Observera att denna bostad är såld.

Äkta Olovslundsidyll - hörntomt vid Olovslundsparken - fritt öppet läge

BESIKTIGAD

Västerled 174

Område:
Bromma - Olovslund
Ägandeform:
Friköpt
Rum:
5 rok
Boarea:
115 kvm
Biarea:
47 kvm
Tomtarea:
594 kvm
Pris:
11 500 000 kr / Bud
Med en magisk utsikt över parken intill salamanderdamm, fontän och baddamm, ligger denna charmfulla 1,5 plansvilla som ansluter till Olovslundsparken. Fina ursprungsdetaljer och inredd källarvåning med egen entré och vattenburen golvvärme via bergvärme. Kapphall, vardagsrum med inbjudande fri parkutsikt, trivsamt kök, 2-3 sovrum, stort vardagsrum och matsal samt rejält badrum. Altan med härlig kvällssol. Insynsfri prunkande tomt sommartid. Bilfri väg till skolan som ligger på andra sidan parken. Bekvämt gångavstånd till 12:an, T-bana och buss, bra förskolor och skolor. Välkomna till ett fulländat boende passande livets många faser!
Entréplan

Den praktiska kapprumshallen byggdes till på 1990-talet för att skapa plats för familjens alla ytterkläder. Golvet i hallen är klätt i terrakottafärgad klinker och garderober bakom trädörrar. Tack vare ljuset från fönsterpartiet i hallen upplevs en fin rymd. Från hallen går trappan till höger ner till det inredda källarplanet och rakt fram via ett par trappsteg kommer man upp till den inre hallen med access till kök, matsal och vardagsrum samt trappan upp till det övre planet. På golvet i den övre hallen, liksom i köket, matsalen och vardagsrummet ligger vacker fiskbensmönstrad ekparkett.

Direkt till höger ligger det ytterst inbjudande vardagsrummet med fantastiska ljusflöden genom flertalet vackert spröjsade fönsterpartier i två väderstreck. Här finns gott om utrymme för soffgrupp, fåtöljer och förvaring i skåp och hyllor. Alla berörs av den synnerligen rogivande utsikten över trädgården och den vackra parken.

I matsalen liksom i hela entréplanet ligger fiskbensmönstrad ekparkett och ljuset kommer in genom fönsterpartier mot tre väderstreck och de glasade pardörrarna som leder ut till den härliga altanen, skapar sommartid en naturlig förlängning av de sociala ytorna. Här finns gott om plats för middagar med familj och vänner. Altanen badar i sol från tidig eftermiddag till solnedgång och när middagen ska intas är man tacksam över att kunna fälla ut markisen som skydd från solen.

Det hemtrevliga köket renoverades och omdisponerades 1994 och känns fortfarande fint. Här finns gott om förvaring och bänkarna ger gott om arbetsytor. Ljuset i köket flödar in från söder genom ett fönster vid matplatsen. Köket är välutrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, kyl/frys, spisfläkt och diskmaskin.

Övre plan

Den svängda trätrappan leder upp till övre planet. Direkt till vänster finns det stora badrummet med både duschplats och badkar samt ett stort fönster med fint ljusinsläpp. Handfat sitter i stor kommod med belyst spegel och skåp ovanför. Intill fönstret finns ett separat sminkbord med plats för stol, också detta med belyst spegel och skåp. Intill hittar vi master bedroom med vidsträckt utsikt. Här finns hel garderobsvägg och plats för stor dubbelsäng med sängbord samt sittbänk. I rummet intill finns planets andra stora sovrum med fin utsikt över tomten och parken. Ljuset flödar in från fönster i både väster och norr. Rummet rymmer både dubbelsäng, sängbord, arbetsplats och förvaringsmöbler. Idag är det möblerat som ett barnrum med stora lekytor.

Källarplan

Källarplanet nås från den nedre hallen och direkt till vänster finns tvättstugan, bergvärmeanläggningen och extra varmvattenberedare. Intill tvättstugan finns en wc och vidare det stora sovrummet med yta för både arbetsplats, dubbelsäng, sängbord, fåtölj och garderober. Kan också användas som extra vardagsrum/tonårsrum eller uthyrningsdel med egen ingång. Till höger nedanför trappan finns källarens separata entré med inbyggd garderob och plats för schäslong alternativt ytterligare förvaring.

Trädgård

Friköpt, härlig plan hörntomt med mycket blommor om ca 594 m2 med ett oslagbart, fritt och öppet läge vid Olovslundsparken. Barnen har härliga lekytor antingen på de plana gräsytorna eller i den angränsande, oerhört populära Olovslundsparken med bl.a. en jättefin lekpark, en damm med salamandrar, fontän och en damm för barnen att bada i. På tomten kan man finna flera olika sittplatser i alla sollägen.

Förvaringsbod

Längst ner i hörnet intill parken finns en charmig bod med fönster i vinkel där man kan förvarar allt ifrån trädgårdsredskap och utemöbler till cyklar.

Bilparkering på tomten

Parkering för två bilar bredvid varandra finns på stensatt yta invid huset.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Västerled 174, 167 72 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Olovslund
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
594 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
115 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
47 kvm
Antal rum
5 rum och kök
Taxeringsvärde:
7 411 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 211 000 kr
Slutpris
11 950 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1927 (tillbyggt 1990)
Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade fönster, lokalt isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betonghålsten, betong
Tak
Tegelpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-12-13
Energiklass
D

Driftkostnader

Hushållsel
26 000 kr/år
Vatten/avlopp
6 200 kr/år
Renhållning
3 042 kr/år
Försäkring
5 853 kr/år
Summa
41 095 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
El: ca 15 450 kWh/år VA: 252 kubikmeter/år

Renoveringar - bostaden

2022
Boden målades om och en del annan, kompletterande ommålning gjordes

2015
Fasaden målades om

2003
Större nyanläggningar i trädgården gjordes

2001
Bergvärme installerades
Taket lades om (byte av papp och läkt)
Badrummet disponerades om i samband med installation av badkar.

2001 gjordes en större ombyggnad av källaren:
• Golven bilades upp/grävdes ur för att kunna utöka takhöjden.
• Vattenburen golvvärme installerades.
• Nya VVS-installationer tvättstugan.
• Ny torktumlare.
• Tvättstugan fick nytt kakel och nya fasta bänkar, skåp mm.
• Toaletten kläddes med sjösten.
• Golven i övrigt fick ny klinker.
• Övriga väggar gjordes om (helt eller delvis).
• Nya dörrar sattes in.
• Nytt fönster togs upp i sovrum/mottagningsrum.
• Blyinfattat glas in till sovrum/mottagningsrum.
• Nyinstallation av el.
• Ommålning.
I samband med ombyggnad av källare då takhöjden utökades och golven bilades upp/grävdes ur skedde kompletterande isolering. Stomme och bjälklag i trä, men i samband med ombyggnad av källaren har även järnbalkar använts.

Renoveringar gjorda enligt tidigare ägare:

1994
Nytt kök byggdes

1992
Badrummet gjordes om

1990
Enligt uppgift skall tillbyggnaden (tillbyggnaderna?) vara från 1990
Omdränering ska ha gjorts

Planlösningar

Områdesbeskrivning

Olovslund är ett fridfullt och väl bevarat område med 20-talscharm. Det är ett villaområde med mindre ”småstugor”. Ett stenkast bort ligger Olovslundsdammen, där samlas stora som små solvarma sommardagar. Barnen plaskar runt och de vuxna kan njuta av medhavd kaffekorg och småprata med grannarna.

Olovslund

Områdesbeskrivning

Olovslund är ett fridfullt och väl bevarat område med 20-talscharm. Det är ett villaområde med mindre ”småstugor”. Ett stenkast bort ligger Olovslundsdammen, där samlas stora som små solvarma sommardagar. Barnen plaskar runt och de vuxna kan njuta av medhavd kaffekorg och småprata med grannarna.

Olovslund
 Västerled 174