan med många fönster. Här får man plats med både soffa och fåtöljer framför TV:n. Ett rum som detta är perfekt när barnen är små och man vill finnas nära till hands när de lagt sig. När barnen blir större är det skönt att slippa TV-spel mm i vardagsrummet och när de blir ännu äldre vill de inte alls vistas nära de vuxna utan föredrar säkert ett tonårsrum i källaren. Då blir TV-rummet på övervåningen en skön tillflyktsort för de vuxna att vara på i lugn och ro. Detta är verkligen ett hus att växa i.

På övervåningen finns fyra sovrum, alla av bra storlek.

Här finns också ett duschrum med dusch, wc och dubbelhandfat. Från duschrummet kommer man ut på balkongen. Vad kan vara härligare än att öppna dörren på glänt och ta en dusch när vårfåglarna börjar kvittra och solen värmer blöta fötter. Badrumsinredningen är från Svedbergs och har praktiska lådor och ett bra badrumsskåp med speglar.

I ett av sovrummen finns en "vipptrappa" upp till en bra förrådsvind till allt man inte använder så ofta.

Källarplan

Husets groventré ligger precis invid uppställningsplatsen som rymmer två bilar. Har man tunga matkassar kan man ta gången och trappan som leder direkt upp till altanen. Kassarna kan man då ställa precis utanför altandörrarna i köket. Leriga barn och hundar tar man in direkt i källaren. Här finns en hall, lagom stor för att ordna med upphängning för ytterkläder och skohyllor. Självklart ligger det vattenburen golvvärme i hela källarplanet (utom i förrådet under trappan som kan användas för kallare förvaring). Här är det varmt och skönt att kliva in. Rakt fram ligger ett stort rum som kan inredas till hemkontor, tonårsrum, förråd m.m. In till höger ligger ytterligare ett stort rum. Beroende på hur man vill disponera dessa rum kan man även här välja att inreda ett allrum för tonåringarna eller helt enkelt ordna med praktisk förvaring för allt som en familj i farten behöver ha lätt tillgängligt.

Vidare kommer man in i det som förr kallades svale. In till vänster ligger den lyxiga relaxavdelningen. Här kan man krypa ner i ett skönt bad eller ta en bastu och en svalkande dusch därefter. På väg mot källartrappan passerar man en stor toalett, ett förråd och den stora tvättstugan (som praktiskt ligger precis nedanför källartrappan för att man ska slippa springa genom hela källaren). I tvättstugan finns en tvättho, tvättbänk, tvättmaskin och torktumlare. I övrigt finns gott om utrymme för att ordna med förvaring och en praktisk arbetsplats. Drömmen är ju att kunna vika och lägga in i skåp direkt i tvättstugan. Tänk vad mycket spring man slipper. Trappan upp till övervåningen mynnar i gången mellan den ljuvliga blomsterverandan och vardagsrummet.

Trädgård

Denna trädgård omgärdas av en grönskande häck. Invid groventrén med ingång från Orrspelsvägen finns uppställningsplats för två bilar samt den rymliga boden med indragen el. Huvudentrén på Vesslevägen välkomnar med fina grindstolpar i sten och grusad gång till entrétrappan. Entrétrappan är sammanbyggd med den stora altanen som på ett fint sätt förbinder trädgård och altan. I trädgården finns ett körsbärsträd och gräsmattan rymmer studsmattan till barnens glädje.

En lagom stor tomt för familjen i farten. Varmt välkomna till detta drömhus!

Läs mer

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress
Vesslevägen 18, 16766 BROMMA
Ort - stadsdel
Bromma - Ålsten
Fastighetsbeteckning
Spelmannen 15
Taxeringskod
220
Tomtarea
514 kvm
Upplåtelseform
Friköpt
Boarea
186 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054:2009
Biarea
93 kvm
Antal rum
8 rok
Taxeringsvärde
12 000 000 kr (fastställt avseende år 2018), varav byggnadsvärde 5 000 000 kr
Pantbrev
Totalt 8 250 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggår
1926
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutna betonggolv / krypgrund
Grundmur
Betonghålsten (bedömt) / invändigt putsade, målade
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träpanel
Takbeklädnad
Tegelpannor
Fönster
2-glas kopplade
Vatten
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Renoveringshistorik

Övrigt
Sotning har skett regelbundet

2020
Ommålning av fönster, ej vindsfönster
Delvis ny vindskiva samt fastsättning av plåt som blåst bort.
Installation av nya LED-lampor i köket samt i hall källare

2019
Ny Kyl- och frys Husqvarna QR750X/QT750X
Nya Diskmaskiner Bosch SMV46IX11E
Service på bergvämeanläggningen

2016
Uppförande av förrådsbod på gjuten bottenplatta och med indragen el
Uppförande av grindstolpar och ny postlåda
Installation av fiber

2015
Ny inbyggnadshäll Husqvarna QHI8556P

2014
Ommålning gavel norrsida
Installation av larm Sector Alarm
Underhållsoljning av trägolv

2013
Ny cirkulationpump bergvärmeanläggningen

2012
Ny tvättmaskin Husqvarna QW167270


Renoveringshistorik föregående ägare/byggherre
Huset genomgripande renoverat och tillbyggt 2007/2008

Bottenplattan utbytt mot singel, isolering armerad betong.
Grundmur av betonghålsten och lecasten, putsad och målad.
Insidan av ytterväggarna i källaren: Glasfiberarmerad gipsputs målad med silicatfärg.
Innerväggar i källaren: plåtreglar, plywood samt gipsskivor.
Isolering av grundmur: Isodränmetonden.

Yttertaket lades om med ny, papp och läkt, nytt tegel (tvåkupigt) samt nya plåtarbeten.
Fasadpanel målad med oljefärg.
Skorstenskanal från eldstad tätad med” schädler” metoden, provtryckt därefter ua.

Bergvärme installerades.
Elkonvektor med termostat i kök invid balkongdörr för att hantera eventuellt kallras från dörren.
Elvärmegolv i wc på entréplanet samt i badrum på övervåning.
Nya vattenburna radiatorer i båda boplanen.
Hela källaren (ej liten del under trappan) har vattenburen golvvärme.

Nya avloppsrör i hela huset samt ny avloppsservis till gatan. (Asto samt plast).
Vattenservisen bytt till gatan för ca 5-10 år sedan enligt byggarnas bedömning (Pem slang).
Ny el dragen i hela huset samt ny elservis.
Nya vattenledningar (tappvatten samt i värmesystemet) i hela huset.

Isolering på vinden med kutterspån, torvmull samt mineralull.
Fönster 2-glas kopplade gamla renoverade och nytillverkade i gammal stil.

Massiv stavparkett av oljad ek i alla rum på boplanen utom i våtutrymmena.
Boplanens innerväggar med gipsskivor på råspont eller plywood och innertak med gipsskivor.

Hagakök med fullutdrag samt dämpade lådor och luckor. Vita högblanka luckor. Bänkskivor av oljad valnöt från Pegon. Dubbla ugnar och dubbla diskmaskiner. Infälld belysning i tak.

Badrum på övre plan med dusch, toalett och dubbelhandfat. Badrumsinredning och tvättställ från Svedbergs. Blandare Mora inxx. Infälld belysning i tak och skåp. Golvvärme med elslingor.

Wc på entréplan med toalett och handfat. Plats finns att sätta in en dusch. Infälld belysning i tak. Golvvärme med elslingor.

Relax/badrum i källaren med helkaklat badrum med badkar, handfat och dusch samt bastu med ljus träpanel,8 kw Tylö aggregat. Infälld belysning i badrum.

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Områdesbeskrivning

Att bo i Ålsten är som att bo i en liten småstad med alla dess fördelar. Här är det nära till det levande Ålstenstorget, med ett varierat utbud av affärer och service. Här finns Gateau med sitt goda bröd, den vida kända Gelaterian med bästa glassen i stan, fiskaffär, Sushirestaurang, mataffär, klädaffärer, galleri, blommor och inredning.

Vesslevägen 18-1
Vesslevägen 18-2
Vesslevägen 18-3
Vesslevägen 18-4
Vesslevägen 18-5
Vesslevägen 18-6
Vesslevägen 18-7
Vesslevägen 18-8
Vesslevägen 18-9
Vesslevägen 18-10
Vesslevägen 18-11
Vesslevägen 18-12
Vesslevägen 18-13
Vesslevägen 18-14
Vesslevägen 18-15
Vesslevägen 18-16
Vesslevägen 18-17
Mälaren är alltid nära
Mälaren är alltid nära
Lekpark invid Ålstensängen
Lekpark invid Ålstensängen
Ålstensskolan F-5
Ålstensskolan F-5
Gelato Scarfó
Gelato Scarfó
Ålstens fisk
Ålstens fisk
Ålstens brygga
Ålstens brygga
Ålstens brygga
Ålstens brygga
Solviksbadet
Solviksbadet
Ljuvlig närmiljö
Ljuvlig närmiljö