Förhands tips

Mjölvägen 24

7 950 000 kr 149 kvm

Trädgårdsidyll i Bällsta villastad

En energieffektiv och charmig villa om totalt 179 kvm med optimal planlösning på en grönskande plan tomt i bra solläge. Trädgården med ett flertal fruktträd inbjuder till mycket lek och umgänge. På den härliga terrassen finns plats för både matgrupp, grill och loungedel. Tre ordentliga sovrum och ett ljust kök, matsal och vardagsrum med öppen spis. Carport. Idylliskt och barnvänligt läge mitt i Bällsta villastad.

För mer information kontakta fastighetsmäklare Jonas Cederroth 070-341 01 59
Trädgårdsidyll i Bällsta villastad
Övre plan

Välkommen till denna charmiga och ljusa villa i Bällsta villastad. Från ingången i souterrängplan nås det övre planet via en öppen och luftig trappa. Den övre hallen binder ihop det välplanerade planet där kök, matsal, vardagsrum, två av husets sovrum och en fin gäst-wc finns. Vinkylen ger den övre hallen det lilla extra.

Ljust, vackert och nyrenoverat kök med mycket förvaring i över- och underskåp, stora bänkytor i svart granit belysta med infällda spotlight. Maskinellt utrustat med en induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn & micro, stor separat kyl & frys, samt diskmaskin. I anslutning till köket finns den väl tilltagna matsalen med ordentlig plats för sittande middagar med familj och vänner. Två stora fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Från den övre hallen nås det ljusa vardagsrummet med tre fönster och en fin öppen spis centralt placerad i rummet.

Från vardagsrummet kommer man genom vackra pardörrar in i ett av sovrummen med gott om plats för en dubbelsäng och två sängbord. Det andra sovrummet med en stor inbyggd garderob nås från den övre hallen.

Souterrängplan

Innanför entrédörren på souterrängplan finns den stora klinkersatta hallen med god plats för förvaring av ytterkläder och skor. Elgolvvärme.
Till höger ligger ett stort badrum med fint ljusinsläpp från två fönster. Badrummet rymmer dusch, badkar, wc, handfat, handdukstork och hyllor för förvaring. Elgolvvärme.
Till vänster nås ett väl tilltaget allrum/arbetsrum med god plats för en sittgrupp och skrivbord. Otroligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck.
Ett tredje stort sovrum med plats för en dubbelsäng. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt bergvärmeanläggning finns också på detta plan.
Souterrängplanet rymmer vidare ett stort förråd med mycket förvaringsplats.
Via två trappsteg från allrummet/arbetsrummet, finns utgången till den fantastiska terrassen i östläge varifrån man kommer vidare ut i den plana solrika trädgården. På terrassen finns det gott om plats för både matgrupp, grill och loungedel. Här finns också ett generöst förråd där gräsklippare, trädgårdsredskap och annat kan förvaras.
Carporten ger denna villa ett extra plus.
Fasaden är målad med slamfärg från Hangö. Slamfärg är enkel och billig att påföra och ger huset en vacker och levande fasad.

Trädgård

Den fantastiska välskötta fruktträdgården erbjuder gott om plats för lek och stort umgänge. Den bjuder på sol från morgon till kväll. Huset har inte några grannar mitt över gatan vilket ger ett extra lugn och insynsskydd.

Närområde

Huset ligger i mysigt och lugnt villakvarter med uppvuxna trädgårdar. Förskolor, skola och livsmedelsbutik finns i närheten. I Bällsta villastad bor du både tryggt och grönt med närhet till Spånga, Bromma Blocks och Sundbyberg! ”Bällsta ängar” i den omedelbara närheten erbjuder stora strövområden med ängar och mindre skogsområden. Bällsta är en stadsdel som ingår i Bromma stadsdelsområde i Västerort inom Stockholms kommun. I en trädgårdsstad ska husen stå mot gatan och trädgården ligga på baksidan. Bällsta är ett idylliskt område där husen byggdes i början av 40-talet.

Externt förråd

På tomten intill terrassen

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Mjölvägen 24, 16864 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Bällsta
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
446 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
149 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
30 kvm
Antal rum
6 rum och kök, varav 3–3 sovrum
Taxeringsvärde:
5 360 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 2 598 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1-plans villa med souterrängvåning
Byggnadsår
1943
Fasad
Träpanel med slamfärg
Stomme
Trä
Fönster
2-glas kopplade, lokalt isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Tegelpannor
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk
Energideklarationsdatum
2023-08-15
Elförbrukning
13540 kWh/år
Energiklass
C

Driftkostnader

Hushållsel
32 991 kr/år
Vatten/avlopp
5 046 kr/år
Renhållning
2 657 kr/år
Försäkring
4 554 kr/år
Summa
45 248 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Faktisk elkostnad för 2022 är 32 991 kr (elstöd ej avdraget). Elkostnaden kan variera beroende på avtal.

Renoveringar - bostaden

Fönster är målade löpande vid behov.

2021
Nya markiser.
Täckplåtar i taknock utbytta.

2019
Kök renoverat.

2018
Förrådstak utbytt.

2017
Fasader målade med slamfärg från Hangö. Slamfärg är enkel och billig att påföra och ger huset en vacker och levande fasad.

2009
Bergvärmepump är installerad. Borrhålet är på 111 meter.
Inbrottssäkrat fönstren på soutterängplan.

1996 (enligt tidigare ägare)
Yttertak omlagt.
Fasader utbytta samt tilläggsisolerade.
Grundmurar omdränerade.
Bad/duschrum renoverat.
Tvättstuga/pannrum renoverat.
Vatten/avloppsledningar samt elledningar utbytt hela vägen ut till kommunalt nät.

Planlösningar

Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Bällsta villastad består av trähus uppförda på 1940-talet. Husen ligger regelbundet placerade med långsidorna längs gatan. I Stockholms översiktsplan är Bällsta redovisat som värdefull kulturmiljö.

Här bor man tryggt och grönt med närhet till både Bromma Blocks, Spånga och Sundbyberg där all tänkbar service finns.

Buss finns både på Spångavägen och Bällstavägen för vidare kommunikation.

Bromma - Bällsta

Områdesbeskrivning

Bällsta villastad består av trähus uppförda på 1940-talet. Husen ligger regelbundet placerade med långsidorna längs gatan. I Stockholms översiktsplan är Bällsta redovisat som värdefull kulturmiljö.

Här bor man tryggt och grönt med närhet till både Bromma Blocks, Spånga och Sundbyberg där all tänkbar service finns.

Buss finns både på Spångavägen och Bällstavägen för vidare kommunikation.

Bromma - Bällsta
 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Mjölvägen 24 Gatumiljö i Bällsta Mjölvägen 24
Gatumiljö i Bällsta
Mysigt område Mjölvägen 24
Mysigt område
Områdesbild Mjölvägen 24
Områdesbild
Fina promenadvägar Mjölvägen 24
Fina promenadvägar
Områdesbild Mjölvägen 24
Områdesbild
Områdesbild Mjölvägen 24
Områdesbild