Ledungsplan 8

6 875 000 kr 104 kvm

Eftertraktat gavelradhus på återvändsgata

Gavelradhus med optimal planlösning på lugn och barnvänlig återvändsgata! 3–5 sovrum, balkong, ljust och grivsamt kök med matplats, härligt kök, vardagsrum med ekparkett, värmande kamin och utgång till altan mm. Källarplan bjuder på allrum, sovrum, kombinerad tvättstuga-/badrum och stort förråd. Allt är i väldigt bra skick. Se renoveringslista! Taket är omlagt, grunden dränerad, nyare luft/vatten värmepump mm. Barnvänlig tomt med solig altan, balkong och anlagd uteplats på tomten. Närhet till kommunikationer, förskola, skola, grönområden cykelavstånd till Ängbybadet med fina badbryggor. Tomträtt. Välkommen!

Äntligen finns en möjlighet att förvärva ett av de välskötta radhusen på Ledungsplan! Huset har omsorgsfullt renoverats. Här finns allt du kan önska dig! Flera bra sovrum, generösa sällskapsytor och ett stilrent kök med bra arbetsytor och gott om förvaring. Välplanerad källare med allrum och möjlighet till ytterligare sovrum. Badrum, tvättstuga och bra med förråd som rymmer allt man kan tänkas ha.
Den soliga trädgården erbjuder härliga stunder på balkongen eller middagar på uteplatsen med härlig eftermiddags-sol.
Det finns en lekpark runt knuten och barnens paradis Björklunds Hage ligger alldeles i närheten där barnen trivs bland alla djur och spännande lekplatser. Närhet till kommunikationer, förskola och skola! Därtill är det cykelavstånd till Ängbybadet med fina badbryggor, sommarrestaurang och minigolf. Vill du vandra i naturen finns Judarreservatet och Kyrksjön med avkopplade strövområden.
Som köpare så övertar du också ett medlemskap i garageföreningen, som i sin tur ger rätt till att använda en garageplats.

Välkommen!


Eftertraktat gavelradhus på återvändsgata
Entréplan

Välkomnade hall där man via en halv trappa kommer upp till det härligt ljusa och rymliga vardagsrummet med plats för både soffgrupp och matsalsbord. På golvet ligger vacker och fiskbensmönstad ekparkett och väggarna är ljusa. Här finns utgång till den avkopplande altanen och vidare ned till trädgården. En gjutjärnskamin sprider också värme och stämning under kalla vinterdagar. Köket är delvis i öppen planlösning till vardagsrummet och erbjuder gott om plats för förvaring och flera praktiska bänkskivor i sten som ger en exklusiv känsla, här finns också gott om ljusinsläpp och en bra matplats.

Övre plan

Via trappan kommer vi upp till den övre hallen. Övre plan bjuder på 3 bra sovrum. Direkt när vi kommer upp till övre hallen så kommer vi till det första rymliga sovrummet med gott om plats för all tänkbar möblering. Härligt ljus flödar in genom fönstret som vetter mot söder. Intill ligger det största sovrummet med fantastisk rymd och med tre inbyggda garderober samt ytterligare en garderob med skjutdörrar som slukar det mesta av förvaring. Här finns utgång till den soliga balkongen med härlig utsikt mot skogsdungen och grannskapet.
Vi fortsätter till det tredje sovrummet, även detta med gott om plats för all tänkbar möblering. I anslutning till sovrummen ligger badrummet, med helkaklade väggar och ett vädringsfönster som skänker både ljus och frisk luft. Dusch, handfat och en toalett finns i badrummet. Intill trappan så finns ett förråd med inbyggd trappa upp till vinden.

Källarplan

Via trappan från hallen kommer vi ner till nedre plan. I anslutning till hallen finns ett förråd. Till höger finns ett allrum med gott om förvaring, som lätt går att göra om till ett sovrum om så önskas. Invid finns ett allrum/sovrum, perfekt för tonåringen eller för den långväga gästen. Det kombinerade badrummet/ tvättstugan intill är helkaklat i sobert vitt med ljusa klinkergolv. Här finns handfat, toalett, duschkabin, tvättmaskin samt torktumlare.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Ledungsplan 8, 16853 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Norra Ängby
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
253 kvm
Upplåtelseform:
Tomträtt
Boarea:
104 kvm
Uppmätningsnorm SS 021054-2020
Biarea:
52 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Taxeringsvärde:
4 967 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 1 747 000 kr
Tomträttsavgäld
36 900 kr/år
Gäller t.o.m
2031-07-01
Avgäldsperiod
10 år

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
2 plans radhus med källare och vind
Byggnadsår
1951
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong, enligt besiktningsprotokollet
Fönster
Isolerglaskassetter & lokalt 2-glas
Bjälklag
Betong, trä
Grundmur
Mursten
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Luft/ vatten värmepump vattenburet system.
Ventilation
Mekanisk från- och tillluft
Energideklarationsdatum
2019-10-17
Energiklass
G

Driftkostnader

Uppvärmning
21 150 kr/år
Vatten/avlopp
4 393 kr/år
Renhållning
2 535 kr/år
Summa
28 078 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel. Kostnaden är en schablon räknat på ägarens förbrukning ca 14 100 kWh/år x 1,50 kr.

Renoveringar - bostaden

2020
Ny kyl- och frys, September

2021
Trädäck, juli
Ny värmepanna – luft/vatten, oktober

2022
Duschkabin i källaren: april

2023
Ny diskmaskin, mars
Fönstren målade (utvändigt), 2022/2023

Övrigt sedan 2020 - 2023
Tapetsering av garderobsdörrar i källaren, målning av två sovrum, plank mot gatan, putsvägg vid uteplats, tak på förstukvist samt ytterdörr. Regelbunden eldning samt sotning i roslagskamin sker. Inget föreläggande på anläggningen sker.

Renoveringar enligt tidigare ägare:

(Va-ledningar i duschrum övre plan samt i bad / dusch / tvättstuga i
källare är utbytta vid respektive renovering)

20015
Yttertak omlagt med ny underlagspapp, läkt samt nya betongpannor.

2014
Badrum övre plan renoverades

2008
Köket renoverades och elledningar där byttes.

2005
Grundmurar omdränerades 2005 med Platonmatta (även grannens
grund utfördes) och dränering

2003
Källarvåningen inkl badrummet renoverades med elgolvvärme ovan isolering.är. Vid renoveringen av källaren byttes samtliga elledningar i källare ut. Elcentraler byttes ut och jordfelsbrytare installerades.

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby

Områdesbeskrivning

Norra Ängby är en mycket levande och trevlig stadsdel med bebyggelse från 30-talet. Områdets träffpunkt är Ängby Torg med livsmedelsaffär, mindre butiker och pizzeria.

Norra Ängby
 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Ledungsplan 8 Entréplan Ledungsplan 8
Entréplan
Övre plan Ledungsplan 8
Övre plan
Källarplan Ledungsplan 8
Källarplan