Önskeringsvägen 19

15 750 000 kr 187 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Toppskick i Smedslätten

Välkomna till detta charmiga och totalrenoverade parhus på totalt 205 kvm, fördelade på tre plan. Beläget på barnvänliga Önskeringsvägen, på en plan och grönskande tomt intill allmänning. På entréplan ryms stor välkomnande hall med intilliggande gäst-wc, ett rymligt sällskapsrum med öppen spis, det ljusa köket samt en stor matsal med utsikt över den lummiga trädgården. På övre plan tre bra sovrum, varav ett med utgång till solig altan, ett nytt kaklat badrum med badkar. I suterrängplanet, med delvis vattenburen golvvärme, finns ett allrum med öppen spis och utgång till den generösa altanen och vidare ut i trädgården med växthus och förråd, en källarentré och intilliggande förråd, ett ljust gäst/sovrum, en stor tvättstuga med dusch och separat wc. Ett rofyllt och lugnt läge i populära Smedslätten. Promenadavstånd till eftertraktade förskolor, skolor och till bad- och båtliv samt sköna motions- och promenadstråk, i och längs Mälaren. Välkomna, bara att flytta in.
Toppskick i Smedslätten
Entréplan (78 kvm boa)

Entré via den gatstensklädda parkeringsplatsen, leder fram till den vackra entrén med dubbeldörr och in i den välkomnande entréhallen med ett grått klinkergolv med vattenburen golvvärme och läcker Morristapet på väggarna.. Gott om plats för ytterkläder och skor i en snyggt platsbyggd garderobsvägg. Intilliggande fönsterförsett vitmålat gäst-wc med vattenburen golvvärme i det marockanska klinkergolvet och infällda spotlights.

Rakt fram, via den inre hallen, når man rakt fram matsalen och till höger köket. På alla golv ligger det vackra fiskbensmönstrade stavparketter i ek med vattenburen golvvärme förutom, i vardagsrummet.

I matsalen, med bröstpanel på väggarna, flödar ljuset från stora fönsterpartier med energiglas i tre väderstreck, med härlig utsikt över den grönskande trädgården. Under fönsterpartierna finns platsbyggd förvaring under breda fönsterbrädor.

Det rymliga köket, med två fönster mot trädgården, har vita spegelfronter och gott om förvaringsmöjligheter, delvis i vitrinskåp och i köksön med ett par frukostplatser. Bra med arbetsytor på arbetsbänkar i betong och rostfritt med en vit porslinsho och vitkaklat upp till tak. Maskinellt utrustat med hällspis, rostfri fläktkåpa, integrerad diskmaskin, och mikro i högskåp mellan den integrerade kylen och frysen. Infällda spotlights skänker ytterligare ljus. Från köket nås också både övre plan och suterrängplanet via den målade trätrappan.

Från köket nås vardagsrummet via två öppningar, den ena med glasspröjsade dubbeldörrar. Två fönster mot lugna Önskeringsvägen skänker ljus. I den öppna spisen sitter en braskassett som skänker härlig värme kulna höst- och vinterkvällar.

Övre plan (58 kvm boa)

Från köket leder den gråmålade trappan med vackra räcken i original upp till övre planets hall, varifrån man når planets tre sovrum, badrum och trappan till det inredningsbara vindsplanet med bygglov för takfönster och förberett för radiator. På golven i alla rum ligger det nyslipade vitlaserade trägolv.

De två "barnrummen" har fönster i takkupor och garderober för förvaring. Föräldrasovrummet är till/nybyggt på del av den stora altanen. Ljus från takkupa i söder, gavelfönster i väster och balkongdörrar ut till den soliga altanen. Infällda spotlights skänker ytterligare ljus. Högt i tak med synliga takbjälkar ger rummet en härlig rymd. Förvaring i platsbyggda garderobslösningar.

När planlösningen ändrades på övre plan byggdes ett helt nytt badrum. Badrummet har väggar kaklade i vitt och golvet med elgolvärme är klätt med en ljusklinker med svarta dekor. Här finns ett vitt handfat ovan kommod med marmorskiva, vägghängd wc samt badkar med glasad duschplats. Ljusinsläpp från högt sittande fönster mot trädgården samt infällda spotlights.

Källarplan (51 boa +18 kvm bia

Den svängda trätrappan från köket leder ner till det helt inredda, ljusa och fräscha suterrängplanets hall med ett eluppvärmt ljusgrått klinkergolv. En likadan klinker ligger på alla planets golv, men då med vattenburen golvvärme, förutom i gäst/sovrum. I alla tak sitter det infällda spotlights. Under trappan finns ett förråd som idag används som skafferi.

Ett par trappsteg ner ligger ett allrum med öppen spis och dubbla glasspröjsade ut till den stora altanen, med gott om plats för många gäster vid sommarens grillfester. Från hallen, med utrymme för en arbetsplats, når man den stora tvättstugan och källarentrén.

Tvättstugeavdelningen rymmer torktumlare och tvättmaskin under arbetsbänk i slittåligt laminat med en ho i porslin. Bakom skåpdörrar finns bergvärmepumpen och separat varmvattenberedare samt ett städskåp. Här finns också en stor glasad duschplats och gott om plats för gymutrustning och/eller relaxmöbler. Separat fönsterförsett och vitmålat wc med vägghängd wc och handfat.

Ett par trappsteg ner från hallen ligger den rymliga källarentrén med gott om plats för ytterkläder, skor och barnvagnen. Från hallen nås ett förråd samt ett gäst/sovrum med flera garderober, ett stort fönster mot trädgården samt balkongdörr ut till altanen.

Trädgård

Från altanen nås den plana och 515 kvm stora och inhängnade trädgården, intill allmänningen, med gott om plats för lek och bus. Här finns också ett par äppelträd, syrenbuskar och ett växthus för den odlingsintresserade och en nybyggd Friggebod för förvaring av trädgårdsredskap och cyklar.

Mer fakta om bostaden

Allmänt

Adress:
Önskeringsvägen 19, 16763 Bromma
Ort/stadsdel:
Bromma - Smedslätten
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Tomtarea:
515 kvm
Upplåtelseform:
Friköpt
Boarea:
187 kvm
Uppmätningsnorm SS 21054:2020
Biarea:
18 kvm
Antal rum
7 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Taxeringsvärde:
9 240 000 kr kr (fastställt avseende år 2021), varav byggnadsvärde 3 640 000 kr
Slutpris
16 500 000 kr

Huvudbyggnad

Byggnadstyp
1½ plans parhus, inrett souterrängplan
Byggnadsår
1926 (tillbyggt 1965/2022)
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster samt isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betonghålsten, lättbetong
Tak
Lertegel
Grund
Grundsulor med mellangjutna betonggolv
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energi och drift

Energi

Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklarationsdatum
2016-05-18
Energiklass
D

Driftkostnader

Hushållsel
18 250 kr/år
Vatten/avlopp
5 500 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Försäkring
5 300 kr/år
Övrigt
4 500 kr/år
Summa
35 550 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Larm ingår inte i driftskostnaden

Renoveringar - bostaden

2023
Insättning av braskassett i öppen spis vardagsrum
Målning av räcke altan suterrängplan
Inoljning av trall altan suterrängplan

2022
Byggnation av Friggebod (bygglov finns)
Tillbyggnad på altan övre plan med sovrum
Ändrad planlösning övre plan med helt nytt badrum
Slipning och vitlasering med hårdvaxolja av golv övre plan
Nytt sovrum med platsbyggda garderober
Nya fönster i matsalen och målning av väggar och tak
Platsbyggd förvaring i matsal
Exteriör målning av den utbyggda delen av huset

2021
Komplettering i kök med vitrinskåp och nya skåp/hyllor vid kyl och frys
Ny diskmaskin, kyl, frys och mikro
Ny el i vardagsrum entréplan
Ny grind från tomt till allmänning

Utfört av tidigare ägare:
2020
Installation av larm
Nya element i vardagsrum
Puts samt målning av sockel tillbyggda delen

2019-2020
Resning av mur samt trappa vid parkeringsplatsen
Stensättning av framsidan
Renovering av stödmur mot gatan samt nytt staket
Ny stödmur vid sidan av huset, jämning av marknivå samt anläggning av rabatter och plantering av växter

2019
Ny radiator på sovrum till vänster övre plan

2018
Ny gräsmatta samt utjämning av tomten

2017
Renovering av suterrängplan (badrum/tvättstuga/teknikrum)
Utgrävning med nya stammar, isolering, nytt betonggolv och vattenburen golvvärme

2016
Dränering och isolering mot gatan
Slipning av golv i kök, vardagsrum och matsal
Ny entrétrappa i betong
Ny utebelysning altan
Korttidsmätning radon u.a

2015
Renovering av gäst-wc entréplan
Byggnation av altan
Ny tvättmaskin

2014
Installation av bergvärme
Öppnat upp kök, tagit bort två väggar och totalrenoverat köket
Nylagd ekparkett med vattenburen golvvärme entréplan (förutom vardagsrum)
Nylagd klinker i entréhall och gäst-wc med vattenburen golvvärme
Ny entrédörr

2012
Omläggning av tak med ny papp, läkt och lertegel
Målning av fasad

2011
Inplåtning av skorsten och installation av gångbrygga

Planlösningar

Planritningar
Planritningar
Planritningar

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten

Områdesbeskrivning

Smedslätten är en idyllisk småstad i den stora staden. Äppelträdgårdar och skogspromenader utmed Mälaren är uppskattat när man söker lugnet. Kontrasten till lugnet är närheten till city – att kunna cykla till jobbet är en ynnest när andra sitter i bilkö.

Smedslätten
 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Välkomna till Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19
Välkomna till Önskeringsvägen 19
 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Önskeringsvägen 19 Smedslättsskolan Önskeringsvägen 19
Smedslättsskolan
Förskola vid Djurklovägen Önskeringsvägen 19
Förskola vid Djurklovägen
Smedslättens tennishall Önskeringsvägen 19
Smedslättens tennishall
12:ans spårvagn vid Smedslättstorget Önskeringsvägen 19
12:ans spårvagn vid Smedslättstorget
Solviksbadet Önskeringsvägen 19
Solviksbadet
Solviksängen Önskeringsvägen 19
Solviksängen
Utegym vid Solviksbadet Önskeringsvägen 19
Utegym vid Solviksbadet
Smelivs Önskeringsvägen 19
Smelivs
Promenader längs Mälaren Önskeringsvägen 19
Promenader längs Mälaren
Mälaren Önskeringsvägen 19
Mälaren
Restaurang Bryggan i Ålstenshamnen Önskeringsvägen 19
Restaurang Bryggan i Ålstenshamnen