Hedebyvägen 12

10 500 000 kr 133 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Med ett läge utöver det vanliga!

Välkommen till Ängby och denna underbart charmiga, nostalgiska och rymligt, tillbyggda Ängbyvilla med fantastiskt läge och parkliknande tomt! Huset har haft samma ägare sedan 1960 och det är nu dags att lämna över till en familj som förhoppningsvis kommer att uppskatta huset och läget lika mycket som nuvarande familj har gjort.

Här bor du mitt i villaidyllen, gränsande mot ett ostört grönområde och med direkt närhet till Björklunds Hage med 4H-gården, med djuren som blir barnens favoriter, lekplatser, gröna kullar och Ängby Slott. Det är heller inte långt till trivsamma Ängby Torg, Norra Ängby Skola, Södra Ängby Skola eller Nya Elementar och Ängby IP. Du finner också fina strövområden i Judarreservatet och Kyrksjölöten i närheten!

Det är gångavstånd till Mälaren med strandpromenad och det tar bara några minuter till T-banan vid Islandstorget eller till Ängbyplan, där du också finner både tennisbanor, utegym och populära restauranger som Astrids, Mille Gusti, Brödernas och Café Gateau.

Välkommen till en dold pärla med ett av områdets bästa läge & tomt!
Med ett läge utöver det vanliga!
ENTRÉPLAN

Hallen

Genom dubbla dörrar kommer du in till en välkomnande och rymlig hall med hatthylla och avhängningsdel till vänster. Hallen ansluter in till matsalen, köket, badrummet, vardagsrummet och in till våningens sovrum med separat klädkammare.På golvet ligger parkett och vpå äggarna samt i taket sitter panel.

Matsal

Till vänster om hallen ligger denna rymliga matsal som innan tillbyggnaden var vardagsrummet. Här finns gott om plats för hela släkten och ljusinsläpp kommer genom fönster ut mot den lugna gatan i söder och mot den öster. På golvet ligger vacker parkett. Mellan matsalen och köket har ena väggen öppnats upp och ersatts med vitrinskåp mot taket och ett matbord under, vilket skapar rymd. Skulle man ta bort detta så blir det såklart ännu ljusare och rymligare!

Köket

Köket ligger alltså delvist öppet mot matsalen och är stort, vilket också ger en bra grund för något nytt och läckert.Här finns flertalet skåp och lådor för förvaring och arbetsbänkarna ger gott om utrymme för köksarbetet. Mellan bänkarna och skåpen sitter kakel, taket är klätt i träpanel och på golvet ligger tålig korkoplast. Fönster vetter ut mot gatan i söder och ett ytterligare mot väster där man har en liten sittplats vid bänken. Vitvarorna består av en kyl, frys, ugn med spishäll, fläkt, mikro och diskmaskin. Under diskhon finns även en tvättmaskin.

Badrummet

Mellan trappan till övervåningen och vardagsrummet ligger våningens badrum med klinkers och huvudsakligen kaklade väggar. Här finns ett badkar, WC, handfat i kommod och spegelskåp Ett insynsskyddat fönster ger behagligt ljusinsläpp från väster.

Vardagsrummet

Ett undebart ljust och rymligt rum med generöst ljusinsläpp genom tre stora fönster ut mot trädgården och mot väster. En altandörr med fönster öppnar också upp till den rymliga och insynsskyddade altanen. Från vardagsrummet och altanen har du en fantastisk utsikt över den stora, plana tomten som vackert gränsar mot en del av Björklunds Hages skyddade grönområde. På tomten finns gott om utrymme för spring, lek, fotboll, studsmatta och uteplatser. Här finns även ett växthus att odla i. Vardagsrummet bjuder även på en stor och vacker kakelugn som kan sprida värme. På golvet ligger parkett och en dörr leder härifrån in till våningens rogivande sovrum.

Sovrum med klädkammare

Våningens sovrum ligger intill vardagsrummet och har ett stort fönster som rogivande vetter ut mot trädgården och ett ytterligare mot öster. Rummet ansluter in till en bra klädkammare med fönster, som i sin tur leder vidare ut till hallen. På golvet ligger parkett.

ÖVRE PLAN

Möblerbar hall

Från en trivsamt svängd trappa kommer du upp till det övre planets möblerbara hall med takfönster. Hallen ansluter in till våningens båda sovrum, varav det ena skulle kunna delas av till 2 barnrum.

Sovrum 1

Till höger om hallen ligger detta mysiga rum med takfönster mot söder och ett ytterligare mot väster. På golvet ligger nu en heltäckningsmatta ovanpå trägolvet. Från rummet når du in till WC-rummet som ligger mitt emellan sovrummen och även har access in till det andra rummet.

WC-rum

Här finns en wc, handfat och ett takfönster ger ett bra ljusinsläpp. På golvet ligger ett ljust grangolv.

Sovrum 2-3

Detta större sovrum går utmärkt att dela av till två barnrum om så vore behovet.
Rummet har i ena delen ett takfönster och även ett fönster på gaveln mot öster. Det finns även tre inbyggda garderober och ett alkov. Garderoberna skulle kunna öppnas upp för extra yta. På golvet ligger hemtrevligt originalgolv av gran.

KÄLLARVÅNINGEN

Allmänt

Källarvåningen överraskar med rymd, rum och ger dig stora möjligheter att påverka efter eget tycke, smak och behov!. Här finns tre rymliga rum som kan renoveras och inredas, WC-rum och en oinredd tvättstuga/badrum som kan bli något speciellt.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Hedebyvägen 12, 16855 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Norra Ängby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
528 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
133 kvm
Areauppgifter enligt uppmätning. Ca 9 kvm golvyta är ej medräknat på övre plan pga snedtak.
Biarea:
94 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 3–5 sovrum
Taxeringsvärde:
7 384 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 551 000 kr
Slutpris
10 890 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1933 (Tillbyggt 1964)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster kopplade
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor och plåt
Grund
Grundsulor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump 2020 och luft/luft pump
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2023-11-01
Energiklass
C

Driftkostnader

Uppvärmning
23 065 kr/år
Vatten/avlopp
3 711 kr/år
Renhållning
2 684 kr/år
Summa
29 460 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby
 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Hedebyvägen 12 Ängby Slott Hedebyvägen 12
Ängby Slott
Björklunds Hage Hedebyvägen 12
Björklunds Hage
Björklunds Hage Hedebyvägen 12
Björklunds Hage
Norra Ängby skola Hedebyvägen 12
Norra Ängby skola
Invid skolan Hedebyvägen 12
Invid skolan
Ängby IP Hedebyvägen 12
Ängby IP
Åksehovs simhall Hedebyvägen 12
Åksehovs simhall
Ängby Torg Hedebyvägen 12
Ängby Torg
Entréplan Hedebyvägen 12
Entréplan
Övre plan Hedebyvägen 12
Övre plan
Källarvåningen Hedebyvägen 12
Källarvåningen